fonzi Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Ψάχνω για πολύ καλή οθόνη ips για internet, office, απλή επεξεργασία φωτογραφίας για ερασιτεχνική εκτύπωση. Κάτι που είμαι λίγο στραβός, κάτι που είχα μια εξαιρετική nec 1970nxi, πάνε ψηλά οι απαιτήσεις! Κοίταζα και για την u2311h αλλά με προβληματίζει το μικρό dot pitch. Οπότε πάμε για u2410, u2412m, hp zr24w. Δεν ξέρω όμως τι γίνεται πρακτικά με το χρώμα τους: True 8bit σε σχέση με 6-bit+FRC ή με 8-bit+FRC καθώς και το τι συμβαίνει με το extended colour gamut. Δυστυχώς λόγω επαρχίας δεν τις βρίσκω ώστε να τις δω στην πράξη... Υπάρχει πρακτική διαφορά για τη χρήση που θέλω; Ποια να προτιμήσω;;
chek2fire Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Εγώ που έχω την 2410 της Dell και είναι και wide gamut δλδ έχει μια τεράστια παλέτα χρωμάτων έχω μείνει άφωνος από την απόδοση της σε λεπτομέρειες στα game σε φωτογραφίες και γενικά είμαι φοβερά ευχαριστημένος από τις λεπτομέρειες που πλέον βλέπω σε κάθε φωτογραφία, ταινία, game. Το αρνητικό όμως που έχει είναι αυτό το graining που από τι έχω διαβάσει έχουν σχεδόν όλα τα panel της Dell. Αλλά λιγότερα και άλλα περισσότερα. Αν κατασταλάξεις σε κάποια οθόνη ιδίως σε Dell να τις δεις στην πράξη μήπως σε ενοχλέι αυτό το graining τους.
phanispal Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Το θέμα του gamut νομίζω θέλει το ψάξιμό του, προσωπικά δεν έχω κατανοήσει τι παίζει ακριβώς και κατά πόσο είναι εύκολο να αντιληφθεί ο μέσος χρήστης τι παίζει. Απ' τη στιγμή που σ' ενδιαφέρει η εκτύπωση, νομίζω πως όποια και να πάρεις, το καλιμπράρισμα θα είναι επιτακτικό, αλλά κι εκεί δε βγάζεις εύκολα (και χωρίς να τα σκάσεις) άκρη. Από 'κει και πέρα, προφανώς και το true 8bit είναι καλύτερο απ' το 6bit + A-FRC. Πόσα διαθέτεις βασικά; Επίσης, το θέμα του grain λόγω του AG Coating δεν είναι αποκλειστικότητα της Dell, αλλά όλων των matte panels, και κυρίως των IPS. Προσωπικά το έχω συναντήσει και σε ΤΝ, απλά ίσως σε λίγο μικρότερη κλίμακα.
fonzi Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Θα μπορούσα να δώσω μέχρι 400+κάτι ευρώ αν αξίζει τον κόπο. Φυσικά δεν επιθυμώ να πληρώσω κάτι που δεν χρειάζομαι (εννοώ χαρακτηριστικά που αξίζουν μεν αλλά απευθύνονται σε άλλους χρήστες).
chek2fire Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Από τι διάβαζα για το gamut θέλει οπωσδήποτε καλιμπράρισμα. Τότε μπορείς να δεις την πλούσια παλέτα χρωμάτων που προσφέρει. Θα το δω και εγώ όταν μου έρθει το calibration tool που έχω παραγγείλει και θα γράψω εντυπώσεις.
phanispal Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Πάντως όπως είπες και μόνος σου το θέμα με την όρασή σου και κατ' επέκταση του dot pitch είναι σημαντικό. Θεωρώ πως αν αλλάξεις (αυξήσεις) το DPI στην ουσία χαντακώνεις το monitor και την ανάλυση. Επίσης το dot pitch της U2311H είναι 0.265 και της U2410/U2412M είναι 0.270, οπότε η διαφορά είναι αμελητέα.
fonzi Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Επίσης το dot pitch της U2311H είναι 0.265 και της U2410/U2412M είναι 0.270, οπότε η διαφορά είναι αμελητέα. απέχουν πάντως ήδη πολύ από το 0.294 που είχα στη nec!
phanispal Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Κοίτα, για μένα είναι θέμα συνήθειας, εγώ πήγα από 0.265 σε 0.233 και τα πρώτα λεπτά είχα πάθει ένα σοκ, αλλά μετά από λίγες ώρες το συνήθισα και από τότε μου φαίνεται φυσιολογικό. Βέβαια δεν έχω θέμα με την όρασή μου, κάτι που σίγουρα βοηθάει. Τώρα για τη δική σου δε γνωρίζω, οπότε ενδέχεται να μη μπορέσεις να συνηθίσεις, αν και δεν το πιστεύω.
fonzi Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Yπάρχει περίπτωση να τις δω όλες live στην Msystems; Μην πάω τσάμπα...
phanispal Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δε νομίζω πως είναι εφικτό αυτό. Βασικά ούτε μία δεν παίζει να γίνεται να δεις. Κάτσε μήπως ξέρει κάποιος άλλος όμως.
fonzi Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Tότε που αλλού μπορώ να τις δω για να τις συγκρίνω;
phanispal Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2011 Αν όντως όχι στο Msystems, δεν ξέρω πού αλλού. Από κάποιον εδώ μέσα μου φαίνεται πιο πιθανό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.