orotoi Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Καλά μη φανταστείς οτι έχουν όλοι.. Και ναι μεν υπάρχει κορεσμός απ την άποψη οτι έχουν μπει πολλοί στον χώρο.. αλλά οι υπολογιστές διεισδύουν σε όλο και περισσότερους τομείς. Γενικά νομίζω είναι απο τα αντικείμενα οπου πάντα θα υπάρχει προσφορά εργασίας. Αλλά χρειάζεται εξειδίκευση.
Timonkaipumpa Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Και όσο περνάει ο καιρός και ο κόσμος γίνεται πιο εξοικειωμένος με το internet και το θεριό που ονομάζει Η/Υ, όσα μπορούν να επισκευαστούν θα τα κάνει μόνος του. Όσα δεν μπορούν, θα το πετάει το μηχάνημα. Η γνώμη μου είναι ότι σιγά - σιγά το επάγγελμα αυτού που ονομάστηκε σε αυτό το thread τεχνικός Η/Υ θα εκλείψει. Θα υπάρχουν κάποιοι... αλλά θα είναι ελάχιστοι. Μπορεί να κάνω λάθος, γιατί κρίνω από λάθος δείγμα (προσωπικό κύκλο, εμπειρίες κτλ κτλ ). Αλλά αυτό νομίζω.
pournaras Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δυστυχώς πρέπει ο εργοδότης να το βγάλει , είναι κάτι παρόμοιο με την απόδειξη δαπάνης που εκδίδαν οι εργοδότες σε όσους δεν είχαν μπλοκάκι για έκτακτες εργασίες , π.χ. εμένα μου κόβανε παλιά που δούλευα ως προωθήτρια και δεν είχα standard ημέρες ούτε ώρες. Πάει ο εργοδότης σε τράπεζα ( έχουν πει ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα δίκτυα πληρωμών για αυτή τη δουλειά όχι μόνο ταμείο ) ή ΕΛΤΑ με το ΑΜΚΑ του και το ΑΜΚΑ σου και πληρώνει ( το ελάχιστο ποσό εργόσημου είναι 5 ευρώ ) , κρατάνε τις εισφορές και εσύ με το αντίτυπο του εργόσημου που σου δίνει ο εργοδότης πας και πληρώνεσαι το καθαρό ποσό ( κρατάνε εισφορές αυτόματα ). Περισσότερα δεν ξέρω , είναι καινούργιο φρούτο. Το κάνανε και αυτό όμως ρε γαμώτο , πολύ μπελαλίδικο. Τώρα για να κάνεις έναρξη όπως γνωρίζουμε όλοι καλά είναι τρελά ασύμφορο , ΟΑΕΕ , βιβλία , λογιστή και έχουμε και τα καινούργια ωραία τέλη επιτηδεύματος και δε συμμαζεύεται. Ε μετά ποιός φταίει ; Θέλουν τα πολλά , χάνουν και τα λίγα , φάση. Οι νέοι εργαζόμενοι που έχουν ασφαλιστεί πρώτη φορά μετά το '93 και είναι μισθωτοί με ΙΚΑ μπορούν να κάνουν και έναρξη και να γλιτώσουν το ΟΑΕΕ αλλά να ξέρετε ότι στην ενδεχόμενη απόλυση γίνονται γρήγορα ενημερώσεις και ξανάρχεται ΤΕΒΕ. Ο αδερφός μου Ιούλιο απολύθηκε τέλη Αυγούστου του είχε έρθει ραβασάκι για ΤΕΒΕ. Επίσης πρέπει κάθε χρόνο να καταθέτετε χαρτιά στο ΤΕΒΕ που να αποδεικνύουν ότι είσαι μισθωτός για να συνεχίσει να ισχύει η απαλλαγή , αν δεν το ξέρεις , φάε πάλι ΤΕΒΕ. Αρα δυστυχως εμενα πχ. που μπορει να ειμαι ενας απλος ιδιωτικος μισθωτος με 700-800 ευρω το μηνα, δε μου δινει το δικαιωμα να αυξησω λιγο το εισοδημα μου με νομιμο τροπο (οχι μονο ως "τεχνικος" η/υ, εινα αρκετα παρεμφερη επαγγελματα), και με αναγκαζει ειτε να να μην το κανω καθολου, ειτε να το κανω στη ζουλα. Και αφου ειμαι και πριν το '93 ασφαλισμενος, παει κι η αλλη προταση (αληθεια αυτο το οριο με τι κριτηριο βγηκε, και τι αποσκοπει; ) Δυστυχως και παλι, δεν το θεωρω μαγκια, αλλα το θεωρω αναγκαιο.
Marria Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Βοηθαει και το insomnia για αυτο Και να μην εισαι εξοικειωμενος αν διαβαζεις στο φορουμ, τα τεχνολογικα θεματα, σιγα σιγα ενημερωνεσαι αν προκυψει καποιο προβλημα.
black_widow Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Αρα δυστυχως εμενα πχ. που μπορει να ειμαι ενας απλος ιδιωτικος μισθωτος με 700-800 ευρω το μηνα, δε μου δινει το δικαιωμα να αυξησω λιγο το εισοδημα μου με νομιμο τροπο (οχι μονο ως "τεχνικος" η/υ, εινα αρκετα παρεμφερη επαγγελματα), και με αναγκαζει ειτε να να μην το κανω καθολου, ειτε να το κανω στη ζουλα. Και αφου ειμαι και πριν το '93 ασφαλισμενος, παει κι η αλλη προταση (αληθεια αυτο το οριο με τι κριτηριο βγηκε, και τι αποσκοπει; ) Δυστυχως και παλι, δεν το θεωρω μαγκια, αλλα το θεωρω αναγκαιο. Μα εκεί θέλω να καταλήξω , σε αναγκάζουν να τα παίρνεις μαύρα στην τελική. Στο κάτω κάτω ως μισθωτός δεν έχεις και πολύ ελεύθερο χρόνο να αναλάβεις τόσες δουλειές ώστε να πληρώνεις και όλα τα έξοδα που συνεπάγεται η έναρξη ( συν έξτρα κερατιάτικα για όλους ανεξαιρέτως τους επιτηδευματίες ). Εσύ που είσαι μισθωτός με ΙΚΑ αλλά όχι νέος ασφαλισμένος μπορείς να πληρώνεις μειωμένες εισφορές ΟΑΕΕ αλλά ότι θα πληρώνεις θα πληρώνεις. Και γενικά είναι αντίκίνητρο για κάποιον που θέλει να αρχίσει να απασχολείται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Να έχεις όλα αυτά τα έξοδα και να έχεις το super μειωμένο αφορολόγητο , ε αει γαμηθείτε στην τελική ( sorry αλλά τα έχω πάρει η γυναίκα ...). Επίσης χτύπα ξύλο αν απολυθείς και πας να γραφτείς ΟΑΕΔ και δεν έχεις κλείσει τα βιβλία της δεύτερης δουλειάς σου , τρως πόρτα , ούτε κάρτα δεν μπορείς να βγάλεις. Επιβεβαιωμένο από εμένα που είχα κάτι μικροέσοδα από αποδείξεις δαπανών και μου ζητάγανε την εκκαθάριση ώστε να δουν ότι έχει κοπεί απόδειξη δαπάνης , άρα δεν είμαι επιτηδευματίας. Την έβγαλα την κάρτα αφού έκανα ολόκληρη λογιστική ανάλυση και πήγε η υπάλληλος και ρώτησε κάποιον υπεύθυνο , το χαρτί πρέπει να το πάω πάντως στην επόμενη ανανέωση. Δηλαδή ό,τι να είναι αυτή η χώρα.
orotoi Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 ...ε αει γαμηθείτε στην τελική ... Δηλαδή ό,τι να είναι αυτή η χώρα. Αυτά ξανά πες τα!
black_widow Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Βοηθαει και το insomnia για αυτο Και να μην εισαι εξοικειωμενος αν διαβαζεις στο φορουμ, τα τεχνολογικα θεματα, σιγα σιγα ενημερωνεσαι αν προκυψει καποιο προβλημα. Πάντως εγώ δεν παίζει ποτέ να ανοίξω μονάδα και να αρχίσω να αλλάζω μόνη μου την κάρτα γραφικών ας πούμε. Θα κάνω μαλακία και θα τρέχω μετά. Ούτε να καθαρίσω μέσα παίζει , φοβάμαι μην κάνω ζημιά. Μόνο μία φορά είχε βγει ένα καλωδιάκι και το έβαλα , μέχρι εκεί ( και πήραμε τηλ. τεχνικό να μας πει , που να ξέρω που μπαίνει ). Και μην πάρουν και πολύ αέρα οι εργοδότες και ζητάνε μετά από τον άσχετο υπάλληλο με αυτά να κάτσει να φτιάχνει τους υπολογιστές ( έχω δει τέτοια αγγελία , για αυτό ). Ακόμα θυμάμαι σε ένα νετ καφέ που χώνανε τους ταμίες να φτιάχνουν και τα pc ( ευτυχώς που δεν ξέρω ) . Όχι , ευχαριστώ , δεν ενδιαφέρομαι να μάθω. Δε λέω καλύτερα να μην έχεις εμπειρία σε ένα μόνο τομέα για να μπορείς να προσαρμόζεσαι καλύτερα στις απαιτήσεις της ελληνικής πραγματικότητας , μη γίνουμε και οι άνθρωποι - πολυεργαλεία όμως.
Marria Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Πάντως εγώ δεν παίζει ποτέ να ανοίξω μονάδα και να αρχίσω να αλλάζω μόνη μου την κάρτα γραφικών ας πούμε. Θα κάνω μαλακία και θα τρέχω μετά. Ούτε να καθαρίσω μέσα παίζει , φοβάμαι μην κάνω ζημιά. Μόνο μία φορά είχε βγει ένα καλωδιάκι και το έβαλα , μέχρι εκεί ( και πήραμε τηλ. τεχνικό να μας πει , που να ξέρω που μπαίνει ). Και μην πάρουν και πολύ αέρα οι εργοδότες και ζητάνε μετά από τον άσχετο υπάλληλο με αυτά να κάτσει να φτιάχνει τους υπολογιστές ( έχω δει τέτοια αγγελία , για αυτό ). Ακόμα θυμάμαι σε ένα νετ καφέ που χώνανε τους ταμίες να φτιάχνουν και τα pc ( ευτυχώς που δεν ξέρω ) . Όχι , ευχαριστώ , δεν ενδιαφέρομαι να μάθω. Δε λέω καλύτερα να μην έχεις εμπειρία σε ένα μόνο τομέα για να μπορείς να προσαρμόζεσαι καλύτερα στις απαιτήσεις της ελληνικής πραγματικότητας , μη γίνουμε και οι άνθρωποι - πολυεργαλεία όμως. Κακως εχει πολυ πλακα να βαζεις μνημη και καρτα ethernet στο pc Οταν βιαζεσαι και ανυπομονεις να δουλεψει κατι, ε το φτιαχνω μονη μου (ή τουλαχιστον προσπαθω.. μεχρι τωρα δεν εχω χαλασει κατι)
Ntinaras Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Και όσο περνάει ο καιρός και ο κόσμος γίνεται πιο εξοικειωμένος με το internet και το θεριό που ονομάζει Η/Υ, όσα μπορούν να επισκευαστούν θα τα κάνει μόνος του. Όσα δεν μπορούν, θα το πετάει το μηχάνημα. Η γνώμη μου είναι ότι σιγά - σιγά το επάγγελμα αυτού που ονομάστηκε σε αυτό το thread τεχνικός Η/Υ θα εκλείψει. Θα υπάρχουν κάποιοι... αλλά θα είναι ελάχιστοι. Μπορεί να κάνω λάθος, γιατί κρίνω από λάθος δείγμα (προσωπικό κύκλο, εμπειρίες κτλ κτλ ). Αλλά αυτό νομίζω. κατ αρχην δεν ξερουν ολοι οτι μπορεις να ψαξεις στο google για κατι. 9 στους 10 που εχουν λαπτοπ το πηραν για να μη πιανει χωρο η για να το παιρνουν στο κρεβατι οταν ειναι στο facebook. αυτα τα πραγματα που βλεπω καθε μερα απο γνωστους ειναι τραγικα ακομα και απο ατομα που ξερουν πολυ περισσοτερα απο το μεσο ορο. δε γινεται να καθεσαι σε πισι ατομου και να μπαινει στο ιντερνετ με ιντερνετ εξπλορερ και παρεα 12 search bars. ειναι στην ιδια κατηγορια ατομων που εχουνε κολλημενα στο παρπριζ του αυτοκινητου τα τελη κυκλοφοριας απο το 1993 μεχρι σημερα.
pournaras Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 κατ αρχην δεν ξερουν ολοι οτι μπορεις να ψαξεις στο google για κατι. 9 στους 10 που εχουν λαπτοπ το πηραν για να μη πιανει χωρο η για να το παιρνουν στο κρεβατι οταν ειναι στο facebook. αυτα τα πραγματα που βλεπω καθε μερα απο γνωστους ειναι τραγικα ακομα και απο ατομα που ξερουν πολυ περισσοτερα απο το μεσο ορο. δε γινεται να καθεσαι σε πισι ατομου και να μπαινει στο ιντερνετ με ιντερνετ εξπλορερ και παρεα 12 search bars. ειναι στην ιδια κατηγορια ατομων που εχουνε κολλημενα στο παρπριζ του αυτοκινητου τα τελη κυκλοφοριας απο το 1993 μεχρι σημερα. Epic!!! Οσο για τα υπολοιπα συμφωνω, 9 στους 10 χρηστες η/υ, απλα ξερουν το κουμπι για να ανοιξει και 2-3 σελιδες (αντε και το word) και τελος. Και αυτοι πυο το εχουν σε καταστημα, και ειναι πιο imba ξερουν καλα και το προγραμμα αποδειξεων
orotoi Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Epic όντως χααχα Εμένα μια άλλη λεπτομέρεια που μου τη σπάει και τη βλέπω συχνά σε αυτή την κατηγορία είναι οτι θέλουν να παν στο facebook ή στο youtube ξέρω γω.. και πάνε στο google, γράφουν youtube και μπαίνουν έτσι!!
Ntinaras Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 αυτο τα περιγραφει ολα http://www.youtube.com/watch?v=fa9DLxDtPtc
Xvipes Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Βοηθαει και το insomnia για αυτο Και να μην εισαι εξοικειωμενος αν διαβαζεις στο φορουμ, τα τεχνολογικα θεματα, σιγα σιγα ενημερωνεσαι αν προκυψει καποιο προβλημα. Μα αυτό από μόνο του σε κάνει ήδη πιο έμπειρο από την κουτσή Μαρία(no offence και πάλι).το να ξέρεις και μόνο τι να ψάξεις σημαίνει ότι έχεις ασχοληθεί με το θέμα.
Timonkaipumpa Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 κατ αρχην δεν ξερουν ολοι οτι μπορεις να ψαξεις στο google για κατι. 9 στους 10 που εχουν λαπτοπ το πηραν για να μη πιανει χωρο η για να το παιρνουν στο κρεβατι οταν ειναι στο facebook. αυτα τα πραγματα που βλεπω καθε μερα απο γνωστους ειναι τραγικα ακομα και απο ατομα που ξερουν πολυ περισσοτερα απο το μεσο ορο. δε γινεται να καθεσαι σε πισι ατομου και να μπαινει στο ιντερνετ με ιντερνετ εξπλορερ και παρεα 12 search bars. ειναι στην ιδια κατηγορια ατομων που εχουνε κολλημενα στο παρπριζ του αυτοκινητου τα τελη κυκλοφοριας απο το 1993 μεχρι σημερα. Τα έχω υπόψη μου αυτά. Αλλά πόσοι είναι αυτοί και σε τι ηλικία; 30; 40; 40+; Σε 5 χρόνια όμως, ακόμα και αυτοί, θα έχουν μάθει πως ό,τι θες μπορείς να δεις πώς γίνεται σε tutorial στο youtube. Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως, και για αυτό και κρατάω τις επιφυλάξεις μου, είναι η αντιμετώπιση των νέων ανθρώπων που προτιμάν να μην κάνουν κάτι και να τους το κάνει κάποιος άλλος (π.χ. ένα post που διάβασα για κάτι κάρτες γραφικών λίγο πιο πάνω - πίσω). Ενώ, μπορούν να μπουν στο youtube να γράψουν "change graphics card tutorial" και να δουν σε video πως γίνεται.
orotoi Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2011 Γιατί απλώς δε ξέρουν να ψάξουν. Αυτό που έχω παρατηρήσει σε μεγάλο αριθμό χρηστών (μη εξοικειωμένων) είναι οτι χρησιμοποιούν το google για να 'ψάξουν' κάτι το οποίο ήδη ξέρουν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα