pournaras Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Τι ακριβώς ρε; Ανασφάλιστοι είστε! Ένσημα δεν κολλάτε! Φόρους δεν πληρώνετε! Θέλω να σας δω τι θα κάνετε αν σπάσετε κανένα πόδι(δε λέω για καρκίνο) πως θα νοσηλευτείτε..; Μέχρι τι ηλικία θα μπορείτε να κάνετε φορματς; Τα 100; Είναι λανθασμένη η νοοτροπία που προσπαθείτε να την περάσετε ως μαγκιά και καπατσοσύνη, αλλά θα το βρείτε τόσο οι ίδιοι μπροστά σας, όσο (κι αυτό είναι το χειρότερο) οι επόμενες γενιές. Δεν ειναι ουτε μαγκια ουτε καπατσοσυνη, ειναι η πραγματικοτητα. Υπαρχουν (οπως σε πολλα επαγγελματα), δυο κατηγοριες. Η μια ειναι αυτη του πληρους απασχολουμενου, ειτε με καταστημα ειτε μονο με μπλοκ παροχης, οπου παλευει ως κυρια δουλεια μονο σε αυτο, με σκοπο να καταφερει να εχει εσοδα (απο τις επισκευες), κοντα στα 18-20 χιλιαρικα το χρονο, ωστε να δωσει 4,5 χιλ. φπα, να δωσει 5 χιλ. τεβε, και (αν δεν εχει ενοικια), να του μεινουν αλλα 9-10 χιλ το χρονο. Ητοι με επισκευες των 50 ευρω, πρεπει να φτιαξει 400 υπολογιστες, μεσο ορο 2 τη μερα, η να εχει παραλληλα και καποιο αλλο παρεμφερες αντικειμενο, ας πουμε και πωληση αναλωσιμων, υπολογιστων κλπ, το οποιο ομως αυτοματα τον βαζει στο να εχει καταστημα, και πρεπει να ανεβασει το τζιρο τουλαχιστον αλλα 6 χιλ το χρονο για να πληρωσει τα ενοικια. Η δευτερη κατηγορια ειναι αυτη του φοιτητη, του ημιαπασχολουμενου, αυτου που δουλευει μεροκαματο με 700 το μηνα και βλεπει πως δεν τα βγαζει περα, κλπ. οπου θα επισκευασει 2-3 αντε το πολυ 5 υπολογιστες το μηνα μεσο ορο στον ελευθερο χρονο του, αποκομιζοντας 200-300 ευρω το μηνα. Εκει λοιπον ερχεται το προβλημα τηςε συννενοησης με το κρατος. Στην τωρινη κατασταση, το κρατος ενω εγω θα βγαλω 300 ευρα, θα μου ζητησει 400 μονο για ασφαλιση. Αρα ειτε τα παραταω για να ειμαι νομιμος, ειτε δεν κανω καθολου εναρξη επιτηδευματος και δουλευω τελειως στη ζουλα. Και μιας και ειστε καποιοι απο εσας στο εξωτερικο, να ρωτησω ας πουμε με ενα παραδειγμα, πως λειτουργει εκει περα. Ειμαι πχ υπαλληλος σε ιδιωτικη εταιρια, κανονικα με το μισθο μου και την ασφαλεια μου. Παραλληλα επειδη ξερω και πεντε πραγματακια, μου ζητα ενας φιλος και εκει που καθομαι τα απογευματα του κανω ενα site για την επιχειρηση του. Πως μπορω να ειμαι νομιμος και να κοψω κανονικα αποδειξη για να την περασει στα εξοδα του; και με ποιο τροπο με φορολογει και με καλυπτει ασφαλιστικα;
Vazelaki951 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 ρε πουρνάρα, ρε φίλε... τα μάτια μου... γράφεις πολλά ρε, πέστο με 2 σειρές δηλαδή... μην το παρεις στραβά... δεν είσαι και ο μόνος...
pournaras Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Ρε φιλαρακι, αφου σε χαλαει, κοψτο το γαμημενο...
The_Judas Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Αυτές οι παροχές του ΟΑΕΔ είναι έτσι διατυπωμένες ώστε να μπορούν να τις εκμεταλλευτούν πολύ λίγοι. 12 μήνες αναμονή για να έχεις ασφαλιστική κάλυψη και αυτό ανάλογα με την ηλικία και άλλα 10 κριτήρια. Το ίδιο και με το ταμείο ανεργίας. Οι θέσεις εργασίας ήταν πάντα κρυμμένες ως επτασφράγιστο μυστικό. Επρεπε να ρωτάς κάθε εβδομάδα τον υπάλληλο (αν ήταν εκεί), γιατί δεν τις είχαν αναρτήσει όλες. Να μην μιλήσω για τα επιδοτούμενα προγράμματα. Παλιότερα που ήμουν άνεργος, είχα δηλώσει συμμετοχή σε ένα σεμινάριο σχετικό με δίκτυα το οποίο μάλιστα έδινε και πιστοποίηση. Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής 10 Σεπτεμβρίου... έναρξη σεμιναρίου 30 Σεπτ... Τελικά με πήραν τηλέφωνο μετά από 8 μήνες για να με ρωτήσουν αν με ενδιαφέρει ακόμη. Τώρα βέβαια έχουν κοπεί όλα αυτά τα επιδοτούμενα. Αλλά ακόμη και όταν υπήρχαν λόγω ανοργανωσιάς έμεναν ανεκμετάλλευτα λόγω γραφειοκρατίας.
Vazelaki951 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 ότι να ναι.... κάτσε και γράψε την ιστορία σου **^-^, λες και είχαμε μια σκασίλα να σε ακούμε-διαβάζουμε 2000 σειρές... δεν σου είπαμε να μας πεις την ιστορία της ζωής σου...
pournaras Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 ότι να ναι.... κάτσε και γράψε την ιστορία σου **^-^, λες και είχαμε μια σκασίλα να σε ακούμε-διαβάζουμε 2000 σειρές... δεν σου είπαμε να μας πεις την ιστορία της ζωής σου... Δε σου ζητησε κανεις να τη διαβασεις, σε αλλον απευθυνομαι.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Οτι με ρωτησε ηλικια, μετα τι δουλεια κανω, σορρυ αλλα το αθωο μου μυαλο δεν πηγε οτι ηθελε να ειναι μερος της συζητησης αλλα στο greek kamaki Και το email που ειπε παρακατω ηταν και αυτος μερος της συζητησης , ναι ναι ! Οποιοσδηποτε μπορει να ρωταει οτιδηποτε, αλλα δεν ειμαι υποχρεωμενη να δινω προσωπικες μου πληροφοριες. Nαι ειδικα το οτι σε ρωταει σαν δευτερη ερωτηση μετα την ηλικια το τι δουλεια κανεις, σε ενα τοπικ που συζητιουνται αποψεις περι εργασιας, παραπεμπει αμεσα σε greek kamaki Επισης αν σε μια κουβεντα που μιλανε για μπισκοτα, σε ρωτησουν τι μπισκοτα τρως μην απαντησεις, ειναι greek kamakI! Γιαυτο λεω οτι την πιστεψες, γιαυτο κι εγω γελασα Αποψη μου παρακολουθωντας την κουβεντα σας εξ αποστασεως ειναι οτι σου εκανε αυτες τις 2 ερωτησεις γιατι καποιες απτις αποψεις σου δειχνουν οτι υπαρχουν καποια κενα μεταξυ των αντιληψεων σου και της εργασιακης πραγματικοτητας.
Vazelaki951 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δε σου ζητησε κανεις να τη διαβασεις, σε αλλον απευθυνομαι. Δε σου ζητησε κανεις να τη διαβασεις, σε αλλον απευθυνομαι. δεν μου αρέσεις φίλε... ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙΣ ΦΙΛΕ...
Marria Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Αποψη μου παρακολουθωντας την κουβεντα σας εξ αποστασεως ειναι οτι σου εκανε αυτες τις 2 ερωτησεις γιατι καποιες απτις αποψεις σου δειχνουν οτι υπαρχουν καποια κενα μεταξυ των αντιληψεων σου και της εργασιακης πραγματικοτητας. Το οτι δεν υποστηριζω την μαυρη εργασια δειχνει καποια κενα ε? Ε ρε που φτασαμε, να υποστηριζουμε και να επικροτουμε το μαυρο χρημα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Το οτι δεν υποστηριζω την μαυρη εργασια δειχνει καποια κενα ε? Ε ρε που φτασαμε, να υποστηριζουμε και να επικροτουμε το μαυρο χρημα Δεν χρειαζεται να υποστηριξεις την μαυρη εργασια. Καποιες φορες ΑΝ εισαι εργαζομενος ειδικα ελευθερος επαγγελματιας δυστυχως γινεται μονοδρομος. Αν ειχες εργαστει ως ελευθ επαγγελματιας (καπου εδω κολλαει η ερωτηση του αλετζου, που ως πριμαντονα την περασες για καμακι) θα ηξερες και τους λογους. Ακομα και αν δεν συμφωνουσες, δεν θα ησουν και τοσο απολυτη κατα αυτων που ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ καποιες φορες να δουλεψουν μαυρα.
orotoi Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 H αλήθεια είναι οτι μόνο στη φαντασία σου υπήρξε η προσπάθεια για greek kamaki. Ηταν προφανές οτι το "Τι δουλειά κάνεις?" ήταν μέρος της συζήτησης. Το email δε στο ζήτησε.. είπε "Φαντάσου να ζήταγα το email τι θα γινόταν.." αλλά anyway.. πάντως ναι είχε πλάκα. Δε είναι το θέμα να υποστηρίξει κάποιος ή οχι τη μαύρη εργασία. Αυτή τη στιγμή είναι μια πραγματικότητα. Προσωπικά και γω θεωρητικά κατά είμαι. Αλλά πρακτικά πως να το κάνουμε ΔΕΝ γίνεται. Τους λόγους πάνω κάτω τους ανέφερε ο πουρνάρας. Δεν βγαίνει κάποιος να δίνει 200ευρώ το μήνα ΤΕΒΕ και να βγάζει 100. Ούτε χειροπόδαρα δένουν κάποιον να δουλέψει χωρίς ασφάλιση. Αναγκάζεται λόγω συνθηκών. Άσχετο.. αλλά κάτι βλακείες που λέγονται όπως "Ναι αλλά δε θα χεις σύνταξη.." κτλ αν δεν είσαι 55-60 χρονών δεν έχουν πολύ νόημα. Δε νομίζω ένας 30αρης δηλαδή να πάρει σύνταξη σε 35 χρόνια. ΔΕΝ θα υπάρχει το σύστημα που υπάρχει τώρα. ρε πουρνάρα, ρε φίλε... τα μάτια μου... γράφεις πολλά ρε, πέστο με 2 σειρές δηλαδή... μην το παρεις στραβά... δεν είσαι και ο μόνος... Που να πιάσεις συζήτηση με τον digeka ;-ρ Σε κάποιες συζητήσεις δε μπορείς να κάνεις διάλογο "Επ.. Οπ!"
aledjo Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Είσαι ένας κουτοπόνηρος που κλέβεις απο όπου μπορείς, που εκμεταλλεύεσαι τις κοινωνικές παροχές, που είσαι τόσο γελοιος που ευθαρσώς νομίζεις ότι κοροιδευεις αυτούς που σου επιδεικνύουν τις απάτες σου. Ελπίζω να έχεις τουλάχιστον καταλάβει πως έχεις παραδεχτεί δημόσια ότι φοροδιαφευγεις, εργάζεσαι μαύρα, ότι δεν πληρώνεις τις αναγκαίεσ εισφορές και ότι εξαπατάς τον ΟΑΕΔ. Η ταυτοποίηση σου απο την ip, απλά σε καταδικάζει. πολυ τηλεοραση βλεπεις...
Marria Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν χρειαζεται να υποστηριξεις την μαυρη εργασια. Καποιες φορες ΑΝ εισαι εργαζομενος ειδικα ελευθερος επαγγελματιας δυστυχως γινεται μονοδρομος. Αν ειχες εργαστει ως ελευθ επαγγελματιας (καπου εδω κολλαει η ερωτηση του αλετζου, που ως πριμαντονα την περασες για καμακι) θα ηξερες και τους λογους. Ακομα και αν δεν συμφωνουσες, δεν θα ησουν και τοσο απολυτη κατα αυτων που ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ καποιες φορες να δουλεψουν μαυρα. Σαν πριμαντονα που ειμαι(σε ευχαριστω για τον χαρακτηρισμο btw ) και εσυ γινεσαι απολυτος οτι ΔΕΝ ξερω καποια πραγματα, οταν στην πραγματικοτητα δεν ξερεις τιποτα για μενα. Το νομισμα εχει 2 οψεις δεν νομιζεις? Και σαν χωρα εχουμε καποιους νομους, το να δινεις τις κανονικες εισφορες σου ειναι μεσα στις υποχρεωσεις που εχουμε σαν πολιτες. Οποτε εσυ μπορει να μη δινεις, ο αλλος που θελει να ειναι σωστος ομως θα δινει και τις δικες σου. Πως θα φαινεται αυτο στους τεχνικους που δουλευουν με μπλοκακι δινουν κανονικα τις εισφορες τους? Σαν μαλακες? Μπορει Αυτα απο μια πριμαντοντα και παω να συνεχισω την δουλεια μου, see you later.
aledjo Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Οτι με ρωτησε ηλικια, μετα τι δουλεια κανω, σορρυ αλλα το αθωο μου μυαλο δεν πηγε οτι ηθελε να ειναι μερος της συζητησης αλλα στο greek kamaki Και το email που ειπε παρακατω ηταν και αυτος μερος της συζητησης , ναι ναι ! Οποιοσδηποτε μπορει να ρωταει οτιδηποτε, αλλα δεν ειμαι υποχρεωμενη να δινω προσωπικες μου πληροφοριες. παντα ηξερα οτι οι γυναικες εχουν δικους τους νομους, κανονες, αλλα οτι σε λιγο θα αλλαξουν και τους νομους φυσικης, δε το περιμενα! δηλαδη για τη μαρια θα ηταν πονηρη σκεψη να μην σκεφτει το greek kamaki... και αθωα να το σκεφτει! ΑΡΑ εγω που ειμαι greek kamaki, εχω αθωο μυαλο... αρχιζω να ερωτευομαι παλι :wub: γεια σου ρε Μαρια με τα ωραια σου
black_widow Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Ρε παιδιά αυτό για μέχρι 29 για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ισχύει όντως ότι μπορείς να το κάνεις στο δίμηνο ; Είχα την εντύπωση ότι θέλει τρίμηνο. Παρεπιμπτόντως έχει βγει και το εργόσημο για έκτακτες οικιακές εργασίες όπως παράδοση μαθημάτων στο σπίτι. Παρακρατούνται 20 % για ΙΚΑ και 10 % για ΟΓΑ αν θυμάμαι καλά και ένα μέρος της αμοιβής φοροεκπίπτει και για αυτόν που τη δίνει και για αυτόν που την παίρνει ( την αμοιβή ). Στα κερατιάτικα του ελεύθερου επαγγελματία προσθέστε και το τέλος επιτηδεύματος και την κατάργηση του αφορολογήτου των 30000 ευρώ για νέους επαγγελματίες που προωθείται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα