Προς το περιεχόμενο

Νεκρό....

mangelis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξαφνικά το PC έκλεισε, το power δεν έκανε απολύτως τίποτα κι εγώ σκέφτηκα το τροφοδοτικό, το οποίο και άλλαξα. Όμως τίποτα δεν συνέβη και πάλι. Τώρα, σας ρωτώ γιατί: η μητρική έχει ένα led αναμμένο (το πιθανότερο θα ήταν έτσι και πριν την αλλαγή του τροφοδοτικού), οπότε εγώ "καταλαβαίνω" πως η ζημιά είναι στον επεξεργαστή; Θέλω να πω, η αλλαγή μητρικής - επεξεργαστή και μνήμης θα επαναφέρει το νεκρό pc ή η ζημιά είναι αλλού (κάπου που δεν φαντάζομαι) οπότε υπάρχει και συνέχεια....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Δημοσ.

Το ότι ανάβει το λεντάκι στην μητρική δυστυχώς το μόνο που μας λέει είναι ότι επέζησε το λεντάκι τίποτα άλλο η μητρική μια χαρά καμένη μπορεί να είναι. :(

Εγώ θα επικεντρωνόμουν πρώτα σε τροφοδοτικό και μητρική αφού αυτά είναι που καίγονται ποιο εύκολα,αν μπορείς να δοκιμάσεις όλα τα άλλα σε άλλων Η/Υ θα ήταν καλά.

Δημοσ.

Elf σε ευχαριστώ!

Το πλάνο είναι (δρομολογημένο) να αλλαχθούν: η μητρική - ο επεξεργαστής και η μνήμη (σαν καινούργιο set).

Το πρόβλημα μου ήταν μήπως ήμουν σε λάθος δρόμο, γιατί αυτό θα σήμαινε ταλαιπωρία και διαδοχικές αγορές, για κάτι που ίσως στοίχιζε συνολικά όσο η αγορά ενός καινούργιου, στημένου μηχανήματος.

Αυτό προέκυψε σαν σκέψη γιατι η πρώτη μου αντίδραση, η αγορά καινούργιου τροφοδοτικού (ναι και αυτό δουλεύει) ήταν λάθος, οπότε αθροίζεται στο συνολικό κόστος για την επισκευή. Οπότε φαίνεται πως είμαι σε καλό δρόμο....

Και πάλι σε ευχαριστώ!

Δημοσ.

Κατ' αρχήν, συγνώμη για την καθυστέρηση...

Τώρα, σε ότι με αφορά, η σκέψη: Μητρική - Επεξεργαστής - Μνήμη, δούλεψε. Η λύση (είναι η δεύτερη φορά) γι' αυτό το μηχάνημα είναι να δουλεύει με το μικρότερο κάθε φορά κόστος. Έτσι ψάχνοντας βρήκα έναν AMD (3,0 MHrz) στα ~50€ και μετά ακολούθησε μια επίσης φθηνή mainboard και βέβαια οι μνήμες που έπρεπε να είναι DDR3.

Τώρα, stm, το παλιό τροφοδοτικό δεν έχω ιδέα τι είναι. Αγοράστηκε σαν το καλύτερο εκείνη τη στιγμή που χρειάστηκε από ένα κατάστημα με πολύ περιορισμένη γκάμα (επαρχία). Είναι όμως ισχυρό (600W), έχει ρύθμιση ανεμιστήρα και "φως"!. Αγοράστηκε, πριν 2 ή 3 χρόνια, αν θυμάμαι καλά, γύρω στα 60€.

Το επόμενο, με την ίδια διαδικασία, είναι σαφώς υποδεέστερο (45€ - 400W), έχω όμως απεναντί μου το κουτί και διαβάζω "Power Supply".

Όμως, παρόλο που η καθυστέρηση μπορεί να δείχνει κάτι άλλο, η ερωτησή σου με έβαλε σε σκέψεις. Ένοιωσα πως ήθελες να απαντήσεις έμεσα στο ερώτημά μου, αν "είμαι σε καλό δρόμο". Λες δηλ. πως θα μπορούσε ένα "γερασμένο" και στη συνέχεια ένα κακό και ανίσχυρο τροφοδοτικό να οδηγούσε στο ίδιο αποτέλεσμα; Είναι κάτι που θα πρέπει όντως να σκέφτομαι όταν ένα PC δεν ανάβει; Αυτός ο υπολογιστής είναι ουσιαστκά καινούργιος. Το μόνο που θυμίζει τον παλιό μου υπολογιστή, είναι το κουτί του. Είχε αναβαθμιστεί κάποιες φορές και στήθηκε απ' την αρχή άλλες δύο. Ήμουν θα έλεγες όλες αυτές τις φορές απλά τυχερός; Είναι αληθεια πως ότι κάνω είναι εμπειρικό, δεν υπάρχει αληθινή γνώση, όπως βεβαίως και όργανα.

Θα εκτιμούσα μια απάντηση...

Τώρα ένα ακόμα πρόβλημα: Απ' το παλιό κουτί το καλώδιο Power led καταλήγει σε τριπλό φισάκι (γεμάτο - κενό - γεμάτο). Στην καινούργια μητρική (Asus) στην αντίστοιχη θέση (Intel compliant) η τοποθέτησή του είναι αδύνατη. Το front panel δεν έχει ένδειξη ισχύος και αυτό κάποια στιγμή θα είναι πρόβλημα. Τι μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Τώρα ένα ακόμα πρόβλημα: Απ' το παλιό κουτί το καλώδιο Power led καταλήγει σε τριπλό φισάκι (γεμάτο - κενό - γεμάτο). Στην καινούργια μητρική (Asus) στην αντίστοιχη θέση (Intel compliant) η τοποθέτησή του είναι αδύνατη. Το front panel δεν έχει ένδειξη ισχύος και αυτό κάποια στιγμή θα είναι πρόβλημα. Τι μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ και πάλι!

Τα led δεν είναι απαραίτητα για την εκκίνηση του υπολογιστή. Μόνο το power sw χρειάζεται να συνδέσεις.

Αν πάλι σου είναι τόσο χρήσιμο το led, μπορείς να ξεχωρίσεις τα 3 καλώδια του power led. Χρειάζεται λίγο τράβηγμα με λίγη προσοχή για να ξεκολλήσουν τα καλωδιά.

Αν κατάλαβα καλά στην νέα μητρική χρειάζεται 2 φις και όχι 3? Αν ναι απλά συνδέεις τα 2 ακραία μόνο.

Δημοσ.

Το led πράγματι δεν είναι "απαραίτητο". Όμως να, σκέφτομαι τις φορές εκείνες που η οθόνη κλείνει και το φωτάκι βοηθάει να ξέρεις τι συμβαίνει.

Σκεφτόμουν κι εγώ πως, τραβώντας το καλώδιο ίσως να μην αποκαλυφθεί κλώνος και δεν ξέρω τι να κάνω με τα "μουστάκια", αλλά ίσως κάποιο μεταλλικό έλασμα που θα μπορούσα ίσως εύκολα να τοποθετήσω στην διπλανή θέση και να αφήσω την κενή έξω από την διπλή υποδοχή.

Αν καλά κατάλαβα πως έτσι συμβαίνει, θα το κάνω μάλλον...

Ευχαριστώ όλους!

Δημοσ.

Λες δηλ. πως θα μπορούσε ένα "γερασμένο" και στη συνέχεια ένα κακό και ανίσχυρο τροφοδοτικό να οδηγούσε στο ίδιο αποτέλεσμα; Είναι κάτι που θα πρέπει όντως να σκέφτομαι όταν ένα PC δεν ανάβει;

Απλα και όμορφα ναι!! ^_^

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...