Προς το περιεχόμενο

Το insomnia στη Microsoft Build 2011


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βρισκόμαστε στην περιοχή Anaheim του Los Angeles όπου σε λίγες ώρες ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά, το συνέδριο Build της Microsoft που απευθύνεται σε προγραμματιστές και το οποίο παίρνει τα σκήπτρα από την καθιερωμένη PDC.

 

Το φετινό συνέδριο αναμένεται άκρως ενδιαφέρον αφού η Microsoft θα αποκαλύψει δημόσια για πρώτη φορά τα Windows 8, την επόμενης έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος ύστερα από μια πολύ μικρή γεύση που πήραμε πριν 2 μήνες στα πλαίσια του συνεδρίου All Thinks digital και συγκεκριμένα τουνέου γραφικού περιβάλλοντος.

 

Τα νέα Windows 8 αναμένεται να είναι η πιο σημαντική έκδοση από την εποχή των Windows 95 με πολύ σημαντικές αλλαγές, μερικές από τις οποίες έχουμε πάρει μια σύντομη εικόνα. Η Microsoft επιδιώκει να καλύψει το χαμένο έδαφος στα tablets παρουσιάζοντας ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο θα είναι βελτιστοποιημένο για χρήση στο νέο τύπου υπολογιστή, «χωρίς κανένα όμως περιορισμό» όπως γίνεται στις πλατφόρμες των iOS και Android.

 

P1050650.JPG

 

post-39041-0-45819600-1315899316_thumb.jpg post-39041-0-34183900-1315899320_thumb.jpg post-39041-0-18250100-1315899325_thumb.jpg

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα Windows θα τρέχουν για πρώτη φορά και σε επεξεργαστές ARM πέρα των x86, επεκτείνοντας την υποστήριξη τους σε μια ακόμη μεγαλύτερη γκάμα συσκευών, με σαφή βλέμμα προς τα tablets και γενικά τις φορητές συσκευές.

 

Από τη μεριά των προγραμματιστών αναμένουμε σημαντικές ανακοινώσεις από τη στιγμή που η εταιρεία έκανε σαφή την υποστήριξη της στο συνδυασμό HTML5/Javascript μέσω του νέου interface και πιθανή υποστήριξη των Windows Phone Apps στα Windows 8. Πιθανή θεωρείται και η διάθεση μια δοκιμαστικής έκδοσης των Windows 8 σε όσους παρευρίσκονται στο συνέδριο.

 

Η build ξεκινάει επίσημα στις 19:00 ώρα Eλλάδος με την παρουσίαση του προέδρου της Microsoft, Steve Balmer καθώς και του Steven Sinofsky προέδρου του τμήματος Windows της εταιρείας. Η παρουσίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω ειδικής διεύθυνσηςπου αναφέρουμε στη συνέχεια της είδησης ενώ θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ζωντανό blog κατά τη διάρκειτα της παρουσίασης για περαιτέρω σχολιασμό.

 

Μείνετε συντονισμένοι για πλούσιο υλικό από το συνέδριο και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την επόμενη έκδοση των Windows.

 

Link.png Site: Build Windows

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσιευμένες Εικόνες

Όπως πάντα το insomnia στα πιο σημαντικά γεγονότα παρόν. Μπράβο στα παιδιά κάνετε φοβερή δουλεια

 

Το Build Windows Keynote ξεκινάεις στις 19:00 ώρα Ελλάδας

μέσω live streaming

 

http://www.buildwindows.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυο κύριες απορίες έχω

 

αν τα 8 θα τρέχουν πλήρως σε όλα τα τάμπλετ ή θα έχουν ελάχιστες απαιτήσεις hardware όπως μας έχει συνηθίσει η microsoft τόσα χρόνια, ή μήπως θα υπαρχουν διαφορετικές εκδόσεις για tablet με διαφορετικές δυνατότητες;

 

Και το θέμα της τιμής ειναι ενδιαφέρον αν και δε νομίζω να το αγγίξουν σήμερα. Να δω πόσο θα πουλήσουν και πώς, κάτι που μέχρι σήμερα είναι δωρεάν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...