Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και να μην εχουν καποιο φιλο να τους βοηθαει, οι περισσοτεροι ειμαστε χρονια στους Υπολογιστες και τα βασικα πραγματα τα ξερουμε.

• Απαντ. 452
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αμα βάλω τίποτα χαρτιά σε κεντρικά σημεία να αναλαμβάνω format και τέτοια με κανα 20άρι θα πιασει τίποτα η τσμπα θα χαλασω τα νευρα μου και τη ψυχολογια μου;

Δημοσ.

Όσοι έχουν σκάσει μύτη σε εμένα σε βάρδιες στο νετ καφέ είτε για πρόβλημα υπολογιστή ή Internet ή γιατί θέλουν να μάθουν ...Facebook στο τζαμπέ θέλουν να τη βγάλουν. Μου έχει τύχει περίπτωση να θέλει να του μάθω e-mail και Facebook και να θεωρεί ότι θα αφήσω το ταμείο και τις υπόλοιπες δουλειές , θα του εξηγήσω προφορικά χωρίς ούτε καν να ανοίξει υπολογιστή. Μετά ήρθε να ξαναρωτήσει γιατί δεν έχει internet σπίτι... :fear:

Μακάρι να σκάγανε τέτοιες περιπτώσεις , να τους σύστηνα σε φίλους μου τεχνικούς να έπαιρνα και το ποσοστό μου , δε θα με χάλαγε...Μα , έχουν ένα φίλο που ξέρει...

Μα το ξεκαθαρίζεις και τους λες ότι αν θέλετε επισκευή ή τεχνική βοήθεια πάρτε το τάδε τηλέφωνο ή αφήστε μου το λαπτοπ/P.C εδώ να σας το φτιάξω.τους λες και μια τιμή και αν θέλουν οκ αν δε θέλουν γεια σας.

Και να μην εχουν καποιο φιλο να τους βοηθαει, οι περισσοτεροι ειμαστε χρονια στους Υπολογιστες και τα βασικα πραγματα τα ξερουμε.

Μόνο που ξεχνάτε κάτι.Λάπτοπ έχει και η κουτσή Marria( no offence :P ) πλέον και η κουτσή αυτή Μαρία δεν έχει ιδέα γιατί ο υπολογιστής της της βγάζει μπλε οθόνη ή γιατί δεν περνάει ποτέ το post screen.Δεν έχουν όλοι κάποιο ξαδερφάκι ή κολλητό για να το φτιάξει.

Xvipes! Χρονια ειχα να δω το username σου ...flashback

]nick[

Τρελέ :D είχα καιρό να ασχοληθώ με το υπόλοιπο section του ινσομνια μόνο σε κάποια κλασικά threads έγραφα :D

Δημοσ.

το ερωτημα μου ειναι το εξης...

ναι οκ ειναι σε υφεση...και τι θα γινουν τοσοι τεχνικοι και "τεχνικαραδες" ? ..κλεφτες ???

Ποιος ειναι κατα την γνωμη σας ο εξυπνος ελιγμος που πρεπει να κανει ενας "Τεχνικος Η/Υ",

με οποια ερμηνεια τον αντιλαμβανεται ο καθενας,προκειμενου να βρει μια αξιοπρεπη δουλεια

που θα του αποφερει τα προς το ζην.. ?

Δημοσ.

Εξαρτάται. Μια φορά με ρώτησαν "ξέρεις από υπολογιστές;" και απάντησα "ναι".

Και μου λένε "έλα να κουβαλήσουμε κάτι οθόνες"

Από εκείνη τη μέρα, απαντάω με "γιατί;" στην συγκεκριμένη ερώτηση.

Δημοσ.

Ξεχνάτε και πάλι την κουτσή Μαρία.Από αυτήν μπορείς να βγάλεις λεφτά.Το πως θα την βρεις είναι το θέμα.Εκεί ο καθένας έχει τον τρόπο του.

Δημοσ.

Δυστυχώς πλέον οι περισσότεροι ξέρουν κάποιον να τους φτιάξει το pc.

Εγώ στην θέση σου θα γύριζα το αντικείμενο. Όχι σε κάτι εντελώς άσχετο . Θα μπορούσες να το γυρίσεις σε system admin , δικτυάς , dba ... Βαρβάτες πιστοποιήσεις και ενασχόληση μπας και ανοίξει καμια πόρτα.

Δημοσ.

Αχ βρε χαζούλια μου, γιατί προτρέχετε?

Αμα τα διαβάσει αυτά που λέτε, λέμε(βάζω και τον εαυτό μου εν μέρη) ένας άνθρωπος που ξέρει θα γελάει για 1 μήνα

νομίζετε ότι η δουλεία του τεχνικού είναι τα formats? η μήπως να περνάει Drivers για την κάρτα γραφικών σου πχ...

αχχχ βρε τρελούτσικά μου εσείς, όχι ότι το Format είναι λίγο μονόδρομος...ε? πρέπει να είσαι στόκος να μην τα βγάλεις πέρα, έστω και να μην είσαι γατάκι στα PC, τα βασικά να ξέρεις...

τεσπα, όλη η σαπίλα εδώ ελλάδα έχει μαζευτεί, ο καθένας ξέρει τα πάντα...

εμείς οι παντογνώστες ας κάνουμε κάτι να βγούμε απο την κρίση... καλα δεν τα λεω ..ε?

Δημοσ.

Αχ βρε χαζούλια μου, γιατί προτρέχετε?

Αμα τα διαβάσει αυτά που λέτε, λέμε(βάζω και τον εαυτό μου εν μέρη) ένας άνθρωπος που ξέρει θα γελάει για 1 μήνα

νομίζετε ότι η δουλεία του τεχνικού είναι τα formats? η μήπως να περνάει Drivers για την κάρτα γραφικών σου πχ...

αχχχ βρε τρελούτσικά μου εσείς, όχι ότι το Format είναι λίγο μονόδρομος...ε? πρέπει να είσαι στόκος να μην τα βγάλεις πέρα, έστω και να μην είσαι γατάκι στα PC, τα βασικά να ξέρεις...

τεσπα, όλη η σαπίλα εδώ ελλάδα έχει μαζευτεί, ο καθένας ξέρει τα πάντα...

εμείς οι παντογνώστες ας κάνουμε κάτι να βγούμε απο την κρίση... καλα δεν τα λεω ..ε?

Καλα χαλαρωσε λιγο μη σου ρθει κανενα μικρο εγκεφαλικο...

Και βεβαια μια απο τις δουλειες του τεχνικου ειναι τα φορματς. Πρεπει καποια στιγμη να αρχισουμε να καταλαβαινουμε οτι δεν υπαρχει ΕΝΑΣ τεχνικος ο οποιος αναλαμβανει το φορματς στο πισι της κυρα κατινας, και παραλληλα κανει υποδικτυα στον 20ο οροφο της ΝΑΣΑ. Υπαρχουν οπως σε ολα τα επαγγελματα, βαθμιδες τεχνικων αναλογα και με τις γνωσεις τους, αλλα και το αντικειμενο στο οποιο αφοσιωθηκαν και δραστηριοποιηθηκαν επαγγελματικα.

Καθε περιπτωση θελει τη δικη της βαθμιδα και δε φτανει μονο να "ξερεις τα βασικα".

Καταλαβετε πια οτι πισι δεν εχει μονο ο γνωστης που ειναι γατακι στα πισι, εκτος κι αν θεωρειτε οτι στον κοσμο που λειτουργουν περιπου 1 δις υπολογιστων πλεον, το ενα εκτο του πλυθησμου της γης, ειναι γατακια στα πισι.

Δημοσ.

Καλα χαλαρωσε λιγο μη σου ρθει κανενα μικρο εγκεφαλικο...

Και βεβαια μια απο τις δουλειες του τεχνικου ειναι τα φορματς. Πρεπει καποια στιγμη να αρχισουμε να καταλαβαινουμε οτι δεν υπαρχει ΕΝΑΣ τεχνικος ο οποιος αναλαμβανει το φορματς στο πισι της κυρα κατινας, και παραλληλα κανει υποδικτυα στον 20ο οροφο της ΝΑΣΑ. Υπαρχουν οπως σε ολα τα επαγγελματα, βαθμιδες τεχνικων αναλογα και με τις γνωσεις τους, αλλα και το αντικειμενο στο οποιο αφοσιωθηκαν και δραστηριοποιηθηκαν επαγγελματικα.

Καθε περιπτωση θελει τη δικη της βαθμιδα και δε φτανει μονο να "ξερεις τα βασικα".

Καταλαβετε πια οτι πισι δεν εχει μονο ο γνωστης που ειναι γατακι στα πισι, εκτος κι αν θεωρειτε οτι στον κοσμο που λειτουργουν περιπου 1 δις υπολογιστων πλεον, το ενα εκτο του πλυθησμου της γης, ειναι γατακια στα πισι.

φυσικά ρε λολ, είναι ... απλά σου λεω ότι το Format είναι πολύ εύκολο ακόμα και για έναν αρχάριο...

το λεω επειδή πολύς κόσμος ξέρει Format, ξέρει να περνάει Drivers για την κάρτα γραφικών και ήχο, και θεωρεί τον εαυτό του Τεχνικό...

και φυσικά υπάρχουν κλάδοι, άλλο δικτυάς, άλλο απλός τεχνικός, άλλο τεχνικός που είναι εξιδανικευμένος στο να φτιάχνει μηχανήματα που έχουν στα εργοστάσια <-- αυτό νομίζω έχει ζήτηση... ε?

πολύ εύκολα απονέμονται τίτλοι...

Δημοσ.

Εγώ κυριως θα επαναλάβω αυτά που λέχθηκαν στα προηγούμενα post συμπληρώνοντας κάποιες λεπτομέρειες και γενικά σουλουπώνοντας τα όλα σε ένα post (τουλάχιστον θα προσπαθήσω).

Καταρχήν να ξεκινήσω λέγοντας πως "Τεχνικός Η/Υ" απλά δεν υπάρχει επίσημα ως επάγγελμα... Οι άνθρωποι στους οποιους πιστεύω πως αναφέρεστε είναι υπάλληλοι μιας εταιρίας/ ενός μαγαζιού στο service των υπολογιστών ή freelancers στον τομέα του service υπολογιστών...

Αυτό το λέω γιατί πρέπει να συντονιζόμαστε με την πραγματικότητα.. όταν ξέρεις να στήνεις ένα PC να βάζεις drivers να κανεις format ακόμη και να ξέρεις να βγάζεις συγκεκριμένους ιούς από ένα PC η να μπορείς να ρυθμίσεις προχωρημένα ένα router κτλ δεν σε κάνει επιστήμονα... φταίνε οι αγγλικές ορολογίες και η "λογική" των μηχανιματων αυτών που σε ξεγελάνε... αλλα η αλήθεια είναι ότι απέχεις έτι φωτός από το να χαρακτηριστείς "ειδικός" η "επιστήμονας".

Γιατί πέρα από τα παιδάκια που σκαλίζουν pc είναι και άλλοι όπως προγραμματιστές, δικτυαδες, ηλεκτρολογοι κτλ που νομίζουν ότι επειδή έχουν ένα τίτλο σε παρεμφερή ειδικότητα είναι και εξειδικευμένοι στο συγκεκριμένο θέμα.

Όταν λοιπόν μια εταιρία λέει πως ζητάει "τεχνικούς Η/Υ" και χρησιμοποιεί αυτόν ακριβώς τον ορο κατά 99.9% ζητάει νέους ανειδίκευτους η με ένα πτυχίο ότι νάνε από οαεδ μέχρι αει αρκεί να έχει μέσα την λέξη "ηλεκτρονικός" η "υπολογιστών" κτλ και να τους δίνει τον κατώτερο μιστό για να κάνουν service και να κάποιες χαμαλοδουλειές...

Η ειδικότητα που μπερδεύουν η συγχέουν όλοι αναφερόμενοι σε "τεχνικό Η/Υ" είναι η ειδικότητα του "μηχανικού υπολογιστικών συστημάτων" η του "ηλεκτρονικού μηχανικού"

Και δεν είναι λάθος που μπαίνει η λέξη "μηχανικός" στον τίτλο όπως είπε ένας φίλος μας πιο πριν (μάλλον επειδή θα το συγχέει με τον μηχανικό αυτοκινήτων η με τον μηχανολόγο -μηχανικό- )

Πολλές ειδικότητες-επιστήμες μπορεί να συνοδεύονται από τον τίτλο του "μηχανικού"

Πχ μηχανικός οικονομικών η χημικός μηχανικός η πολιτικός μηχανικός κτλ

Αυτό γιατί το "μηχανικός" σε τίτλο σπουδών σημαίνει ότι το άτομο αυτό ξέρει σφαιρικά ότι χρειάζεται για να δουλέψει να παραμετροποίησει να διορθωσει να οργανώσει και να αναπαράγει τα πάντα στην "μηχανή" της ειδικότητας του από την πιο μικρή λεπτομέρεια μέχρι τα "χοντρά" πράματα.

Πχ ένας χημικός μηχανικός πέρα από τα της χημείας ξέρει να στήνει εργαστήρια (μελέτη του κόστους λογιστικά όλα τα αναγκαία όπως στήσιμο υπολογιστών εξειδικευμένο software κτλ) μπορεί να κάνει μελέτες διαφορες που δεν έχουν άμεση σχέση με χημεία όπως πχ την δημουργία ενός χορό ανακυκλώσεις σκουπιδιών (οικονομικό προϋπολογισμό, simulation για την εύρεση των ιδανικότερον συνθηκών, απόφαση για το pies άλλες ειδικότητες χρειάζεται να προσληφθούν και την ευθύνη της διαχείρις τους κτλ)

Ο "τεχνικός Η/Υ" δηλαδή ο υπάλληλος του service δεν είναι σε καμια περίπτωση μηχανικός... γιατί το μονο που ξέρει να κάνει -η που πρέπει να ξέρει καλύτερα- είναι να συντηρεί προσωπικούς η εταιρικούς υπολογιστές... να τους ξεσκονίζει, να κάνει format να προσθέτει συμβατό hardware η να αφαιρεί να βάζει drivers και να κάνει τις απαραίτητες γενικές ρυθμίσεις ώστε το PC να λειτουργεί προβλεπόμενα...

Δηλαδή πχ

Αν "γεμίσει" ένα pc από ιούς.. αυτός θα η θα τρέχει ένα η περισσότερα virus scans χρησιμοποιώντας ένα εμπορικό antivirus η θα κάνει format (κατά 99,99% το δεύτερο) και θα πάρει back up μονο τα "εύκολα" = εικόνες mp3 κτλ.

Δεν θα κάτσει να φάει τον χρόνο να κάνει διαφορα analysis στο pc ούτε θα βγάλει τυχόντα rootkits worms κτλ "manually" ούτε θα ρυθμίσει ξανά το pc κτλ να τρέχει όπως πριν ούτε θα κάνει κάποια "manual" patch με οποιοδήποτε τρόπο που ίσως χρειαζόταν ένα "κρεμασμένο" πρόγραμμα η το "κρεμασμένο" λειτουργικό... γιατί αφενός δεν θέλει να ασχοληθεί αφετέρου δεν ξέρει... η απάντηση σε οποιοδήποτε πρόβλημα του software (ακόμη και σε απλά θέματα driver που βγάζουν BSOD με "IRQL not less or equal ) είναι πιο άλλο? το FORMAT.

Αν ανεβάζει θερμοκρασίες η κάρτα γραφικών η κάνει τίποτα "περίεργο" η κίνηση του είναι να βγάλει και να ξαναβάλει την καρτα, μετα τα drivers αν δεν αλλάξει κάτι να δει αν ακουμπάει καλά η ψήκτρα και το ρευμα αν δεν γίνει πάλι κάτι να κοιτάξει αν έχει εγγύηση.. αν δεν έχει εγγύηση λέει στον πελάτη πως είναι κατεστραμμένη...

Να διαγνώσει αν υπάρχει κάποιο σφάλμα σε πυκνωτές, αντιστάσεις κτλ της πλακέτας ούτε για αστείο ούτε soldering δεν ξέρει να κάνει... το ίδιο ισχύει για το οποιοδήποτε υποσύστημα στον υπολογιστή... δεν γίνεται με format? δεν έχει εγγύηση? πέταμα....

θα χαλάσει ο εκτυπωτής σου.. (όχι να μπλοκάρει η να γεμίσει σκόνη.. να χαλάσει..) και να τον ανοίξει να πάρει οργανα μετρησης κτλ και να στο φτιάξει ούτε για πλακα... το ίδιο ισχύει για κάθε περιφερειακό.. έχεις εγγύηση? ok.. δεν έχεις? πέταμα...

Για τους παραπάνω λόγους αλλα και για άλλους που εύκολα μπορεί κάποιος να τους σκεφτεί συνειρμικά από τα παραπάνω θεωρώ πως δεν υπάχει "τεχνικός Η/Υ" με την έννοια του "μηχανικού υπολογιστικών συστημάτων"

Και εγώ είμαι με ένα PC από τα πρώτα χρονια της ζωής μου και έμαθα να σκαλίζω πολλά πράματα.. μάλιστα εκπαιδευτικά μονος μου σε πολλά πράγματα του ευρύτερου τομέα.. από πλακέτες, διόδους, πύλες, assembly, linux, δικτυα κτλ μέχρι κάποια πράματα στον προγραμματισμό

(δεν τα βαζω σε ενα τσουβαλη λεω απλα καποια χαρακτηριστικα ονοματα σε τυχεα σειρά χάριν της περιγραφής)

και γενικά μπορώ να πω πως είχα (και έχω ίσως ακόμη :P ) έναν εγωισμό στο συγκεκριμένο θέμα, δεν με θεωρώ δηλαδή άσχετο και ας είναι άσχετο το πτυχίο μου...

Έχω δουλέψει πιο μικρός και ως <<<< τεχνικός >>>> σε μεγάλο κατάστημα με δουλειά τόσο σε εταιρίες όσο και σε δημοσιους φορείς.. και μάλιστα τολμώ να πω πως αν και "ανειδίκευτος πιτσιρικάς" οι γνώσεις μου και η τεχνική μου στην επιδιόρθωση/διάγνωση ήταν ανώτερες από αυτές των υπολοιπων συναδέλφων στην συγκεκριμένη επιχείρηση που μάλιστα είχαν τίτλο από ΤΕΙ μαλιστα πολλές φορες ζητούσαν συμβουλές από εμενα τόσο για την δουλειά όσο και για τα προσωπικά τους θέματα με την τεχνολογία (moding hacking overclocking αναβαθμίσεις κτλ)

Παραυτα όμως ποτε δεν δήλωσα "μηχανικός" ούτε "τεχνικός" επειδή ακριβώς είχα "ψαχτεί" και ειχα μάθει κάποια πράματα αναγνώριζα πως αυτά που κάνω στην δουλειά δεν είναι ικανά για να με χαρακτηρίσει κανένας "Επιστήμονα" "ειδικό" η "τεχνικό" και ας τα έκανα "μερακλίδικα" :P πάντα έλεγα ότι δουλεύω στο "Τάδε" μαγαζί η τους εξηγούσα περιγραφικά τι κάνω.

Γιαυτο προτρέπω αυτοί που θέλουν να ακολουθήσουν την δουλειά του -ανειδικευτου- υπαλληλου service να μην παραπονιόνται ούτε για τα λεφτά (αν είναι γύρο στον βασικό μιστό) ούτε για την χαμαλοδουλειά.. γιατί επιστήμονες δεν είναι ούτε είναι "ανώτεροι" από οποιονδήποτε άλλο ανειδίκευτο υπάλληλο όπως πχ τον πωλητή.. την κοπέλα στο ταμείο και τον καθαριστή..

Οι υπόλοιποι που δεν τους ευχαριστεί κάτι τέτοιο να κοιτάξουν να πάρουν πιστοποιήσεις στο engineering υπολογιστών τόσο σε hardware όσο και στα δικτυα (συνήθως τα θέλουν μαζί αυτά) η αν μπορούν να σπουδάσουν κάτι παρόμοιο σε κάποιο ΤΕΙ η ΑΕΙ η πολυτεχνείο και να ειδικευτούν στο engineering (μηχανική) του υλισμικου και ΟΧΙ του λογισμικου..

δυστυχώς ξόδεψα αρκετό χρόνο για το συγκεκριμένο post και δεν προλαβαίνω να βάλω μερικά links με σοβαρά κέντρα πιστοποιήσεων θα το κάνω είτε σήμερα είτε στις επόμενες μέρες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...