aledjo Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν ειπα οτι ειμαι γαματος και ουτε παινευτικα αλλα αυτα ειναι τα βασικα τι να κανουμε... και ο παθολογος ξερει τα βασικα αλλα στην επισκεψη για τα βασικα ζηταει 50-60 ευρω
agent_smith Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 αφου θες θα στο αναλυσω γι'αυτη τη περιπτωση. το λαπτοπ του τυπα μετα το φορματ που το εκανε ο αλλος με 30, ειχε προβλημα με τον ηχο. ο οποιος πελατης το χρησιμοποιει γι'αυτο το σκοπο! ο ηχος εκανε διακοπες κατα την αναπαραγωγη οποιοδηποτε player. εγω τελικα δεν εκανα φορματ αφου ηξερα τη λυση. η λυση ηταν συγκεκριμενοι drivers οι οποιοι ειναι του 2007, δηλαδη παλιοτεροι απο αυτους που εχει το επισημο σιτε στη σελιδα του. ο χρονος που ασχοληθηκα ηταν 15 λεπτα και του πηρα 60 ευρω. ο λογος που του πηρα 60 ευρω δεν ηταν τα 15 λεπτα, αλλα η ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ που ειχα χαλασει παλιοτερα με τη συγκεκτριμενη καρτα μεχρι να βρω τη λυση.... (15 φορματ, xp, vista, 7 και απειρες δοκιμες μεχρι να βρω τη λυση) ΚΑΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ...... Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ! 1) αν το πηγενε αλλου, μετα απο 15 λεπτων δοκιμων θα σηκωναν τα χερια ψηλα και θα λεγανε οτι ειναι χαλασμενη η καρτα ηχου 2) ακομα και αν δεν ηξερα τη λυση, παλι τοσα λεφτα θα επερνα γιατι θα χαλαγα παλι 1 βδομαδα για να τη βρω. διαφωνεις??? δεν αξιζω τοσα? Είσαι τόσο σίγουρος; Όταν υπερκοστολογεις χάνεις και πελάτες πολλές φορές πρέπει να υπάρχει και μια λογική.
ntinos19 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 αφου θες θα στο αναλυσω γι'αυτη τη περιπτωση. το λαπτοπ του τυπα μετα το φορματ που το εκανε ο αλλος με 30, ειχε προβλημα με τον ηχο. ο οποιος πελατης το χρησιμοποιει γι'αυτο το σκοπο! ο ηχος εκανε διακοπες κατα την αναπαραγωγη οποιοδηποτε player. εγω τελικα δεν εκανα φορματ αφου ηξερα τη λυση. η λυση ηταν συγκεκριμενοι drivers οι οποιοι ειναι του 2007, δηλαδη παλιοτεροι απο αυτους που εχει το επισημο σιτε στη σελιδα του. ο χρονος που ασχοληθηκα ηταν 15 λεπτα και του πηρα 60 ευρω. ο λογος που του πηρα 60 ευρω δεν ηταν τα 15 λεπτα, αλλα η ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ που ειχα χαλασει παλιοτερα με τη συγκεκτριμενη καρτα μεχρι να βρω τη λυση.... (15 φορματ, xp, vista, 7 και απειρες δοκιμες μεχρι να βρω τη λυση) ΚΑΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ...... Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ! 1) αν το πηγενε αλλου, μετα απο 15 λεπτων δοκιμων θα σηκωναν τα χερια ψηλα και θα λεγανε οτι ειναι χαλασμενη η καρτα ηχου 2) ακομα και αν δεν ηξερα τη λυση, παλι τοσα λεφτα θα επερνα γιατι θα χαλαγα παλι 1 βδομαδα για να τη βρω. διαφωνεις??? δεν αξιζω τοσα? ...... Αν είναι onboard το έχω πάθει και εγώ... τι μαλ@κία αυτή... για αυτόν τον λόγο είχα πάρει μια επιπλέον ξεχωριστή κάρτα ήχου... μετά αναρωτιόμουν τι μπορεί να έφταιγε και το έψαχνα. τελικά κατάλαβα οτι υπάρχουν 2 παρόμοια προβλήματα, αυτό με τους παλαιότερους οδηγούς και το άλλο είναι απο το dvix έτρεχε σαν διεργασία στο background, το πρόσεξα μέσα απο το eset οτι κάτι δεν πάει καλά, εκείνη τη στιγμή που κολλούσε ο ήχος έβλεπα η μεταφορά δεδομένον να χτυπούσε κόκκινο
aledjo Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Είσαι τόσο σίγουρος; Όταν υπερκοστολογεις χάνεις και πελάτες πολλές φορές πρέπει να υπάρχει και μια λογική. αυτο μαλλον δε το διαβασες ξερω οτι θα με βρισετε, αλλα προχθες με καλεσε ενας και μου ειπε οτι πηγε το λαπτοπ του σε ενα μαγαζι για φορματ, του ζητησε 30 ευρω αλλα μετα ειχε προβληματα... του ειπα ποσα θελω εγω, δεχτηκε, εγινε η δουλεια, και μετα με συστησε σε ολους του φιλους του! τελοσπαντων ρε παιδια, μη το κουραζουμε το θεμα.... αφου δε βγαζουμε ακρη. πιστευω ειναι ο βασικοτερος λογος για τον οποιο εχουμε κριση σημερα. η νοοτροποια αυτη δηλαδη. τι εκανες? τοσα πρεπει να παρεις?
agent_smith Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 αυτο μαλλον δε το διαβασες τελοσπαντων ρε παιδια, μη το κουραζουμε το θεμα.... αφου δε βγαζουμε ακρη. πιστευω ειναι ο βασικοτερος λογος για τον οποιο εχουμε κριση σημερα. η νοοτροποια αυτη δηλαδη. τι εκανες? τοσα πρεπει να παρεις? Δεν είπα κάτι τέτοιο το παρεξήγησες. Αν κοστολογώ εγώ όσο και το ΠΛΑΙΣΙΟ για μια επισκευή στο χώρο του πελάτη γιατί να προτιμήσει κάποιος έμενα; Γιαυτό σου λέω ότι πρέπει να υπάρχει και ανταγωνιστικότητα για να μπορείς να διατηρήσεις το πελατολόγιο σου μακροχρόνια.Αν είσαι αποτελεσματικός και προσιτός τότε σίγουρα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να διευρύνεις το πελατολόγιο σου σταθερά.
ikaruga24 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν είπα κάτι τέτοιο το παρεξήγησες. Αν κοστολογώ εγώ όσο και το ΠΛΑΙΣΙΟ για μια επισκευή στο χώρο του πελάτη γιατί να προτιμήσει κάποιος έμενα; Γιαυτό σου λέω ότι πρέπει να υπάρχει και ανταγωνιστικότητα για να μπορείς να διατηρήσεις το πελατολόγιο σου μακροχρόνια.Αν είσαι αποτελεσματικός και προσιτός τότε σίγουρα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να διευρύνεις το πελατολόγιο σου σταθερά. Αν θες να κανεις δουλεια δεν κοιταν για home users. Κοιτας για επιχειρησεις, εργοστασια, γραφεια και αλλα τετοια. Τους πουλας αυτο που θελεις εσυ και ετσι οπως το θελεις και τους οριζεις τι πληρωνουν απο πριν για καθε επισκεψη μεσα στην υποστηριξη. Για το πλαισιο που ανεφερες η διαγνωση απο μονη της κοστιζει περι τα 25 ευρω για μηχανημα που θας εσυ στο χωρο τους και θα το παραλαβεις και απο το χωρο τους.
Vazelaki951 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Για το πλαισιο που ανεφερες η διαγνωση απο μονη της κοστιζει περι τα 25 ευρω για μηχανημα που θας εσυ στο χωρο τους και θα το παραλαβεις και απο το χωρο τους. με τόσες βλα**ες πόσα 25αευρα θα είχα δώσει ...:pp πάλι καλά που κάτι ξέρω...
aledjo Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν είπα κάτι τέτοιο το παρεξήγησες. Αν κοστολογώ εγώ όσο και το ΠΛΑΙΣΙΟ για μια επισκευή στο χώρο του πελάτη γιατί να προτιμήσει κάποιος έμενα; Γιαυτό σου λέω ότι πρέπει να υπάρχει και ανταγωνιστικότητα για να μπορείς να διατηρήσεις το πελατολόγιο σου μακροχρόνια.Αν είσαι αποτελεσματικός και προσιτός τότε σίγουρα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να διευρύνεις το πελατολόγιο σου σταθερά. διαφωνω! γι'αυτο εχουν πεθανει οι τεχνικοι η/υ οταν ενας επαγγελματιας δουλευει μονος του, ΠΡΕΠΕΙ να ειναι πιο ακριβος απο μια εταιρια! η εταιρια πρεπει να ειναι πιο φτηνη... παραδειγματα 1) περιπτερας, εχει πιο ακριβη τη κοκα κολα απο το super market 2) μηχανικοι αυτοκινητων, χρεωνουν παραπανω απ'οτι η μαμα εταιρια 3) ηλεκτρονικοι, πχ ενισχυτης, ο ελευθερος επαγγελματιας χρεωνει παραπανω απο την μαμα εταιρια.... και μετα λεμε γιατι εχουμε κριση αμα ειναι η εταιρια να ειναι πιο ακριβη, τι με κραταει εμενα να ανοιξω μια εταιρια αφου θα εχω μεγαλυτερο κερδος?
Ntinaras Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 γι αυτο οταν χαλασει ο ενοσχυτης αντι να δωσεις 250 να τον φτιαξεις δινεις 350 και παιρνεις καινουριο μοντελο...
Vazelaki951 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 ρρρρρ ρε ντινάρα, μου την σπάει αυτό το Smile που έχεις σαν εικόνα... So cute
agent_smith Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 διαφωνω! γι'αυτο εχουν πεθανει οι τεχνικοι η/υ οταν ενας επαγγελματιας δουλευει μονος του, ΠΡΕΠΕΙ να ειναι πιο ακριβος απο μια εταιρια! η εταιρια πρεπει να ειναι πιο φτηνη... παραδειγματα 1) περιπτερας, εχει πιο ακριβη τη κοκα κολα απο το super market 2) μηχανικοι αυτοκινητων, χρεωνουν παραπανω απ'οτι η μαμα εταιρια 3) ηλεκτρονικοι, πχ ενισχυτης, ο ελευθερος επαγγελματιας χρεωνει παραπανω απο την μαμα εταιρια.... και μετα λεμε γιατι εχουμε κριση αμα ειναι η εταιρια να ειναι πιο ακριβη, τι με κραταει εμενα να ανοιξω μια εταιρια αφου θα εχω μεγαλυτερο κερδος? Η έλλειψη διαφήμισης και φήμης.Το να ανοίξεις ένα μαγαζί με επισκευές υπολογιστών και να βάλεις έναν τιμοκατάλογο με μεγάλες τιμές δεν σημαίνει ότι θα σου φέρει πελάτες η ότι θα απορροφήσει πελάτες από ήδη υπάρχοντες μεγάλης φήμης επιχρίσεις, γιαυτό οι τεχνικοί συνήθως λειτουργούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες γιατί έτσι έχουν μικρότερο κόστος. Προσωπικά καταστήματα επισκευής υπολογιστών να πάνε καλά έχω δει μόνο σε επαρχίες με φοιτητικό κόσμο.
Xvipes Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 aledjo δεν ξέρω γιατί το θεωρείς τόσο σπουδαίο να βάλεις τους πιο τελευταίους drivers σε κάθε μηχάνημα που φτιάχνεις.Είναι και πως θα μάθεις βέβαια αλλά εγώ είμαι της λογικής να είναι όλα up to date. Εγώ παίζει και να μην του έπαιρνα καν λεφτά για ένα update σε drivers, αλλά είναι και σε τι πελάτη θα έχω πέσει βέβαια. Τα λεφτά είναι στην κουτσή μαρία
pournaras Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 aledjo δεν ξέρω γιατί το θεωρείς τόσο σπουδαίο να βάλεις τους πιο τελευταίους drivers σε κάθε μηχάνημα που φτιάχνεις.Είναι και πως θα μάθεις βέβαια αλλά εγώ είμαι της λογικής να είναι όλα up to date. Εγώ παίζει και να μην του έπαιρνα καν λεφτά για ένα update σε drivers, αλλά είναι και σε τι πελάτη θα έχω πέσει βέβαια. Τα λεφτά είναι στην κουτσή μαρία Ειναι σπουδαιο, γιατι παροτι εδω ειναι φορουμ τεχνολογιας υπολογιστων, αρα και το θεωρουμε δεδομενο, στον "εξω" κοσμο μπορει να φαινεται αδιανοητο ενα λαπτοπ ας πουμε να εχει προβλημα με τους μαμισιους drivers και να θελει να ψαχτεις σε καμποσες σελιδες μεχρι να βρεις αυτον που ταιριαζει, ο οποιος σε αυτη την περιπτωση ετυχε να ειναι ο πιο καινουριος, σε αλλη περιπτωση μπορει να θελει καποιον πιο παλιο απο οτι εχει κλπ. Ειναι σαν να μιλαμε σε φορουμ μηχανικων αυτοκινητων και να αναρωτιεται ο ενας μηχανικος γιατι ο αλλος χρεωνει πολλα για επισκευη σασμαν (πραγμα που για αυτον που αναρωτιεται ειναι πολυ ευκολο και αυτονοητο).
aledjo Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 aledjo δεν ξέρω γιατί το θεωρείς τόσο σπουδαίο να βάλεις τους πιο τελευταίους drivers σε κάθε μηχάνημα που φτιάχνεις.Είναι και πως θα μάθεις βέβαια αλλά εγώ είμαι της λογικής να είναι όλα up to date. Εγώ παίζει και να μην του έπαιρνα καν λεφτά για ένα update σε drivers, αλλά είναι και σε τι πελάτη θα έχω πέσει βέβαια. Τα λεφτά είναι στην κουτσή μαρία δε διαβασες το ποστ σωστα ή εβλεπες οτι ηθελες να δεις.... δεν ειπα πουθενα οτι του εβαλα τους τελευταιους drivers ξαναδιαβασε
papajo_r Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 εδω θα διαφωνησω με τον πελατη, γιατι ΔΕΝ ειναι δουλεια κανενα τεχνικου να ξερει τις χαζορυθμισεις που γουσταρει ο καθε πελατης και το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ δεν εχει καμια δουλεια με τα αρχεια του πελατη! BACK UP! απο τους 100 πελατες, οι 2 το ξερουν και το κανουν. αν δηλαδη αυτουνου του πελατη που λες, του χαλαγε ο δισκος, τι θα ελεγε μετα? ποιον θα κατηγορουσε? μη τα βλεπουμε ολα ισα κι'ομοια. η "δουλεια" του τεχνικου η/υ ειναι απλα ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ. απο κει και περα, ας κοψει το λαιμο του ο πελατης για το αν θα δουλεψει photoshop ,autocad, και οτιδηποτε αλλο! αμα δε ξερει ο πελατης το photoshop, δεν ειναι προβλημα του τεχνικου! ποτε θα το καταλαβετε επιτελους? Δουλειά του τεχνικού είναι να δουλεύει ΣΩΣΤΑ ο υπολογιστής πιο συγκεκριμένα να επιδιορθώσει το ΠΡΟΒΛΗΜΑ του υπολογιστή. Αυτό το λέω από παιδί στους γονείς μου που μου λέγανε "χάλασες τον υπολογιστή τόσα λεφτά δώσαμε" όταν κρεμούσα τα windows 95 μετά από διαφορα πειράματα... Τους έλεγα δηλαδή αυτό που θα πω και σε εσένα.. "ο υπολογιστής σαν υλικό δύσκολα χαλάει.. θα πρέπει να παρέμβουμε εμείς κάπως για να τον χαλάσουμε είτε ρίχνοντας νερό είτε χτυπώντας τον κτλ κτλ (χοντροκομμένα τώρα μην πιάνεσαι από λεπτομέρειες) Ο υπολογιστής δηλαδή είναι μια χαρά τα προγράμματα που έχει μέσα χαλάσανε οποτε μπορώ να τα ξαναβάλω..." Τώρα ως υπεύθυνος του service του συγκεκριμένου υπολογιστή (δεν είσαι τεχνικός) δουλειά σου είναι να το κανεις να δουλεύει σωστά και προβλεπόμενα(!) δηλαδή τόσο το υλικό να είναι ένταξη όσο και το λογισμικό που έχει ο υπολογιστής .. αυτά πάνε μαζί! (εφόσον το σύνολο του λογισμικού είναι συμβατό με το υλικό και με το υπόλοιπο software σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκάστοτε κατασκευαστών) Με απλά ελληνικά αν ο ασθενής έχει γρίπη δεν του χορηγείς ενέσεις με ισχυρά παυσίπονα ούτε τον εγχειρίζεις για να βγάλεις την βλέννα στα πνευμονια του... του δίνεις ένα απλό σιροπάκι.... Αναλογικά εφόσον το pc είναι μια χαρά απλά πχ βγάζει μπλε οθόνη επειδή ένα άσχετο codec pack δεν έχει μπει σωστά δεν χρειάζεται να κανεις format στον υπολογιστή για να χάσει ο άλλος τις ρυθμίσεις του τα αρχεία του τα plug ins του autocad κτλ κτλ.. από την στιγμή που ούτε το autocad ούτε τα plug ins του δεν φταίγανε σε κάτι.. (μιλάω πολύ γενικά τώρα) το εχει υποτιμησει πολυ το θεμα! το να κανεις format μπορει να σου παρει απο 1 ωρα μεχρι 1 ολοκληρη μερα! ο ανειδικευτος οπως τον περιγραφεις, μπορει να κανει μονο αυτο που ειναι της μιας ωρας. ο εμπειρος ειναι αυτος που θα μπορεσει να τα βγαλει περα ακομα κι'αν κανει μια ολοκληρη μερα! τα ιδια λεφτα πρεπει να παρουν? ειναι ακριβως οπως οι καπετανιοι! ενας καινουριος ΜΠΟΡΕΙ να παει απο το πειραια - κρητη αφου ξερει τα βασικα και περνει ενα μισθο Α ο εμπειρος καπετανιος περνει 2χΑ για να κανει ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο δρομολογιο! γιατι ομως??? γιατι ο εμπειρος μπορει να βγαλει περα με τις φουρτουνες..... ενω ο νεος θα σηκωσει τα χερια ψηλα! ετσι ειναι και με τους τεχνικους η/υ btw. εγω ακομα και σημερα για φορματ μονο windows, ζηταω 60-70ευρω και 100ευρω για το χωρο του πελατη. ξερω οτι θα με βρισετε, αλλα προχθες με καλεσε ενας και μου ειπε οτι πηγε το λαπτοπ του σε ενα μαγαζι για φορματ, του ζητησε 30 ευρω αλλα μετα ειχε προβληματα... του ειπα ποσα θελω εγω, δεχτηκε, εγινε η δουλεια, και μετα με συστησε σε ολους του φιλους του! ε οποιος καταλαβαινει!!! τι αλλο να πω? Σημασία δεν έχει ποσο θα σου πάρει εσένα να κανεις το format... σημασία έχει A) αν όντως χρειαζόταν να κανεις format B ) η αντικειμενική ώρα που παίρνει για να γίνει το format (μερικά λεπτά πλέον)+ την αντικειμενική ώρα που χρειάζονται για να εγκαταστήσεις και να ρυθμίσεις τα υπόλοιπα προγράμματα. εσύ -δεν μιλάω σε εσένα προσωπικά ούτε και πάνω μιλούσα- μπορεί να μην ξέρεις και να σου πάρει 3 μέρες.. δεν θα χρεώσεις 3 μέρες δουλειάς όμως στον πελάτη επειδή εσύ δεν μπορείς να το κανεις πιο γρήγορα... Ποιος ειπε παραπανω οτι ενας τεχνικος Η/Υ δεν ριχνει πολυ ιδρωτα (τις περισσοτερες φορες)? Are you sure? Γιατι εμενα τα χρονια μου σαν τεχνικος εριχνα σε καθημερινη βαση μπολικο ιδρωτα. Τα μηχανακια που κουβαλουσα και εστηνα την ημερα, το φορτηγακι που ειχαμε χωρις air-condition, τα εντελως ακυρα σημεια που επρεπε να κουβαλαω τα tower και τις οθονες. Oh yeah, ωραιες μερες... Φυσικά και ιδρώνουν και κουράζονται αυτό που λέω εγώ είναι απλά ότι δεν πρέπει να παραπονιούνται επειδή την είδαν επιστήμονες.... είναι μέσα στα πλαίσια της δουλειάς τους είναι υπάλληλοι όπως και ο πωλητής (όπως είπα πιο πάνω και αιτιολόγησα γιατί) θα κάνουν ότι χρειάζεται η επιχείρηση και ότι τους πει το αφεντικό.. Είναι εμπειρικοί υπάλληλοι που αναλαμβάνουν το service άλλοι αναλαμβάνουν τα τηλεφωνα άλλοι τις πωλήσεις... δηλαδή αν πει στον πωλητή το αφεντικό να ξεσκονίσει τα ράφια ο πωλητής τι θα πει? "δεν το κάνω εμενα δουλειά μου είναι να κάνω PR και πωλήσεις στο μαγαζί" ??? αφου θες θα στο αναλυσω γι'αυτη τη περιπτωση. το λαπτοπ του τυπα μετα το φορματ που το εκανε ο αλλος με 30, ειχε προβλημα με τον ηχο. ο οποιος πελατης το χρησιμοποιει γι'αυτο το σκοπο! ο ηχος εκανε διακοπες κατα την αναπαραγωγη οποιοδηποτε player. εγω τελικα δεν εκανα φορματ αφου ηξερα τη λυση. η λυση ηταν συγκεκριμενοι drivers οι οποιοι ειναι του 2007, δηλαδη παλιοτεροι απο αυτους που εχει το επισημο σιτε στη σελιδα του. ο χρονος που ασχοληθηκα ηταν 15 λεπτα και του πηρα 60 ευρω. ο λογος που του πηρα 60 ευρω δεν ηταν τα 15 λεπτα, αλλα η ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ που ειχα χαλασει παλιοτερα με τη συγκεκτριμενη καρτα μεχρι να βρω τη λυση.... (15 φορματ, xp, vista, 7 και απειρες δοκιμες μεχρι να βρω τη λυση) ΚΑΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ...... Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ! 1) αν το πηγενε αλλου, μετα απο 15 λεπτων δοκιμων θα σηκωναν τα χερια ψηλα και θα λεγανε οτι ειναι χαλασμενη η καρτα ηχου 2) ακομα και αν δεν ηξερα τη λυση, παλι τοσα λεφτα θα επερνα γιατι θα χαλαγα παλι 1 βδομαδα για να τη βρω. διαφωνεις??? δεν αξιζω τοσα? ------------------------------------------------------------- Η ανάλυση της αξίας Ένας τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών κλήθηκε να επισκευάσει ένα μεγάλο και πολυσύνθετο κομπιούτερ…Ένα κομπιούτερ, που άξιζε πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ. Ο τεχνικός κάθισε μπροστά στην οθόνη, πάτησε 1-2 πλήκτρα, κούνησε το κεφάλι του, μουρμούρισε κάτι στον εαυτό του και έσβησε τον υπολογιστή. Μετά, έβγαλε ένα μικρό κατσαβίδι από την τσέπη του και γύρισε κατά μιάμιση στροφή μία μικροσκοπική βίδα. Ύστερα, άνοιξε τον υπολογιστή και διαπίστωσε ότι λειτουργούσε τέλεια. Ο πρόεδρος της εταιρίας, ικανοποιημένος απόλυτα, προσφέρεται να πληρώσει τον τεχνικό άμεσα. «Πόσα σας χρωστάω?» ρώτησε.«Είναι 1000 ευρώ», απάντησε ο τεχνικός. «1000 ευρώ?!? 1000 ευρώ για λίγα λεπτά δουλειάς? 1000 ευρώ για να γυρίσετε μια βίδα? Καταλαβαίνω πως ο υπολογιστής αξίζει 12.000.000 ευρώ, όμως 1000 ευρώ μου φαίνονται πάρα πολλά. Θα τα πληρώσω μόνο όταν μου στείλετε αναλυτικό λογαριασμό, που να δικαιολογεί αυτό το ποσό». Ο τεχνικός συμφώνησε και έφυγε. Το επόμενο πρωί, ο πρόεδρος λαμβάνει το τιμολόγιο, το διαβάζει προσεχτικά, κουνάει το κεφάλι του και το εξοφλεί αμέσως, χωρίς διαμαρτυρίες… Το τιμολόγιο έγραφε: Παροχές Υπηρεσιών: - Στρίψιμο βίδας: € 1 - Γνώση του ποια βίδα ήθελε στρίψιμο: € 999 Θυμηθείτε: Η αξία των ανθρώπων είναι ανάλογη με εκείνο που γνωρίζουν και όχι με εκείνο που κάνουν! http://www.ifeed.gr/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82/ Καταρχήν να ξεκινήσω ότι είναι λαικιστικο το παραπάνω φανταστικό παράδειγμα και δεν εφαρμόζεται αντικειμενικά και πρακτικά στο σύνολο των όσων συζητάμε. Μετά θα σου πω ότι έχει μια αλήθεια δηλαδή ότι η γνώση πληρώνεται ξεχωριστά από την δουλειά... Αλλα ποια γνώση? η βέλτιστη γνώση! η γνώση που χρειάζεται! Τι θέλω να πω? Στο παράδειγμα σου ο υπολογιστής χρειαζόταν να στρίψει μια βίδα για να διορθωθεί... Γνώση είναι και το format... Ένας υπάλληλος του service λοιπόν που δεν έχει την χρήσιμη γνώση θα σβήσει τα πάντα και θα κάνει format στον πανάκριβο υπολογιστή πράγμα που θα διαρκέσει μερικές ώρες (= θα χάνει λεφτά η επιχείρηση) επειδή ακριβώς ναι μεν είχε την γνώση του να κάνει format αλλα όχι την χρήσιμη γνώση του να εντοπίσει το πρόβλημα! αυτός λοιπόν και 100 euro να χρεώσει πεταμένα λεφτά είναι! Και για να το καταλάβεις ακόμη καλύτερα θα αναφερθώ στο παράδειγμα σου με το laptop. Εσύ λοιπόν στέρησες 3 μέρες από τον πελάτη το μηχανήματα του το έκανες "καινούργιο" σβήνοντας τα πάντα λόγο του format και ζήτησες μάλιστα να πληρωθείς για αυτό.. Και όλο αυτό γιατί δεν έβρισκες το πρόβλημα η γιατί νόμιζες ότι θα λυθεί με ένα format και προέβης αψήφιστα στο format καταλαβαίνοντας εν τέλη ότι τζάμπα το έκανες... Εγώ χωρίς να θέλω να σου πω ότι τα έχω μεγαλύτερα από εσένα κτλ θα σου πω την ταπεινή μου άποψη για το τι θα σκεφτόταν ένας μηχανικός (εδώ να πω ότι ο μηχανικός δεν πειραματίζεται. κάνει διάγνωση και μετά δοκιμάζει μια μια τις λύσεις που σκέφτεται με σειρά προτεραιότητας την οποια σειρά την μελέτησε... δεν κοβει κεφαλια (ανοιγμα του PC/ format) με την πρωτη!) Δηλαδή. λες τρεμoέπαιζε ο ήχος... εφόσον το σύστημα φαίνεται υγιές [συμπέρασμα στο οποιο θα κατάληγες από τα δεδομένα της διάγνωσης που θα μοιάζανε με αυτή: ----------------- System Information ------------------ Time of this report: 7/7/2006, 15:17:59 Machine name: FUGIWARE007 Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp_sp2_gdr.050301-1519) Language: English (Regional Setting: English) System Manufacturer: Dell Computer Corporation System Model: Dimension 3000 BIOS: Phoenix ROM BIOS PLUS Version 1.10 A02 Processor: Intel® Celeron® CPU 2.40GHz Memory: 510MB RAM Page File: 371MB used, 873MB available Windows Dir: C:\WINDOWS DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904) DX Setup Parameters: Not found DxDiag Version: 5.03.2600.2180 32bit Unicode ------------ DxDiag Notes ------------ DirectX Files Tab: No problems found. Display Tab 1: No problems found. Sound Tab 1: No problems found. Music Tab: No problems found. Input Tab: No problems found. Network Tab: No problems found. -------------------- DirectX Debug Levels -------------------- Direct3D: 0/4 (n/a) DirectDraw: 0/4 (retail) DirectInput: 0/5 (n/a) DirectMusic: 0/5 (n/a) DirectPlay: 0/9 (retail) DirectSound: 0/5 (retail) DirectShow: 0/6 (retail) --------------- Display Devices --------------- Card name: Intel® 82865G Graphics Controller Manufacturer: Intel Corporation Chip type: Intel® 82865G Graphics Controller DAC type: Internal Device Key: Enum\PCI\VEN_8086&DEV_2572&SUBSYS_019D1028&REV_02 Display Memory: 96.0 MB Current Mode: 1152 x 864 (32 bit) (75Hz) Monitor: Dell E173FP Monitor Max Res: 1280,1024 Driver Name: ialmrnt5.dll Driver Version: 6.14.0010.4396 (English) DDI Version: 9 (or higher) Driver Attributes: Final Retail Driver Date/Size: 9/20/2005 09:52:38, 36990 bytes WHQL Logo'd: Yes WHQL Date Stamp: n/a VDD: n/a Mini VDD: ialmnt5.sys Mini VDD Date: 9/20/2005 10:00:54, 1302332 bytes Device Identifier: {D7B78E66-6632-11CF-B462-9721A3C2CB35} Vendor ID: 0x8086 Device ID: 0x2572 SubSys ID: 0x019D1028 Revision ID: 0x0002 Revision ID: 0x0002 Video Accel: Deinterlace Caps: n/a Registry: OK DDraw Status: Enabled D3D Status: Enabled AGP Status: Not Available DDraw Test Result: Not run D3D7 Test Result: Not run D3D8 Test Result: Not run D3D9 Test Result: Not run ------------- Sound Devices ------------- Description: SoundMAX Digital Audio (emulated) Default Sound Playback: Yes Default Voice Playback: Yes Hardware ID: PCI\VEN_8086&DEV_24D5&SUBSYS_019D1028&REV_02 Manufacturer ID: 65535 Product ID: 65535 Type: Emulated Driver Name: Driver Version: Driver Attributes: WHQL Logo'd: Date and Size: Other Files: Driver Provider: Analog Devices HW Accel Level: Emulation Only Cap Flags: 0x2F Min/Max Sample Rate: 100, 100000 Static/Strm HW Mix Bufs: 0, 0 Static/Strm HW 3D Bufs: 0, 0 HW Memory: 0 Voice Management: No EAX 2.0 Listen/Src: No, No I3DL2 Listen/Src: No, No Sensaura ZoomFX: No Registry: OK Sound Test Result: Not run --------------------- Sound Capture Devices --------------------- Description: SoundMAX Digital Audio Default Sound Capture: Yes Default Voice Capture: Yes Driver Name: smwdm.sys Driver Version: 5.12.0001.5246 (English) Driver Attributes: Final Retail Date and Size: 1/27/2005 15:31:06, 260352 bytes Cap Flags: 0x1 Format Flags: 0xCCC ----------- DirectMusic ----------- DLS Path: C:\WINDOWS\SYSTEM32\drivers\GM.DLS DLS Version: 1.00.0016.0002 Acceleration: n/a Ports: Microsoft Synthesizer, Software (Not Kernel Mode), Output, DLS, Internal, Default Port SoundMAX Digital Audio, Software (Kernel Mode), Output, DLS, Internal Microsoft MIDI Mapper [Emulated], Hardware (Not Kernel Mode), Output, No DLS, Internal Microsoft GS Wavetable SW Synth [Emulated], Hardware (Not Kernel Mode), Output, No DLS, Internal Registry: OK Test Result: Not run ] το πρώτο πράγμα που έπρεπε να σου περάσει από το μυαλό δεν ήταν να κανεις format.. Αλλα ότι κάτι συμβαίνει στην μεταφορά των δεδομένων... κάτι "μπουκώνει" δηλαδή. Για να λυθεί λοιπόν το πρόβλημα σου έπρεπε να βρείς την αιτια που "μποκωνει" τα δεδομένα... είμαι 99.99% σίγουρος ότι το πρόβλημα ήταν το εξής Ο σκληρός δίσκος και τα υπόλοιπα drives γύρισαν από DMA σε PIO mode (αυτό συμβαίνει αυτόματα στα windows ΧΡ και στις νεότερες εκδόσεις όταν υπάρχουν crc errors η διαφορα αλλα I/Ο -τα οποια στην περίπτωση μας μιας και δούλεψε με άλλο driver πιθανός να προκαλούσε ο παλιός driver εκτος αν ήταν ο default με τον οποιο κυκλοφόρησε το laptop οποτε αποκλείεται να ήταν δικό του το πρόβλημα-) το PIO είναι ένα πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων πολύ πιο αργό από το DMA η το ultra DMA που είναι default και χρησιμοποιείται όταν το σύστημα αναγνωρίζει πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα προκειμένω να μην πάθει ζημια το υλικό... Καμια φορα όμως συμβαίνει να εντοπίζονται μερικά λάθη χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα στο pc.. τα windows όμως δεν αλλαζουν τα drives πισω σε DMA το αφήνουν σε PIO πρέπει να γίνει χειροκίνητα η αλλαγή γιαυτο και "μπούκωνε".. δεν μπόρεσε μέσω PIO να "σηκώσει" το bitrate του ήχου... Αυτό που είχες να κανεις είναι μερικά click στο bios η μέσα από τα windows και και να βάλεις πίσω το DMA.. Αυτό ήταν η "βίδα που ήθελε λίγο γύρισμα" στην περίπτωση σου.. εσύ έφαγες 3 μέρες με "πειράματα" έκανες καλοκαιρινό το pc και πήρες και καλά λεφτά.... μην το πεις ούτε στον παπά(jo ) .- Εδώ να πω ότι δεν διάβασα ο,τι υπάρχει στην καρτέλα 6 και μετέπειτα οποτε μπορεί πολλά από αυτά που σχολίασα να ειπώθηκαν ήδη η να άλλαξαν οι δηλώσεις..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα