Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεψου ομως σε ποσα ειχαμε συνηθισει τοσα χρονια, ακριβο αυτοκινητο, τηλεοραση, υπολογιστη, λαπτοπ, διακοπες στο εξωτερικο και η λιστα συνεχιζεται.

Τοσο καιρο ολοκληρη η ελλαδα ζουσε με τα λεφτα του κρατους, τα οποια ηταν ΟΛΑ δανεικα. Και το καλυτερο ειναι οτι για να στα δωσει αυτα τα λεφτα επρεπε απλα να εισαι δημοσιος υπαλληλος, ουτε καν χρειαζοταν να δουλεψεις! Τωρα τερμα τα δανεικα, τερμα και τα λεφτα για τους δημοσιους υπαλληλους.

Εμας τους τεχνικους και γενικα ολους τους εργαζομενους που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ παραγουμε κατι, δε μας εχει χτυπησει ακομα καμια κριση, ακριβως για τον λογο οτι παραγουμε κατι χρησιμο. Απλα εχουμε ριξει λιγο τις τιμες, για να τα παιρνουμε χωρις κλαψα απο τους πελατες.

Πλεον αμα δε παραγεις κατι χρησιμο, λεφτα δε θα βγαλεις, γιαυτο ξεχαστε τα "δε με παιρνουν στη δουλεια επειδη εχω 2 πτυχια και 3 μεταπτυχιακα", καντα ταπετσαρια τα πτυχια σου. Αμα θελεις λεφτα βρες τροπο να παραγεις κατι που ειναι χρησιμο, ετσι ωστε να βρεθει καποιος να το αγορασει.

• Απαντ. 451
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@Timonkaipumpa

Σκεψου ομως σε ποσα ειχαμε συνηθισει τοσα χρονια, ακριβο αυτοκινητο, τηλεοραση, υπολογιστη, λαπτοπ, διακοπες στο εξωτερικο και η λιστα συνεχιζεται. Αυτος που κλεβει , θα συνεχισει να κλεβει γιατι ετσι εχει μαθει εδω και τοσο καιρο. Και για να συνεχισει να εχει τον τροπο ζωης και επειδη ξερει οτι δεν θα τον πιασουν.

Εχεις δει να πιανουν καποιον που φοροδιαφευγει? Οχι και ουτε θα γινει, με οσες λιστες φοροφυγαδων βγαλει το κρατος.

Αν υπηρχε και ενας σωστος ελεγχτικος μηχανισμος ισως καποιοι να ειχαν αναστολες.. τωρα ομως οχι.

Καταρχάς, αυτό που λες στοχεύει κάποιους αλλά η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν είναι έτσι. Είναι αρκετά βολικό μέσα στην μιζέρια που μας φορτώνουν να εναντιωνόμαστε στον συνάνθρωπό μας και να θεωρούμε ότι φταίνε αυτοί που βλέπουμε γύρω μας για αυτά που ζούμε αλλά δεν είναι έτσι.

Ακριβά αυτοκίνητα θα δεις στα μεγάλα αστικά κέντρα και στα χωριά της Κρήτης. Στα πρώτα γιατί εκεί συμβαίνει αυτό που λες και στα δεύτερα γιατί είναι μπουρτζόβλαχοι - βοσκαράδες (όχι ότι είναι μειωτικό να είναι βοσκός... αλλά αυτοί είναι άλλη φάση).

Για τα άλλα, και εκτός των διακοπών (που, πόσοι πια πήγανε ακριβές διακοπές), είναι απλά ΒΑΣΙΚΑ υλικά αγαθά στον 21 αιώνα. Δεν νομίζω ότι εν έτη 2011 το να έχεις τηλεόραση ή Η/Υ είναι luxury.

ναι αλλα τα λεφτα που θα δινες στους φορους,πανε κυριολεκτικα σε κλεφτες και εβραιους.

Ας πάνε όπου πάνε. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη να αποδίδει φόρους. Και ΠΡΕΠΕΙ να το κάνει. Εάν πάνε σε κλέφτες και σε μίζες θα πρέπει να εναντιωθεί σε αυτό και όχι στην καταβολή φόρων. Και δεν θα πρέπει να σταματήσει να τους αποδίδει μέχρι να καταλήξει το θέμα.

Υ.Γ.

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνει ο Έλληνας. Εκείνος ξέρει καλύτερα και πρέπει να ξέρει. Και εάν δεν του αρέσει το τι γίνεται, τότε, και επειδή ξέρει εκείνος καλύτερα, θα κάνει αυτό που ξέρει ότι πρέπει να γίνει. Δεν πάει όμως έτσι. Σε μία μηχανή όλοι έχουν κάποια υποχρέωση. Εάν ένα part δεν δουλεύει σωστά, τα άλλα συνεχίζουν να δουλεύουν ΣΩΣΤΑ μέχρι να φτιαχτεί το χαλασμένο.

Τοσο καιρο ολοκληρη η ελλαδα ζουσε με τα λεφτα του κρατους, τα οποια ηταν ΟΛΑ δανεικα. Και το καλυτερο ειναι οτι για να στα δωσει αυτα τα λεφτα επρεπε απλα να εισαι δημοσιος υπαλληλος, ουτε καν χρειαζοταν να δουλεψεις! Τωρα τερμα τα δανεικα, τερμα και τα λεφτα για τους δημοσιους υπαλληλους.

Εμας τους τεχνικους και γενικα ολους τους εργαζομενους που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ παραγουμε κατι, δε μας εχει χτυπησει ακομα καμια κριση, ακριβως για τον λογο οτι παραγουμε κατι χρησιμο. Απλα εχουμε ριξει λιγο τις τιμες, για να τα παιρνουμε χωρις κλαψα απο τους πελατες.

Πλεον αμα δε παραγεις κατι χρησιμο, λεφτα δε θα βγαλεις, γιαυτο ξεχαστε τα "δε με παιρνουν στη δουλεια επειδη εχω 2 πτυχια και 3 μεταπτυχιακα", καντα ταπετσαρια τα πτυχια σου. Αμα θελεις λεφτα βρες τροπο να παραγεις κατι που ειναι χρησιμο, ετσι ωστε να βρεθει καποιος να το αγορασει.

Αφενός οι τεχνικοί δεν παράγουν κάτι, δεν είναι παραγωγική δύναμη (όπως οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, οικοδόμοι, κατασκευαστές παντός είδους), αφετέρου εάν έχεις 2 πτυχία και 3 μεταπτυχιακά σίγουρα θα βρεις δουλειά. Αυτή είναι πλήρης απαξίωση των τίτλων σπουδών που κάνουν συνήθως όσοι δεν έχουν τέτοιους.

Το θέμα με το δημόσιο δεν είναι ότι πληρώνει τους υπαλλήλους του, αλλά ότι τόσο καιρό προσλάμβανε, στην πλειοψηφία, άχρηστους ανθρώπους. Οι οποίοι ούτε είχαν μάθει κάτι ούτε θέλανε και μπορούσαν να μάθουν κάτι. Και επειδή η δουλειά δεν γινόταν, προσλάμβανε και άλλους. Και επειδή οι άλλοι ήταν στην ίδια φάση, ξαναέπαιρνε κ.ο.κ.

Και χρήσιμο να παράγεις, εάν έχεις την νοοτροπία του Έλληνα μαγαζάτορα (ας τους πάρω τα λεφτά τώρα γιατί μετά μπορεί να μην τους ξαναδώ) θα πεινάσεις 10000%. Ο συνδυασμός της κατάλληλης τιμής αλλά και της υπηρεσίας είναι που θα διασφαλίσει ένα μέλλον.

Δημοσ.

Σε μία μηχανή όλοι έχουν κάποια υποχρέωση. Εάν ένα part δεν δουλεύει σωστά, τα άλλα συνεχίζουν να δουλεύουν ΣΩΣΤΑ μέχρι να φτιαχτεί το χαλασμένο.

Αναλόγως τη μηχανή.

(Στα υπόλοιπα καλά τα λες..)

Δημοσ.

:lol: :lol: τρου στορι μπρο, τρου στορι

Τα έχεις και ξέρεις; Ή έχεις ένα φίλο που σου είπε κτλ κτλ;

Φαντάζομαι ότι εννοείς πτυχία και όχι βεβαιώσεις από ΙΕΚ κτλ.

(που και από ΙΕΚ να είναι κανείς, με 2 από δαύτα και 3 μεταπτυχιακά εάν δεν βρει δουλειά κάτι κάνει λάθος)

Αναλόγως τη μηχανή.

(Στα υπόλοιπα καλά τα λες..)

Ναι, εντάξει. Μην πιάσουμε να βρούμε που δεν ισχύει το παράδειγμα μιλώντας με τις ώρες και αναλύοντας όλα τα είδη μηχανών.... Το point να δούμε.

Δημοσ.

:lol: :lol: τρου στορι μπρο, τρου στορι

Πολύ δύσκολο μου φαίνεται.. Τι ειδικότητα?

Ναι, εντάξει. Μην πιάσουμε να βρούμε που δεν ισχύει το παράδειγμα μιλώντας με τις ώρες και αναλύοντας όλα τα είδη μηχανών.... Το point να δούμε.

Ναι απλώς εννοούσα οτι η ελληνική μηχανή μάλλον δεν είναι μια τέτοια..

Δημοσ.

Βοηθα λιγο ρε συ (που ξερεις λιγα παραπανω απο αυτα), γιατι στο λινκ που εδωσε orotoi, ολο για εκδοση εργοσημου απο τον εργοδοτη στον εργαζομενο μιλαει. Δε βρισκω το σημειο οπου μπορει ενας πολιτης μπορει να το εκδωσει, και να κανει χρηση και αποδωση ασφαλιστικων εισφορων κλπ, χωρις να εχει κανει εναρξη στην εφορια.

Δυστυχώς πρέπει ο εργοδότης να το βγάλει , είναι κάτι παρόμοιο με την απόδειξη δαπάνης που εκδίδαν οι εργοδότες σε όσους δεν είχαν μπλοκάκι για έκτακτες εργασίες , π.χ. εμένα μου κόβανε παλιά που δούλευα ως προωθήτρια και δεν είχα standard ημέρες ούτε ώρες.

Πάει ο εργοδότης σε τράπεζα ( έχουν πει ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα δίκτυα πληρωμών για αυτή τη δουλειά όχι μόνο ταμείο ) ή ΕΛΤΑ με το ΑΜΚΑ του και το ΑΜΚΑ σου και πληρώνει ( το ελάχιστο ποσό εργόσημου είναι 5 ευρώ ) , κρατάνε τις εισφορές και εσύ με το αντίτυπο του εργόσημου που σου δίνει ο εργοδότης πας και πληρώνεσαι το καθαρό ποσό ( κρατάνε εισφορές αυτόματα ).

Περισσότερα δεν ξέρω , είναι καινούργιο φρούτο. Το κάνανε και αυτό όμως ρε γαμώτο , πολύ μπελαλίδικο.

Τώρα για να κάνεις έναρξη όπως γνωρίζουμε όλοι καλά είναι τρελά ασύμφορο , ΟΑΕΕ , βιβλία , λογιστή και έχουμε και τα καινούργια ωραία τέλη επιτηδεύματος και δε συμμαζεύεται. Ε μετά ποιός φταίει ; Θέλουν τα πολλά , χάνουν και τα λίγα , φάση.

Οι νέοι εργαζόμενοι που έχουν ασφαλιστεί πρώτη φορά μετά το '93 και είναι μισθωτοί με ΙΚΑ μπορούν να κάνουν και έναρξη και να γλιτώσουν το ΟΑΕΕ αλλά να ξέρετε ότι στην ενδεχόμενη απόλυση γίνονται γρήγορα ενημερώσεις και ξανάρχεται ΤΕΒΕ. Ο αδερφός μου Ιούλιο απολύθηκε τέλη Αυγούστου του είχε έρθει ραβασάκι για ΤΕΒΕ. Επίσης πρέπει κάθε χρόνο να καταθέτετε χαρτιά στο ΤΕΒΕ που να αποδεικνύουν ότι είσαι μισθωτός για να συνεχίσει να ισχύει η απαλλαγή , αν δεν το ξέρεις , φάε πάλι ΤΕΒΕ.

Δημοσ.

Τα έχεις και ξέρεις; Ή έχεις ένα φίλο που σου είπε κτλ κτλ;

Φαντάζομαι ότι εννοείς πτυχία και όχι βεβαιώσεις από ΙΕΚ κτλ.

(που και από ΙΕΚ να είναι κανείς, με 2 από δαύτα και 3 μεταπτυχιακά εάν δεν βρει δουλειά κάτι κάνει λάθος)

δηλαδη εσυ τι πτυχιο εχεις, και τι δουλεια κανεις? απαντησε μου ειλικρινα

Δημοσ.

Αφενός οι τεχνικοί δεν παράγουν κάτι, δεν είναι παραγωγική δύναμη (όπως οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, οικοδόμοι, κατασκευαστές παντός είδους), αφετέρου εάν έχεις 2 πτυχία και 3 μεταπτυχιακά σίγουρα θα βρεις δουλειά. Αυτή είναι πλήρης απαξίωση των τίτλων σπουδών που κάνουν συνήθως όσοι δεν έχουν τέτοιους.

Η έννοια της παραγωγικής εργασίας συσχετίζεται με την παραγωγή προϊόντων;

Δημοσ.

Τι? Του την πέφτεις τώρα ε? Α ρε greek kamakia... :mrgreen:

Δημοσ.

Δυστυχώς πρέπει ο εργοδότης να το βγάλει , είναι κάτι παρόμοιο με την απόδειξη δαπάνης που εκδίδαν οι εργοδότες σε όσους δεν είχαν μπλοκάκι για έκτακτες εργασίες , π.χ. εμένα μου κόβανε παλιά που δούλευα ως προωθήτρια και δεν είχα standard ημέρες ούτε ώρες.

Πάει ο εργοδότης σε τράπεζα ( έχουν πει ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα δίκτυα πληρωμών για αυτή τη δουλειά όχι μόνο ταμείο ) ή ΕΛΤΑ με το ΑΜΚΑ του και το ΑΜΚΑ σου και πληρώνει ( το ελάχιστο ποσό εργόσημου είναι 5 ευρώ ) , κρατάνε τις εισφορές και εσύ με το αντίτυπο τοu εργόσημου που σου δίνει ο εργοδότης πας και πληρώνεσαι το καθαρό ποσό ( κρατάνε εισφορές αυτόματα ).

Περισσότερα δεν ξέρω , είναι καινούργιο φρούτο. Το κάνανε και αυτό όμως ρε γαμώτο , πολύ μπελαλίδικο.

Τώρα για να κάνεις έναρξη όπως γνωρίζουμε όλοι καλά είναι τρελά ασύμφορο , ΟΑΕΕ , βιβλία , λογιστή και έχουμε και τα καινούργια ωραία τέλη επιτηδεύματος και δε συμμαζεύεται. Ε μετά ποιός φταίει ; Θέλουν τα πολλά , χάνουν και τα λίγα , φάση.

Οι νέοι εργαζόμενοι που έχουν ασφαλιστεί πρώτη φορά μετά το '93 και είναι μισθωτοί με ΙΚΑ μπορούν να κάνουν και έναρξη και να γλιτώσουν το ΟΑΕΕ αλλά να ξέρετε ότι στην ενδεχόμενη απόλυση γίνονται γρήγορα ενημερώσεις και ξανάρχεται ΤΕΒΕ. Ο αδερφός μου Ιούλιο απολύθηκε τέλη Αυγούστου του είχε έρθει ραβασάκι για ΤΕΒΕ. Επίσης πρέπει κάθε χρόνο να καταθέτετε χαρτιά στο ΤΕΒΕ που να αποδεικνύουν ότι είσαι μισθωτός για να συνεχίσει να ισχύει η απαλλαγή , αν δεν το ξέρεις , φάε πάλι ΤΕΒΕ.

Χήρα, με αυτά που λες και με αυτά που λες πως πράτεις και σσυμφωνώ και επικροτώ.

Για το ΤΕΒΕ είσαι ψιλολάθος. Το ΤΕΒΕ ήταν υγείες ταμείο όταν ήταν αυτο που λέει το ονομά του, εμπόρων και βιοτεχνων, και έχοντας σχετικά χαμηλές εισφορές. Και ξαφνικά του έβαλαν επαγγελματίες οδηγούς και κάποιους άλλους που φαληρισαν 2 ταμία και στη συνέχεια φόρτωσαν κι όλους αυτούς που μία δουλεύουν και πέντε δε δουλεύουν, με μπλοκάκι... Και τότε αυξήθηκαν τα τέλη αλλα φαλυρισε κι αυτό με τη σειρά του και το χωσαν τώρα στο ΙΚΑ.

Επομένως αυτό που γινόταν/ γίνεται η εννοποίηση των πόρων αλλά κυρίως των κακοπληρωτών κι αύξηση των εισφορών.

Απο τη μία μαγκιά και μπράβο που υπάρχει υγειονομική πρόνοια για όλους, από την άλλη μήπως είναι καιρός να αρχίσει το ξεσκαρτάρισμα και αφού ο καθένας κοιτάει τον εαυτο του και πως ο ίδιος, κι όχι το σύνολο, θα εξασφαλίσει τα βασικά της πρόνοιας να αρχίσουν να στερούν τις κοινωνικές παροχές;;;

Ντρέπομαι που το λέω, αλλά τα πολλά προνόμια και οι κοινωνικές παροχές, έχουν γίνει είδος προς εκμετάλλευση που τα πληρώνουν οι λίγοι...

Δημοσ.

Η έννοια της παραγωγικής εργασίας συσχετίζεται με την παραγωγή προϊόντων;

Διάβασε ολόκληρη την συζήτηση...

Η αρχική φράση στην οποία έκανα quote ήταν:

Εμείς οι τεχνικοί που ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ κάτι.

Τι ακριβώς παράγει ένας τεχνικός;

Αντί να το γυρίσουμε στο "βγάλ' την έξω να δούμε ποιος την έχει πιο μεγάλη" (που ειλικρινά, έχω να μπω σε αυτό το σκεπτικό από το δημοτικό... ) καλύτερα κάτσε κατανόησε τι γράφτηκε και μην απαξιώνεις έτσι τα πτυχία επειδή δεν τα έχεις.

Εάν κάποιος, όπως είπες, έχει 2 πτυχία και 3 μεταπτυχιακά ΜΠΟΡΕΙ να βρει δουλειά και ΔΕΝ ΘΑ κάνει τα πτυχία του ταπετσαρία.

Δημοσ.

Επιτρεψε μου να αμφιβαλλω για αυτο. Ειναι απο τα πιο κορεσμενα επαγγελματα, μονο δες ποσοι ανεργοι υπαρχουν στον κλαδο, πτυχιουχοι, απο ΙΕΚ, απο Τεχνικες Σχολες και κτλ κτλ

Το μεγαλο μπαμ ειχε γινει πριν 10 χρονια και με την εξελιξη του Ιντερνετ οι πιο πολλοι σπουδαζουν τεχνικοι (για Υπολογιστες μιλαω παντα).

Σκεψου μονο οτι με το cloud computing , σε λιγα χρονια, δεν θα χρειαζεται τοσο η φυσικη παρουσια. Και μεγαλο ρολο παιζει και το remote administration, οταν καποιος μπορει να διαχειριζεται εναν Η/Υ απο αποσταση, ποσο μαλλον και πιο πολλους μαζι.

Σορρυ για το offtopic :)

Δημοσ.

Το μεγαλο μπαμ ειχε γινει πριν 10 χρονια και με την εξελιξη του Ιντερνετ οι πιο πολλοι σπουδαζουν τεχνικοι (για Υπολογιστες μιλαω παντα).

Ναι αλλά όμως δες και πόσοι έχουν πλέον υπολογιστή τώρα σε σχέση με πριν από 10 χρόνια.Laptop έχουν πλέον όλοι ξέρουν δε ξέρουν από υπολογιστές.Εκεί πρέπει να βασιστεί ένας απλός τεχνικός η/υ και όχι σε high end συστήματα.

Δημοσ.

Ναι αλλά όμως δες και πόσοι έχουν πλέον υπολογιστή τώρα σε σχέση με πριν από 10 χρόνια.Laptop έχουν πλέον όλοι ξέρουν δε ξέρουν από υπολογιστές.Εκεί πρέπει να βασιστεί ένας απλός τεχνικός η/υ και όχι σε high end συστήματα.

Και παλι ομως , ολοι εχουμε καποιον γνωστο/φιλο/συγγενη που μπορει να μας βοηθησει. Προσωπικα εγω εχω να καλεσω / να παω σε τεχνικο καποια χρονια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...