Ntinaras Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Ίδιος τρόπος σκέψης είναι. αλλο ειναι να κλεβεις για να επιβιωσεις και αλλο να κλεβεις για να ψωνιζεσαι
Timonkaipumpa Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Σωστό κι αυτό μόνο που στην ελλάδα οι περισσότεροι τέτοιοι είμαστε. Μικροί δηλαδή. =ρ Δεν διαφωνώ... το point όμως είναι πως ακόμα και εάν όλοι οι μικροί κλέβουν.. τα λεφτά που κλέβουν οι μεγάλοι φτάνουν να καλύψουν τις ατασθαλίες των μικρών. Όχι πως νομιμοποιούνται οι μικροί... Αλλά είναι όπως ακριβώς σας είπα με το παράδειγμα με το πατάκι. Να και άλλο ένα.. Σαν να έχεις ένα αμάξι που έχει βλάβη στη μηχανή και επειδή δεν δουλεύει καλά το ραδιόφωνο να κοιτάς να φτιάξεις αυτό αντί τη μηχανή. Όχι πως δεν θα το φτιάξεις. Αλλά μήπως η μηχανή είναι πιο σημαντική; Μήπως εάν φτιάξεις τη μηχανή, τουλάχιστον θα προχωράει το αμάξι, έστω και χωρίς μουσική;
slygeo87 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 αλλο ειναι να κλεβεις για να επιβιωσεις και αλλο να κλεβεις για να ψωνιζεσαι Διάβασε μία σελίδα πίσω τον ΙnsomniaK.
orotoi Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 insomniaK ενώ συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που είπες στο τελευταίο post, περιγράφεις μια άλλη χώρα. Θα πλήρωνα με τα χίλια 40% ΦΠΑ αν αυτό ήταν προς όφελος μου. (βλ. Δανία, Νορβηγία, Σουηδία). Τη στιγμή που δεν μου προσφέρει η πολιτεία αυτά που έχει υποχρέωση, εγώ πως μπορώ να αντεπεξέλθω σε δικές μου υποχρεώσεις (πρόσεξε στις περιπτώσεις που μιλάμε τίθεται κανονικά το αν μπορεί κάποιος και οχι αν θέλει).
ikaruga24 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Και ο εργοδοτης που κλεβει το ιδιο του το προσωπικο πρεπει να τον πας στον εισαγγελεα αλλα πραγματικα κοιτα λιγο τι γινεται. edit: Σε αυτο που λεει ο orotoi σκεψου ποσο κλεβει το ιδιο το κρατος τους ιδιους του τους πολιτες.
slygeo87 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Και ο φαύλος κύκλος δεν θα τελειώσει ποτέ... Δουλεύω και με γαμάει ο εργοδότης. Παραπονιέμαι που δεν έχω ασφάλεια. Μπαίνω στο ίντερνετ και μιλάω με τον ικαρούγκα που είμαστε και οι δυο ανασφάλιστοι. Το κράτος κλέβει περισσότερο από τον εργοδότη. Εγώ και ο ικαρούγκα είμαστε οι γαμάτοι και οι άλλοι είναι πρόβατα. Συνεχίζουμε παθητικά να ανεχόμαστε την ασφάλιστη εργασία. Μια ολόκληρη ελλάδα κλέβει, μένει άνεργη και δεν έχει ασφάλεια. Γιατί να τα πάρει από εμάς, να τα πάρει από τον καρχαρία. Δουλεύω και με γαμάει ο εργοδότης.
Ntinaras Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Και ο φαύλος κύκλος δεν θα τελειώσει ποτέ... Δουλεύω και με γαμάει ο εργοδότης. Παραπονιέμαι που δεν έχω ασφάλεια. Μπαίνω στο ίντερνετ και μιλάω με τον ικαρούγκα που είμαστε και οι δυο ανασφάλιστοι. Το κράτος κλέβει περισσότερο από τον εργοδότη. Εγώ και ο ικαρούγκα είμαστε οι γαμάτοι και οι άλλοι είναι πρόβατα. Συνεχίζουμε παθητικά να ανεχόμαστε την ασφάλιστη εργασία. Μια ολόκληρη ελλάδα κλέβει, μένει άνεργη και δεν έχει ασφάλεια. Γιατί να τα πάρει από εμάς, να τα πάρει από τον καρχαρία. Δουλεύω και με γαμάει ο εργοδότης. δυστυχως ετσι ειναι. αλλα τι σκατα κανεις? 2 λυσεις μου ρχονται στο μυαλο φευγεις εξω κανεις κατι δικο σου.
slygeo87 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Αν έχεις φράγκα και μόρφωση φύγε, έξω θα σε φάνε. Εδώ πάλεψε για τα δικαιώματα σου.
Timonkaipumpa Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Και ο φαύλος κύκλος δεν θα τελειώσει ποτέ... Δουλεύω και με γαμάει ο εργοδότης. Παραπονιέμαι που δεν έχω ασφάλεια. Μπαίνω στο ίντερνετ και μιλάω με τον ικαρούγκα που είμαστε και οι δυο ανασφάλιστοι. Το κράτος κλέβει περισσότερο από τον εργοδότη. Εγώ και ο ικαρούγκα είμαστε οι γαμάτοι και οι άλλοι είναι πρόβατα. Συνεχίζουμε παθητικά να ανεχόμαστε την ασφάλιστη εργασία. Μια ολόκληρη ελλάδα κλέβει, μένει άνεργη και δεν έχει ασφάλεια. Γιατί να τα πάρει από εμάς, να τα πάρει από τον καρχαρία. Δουλεύω και με γαμάει ο εργοδότης. Αυτό που λες είναι η στείρα αντιπαράθεση των τύπου insomniak με τους αντιδραστικούς τύπους aledjo ή όποιον άλλο. Η λύση είναι κάπου στη μέση. Το ότι μπορεί να καλυφθεί το χρέος από τις κλεψιές των μεγάλων δεν δίνει το δικαίωμα σε κανένα μικρό να κλέψει. Ούτε βέβαια να αρχίσει τώρα να κλέβει. Αλλά, ΕΑΝ τώρα βρούμε κάποιο μικρό να κλέβει δεν πρέπει να πέσουμε πάνω του να τον φάμε, όπως θα έπρεπε εάν ήταν όλα στην πένα. Θα πρέπει και να είμαστε σωστοί, να μην κλέβουμε, και να αρχίσουμε να ζητάμε κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα αλλά και να δούμε ποιος πραγματικά είναι ο στόχος που θα αποδώσει περισσότερο σε λιγότερο χρόνο, δεδομένου της έλλειψής του τώρα. Και ο στόχος αυτός δεν είναι να πιάσουμε όσους μικρούς συνεχίζουν και κλέβουν. Αλλά να κάνουμε κάτι επιτέλους για τους μεγάλους.
Marria Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 @Timonkaipumpa Σκεψου ομως σε ποσα ειχαμε συνηθισει τοσα χρονια, ακριβο αυτοκινητο, τηλεοραση, υπολογιστη, λαπτοπ, διακοπες στο εξωτερικο και η λιστα συνεχιζεται. Αυτος που κλεβει , θα συνεχισει να κλεβει γιατι ετσι εχει μαθει εδω και τοσο καιρο. Και για να συνεχισει να εχει τον τροπο ζωης και επειδη ξερει οτι δεν θα τον πιασουν. Εχεις δει να πιανουν καποιον που φοροδιαφευγει? Οχι και ουτε θα γινει, με οσες λιστες φοροφυγαδων βγαλει το κρατος. Αν υπηρχε και ενας σωστος ελεγχτικος μηχανισμος ισως καποιοι να ειχαν αναστολες.. τωρα ομως οχι.
Ntinaras Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Αυτό που λες είναι η στείρα αντιπαράθεση των τύπου insomniak με τους αντιδραστικούς τύπους aledjo ή όποιον άλλο. Η λύση είναι κάπου στη μέση. Το ότι μπορεί να καλυφθεί το χρέος από τις κλεψιές των μεγάλων δεν δίνει το δικαίωμα σε κανένα μικρό να κλέψει. Ούτε βέβαια να αρχίσει τώρα να κλέβει. Αλλά, ΕΑΝ τώρα βρούμε κάποιο μικρό να κλέβει δεν πρέπει να πέσουμε πάνω του να τον φάμε, όπως θα έπρεπε εάν ήταν όλα στην πένα. Θα πρέπει και να είμαστε σωστοί, να μην κλέβουμε, και να αρχίσουμε να ζητάμε κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα αλλά και να δούμε ποιος πραγματικά είναι ο στόχος που θα αποδώσει περισσότερο σε λιγότερο χρόνο, δεδομένου της έλλειψής του τώρα. Και ο στόχος αυτός δεν είναι να πιάσουμε όσους μικρούς συνεχίζουν και κλέβουν. Αλλά να κάνουμε κάτι επιτέλους για τους μεγάλους. ναι αλλα τα λεφτα που θα δινες στους φορους,πανε κυριολεκτικα σε κλεφτες και εβραιους.
pournaras Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 @Timonkaipumpa Σκεψου ομως σε ποσα ειχαμε συνηθισει τοσα χρονια, ακριβο αυτοκινητο, τηλεοραση, υπολογιστη, λαπτοπ, διακοπες στο εξωτερικο και η λιστα συνεχιζεται. Αυτος που κλεβει , θα συνεχισει να κλεβει γιατι ετσι εχει μαθει εδω και τοσο καιρο. Και για να συνεχισει να εχει τον τροπο ζωης και επειδη ξερει οτι δεν θα τον πιασουν. Εχεις δει να πιανουν καποιον που φοροδιαφευγει? Οχι και ουτε θα γινει, με οσες λιστες φοροφυγαδων βγαλει το κρατος. Αν υπηρχε και ενας σωστος ελεγχτικος μηχανισμος ισως καποιοι να ειχαν αναστολες.. τωρα ομως οχι. Αλλο δανεικα αλλο κλεψιμο. Αυτο που περιγραφεις ειναι ο μεσος ελληνας του '90-'00 που επαιρνε δανεια σορηδων για να ικανοποιησει τις ματαιοδοξες αναγκες του. Παρολα αυτα δεν εκλεβε, για αυτο και τωρα βρισκεται στο χειλος του γκρεμου. Αυτοι που κλεβαν και κλεβουν δεν το κανουν για τα ευτελη ποσα κοστους ενος υπολογιστη η μιας τηλεορασης. Και για να συγκεκριμενοποιησουμε λιγο και την κουβεντα, αν δεν απατωμαι, μιλαμε για επαγγελματα με κερδος-χαρτζηλικι που δεν συμφερει οικονομικα να γινει εναρξη και αποδοση φορων - ασφαλιστρων. Αν λοιπον θελουμε να βαλουμε στο ιδιο τσουβαλι αυτον που φτιαχνει 1-2 μηχανηματα το μηνα και εχει συνολικα εσοδα 2-3 χιλιαρικα το χρονο, με καποιον που εχει καταστημα και εσοδα 30-40 χιλ. τοτε λυπαμαι αλλα καπου χανουμε το δασος.
Ntinaras Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 pournara με εκπλησεις! μπας και σταματησες να πληρωνεις και διοδια?
ikaruga24 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Ακριβως οτι λεει ο πουρναρας, τι σχεση εχει αυτος που ζει με δανεικα με αυτον που κλεβει και τι σχεση εχει καποιος που εχει εσοδα 30-40 χιλιαρικα το χρονο με καποιον που με το ζορι θα εχει 3-4? Αφου λοιπον μας νοιαζει τοσο η αποδοση ΦΠΑ, εισφορες, ΤΕΒΕ κτλ απο τον "επαγγελματια" τεχνικο Η/Υ τοτε γιατι ολοι τσινανε στις τιμες που χρεωνει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα