Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα επαναφερω το παραδειγμα του deliverα και να υπενθυμίσω οτι περνει τα ιδια λεφτα με τον υπαλληλο τεχνικο η/υ.

Ο σοβαρος τεχνικος με γνωσεις που εχει ψαχτει κλπ βεβαιως μπορει να απαιτησει και πρεπει να παιρνει οτι του αξιζει.

Ο τεχνικος του next next - "σε πιανω κοροιδο" - θα πρεπει να παιρνει τα μισα απότι παιρνει ο deliverας.

• Απαντ. 451
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μιλατε ολοι για την εγκατασταση windows λες και ειναι η μονη δουλεια καποιου που ασχολειται με το service (για να μην πω τεχνικος Η/Υ και αρχισουμε παλι τις θεωριες).

Ε λοιπον ακομα και σε αυτο καποιος μπορει πολυ ανετα να κανει λαθος. Αν καποιος θελει να περασει τα windows 7 (που ειναι πιο ευκολο απο τα XP κατα γενικη ομολογια) σε μηχανημα που ειχε ηδη εγκατασταση windows το πιο πιθανο ειναι να ξεχναγε να κανει format το προηγουμενο partition και να αφηνε σκουπιδια.

Για τα XP τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα. Στο text-mode menu πολλοι θα κολλησουν γιατι δεν καταλαβαινουν τις ερωτησεις (partition? NTFS? FAT32?). Αν ηθελε να κρατησει αρχεια και δεν ηξερε πως, μπορει ετσι να τα χασει, μερικες φορες ελπιζοντας οτι μετα το φορματ ολα θα ειναι οπως τα ειχε αφησει!

Μετα θα αρχισει ο γολγοθας με τους drivers. Εχουν χασει, η δεν ειχαν ποτε τα CD. Δεν ξερουν το μοντελο της μητρικης για να ψαξουν, πιθανως ουτε της καρτας γραφικων. Αμα δεν βρισκει και την καρτα δικτυου δεν μπορει ουτε να μπει στο internet να ψαξει.

Οταν τελικα μπει στο site θα αναρωτηθει για τα 32 η 64 bit drivers.

Μακραν πιο δυσκολο ομως απο την εγκατασταση και το format ειναι το backup/restore των δεδομενων του χρηστη που εννοειται οτι ειναι κομματι της διαδικασιας.

Εε???

Αυτό που περιγράφεις είναι για τον τεχνικό (ή service όπως θες πες τον)??? Sorry αλλά αν κάνει αυτά που λες (λάθος install windows, γολγοθάδες με drivers, δύσκολο το copy/paste (για το backup τον mp3 και jpg του χρήστη κτλ..) τότε ούτε 5 ευρώ δεν είναι να παίρνει.. Και σίγουρα δεν είναι τεχνικός..

Δημοσ.

Εε???

Αυτό που περιγράφεις είναι για τον τεχνικό (ή service όπως θες πες τον)??? Sorry αλλά αν κάνει αυτά που λες (λάθος install windows, γολγοθάδες με drivers, δύσκολο το copy/paste (για το backup τον mp3 και jpg του χρήστη κτλ..) τότε ούτε 5 ευρώ δεν είναι να παίρνει.. Και σίγουρα δεν είναι τεχνικός..

Εδω αλλοι κανουν μια εβδομαδα για να μπoυν στην επισημη σελιδα ενος hardware και να κατεβασουν / εγκαταστησουν τον τελευταιο driver και το αποκαλουν και "εμπειρια".

Δημοσ.

Εδω αλλοι κανουν μια εβδομαδα για να μπoυν στην επισημη σελιδα ενος hardware και να κατεβασουν / εγκαταστησουν τον τελευταιο driver και το αποκαλουν και "εμπειρια".

χαχαχαχαχαχα

δηλαδη η δικια σου εμπερια λεει οτι υπαρχουν drivers για οοοοολα τα hardware στην επισημη σελιδα τους ε?

εισαι πολυ εμπειρος ρε μεγαλε! μπραβο

Δημοσ.

χαχαχαχαχαχα

δηλαδη η δικια σου εμπερια λεει οτι υπαρχουν drivers για οοοοολα τα hardware στην επισημη σελιδα τους ε?

εισαι πολυ εμπειρος ρε μεγαλε! μπραβο

1.Στο λειτουργικο που χρησιμοποιω ολοι οι drivers πλην της καρτας γραφικων ειναι στον kernel.

2.Δεν βγηκα στην πιατσα να το παιξω τεχνικος.

Δημοσ.

Ρε ποια xp text mode και πρασινα αλογα - αλα gentoo λεμε πρεπει να ηταν η ολη υποθεση.

Να εβλεπα μετα ποσους σοβαρους τεχνικους θα ειχαμε.

Απο μια αποψη συμφωνω. Μακαρι να μην ηταν τα παντα ευκολα και φιλικα (φαινομενικα βεβαια) ωστε να συνειδητοποιει ο αλλος οτι δεν ειναι παιχνιδι και χρειαζεται ενα minimum επιπεδο γνωσεων για να ρυθμισεις και να χειριστεις αυτα τα μηχανηματα σωστα. Αλλα η ταση ειναι προς το αντιθετο.

Εε???

Δεν καταλαβες. Τα προβληματα αυτα ειναι που συναντανε απλοι χρηστες. Το ανεφερα για να δειξω οτι αυτο που σε πολλους φαινεται next next εχει και αλλα μικροπραγματα που ομως κανουν πολυ κοσμο να κολλησει.

Εννοειται οτι οποιος κολλαει σε τετοια δεν ειναι τεχνικος. Ουτε καν ικανος να βοηθησει ατυπα φιλους σε τετοια θεματα

Δημοσ.

Εγώ σαν άτομο που δουλεύω σε εμπορική επιχείρηση έχω το e-bay και το κάθε e-bay που ο κάθε πικραμένος από το σπίτι του χωρίς στοκ, χωρίς υπαλλήλους, χωρίς ενοίκια, χωρίς ένα κάρο έξοδα πουλάει Π.Χ. το τάδε παπούτσι με κέρδος 10% και στα τρυφερά του αν και πόσα θα πουλήσει βγάζοντας εμένα κλέφτη. Με τη σειρά μου και εγώ αν έρθει ο κάθε aledjo και μου πει 100 ευρώ για να σου κάνω ένα φορμάτ θα του πω πάρε το δεξί μου. Όχι γιατί δεν τα αξίζει αλλά γιατί δε παίζει σάλιο.

Δημοσ.

Αυτο το τοπικ πραγματικα ειναι μια επικη νουβελα για την κατασταση που κυριαρχει στην Ελλαδα,καταντησαμε τον πληροφορικαριο(γενικος ο ορος αλλα ισχυει γενικα) να ειναι ο μαλακας της παρεας,πραγματικα ντρεπομαι που δεν μπορω να ασχοληθω με κατι αλλο δεν υπαρχει καθολου σεβασμος ή εκτιμηση ακριβως γιατι ο καθενας ΝΟΜΙΖΕΙ οτι ξερει επειδη στο περιπου κατι διαβασε σε καποιο περιοδικο ή εχει ακουσει παροτι στην πραξη ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα.Στην θεση του κακομοιρου aledjo θα ειχα παρατησει το posting εδω και πολυ ωρα.Για μια γαμωλαμπα δωματιου 40 ευρω χωρις αποδειξη ηθελε ο τοπικος ηλεκτρολογος και ηταν και φθηνος ευτυχως εμαθα να την αλλαζω μονος μου,οταν ηθελα να βαλω κεραια στο διαμερισμα 100 ευρω χωρις την κεραια το να την στησει στην ταρατσα και να ριξει το καλωδιο κατω η τρυπα προυπηρχε.Οταν ομως ενεδωσα σε εναν κακομοιρη που με παρακαλαγε να του φτιαξω το pc για να βγαινει ηχος απο την τηλεοραση μετανιωσα την ωρα και την στιγμη.Ειχε ενα κωλο altec pc home theater και καλα που ειχε πανω οτι external card μπορει να φανταστεις κανεις,απιστευτο παιδεμα να βγαλεις ακρη και να δεχθει επιτελους τον driver της realtek και να μην κανει conflict με την δορυφορικη,με το tv tuner και με μια αλλη παπαρια που ειχε εκει.Εκατσα 3 ωρες να παλευω και στο τελος το θεικο: ο τυπος ηθελε να με πληρωσει 5 ευρω!!!Του ειπα οτι για κανεναν λογο δεν παιρνω κατω απο 30 αλλιως το φερνω οπως ηταν.Στραβωσε μου εδωσε 20 μια εξαδα μπυρες και ενα λιτρο τσιπουρο αλλα σπαστικα γιατι ειναι λες και κανεις ελεημοσυνη.

ΥΓ: Μην πει καποιος την εξυπναδα οτι απλα κανεις download εναν driver και πατας ενα next θα το θελατε!

ΥΓ2: Σε μια milf ρωσιδα φιλη της μανας μου που πηγα χαριστικα για backup,format και αλλαγη σκληρου δισκου σε laptop απο μονη της μου εδωσε 100 ευρω και ηπιαμε και κρασι :P

Από την εμπειρία μου παλιότερα ως τεχνικός, οι πιο πολλοί μετανάστες έδιναν καλά χρήματα και δεν έφερναν αντιρρήσεις.

Ορισμένοι Ελληνες ήταν αυτοί που έκαναν παζάρια και το έπαιζαν έξυπνοι...

Δημοσ.

1.Στο λειτουργικο που χρησιμοποιω ολοι οι drivers πλην της καρτας γραφικων ειναι στον kernel.

2.Δεν βγηκα στην πιατσα να το παιξω τεχνικος.

1) δεν ειπα πουθενα οτι βγηκες να το παιξεις τεχνικος

2) Στα @@ μας για το δικο σου λειτουργικο. εμεις μιλαμε για το λειτουργικο που γουσταρει ο πελατης που ειναι τα windows.

πηγενε εσυ για δουλεια και πες στους πελατες να μη χρησιμοποιουν windows

Δημοσ.

2) Στα @@ μας για το δικο σου λειτουργικο. εμεις μιλαμε για το λειτουργικο που γουσταρει ο πελατης που ειναι τα windows.

Και που για το συγκεκριμενο λειτουργικο εκανες μια βδομαδα να κανεις το αυτονοητο.Και μας λες οτι ειναι και εμπειρια το οτι εκανες μια βδομαδα για το αυτονοητο - να εγκαταστησεις τον τελευταιο driver για την καρτα ηχου.

Εσυ ο ιδιος το εγραψες. Να παραθεσω το post?

60 ευρω επειδη εκανες μια βδομαδα να σκεφτεις το αυτονοητο?

Kαι μαλιστα οταν στο επισημανε και ο thomasG4 , αμεσως θιχτηκες.

πηγενε εσυ για δουλεια και πες στους πελατες να μη χρησιμοποιουν windows

Ξαναλεω , δεν βγηκα στη πιατσα να το παιξω τεχνικος.

Για την δουλεια μου και γω windows 7 χρησιμοποιω.

Δημοσ.

Γιατί στα Windows 7 δεν τα έχει ο kernel όλα και την κάρτα γραφικών?

αρχισαμε παλι τις εξυπναδες?

ΟΧΙ

τα windows 7 εχουν ενα μεγαλο ποσοστο και βρισκουν μονα τους.

ΔΕΝ εχει ολους τους drivers του κοσμου, ουτε τους βρισκει ολους 100%

Δημοσ.

τα windows 7 εχουν ενα μεγαλο ποσοστο και βρισκουν μονα τους.

ΔΕΝ εχει ολους τους drivers του κοσμου, ουτε τους βρισκει ολους 100%

Σωστα.

Αρα μετα την εγκατασταση δεν κοιταμε να περασουμε τους τελευταιους drivers για τις συσκευες μας και οτι driver δεν εχουν τα βρει windows?

Δημοσ.

Και που για το συγκεκριμενο λειτουργικο εκανες μια βδομαδα να κανεις το αυτονοητο.Και μας λες οτι ειναι και εμπειρια το οτι εκανες μια βδομαδα για το αυτονοητο - να εγκαταστησεις τον τελευταιο driver για την καρτα ηχου.

Εσυ ο ιδιος το εγραψες. Να παραθεσω το post?

ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ

παρεθεσε το ποστ μου που εγραψα εγω οτι εκανα μια βδομαδα για να βρω τον τελευταιο driver

και αμα το βρεις, θα κατσω να με γαμησεις!

αλλιως μη ξαναποσταρεις!

Ξαναλεω , δεν βγηκα στη πιατσα να το παιξω τεχνικος.

Για την δουλεια μου και γω windows 7 χρησιμοποιω.

μαθε πρωτα να διαβασεις Ελληνικα γραμματα, κατσε σπιτι σου και κανε τον τεχνικο στον εαυτο σου.

αφου δε βγηκες στη πιατσα, δε μπορεις να μιλας για τη δουλεια αυτη.

τελος

Σωστα.

Αρα μετα την εγκατασταση δεν κοιταμε να περασουμε τους τελευταιους drivers για τις συσκευες μας και οτι driver δεν εχουν τα βρει windows?

ναι και????

μπορεις εσυ να τους βρεις ολους???

αν νομιζεις ετσι, εισαι πολυυυυυ απειρος!

Δημοσ.

το λαπτοπ του τυπα μετα το φορματ που το εκανε ο αλλος με 30, ειχε προβλημα με τον ηχο.

ο οποιος πελατης το χρησιμοποιει γι'αυτο το σκοπο!

ο ηχος εκανε διακοπες κατα την αναπαραγωγη οποιοδηποτε player.

εγω τελικα δεν εκανα φορματ αφου ηξερα τη λυση.

η λυση ηταν συγκεκριμενοι drivers οι οποιοι ειναι του 2007, δηλαδη παλιοτεροι

απο αυτους που εχει το επισημο σιτε στη σελιδα του.

ο χρονος που ασχοληθηκα ηταν 15 λεπτα και του πηρα 60 ευρω.

ο λογος που του πηρα 60 ευρω δεν ηταν τα 15 λεπτα, αλλα η ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ που ειχα

χαλασει παλιοτερα με τη συγκεκτριμενη καρτα μεχρι να βρω τη λυση....

(15 φορματ, xp, vista, 7 και απειρες δοκιμες μεχρι να βρω τη λυση)

ΚΑΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ...... Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!

pebcak

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...