pournaras Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 papajo_r αν σε καλεσω στο σπιτι μου λογω προβληματος απο ιους, και κανεις ολα αυτα τα "Δεν θα κάτσει να φάει τον χρόνο να κάνει διαφορα analysis στο pc ούτε θα βγάλει τυχόντα rootkits worms κτλ "manually" ούτε θα ρυθμίσει ξανά το pc κτλ να τρέχει όπως πριν ούτε θα κάνει κάποια "manual" patch με οποιοδήποτε τρόπο που ίσως χρειαζόταν ένα "κρεμασμένο" πρόγραμμα η το "κρεμασμένο" λειτουργικό... " ποσα χρηματα θα ζητουσες;
papajo_r Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 papajo_r αν σε καλεσω στο σπιτι μου λογω προβληματος απο ιους, και κανεις ολα αυτα τα "Δεν θα κάτσει να φάει τον χρόνο να κάνει διαφορα analysis στο pc ούτε θα βγάλει τυχόντα rootkits worms κτλ "manually" ούτε θα ρυθμίσει ξανά το pc κτλ να τρέχει όπως πριν ούτε θα κάνει κάποια "manual" patch με οποιοδήποτε τρόπο που ίσως χρειαζόταν ένα "κρεμασμένο" πρόγραμμα η το "κρεμασμένο" λειτουργικό... " ποσα χρηματα θα ζητουσες; Καταλαβαίνω τι λες.. είναι σχετικά τα θέματα.. Εννοείται ότι αν τα πάθει όλα αυτά ένα "facebook" PC δεν σε συμφέρει ούτε να με πληρώσεις ούτε εγώ να κουράσω το μυαλό μου και να σπαταλήσω χρόνο.. δυστυχώς όμως υπάρχουν και επαγγελματίες που είτε στήνουν μονοι τους τα μηχανάκια είτε τους τα στήσαν άλλοι με συγκεκριμένο τρόπο ρυθμίσεις και software και έχουν dlls και διαφορα αρχεία που χρειάζονται για να λειτουργήσουν τα προγράμματα τους όπως τα είχανε ρυθμίσει και να διατηρήσουν τα project τους και γενικά να συμπεριφέρονται ομαλά μέσα στο δίκτυο τους. Για παράδειγμα.. ένας πολιτικός μηχανικός είχε όλη του την δουλειά σε ένα PC το ίδιο pc έτρεχε και ένα μηχάνημα απόδοσης αποδείξεων και τιμολογίων και διαφορα άλλα. Το είχαμε στο εργαστήριο αλλα το ανάλαβε ένας άλλος.. πήρε back up μονο "τα έγγραφα μου" και ότι βρήκε (χωρίς να ξέρει από autocad και τα αλλα προγράμματα) από τους φακέλους των προγραμμάτων στο program files.... έκανε format.. και πέρασε δικες του εκδόσεις (από εξωτερικό σκληρό δίσκο του εργαστηρίου) όσα είχε και νόμιζε πως ήταν σχετικά με την δουλειά του.. (δικες μας -απο torrent- εκδόσεις δικά μας κλειδιά default ρυθμίσεις και παει λεγοντας.. ) αυτόν τον άνθρωπο τον κατάστρεψε και δικαίως παραπονέθηκε.. ζήτησε απλά να του φτιάξουμε το pc γιατί μάλλον κόλλησε κάποιους ιούς ... και του το κάναμε "καινούργιο" και άχρηστο.. έπρεπε να πληρώσει πάλι τους ανθρώπους που το στήσανε να το κάνουν όπως πριν + τα οποια αρχεία έχασε...
kabamaru21 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 μεγάλος μ@λακας ηταν και ο π/μ, εχεις "καυτα" αρχεια για την δουλεια και δεν εχεις 2-3 back up? χωρια οτι το πηγε σε ενα μαγαζακι (το 'ολα σε ενα' pc!!) για να του βγαλουν τους "ιους" και να κανουν ενα "ρεκτιφιε" ερασιτεχνικά πράματα Οταν εχεις ενα γραφειο-μικρη εταιρία εχεις αφοσιωμένα pc να κανουν 1-2 εξιδικευμενα πραματα.. και οτι δημιουργείται 'αποθηκεύεται' παντου! Οταν δε υπαρχει καποιο προβλημα, εχεις ενα standar εξιδικευμενο τεχνικο που γνωριζει τι και πως ή συνεργασία με καποιο IT τμηνα
Vazelaki951 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 papajo_r εσυ φίλε είσαι χειρότερος απο εμένα, να σου μιλίσω για εμένα... μισώ σχεδόν τα πάντα, πιστεύω ότι υπάρχει πολύ σαπίλα παίρνω μεμονομένες περιπτώσεις και αξιολογώ με βάση αυτο... και πολλά άλλα τι εννοώ? θα σου πω ένα παράδειγμα, μιας και είμαστε τεχνολογικό φόρουμ... εδώ μέσα και όχι μόνο υπάρχουν πολλά παιδιά 16-17, και 23-25 που ασχολούνται με τον προγραμματισμό σαν χόμπι, αυτά τα παιδιά λοιπόν λένε πολλές κοτσάνες, όπως και εγώ... εδώ μέσα ο καθένας λέει παπαριές και λειτουργούν με το συναίσθημα, δηλαδή χρησιμοποιώ Python, είναι τοπ γλώσσα, χρησιμοποιώ Java είναι τοπ, χρησιμοποιώ C/C++ , είναι ΤΟΠ (όχι ότι οι γλώσσες αυτές είναι για άλλη χρήση η καθε μια,να βλέπεις δηλαδή κάτι τόπικ "τι να ξεκινήσω για windows εφαρμογές, και να του λένε Java.... πως και υπάρχουν τέτοιες συγκρίσεις...) να καταλήξω, εγώ σαν μικρό και με αυτά που διαβάζω... επειδή μου την σπάει αυτός ο φανατισμός και αυτή η τύφλωση, (σύγκριση παραπάνω πχ) με κάνουν να απεχθάνομαι τις γλώσσες αυτές, με κάνει να τα υποτιμώ, να τα θεωρώ "σκουπίδια"... δεν είμαι όμως τυφλός, ξέρω την καθε μια και τις δυνατότητες που έχουν, απλά δεν θέλω να το πιστέψω, καταλήγω περίμενε... έτσι λοιπόν, και εσύ επειδή απο κάπου θα έχεις δει, θα έχεις ακούσει για αυτα, το ότι παίρνω τα "εγγραφα μου" τα κοπιάρω και το κάνω φορμάτ... είναι μεμονομένες περιπτώσεις και πας βάση αυτου... επίσης όπως εγώ λεω μαλα**ιες για της διάφορες γλώσσες επειδή μου σπάνε τα νεύρα ο κάθε "I wanna be" εδώ μεσα έτσι και εσύ βλέπεις μικρά εδω μέσα, και μεγάλους... που είναι αυτοδίδακτοι , βλέπεις λοιπών παπαριές και πας βάση αυτου.... όλα αυτά που είπες φίλε, εγω προσωπικά ΠΙΣΤΕΥΩ ότι είναι στο 70% "παπαριές¨" ΑΛΛΑ Επειδή εγώ δεν βάζω το πιστευώ μπροστά, θα σου πω οτι εχεις δίκιο και έτσι είναι....
Timonkaipumpa Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 και φυσικά υπάρχουν κλάδοι, άλλο δικτυάς, άλλο απλός τεχνικός, άλλο τεχνικός που είναι εξιδανικευμένος στο να φτιάχνει μηχανήματα που έχουν στα εργοστάσια <-- αυτό νομίζω έχει ζήτηση... ε? πολύ εύκολα απονέμονται τίτλοι... Κάθε παράγραφός σου και μία μαχαιριά στην ελληνική γλώσσα. Μήπως θα έπρεπε να δείξεις λίγο έλεος στους φιλόλογους, πρώτα αλλά και στους άλλους, αναγνώστες; Φαντάζομαι ότι θα θέλουν υπογλώσσιο μετά από κάθε σου post.
Xvipes Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 papajo_r συμφωνώ με τα περισσότερα που είπες αλλά σε ένα σημείο δεν μου άρεσε η παρομοίωση ότι ο τεχνικός η/υ(το παιδάκι που κάνει φορμάτ και copy "Τα έγγραφά μου" είναι ίδιος με την πωλήτρια ή τον καθαριστή. Και στα προηγούμενα ποστ μου αυτό που ήθελα να σας δώσω να καταλάβετε είναι ότι το να ξέρεις να κάνεις ένα φορμάτ δεν είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Σίγουρα δεν είναι κάτι δύσκολο γι'αυτό που ξέρει να το κάνει και δεν είναι και δύσκολο να το μάθεις αλλά μην ξεχνάς ότι υπάρχει απίστευτα πολύς κόσμος που δεν έχει ιδέα από υπολογιστές αλλά παρόλαυτα του χρειάζεται για την δουλειά του ή για την διασκέδασή του. Εκεί έρχεται ο τεχνικός η/υ για να τον βοηθήσει και να του φτιάξει αυτόν τον απλό υπολογιστή ώστε να συνεχίσει να κάνει την δουλειά του ή να μπαίνει και πάλι στο facebook. Προφανώς ο απλός τεχνικός η/υ δεν θα πάει στην μεγάλη εταιρία για να στήσει το δίκτυο ούτε τους πείσει να βάλουν linux για καλύτερη απόδοση των υπολογιστών τους. Με λίγα λόγια ο home using υπολογιστής θέλει τον home using τεχνικό η/υ και όχι τον τύπο που έχει πάρει ccna και ccnp. Η διαφορά του καλού με του κακού τεχνικού είναι όταν ο καλός τεχνικός υπολογιστών έχει στην διάθεσή του πολλά εξαρτήματα ώστε να μπορεί να διορθώσει ένα πρόβλημα και με σιγουριά να πει ότι δεν θα ξαναπαρουσιαστεί πρόβλημα(βλ. μπλε οθόνες που νομίζουν ότι με το φορμάτ θα φτιάξει...). Αν δεν έχεις μια extra μνήμη να την βάλεις να την δοκιμάσεις με ένα mem test ή ένα άλλο τροφοδοτικό να δεις ότι το ρεύμα έφταιγε και περιμένεις να φτιάξει με ένα φορμάτ τότε σίγουρα δεν έχεις κάνει ούτε σωστή δουλειά αλλά και σίγουρα δε θα σε ξαναφωνάξουν Όλα τα παραπάνω όμως ΔΕΝ είναι αυτονόητα ούτε τα ξέρει ο τυπάκος που έπιασε υπολογιστή πριν 1 χρόνο και αυτό για να κάνει 1-2 πράγματα με αυτόν και πίστεψέ με υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Αυτό πληρώνεται ο τεχνικός η/υ, την γνώση και το λιώσιμο(έστω και αυτοδίδακτος)που έχει ρίξει πάνω στα μηχανήματα αυτά και ενώ δεν έχει ιδρώτα η δουλειά (τις περισσότερες φορές) το να ζητήσεις 30 ευρώ για ένα φορμάτ που θα σου πάρει μεν 2 ώρες για να το κάνεις δεν είναι ακραίο σαν τιμή γιατί είναι κάτι που ο πελάτης που έχεις πάει ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ αλλά σίγουρα μετά θα έχει έναν υπολογιστή που θα του κάνει και πάλι την δουλειά του. p.s Αν ενοχλείσαι από τους wanna be τεχνικούς η/υ τότε δες τι γίνεται και με τους μηχανικούς αυτοκινήτων...είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση μόνο που εκεί τα άτομα που δεν έχουν ιδέα από μηχανολογικά αμαξιού/μηχανής είναι πολύ περισσότεροι και γι αυτό το λόγο τα σκάνε αδρά για να έχουν πίσω το αμάξι/μηχανή τους που το μόνο που ήταν χαλασμένο ήταν το σωληνάκι της βεντζίνης και αυτοί πλήρωσαν 100 ευρώ για να φτιαχτεί...
papajo_r Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 μεγάλος μ@λακας ηταν και ο π/μ, εχεις "καυτα" αρχεια για την δουλεια και δεν εχεις 2-3 back up? χωρια οτι το πηγε σε ενα μαγαζακι (το 'ολα σε ενα' pc!!) για να του βγαλουν τους "ιους" και να κανουν ενα "ρεκτιφιε" ερασιτεχνικά πράματα Οταν εχεις ενα γραφειο-μικρη εταιρία εχεις αφοσιωμένα pc να κανουν 1-2 εξιδικευμενα πραματα.. και οτι δημιουργείται 'αποθηκεύεται' παντου! Οταν δε υπαρχει καποιο προβλημα, εχεις ενα standar εξιδικευμενο τεχνικο που γνωριζει τι και πως ή συνεργασία με καποιο IT τμηνα Δεν ήταν ερασιτέχνης.. παλιός πολιτικός μηχανικός (μεγάλος σε ηλικία ) είναι και δεν τα πηγαίνει καλά με την τεχνολογία... Αλλα αυτό είναι άσχετο.. το τι κάνει αυτός με το pc του είναι δικη του δουλειά και ευθύνη.. υποχρέωση σου στο service είναι να τον εξυπηρετήσεις ό,τι και αν σου ζητήσει και να τον συμβουλέψεις... Δηλαδή έπρεπε να κάνουμε ακριβώς την δουλειά που μας είπε να δούμε τι τρέχει με το pc (την αιτια που δημιουργεί τις ανωμαλίες και τον έχει κάνει να λέει "μάλλον έχει ιούς" ) και να επιδιορθώσουμε το πρόβλημα.. αλλα αυτό θέλει κόπο και χρόνο βλέπεις - εγώ θα το έκανα και ας μην πληρωνόμουν καλα, όπως και δεν πληρωνόμουν πολύ καλά, απλά για να έχω την συνείδηση μου ήσυχη.. ο συνάδελφος αποφάσισε να τελειώνει μπαμ μπαμ- τέλος αφού του επιδιορθώναμε το πρόβλημα θα μπορούσαμε να τον συμβουλέψουμε για παράδειγμα στο ότι χρειάζεται ένα επιπλέον dedicated μηχάνημα η οτιδήποτε άλλο και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας αν θέλει. Δεν είμαστε η δάσκαλοι και αυτός ο μαθητής για να του πούμε "τι κανεις ρε βλάκα φάε τώρα το format σου και καλά να πάθεις.." papajo_r εσυ φίλε είσαι χειρότερος απο εμένα, να σου μιλίσω για εμένα... μισώ σχεδόν τα πάντα, πιστεύω ότι υπάρχει πολύ σαπίλα παίρνω μεμονομένες περιπτώσεις και αξιολογώ με βάση αυτο... και πολλά άλλα τι εννοώ? θα σου πω ένα παράδειγμα, μιας και είμαστε τεχνολογικό φόρουμ... εδώ μέσα και όχι μόνο υπάρχουν πολλά παιδιά 16-17, και 23-25 που ασχολούνται με τον προγραμματισμό σαν χόμπι, αυτά τα παιδιά λοιπόν λένε πολλές κοτσάνες, όπως και εγώ... εδώ μέσα ο καθένας λέει παπαριές και λειτουργούν με το συναίσθημα, δηλαδή χρησιμοποιώ Python, είναι τοπ γλώσσα, χρησιμοποιώ Java είναι τοπ, χρησιμοποιώ C/C++ , είναι ΤΟΠ (όχι ότι οι γλώσσες αυτές είναι για άλλη χρήση η καθε μια,να βλέπεις δηλαδή κάτι τόπικ "τι να ξεκινήσω για windows εφαρμογές, και να του λένε Java.... πως και υπάρχουν τέτοιες συγκρίσεις...) να καταλήξω, εγώ σαν μικρό και με αυτά που διαβάζω... επειδή μου την σπάει αυτός ο φανατισμός και αυτή η τύφλωση, (σύγκριση παραπάνω πχ) με κάνουν να απεχθάνομαι τις γλώσσες αυτές, με κάνει να τα υποτιμώ, να τα θεωρώ "σκουπίδια"... δεν είμαι όμως τυφλός, ξέρω την καθε μια και τις δυνατότητες που έχουν, απλά δεν θέλω να το πιστέψω, καταλήγω περίμενε... έτσι λοιπόν, και εσύ επειδή απο κάπου θα έχεις δει, θα έχεις ακούσει για αυτα, το ότι παίρνω τα "εγγραφα μου" τα κοπιάρω και το κάνω φορμάτ... είναι μεμονομένες περιπτώσεις και πας βάση αυτου... επίσης όπως εγώ λεω μαλα**ιες για της διάφορες γλώσσες επειδή μου σπάνε τα νεύρα ο κάθε "I wanna be" εδώ μεσα έτσι και εσύ βλέπεις μικρά εδω μέσα, και μεγάλους... που είναι αυτοδίδακτοι , βλέπεις λοιπών παπαριές και πας βάση αυτου.... όλα αυτά που είπες φίλε, εγω προσωπικά ΠΙΣΤΕΥΩ ότι είναι στο 70% "παπαριές¨" ΑΛΛΑ Επειδή εγώ δεν βάζω το πιστευώ μπροστά, θα σου πω οτι εχεις δίκιο και έτσι είναι.... θα σου κάνω μια χιουμοριστική και καλοπροαίρετη ερώτηση πραγματικά χωρίς να έχω κανένα σκοπό να σε προσβάλω.. εντελώς φιλικά.. αλλα τις ήπιαμε τις μπιρίτσες μας λίγο πριν γράψουμε το post έτσι δεν είναι? Τώρα σε αυτά που λες... πραγματικά δεν ξέρω πως έβγαλες τέτοια γνώμη μιας και δεν αναφέρεσαι σε συγκεκριμένα πράγματα στο κείμενο μου απλά περιγράφεις τις εντυπώσεις σου... Αν κάνω ένα πράγμα φιλε μου (και αυτό από πολύ μικρός) είναι να προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα -όσο περισσότερο μπορώ τουλάχιστον με το φτωχό μου μυαλό- σφαιρικά και αντικειμενικά.. και αυτό γιατί έχω παρατηρήσει πολλές φορες τις συμπεριφορές που περιγράφεις πιο πάνω και δεν θέλω να ανήκω σε αυτές (μάλιστα σε αλλα post έχω γράψει σχετικώς) Αυτά ειναι αναφισβήτητα προσωπική μου άποψη δεν λέω.. αλλα η άποψη αυτή είναι προϊόν της δικης μου εμπειρίας των όσων παρατήρησα μέχρι τώρα και τον όσων έχω σχολιάσει και συζητήσει με σχετικά άτομα... Αυτό. papajo_r συμφωνώ με τα περισσότερα που είπες αλλά σε ένα σημείο δεν μου άρεσε η παρομοίωση ότι ο τεχνικός η/υ(το παιδάκι που κάνει φορμάτ και copy "Τα έγγραφά μου" είναι ίδιος με την πωλήτρια ή τον καθαριστή. Και στα προηγούμενα ποστ μου αυτό που ήθελα να σας δώσω να καταλάβετε είναι ότι το να ξέρεις να κάνεις ένα φορμάτ δεν είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Σίγουρα δεν είναι κάτι δύσκολο γι'αυτό που ξέρει να το κάνει και δεν είναι και δύσκολο να το μάθεις αλλά μην ξεχνάς ότι υπάρχει απίστευτα πολύς κόσμος που δεν έχει ιδέα από υπολογιστές αλλά παρόλαυτα του χρειάζεται για την δουλειά του ή για την διασκέδασή του. Εκεί έρχεται ο τεχνικός η/υ για να τον βοηθήσει και να του φτιάξει αυτόν τον απλό υπολογιστή ώστε να συνεχίσει να κάνει την δουλειά του ή να μπαίνει και πάλι στο facebook. Προφανώς ο απλός τεχνικός η/υ δεν θα πάει στην μεγάλη εταιρία για να στήσει το δίκτυο ούτε τους πείσει να βάλουν linux για καλύτερη απόδοση των υπολογιστών τους. Με λίγα λόγια ο home using υπολογιστής θέλει τον home using τεχνικό η/υ και όχι τον τύπο που έχει πάρει ccna και ccnp. Η διαφορά του καλού με του κακού τεχνικού είναι όταν ο καλός τεχνικός υπολογιστών έχει στην διάθεσή του πολλά εξαρτήματα ώστε να μπορεί να διορθώσει ένα πρόβλημα και με σιγουριά να πει ότι δεν θα ξαναπαρουσιαστεί πρόβλημα(βλ. μπλε οθόνες που νομίζουν ότι με το φορμάτ θα φτιάξει...). Αν δεν έχεις μια extra μνήμη να την βάλεις να την δοκιμάσεις με ένα mem test ή ένα άλλο τροφοδοτικό να δεις ότι το ρεύμα έφταιγε και περιμένεις να φτιάξει με ένα φορμάτ τότε σίγουρα δεν έχεις κάνει ούτε σωστή δουλειά αλλά και σίγουρα δε θα σε ξαναφωνάξουν Όλα τα παραπάνω όμως ΔΕΝ είναι αυτονόητα ούτε τα ξέρει ο τυπάκος που έπιασε υπολογιστή πριν 1 χρόνο και αυτό για να κάνει 1-2 πράγματα με αυτόν και πίστεψέ με υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Αυτό πληρώνεται ο τεχνικός η/υ, την γνώση και το λιώσιμο(έστω και αυτοδίδακτος)που έχει ρίξει πάνω στα μηχανήματα αυτά και ενώ δεν έχει ιδρώτα η δουλειά (τις περισσότερες φορές) το να ζητήσεις 30 ευρώ για ένα φορμάτ που θα σου πάρει μεν 2 ώρες για να το κάνεις δεν είναι ακραίο σαν τιμή γιατί είναι κάτι που ο πελάτης που έχεις πάει ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ αλλά σίγουρα μετά θα έχει έναν υπολογιστή που θα του κάνει και πάλι την δουλειά του. p.s Αν ενοχλείσαι από τους wanna be τεχνικούς η/υ τότε δες τι γίνεται και με τους μηχανικούς αυτοκινήτων...είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση μόνο που εκεί τα άτομα που δεν έχουν ιδέα από μηχανολογικά αμαξιού/μηχανής είναι πολύ περισσότεροι και γι αυτό το λόγο τα σκάνε αδρά για να έχουν πίσω το αμάξι/μηχανή τους που το μόνο που ήταν χαλασμένο ήταν το σωληνάκι της βεντζίνης και αυτοί πλήρωσαν 100 ευρώ για να φτιαχτεί... φιλε xvipes καταρχήν προκαταβολικά σου ζητω συγγνώμη επειδή διάβασα μονο την πρώτη παράγραφο σου οποτε δεν ξέρω πoιο είναι το bottom line σου... Δεν συνέχισα να διαβάζω όχι επειδή νομίζω ότι αυτά που γραφεις δεν με αφορούν η ότι είναι βλακείες.. απλά γιατί δεν έχω χρόνο ήθελα να απαντήσω και στα αλλα post και ήδη έχω αργήσει... λοιπόν θα σου απαντήσω μονο για τα πράματα που διάβασα. Ναι ο υπάλληλος του service είναι το ίδιο πράγμα με τον υπάλληλο στις πωλήσεις τον υπάλληλο στα τηλεφωνα τον υπάλληλο που καθαρίζει... έχουν τον ίδιο μιστο και θα σου πω γιατί είναι το ίδιο.. Γιατί όλα είναι δουλειές για ανειδίκευτους που εμπειρικά μπορεί να τις κάνει ο οποιοσδήποτε... μιλάμε πάντα για το κομμάτι του SERVICE... τώρα εσύ αν έχεις βγάλει το MIT.. και αν ξέρεις να συντηρείς super computers με χιλιάδες nods και δουλεύεις τεχνικός στο πλαίσιο δεν σου φταίει κανένας... η θέση δεν αναβαθμίζεται επειδή εσύ είσαι επιστήμονας!! η θέση είναι αυτή που είναι δηλαδή θέση για κάποιον που θα ξεσκονίζει υπολογιστές θα συναρμολογεί θα εγκαθιστά drivers κτλ.... τώρα το ποιος θα κάτσει σε αυτή την θέσει είναι αλλουνού παπα ευαγγέλιο. Τέλος το format ναι είναι αυτονόητο και όσοι δεν μπορούνε να το κάνουνε στην εποχή μας είναι απλά αγράμματοι (προσοχή όσοι δεν ΜΠΟΡΟΥΝΕ.. γιατί υπάρχουν πολλοί που δεν ΘΕΛΟΥΝ.. πχ ο πατέρας μου δεν ήξερε να κάνει format κτλ αλλα επειδή δεν ήθελε μόλις του έδειξα κατάλαβε αμέσως αμέσως το όλο κόλπο.. ) και αυτό γιατί? Γιατί τα personal computers και τα εμπορικά operational system τους κατασκευάζονται για μαζική (=λαϊκή ) κατανάλωση... έχουν επενδύσει κόπο και χρήμα σε project και μηχανικούς για να τα κάνουν όσο το δυνατόν πιο φιλικά στον χρηστη (= πιο εύκολα στο να τα χειρίζεται κάποιος) γιαυτο ας πούμε όταν βάζεις μια κάρτα γραφικών δεν χρειάζεται να ενώσεις καλώδια να ρυθμίσεις τάσεις και να έχεις γενικά μαστοριά... κανεις ένα κλακ στο slot της pci express το ειδικό δοντάκι την κρατάει στην θέση της για να μην βγει και έτσι σιγουρεύεσαι ότι μπήκε καλά.. βάζεις μετά την τροφοδοσία που είναι ακριβώς αυτή που πρέπει στο σχετικό slot που έχει συγκεκριμένο σχήμα για να μην ενώσεις τα καλώδια ανάποδα και μετά βάζεις το CD του driver πατάς "next next next ok" (με σχετικές οδηγίες και στο manual) και την έχεις εγκαταστήσει... δεν χρειάζεται να είσαι ούτε επιστήμονας ούτε ειδικός το ίδιο ισχύει και για το format ειδικά με τα windows 7... με το ποντίκι κανεις εγκατάσταση και format και σου λέει βήμα βήμα τι κανεις... αν ξέρεις να διαβάζεις και έχεις στοιχειώδης λογική έχεις βάλει τα windows.... Στο παραπάνω παράδειγμα της κάρτας γραφικών ειδικός δεν χρειάζεται να είσαι για να την βάλεις στην μητρική... χρειάζεται να είσαι έμπειρος τεχνίτης τουλάχιστον όμως για να δουλεύεις στο εργοστάσιο που συναρμολογούνε μητρικές ή κάρτες γραφικών.. εκείνοι ναι είναι τεχνικοί.. εσύ που την βάζεις στο slot και την εγκαθιστάς οχιδεν είσαι.. απλά γλιτώνεις τον κόπο από τον user και γιαυτο πληρώνεσαι... όπως ο πωλητής γλιτώνει από τον κόπο τον πελάτη στο να ψάξει από τους κατασκευαστές ποιο προϊόν θέλει και να το παραγγείλει κτλ.. γιαυτο πληρώνεται αυτός.. so simple.. Y.Γ Δεν μιλάω προσωπικά για εσένα φυσικά...
aledjo Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 δυστυχώς όμως υπάρχουν και επαγγελματίες που είτε στήνουν μονοι τους τα μηχανάκια είτε τους τα στήσαν άλλοι με συγκεκριμένο τρόπο ρυθμίσεις και software και έχουν dlls και διαφορα αρχεία που χρειάζονται για να λειτουργήσουν τα προγράμματα τους όπως τα είχανε ρυθμίσει και να διατηρήσουν τα project τους και γενικά να συμπεριφέρονται ομαλά μέσα στο δίκτυο τους. Για παράδειγμα.. ένας πολιτικός μηχανικός είχε όλη του την δουλειά σε ένα PC το ίδιο pc έτρεχε και ένα μηχάνημα απόδοσης αποδείξεων και τιμολογίων και διαφορα άλλα. Το είχαμε στο εργαστήριο αλλα το ανάλαβε ένας άλλος.. πήρε back up μονο "τα έγγραφα μου" και ότι βρήκε (χωρίς να ξέρει από autocad και τα αλλα προγράμματα) από τους φακέλους των προγραμμάτων στο program files.... έκανε format.. και πέρασε δικες του εκδόσεις (από εξωτερικό σκληρό δίσκο του εργαστηρίου) όσα είχε και νόμιζε πως ήταν σχετικά με την δουλειά του.. (δικες μας -απο torrent- εκδόσεις δικά μας κλειδιά default ρυθμίσεις και παει λεγοντας.. ) αυτόν τον άνθρωπο τον κατάστρεψε και δικαίως παραπονέθηκε.. ζήτησε απλά να του φτιάξουμε το pc γιατί μάλλον κόλλησε κάποιους ιούς ... και του το κάναμε "καινούργιο" και άχρηστο.. έπρεπε να πληρώσει πάλι τους ανθρώπους που το στήσανε να το κάνουν όπως πριν + τα οποια αρχεία έχασε... εδω θα διαφωνησω με τον πελατη, γιατι ΔΕΝ ειναι δουλεια κανενα τεχνικου να ξερει τις χαζορυθμισεις που γουσταρει ο καθε πελατης και το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ δεν εχει καμια δουλεια με τα αρχεια του πελατη! BACK UP! απο τους 100 πελατες, οι 2 το ξερουν και το κανουν. αν δηλαδη αυτουνου του πελατη που λες, του χαλαγε ο δισκος, τι θα ελεγε μετα? ποιον θα κατηγορουσε? μη τα βλεπουμε ολα ισα κι'ομοια. η "δουλεια" του τεχνικου η/υ ειναι απλα ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ. απο κει και περα, ας κοψει το λαιμο του ο πελατης για το αν θα δουλεψει photoshop ,autocad, και οτιδηποτε αλλο! αμα δε ξερει ο πελατης το photoshop, δεν ειναι προβλημα του τεχνικου! ποτε θα το καταλαβετε επιτελους? Ναι ο υπάλληλος του service είναι το ίδιο πράγμα με τον υπάλληλο στις πωλήσεις τον υπάλληλο στα τηλεφωνα τον υπάλληλο που καθαρίζει... έχουν τον ίδιο μιστο και θα σου πω γιατί είναι το ίδιο.. Γιατί όλα είναι δουλειές για ανειδίκευτους που εμπειρικά μπορεί να τις κάνει ο οποιοσδήποτε... μιλάμε πάντα για το κομμάτι του SERVICE... τώρα εσύ αν έχεις βγάλει το MIT.. και αν ξέρεις να συντηρείς super computers με χιλιάδες nods και δουλεύεις τεχνικός στο πλαίσιο δεν σου φταίει κανένας... η θέση δεν αναβαθμίζεται επειδή εσύ είσαι επιστήμονας!! η θέση είναι αυτή που είναι δηλαδή θέση για κάποιον που θα ξεσκονίζει υπολογιστές θα συναρμολογεί θα εγκαθιστά drivers κτλ.... τώρα το ποιος θα κάτσει σε αυτή την θέσει είναι αλλουνού παπα ευαγγέλιο. Τέλος το format ναι είναι αυτονόητο και όσοι δεν μπορούνε να το κάνουνε στην εποχή μας είναι απλά αγράμματοι (προσοχή όσοι δεν ΜΠΟΡΟΥΝΕ.. γιατί υπάρχουν πολλοί που δεν ΘΕΛΟΥΝ.. πχ ο πατέρας μου δεν ήξερε να κάνει format κτλ αλλα επειδή δεν ήθελε μόλις του έδειξα κατάλαβε αμέσως αμέσως το όλο κόλπο.. ) και αυτό γιατί? Γιατί τα personal computers και τα εμπορικά operational system τους κατασκευάζονται για μαζική (=λαϊκή ) κατανάλωση... έχουν επενδύσει κόπο και χρήμα σε project και μηχανικούς για να τα κάνουν όσο το δυνατόν πιο φιλικά στον χρηστη (= πιο εύκολα στο να τα χειρίζεται κάποιος) γιαυτο ας πούμε όταν βάζεις μια κάρτα γραφικών δεν χρειάζεται να ενώσεις καλώδια να ρυθμίσεις τάσεις και να έχεις γενικά μαστοριά... κανεις ένα κλακ στο slot της pci express το ειδικό δοντάκι την κρατάει στην θέση της για να μην βγει και έτσι σιγουρεύεσαι ότι μπήκε καλά.. βάζεις μετά την τροφοδοσία που είναι ακριβώς αυτή που πρέπει στο σχετικό slot που έχει συγκεκριμένο σχήμα για να μην ενώσεις τα καλώδια ανάποδα και μετά βάζεις το CD του driver πατάς "next next next ok" (με σχετικές οδηγίες και στο manual) και την έχεις εγκαταστήσει... δεν χρειάζεται να είσαι ούτε επιστήμονας ούτε ειδικός το ίδιο ισχύει και για το format ειδικά με τα windows 7... με το ποντίκι κανεις εγκατάσταση και format και σου λέει βήμα βήμα τι κανεις... αν ξέρεις να διαβάζεις και έχεις στοιχειώδης λογική έχεις βάλει τα windows.... Στο παραπάνω παράδειγμα της κάρτας γραφικών ειδικός δεν χρειάζεται να είσαι για να την βάλεις στην μητρική... χρειάζεται να είσαι έμπειρος τεχνίτης τουλάχιστον όμως για να δουλεύεις στο εργοστάσιο που συναρμολογούνε μητρικές ή κάρτες γραφικών.. εκείνοι ναι είναι τεχνικοί.. εσύ που την βάζεις στο slot και την εγκαθιστάς οχιδεν είσαι.. απλά γλιτώνεις τον κόπο από τον user και γιαυτο πληρώνεσαι... όπως ο πωλητής γλιτώνει από τον κόπο τον πελάτη στο να ψάξει από τους κατασκευαστές ποιο προϊόν θέλει και να το παραγγείλει κτλ.. γιαυτο πληρώνεται αυτός.. so simple.. Y.Γ Δεν μιλάω προσωπικά για εσένα φυσικά... το εχει υποτιμησει πολυ το θεμα! το να κανεις format μπορει να σου παρει απο 1 ωρα μεχρι 1 ολοκληρη μερα! ο ανειδικευτος οπως τον περιγραφεις, μπορει να κανει μονο αυτο που ειναι της μιας ωρας. ο εμπειρος ειναι αυτος που θα μπορεσει να τα βγαλει περα ακομα κι'αν κανει μια ολοκληρη μερα! τα ιδια λεφτα πρεπει να παρουν? ειναι ακριβως οπως οι καπετανιοι! ενας καινουριος ΜΠΟΡΕΙ να παει απο το πειραια - κρητη αφου ξερει τα βασικα και περνει ενα μισθο Α ο εμπειρος καπετανιος περνει 2χΑ για να κανει ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο δρομολογιο! γιατι ομως??? γιατι ο εμπειρος μπορει να βγαλει περα με τις φουρτουνες..... ενω ο νεος θα σηκωσει τα χερια ψηλα! ετσι ειναι και με τους τεχνικους η/υ btw. εγω ακομα και σημερα για φορματ μονο windows, ζηταω 60-70ευρω και 100ευρω για το χωρο του πελατη. ξερω οτι θα με βρισετε, αλλα προχθες με καλεσε ενας και μου ειπε οτι πηγε το λαπτοπ του σε ενα μαγαζι για φορματ, του ζητησε 30 ευρω αλλα μετα ειχε προβληματα... του ειπα ποσα θελω εγω, δεχτηκε, εγινε η δουλεια, και μετα με συστησε σε ολους του φιλους του! ε οποιος καταλαβαινει!!! τι αλλο να πω?
Xvipes Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 aledjo δλδ εσύ τι παραπάνω έκανες από τον τυπά που του πήρε 30 ευρώ εφόσον λες ότι "η "δουλεια" του τεχνικου η/υ ειναι απλα ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ." Με τα λεγόμενά σου και οι 2 κάνατε φορμάτ μόνο που ο άλλος τυπάς δεν το έκανε σωστά?(wtf?)με πια λογική εσύ δικαιολογείς ότι αξίζεις 100 ευρώ αφού και οι 2 ένα σκέτο φορμάτ κάνετε?
ikaruga24 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Ποιος ειπε παραπανω οτι ενας τεχνικος Η/Υ δεν ριχνει πολυ ιδρωτα (τις περισσοτερες φορες)? Are you sure? Γιατι εμενα τα χρονια μου σαν τεχνικος εριχνα σε καθημερινη βαση μπολικο ιδρωτα. Τα μηχανακια που κουβαλουσα και εστηνα την ημερα, το φορτηγακι που ειχαμε χωρις air-condition, τα εντελως ακυρα σημεια που επρεπε να κουβαλαω τα tower και τις οθονες. Oh yeah, ωραιες μερες...
Xvipes Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 ikaruga24 απλά έχω στο μυαλό μου τον τεχνικό η/υ που αναλαμβάνει μόνος του δουλειές σε σπίτια και ότι σε εταιρίες γι αυτό και το είπα έτσι.και εγώ έχω ρίξει ιδρώτα αλλά σίγουρα δεν μπορείς να το συγκρίνεις με έναν μηχανικό αυτοκινήτων π.χ
ikaruga24 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Προφανως δουλευες σε μικρη εταιρια. Εγω περασα απο -ολες- τις μεγαλες εταιριες της θεσσαλονικης αυτα τα 6 χρονια. Το μοναδικο μερος στο οποιο εννοιωσα σαν τεχνικος Η/Υ ηταν τα Μακεδονικα περιφερειακα. Σε ολες τις αλλες εταιριες ηταν απλα γαμα τα. Κουβαλουσα αβερτα κουβερτα μπαλετες ολοκληρες με οθονες και tower. Πρωτα τα εστηνα, μετα τα δοκιμαζα και τελος τα φορτωνα και τα μετεφερα στους προορισμους τους. Δεν μπορεις να εχεις μαγαζι ή εταιρια και απλα να κανεις επισκεψεις. Απλα δεν παιζει. Αν θελεις να κανεις δουλεια θα γινεις και χαμαλης ή αν εχεις εσυ την επιχειρηση θα προσλαβεις χαμαλη (δηλαδη εναν απειρο τεχνικο Η/Υ για να σε βοηθαει).
aledjo Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 aledjo δλδ εσύ τι παραπάνω έκανες από τον τυπά που του πήρε 30 ευρώ εφόσον λες ότι "η "δουλεια" του τεχνικου η/υ ειναι απλα ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ." Με τα λεγόμενά σου και οι 2 κάνατε φορμάτ μόνο που ο άλλος τυπάς δεν το έκανε σωστά?(wtf?)με πια λογική εσύ δικαιολογείς ότι αξίζεις 100 ευρώ αφού και οι 2 ένα σκέτο φορμάτ κάνετε? αφου θες θα στο αναλυσω γι'αυτη τη περιπτωση. το λαπτοπ του τυπα μετα το φορματ που το εκανε ο αλλος με 30, ειχε προβλημα με τον ηχο. ο οποιος πελατης το χρησιμοποιει γι'αυτο το σκοπο! ο ηχος εκανε διακοπες κατα την αναπαραγωγη οποιοδηποτε player. εγω τελικα δεν εκανα φορματ αφου ηξερα τη λυση. η λυση ηταν συγκεκριμενοι drivers οι οποιοι ειναι του 2007, δηλαδη παλιοτεροι απο αυτους που εχει το επισημο σιτε στη σελιδα του. ο χρονος που ασχοληθηκα ηταν 15 λεπτα και του πηρα 60 ευρω. ο λογος που του πηρα 60 ευρω δεν ηταν τα 15 λεπτα, αλλα η ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ που ειχα χαλασει παλιοτερα με τη συγκεκτριμενη καρτα μεχρι να βρω τη λυση.... (15 φορματ, xp, vista, 7 και απειρες δοκιμες μεχρι να βρω τη λυση) ΚΑΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ...... Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ! 1) αν το πηγενε αλλου, μετα απο 15 λεπτων δοκιμων θα σηκωναν τα χερια ψηλα και θα λεγανε οτι ειναι χαλασμενη η καρτα ηχου 2) ακομα και αν δεν ηξερα τη λυση, παλι τοσα λεφτα θα επερνα γιατι θα χαλαγα παλι 1 βδομαδα για να τη βρω. διαφωνεις??? δεν αξιζω τοσα? ------------------------------------------------------------- Η ανάλυση της αξίας Ένας τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών κλήθηκε να επισκευάσει ένα μεγάλο και πολυσύνθετο κομπιούτερ…Ένα κομπιούτερ, που άξιζε πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ. Ο τεχνικός κάθισε μπροστά στην οθόνη, πάτησε 1-2 πλήκτρα, κούνησε το κεφάλι του, μουρμούρισε κάτι στον εαυτό του και έσβησε τον υπολογιστή. Μετά, έβγαλε ένα μικρό κατσαβίδι από την τσέπη του και γύρισε κατά μιάμιση στροφή μία μικροσκοπική βίδα. Ύστερα, άνοιξε τον υπολογιστή και διαπίστωσε ότι λειτουργούσε τέλεια. Ο πρόεδρος της εταιρίας, ικανοποιημένος απόλυτα, προσφέρεται να πληρώσει τον τεχνικό άμεσα. «Πόσα σας χρωστάω?» ρώτησε.«Είναι 1000 ευρώ», απάντησε ο τεχνικός. «1000 ευρώ?!? 1000 ευρώ για λίγα λεπτά δουλειάς? 1000 ευρώ για να γυρίσετε μια βίδα? Καταλαβαίνω πως ο υπολογιστής αξίζει 12.000.000 ευρώ, όμως 1000 ευρώ μου φαίνονται πάρα πολλά. Θα τα πληρώσω μόνο όταν μου στείλετε αναλυτικό λογαριασμό, που να δικαιολογεί αυτό το ποσό». Ο τεχνικός συμφώνησε και έφυγε. Το επόμενο πρωί, ο πρόεδρος λαμβάνει το τιμολόγιο, το διαβάζει προσεχτικά, κουνάει το κεφάλι του και το εξοφλεί αμέσως, χωρίς διαμαρτυρίες… Το τιμολόγιο έγραφε: Παροχές Υπηρεσιών: - Στρίψιμο βίδας: € 1 - Γνώση του ποια βίδα ήθελε στρίψιμο: € 999 Θυμηθείτε: Η αξία των ανθρώπων είναι ανάλογη με εκείνο που γνωρίζουν και όχι με εκείνο που κάνουν! http://www.ifeed.gr/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82/
thomasG4 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 αφου θες θα στο αναλυσω γι'αυτη τη περιπτωση. το λαπτοπ του τυπα μετα το φορματ που το εκανε ο αλλος με 30, ειχε προβλημα με τον ηχο. ο οποιος πελατης το χρησιμοποιει γι'αυτο το σκοπο! ο ηχος εκανε διακοπες κατα την αναπαραγωγη οποιοδηποτε player. εγω τελικα δεν εκανα φορματ αφου ηξερα τη λυση. η λυση ηταν συγκεκριμενοι drivers οι οποιοι ειναι του 2007, δηλαδη παλιοτεροι απο αυτους που εχει το επισημο σιτε στη σελιδα του. ο χρονος που ασχοληθηκα ηταν 15 λεπτα και του πηρα 60 ευρω. ο λογος που του πηρα 60 ευρω δεν ηταν τα 15 λεπτα, αλλα η ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ που ειχα χαλασει παλιοτερα με τη συγκεκτριμενη καρτα μεχρι να βρω τη λυση.... (15 φορματ, xp, vista, 7 και απειρες δοκιμες μεχρι να βρω τη λυση) ΚΑΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ...... Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ! 1) αν το πηγενε αλλου, μετα απο 15 λεπτων δοκιμων θα σηκωναν τα χερια ψηλα και θα λεγανε οτι ειναι χαλασμενη η καρτα ηχου 2) ακομα και αν δεν ηξερα τη λυση, παλι τοσα λεφτα θα επερνα γιατι θα χαλαγα παλι 1 βδομαδα για να τη βρω. διαφωνεις??? δεν αξιζω τοσα? ------------------------------------------------------------- Η ανάλυση της αξίας Ένας τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών κλήθηκε να επισκευάσει ένα μεγάλο και πολυσύνθετο κομπιούτερ…Ένα κομπιούτερ, που άξιζε πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ. Ο τεχνικός κάθισε μπροστά στην οθόνη, πάτησε 1-2 πλήκτρα, κούνησε το κεφάλι του, μουρμούρισε κάτι στον εαυτό του και έσβησε τον υπολογιστή. Μετά, έβγαλε ένα μικρό κατσαβίδι από την τσέπη του και γύρισε κατά μιάμιση στροφή μία μικροσκοπική βίδα. Ύστερα, άνοιξε τον υπολογιστή και διαπίστωσε ότι λειτουργούσε τέλεια. Ο πρόεδρος της εταιρίας, ικανοποιημένος απόλυτα, προσφέρεται να πληρώσει τον τεχνικό άμεσα. «Πόσα σας χρωστάω?» ρώτησε.«Είναι 1000 ευρώ», απάντησε ο τεχνικός. «1000 ευρώ?!? 1000 ευρώ για λίγα λεπτά δουλειάς? 1000 ευρώ για να γυρίσετε μια βίδα? Καταλαβαίνω πως ο υπολογιστής αξίζει 12.000.000 ευρώ, όμως 1000 ευρώ μου φαίνονται πάρα πολλά. Θα τα πληρώσω μόνο όταν μου στείλετε αναλυτικό λογαριασμό, που να δικαιολογεί αυτό το ποσό». Ο τεχνικός συμφώνησε και έφυγε. Το επόμενο πρωί, ο πρόεδρος λαμβάνει το τιμολόγιο, το διαβάζει προσεχτικά, κουνάει το κεφάλι του και το εξοφλεί αμέσως, χωρίς διαμαρτυρίες… Το τιμολόγιο έγραφε: Παροχές Υπηρεσιών: - Στρίψιμο βίδας: € 1 - Γνώση του ποια βίδα ήθελε στρίψιμο: € 999 Θυμηθείτε: Η αξία των ανθρώπων είναι ανάλογη με εκείνο που γνωρίζουν και όχι με εκείνο που κάνουν! http://www.ifeed.gr/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82/ ελεος ρε aledjo,σου πηρε μια βδομαδα για να κανεις το πρωτο πραγμα που κανουμε οταν εχει προβλημα ο ηχος; τι αλλο θα ακουσουμε... καλα και αλλος ο "τεχνικος" πρεπει να ηταν πολυ σχετικος
aledjo Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 ελεος ρε aledjo,σου πηρε μια βδομαδα για να κανεις το πρωτο πραγμα που κανουμε οταν εχει προβλημα ο ηχος; τι αλλο θα ακουσουμε... καλα και αλλος ο "τεχνικος" πρεπει να ηταν πολυ σχετικος νταξει νταξει.... εισαι γαματος, εσυ τα ξερεις ολα! εγω ειμαι μια τριχα απο τα @@ σου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα