aledjo Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Και για να το καταλάβεις ακόμη καλύτερα θα αναφερθώ στο παράδειγμα σου με το laptop. Εσύ λοιπόν στέρησες 3 μέρες από τον πελάτη το μηχανήματα του το έκανες "καινούργιο" σβήνοντας τα πάντα λόγο του format και ζήτησες μάλιστα να πληρωθείς για αυτό.. Και όλο αυτό γιατί δεν έβρισκες το πρόβλημα η γιατί νόμιζες ότι θα λυθεί με ένα format και προέβης αψήφιστα στο format καταλαβαίνοντας εν τέλη ότι τζάμπα το έκανες... Εγώ χωρίς να θέλω να σου πω ότι τα έχω μεγαλύτερα από εσένα κτλ θα σου πω την ταπεινή μου άποψη για το τι θα σκεφτόταν ένας μηχανικός (εδώ να πω ότι ο μηχανικός δεν πειραματίζεται. κάνει διάγνωση και μετά δοκιμάζει μια μια τις λύσεις που σκέφτεται με σειρά προτεραιότητας την οποια σειρά την μελέτησε... δεν κοβει κεφαλια (ανοιγμα του PC/ format) με την πρωτη!) Δηλαδή. λες τρεμoέπαιζε ο ήχος... εφόσον το σύστημα φαίνεται υγιές [συμπέρασμα στο οποιο θα κατάληγες από τα δεδομένα της διάγνωσης που θα μοιάζανε με αυτή: ----------------- System Information ------------------ Time of this report: 7/7/2006, 15:17:59 Machine name: FUGIWARE007 Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp_sp2_gdr.050301-1519) Language: English (Regional Setting: English) System Manufacturer: Dell Computer Corporation System Model: Dimension 3000 BIOS: Phoenix ROM BIOS PLUS Version 1.10 A02 Processor: Intel® Celeron® CPU 2.40GHz Memory: 510MB RAM Page File: 371MB used, 873MB available Windows Dir: C:\WINDOWS DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904) DX Setup Parameters: Not found DxDiag Version: 5.03.2600.2180 32bit Unicode ------------ DxDiag Notes ------------ DirectX Files Tab: No problems found. Display Tab 1: No problems found. Sound Tab 1: No problems found. Music Tab: No problems found. Input Tab: No problems found. Network Tab: No problems found. -------------------- DirectX Debug Levels -------------------- Direct3D: 0/4 (n/a) DirectDraw: 0/4 (retail) DirectInput: 0/5 (n/a) DirectMusic: 0/5 (n/a) DirectPlay: 0/9 (retail) DirectSound: 0/5 (retail) DirectShow: 0/6 (retail) --------------- Display Devices --------------- Card name: Intel® 82865G Graphics Controller Manufacturer: Intel Corporation Chip type: Intel® 82865G Graphics Controller DAC type: Internal Device Key: Enum\PCI\VEN_8086&DEV_2572&SUBSYS_019D1028&REV_02 Display Memory: 96.0 MB Current Mode: 1152 x 864 (32 bit) (75Hz) Monitor: Dell E173FP Monitor Max Res: 1280,1024 Driver Name: ialmrnt5.dll Driver Version: 6.14.0010.4396 (English) DDI Version: 9 (or higher) Driver Attributes: Final Retail Driver Date/Size: 9/20/2005 09:52:38, 36990 bytes WHQL Logo'd: Yes WHQL Date Stamp: n/a VDD: n/a Mini VDD: ialmnt5.sys Mini VDD Date: 9/20/2005 10:00:54, 1302332 bytes Device Identifier: {D7B78E66-6632-11CF-B462-9721A3C2CB35} Vendor ID: 0x8086 Device ID: 0x2572 SubSys ID: 0x019D1028 Revision ID: 0x0002 Revision ID: 0x0002 Video Accel: Deinterlace Caps: n/a Registry: OK DDraw Status: Enabled D3D Status: Enabled AGP Status: Not Available DDraw Test Result: Not run D3D7 Test Result: Not run D3D8 Test Result: Not run D3D9 Test Result: Not run ------------- Sound Devices ------------- Description: SoundMAX Digital Audio (emulated) Default Sound Playback: Yes Default Voice Playback: Yes Hardware ID: PCI\VEN_8086&DEV_24D5&SUBSYS_019D1028&REV_02 Manufacturer ID: 65535 Product ID: 65535 Type: Emulated Driver Name: Driver Version: Driver Attributes: WHQL Logo'd: Date and Size: Other Files: Driver Provider: Analog Devices HW Accel Level: Emulation Only Cap Flags: 0x2F Min/Max Sample Rate: 100, 100000 Static/Strm HW Mix Bufs: 0, 0 Static/Strm HW 3D Bufs: 0, 0 HW Memory: 0 Voice Management: No EAX 2.0 Listen/Src: No, No I3DL2 Listen/Src: No, No Sensaura ZoomFX: No Registry: OK Sound Test Result: Not run --------------------- Sound Capture Devices --------------------- Description: SoundMAX Digital Audio Default Sound Capture: Yes Default Voice Capture: Yes Driver Name: smwdm.sys Driver Version: 5.12.0001.5246 (English) Driver Attributes: Final Retail Date and Size: 1/27/2005 15:31:06, 260352 bytes Cap Flags: 0x1 Format Flags: 0xCCC ----------- DirectMusic ----------- DLS Path: C:\WINDOWS\SYSTEM32\drivers\GM.DLS DLS Version: 1.00.0016.0002 Acceleration: n/a Ports: Microsoft Synthesizer, Software (Not Kernel Mode), Output, DLS, Internal, Default Port SoundMAX Digital Audio, Software (Kernel Mode), Output, DLS, Internal Microsoft MIDI Mapper [Emulated], Hardware (Not Kernel Mode), Output, No DLS, Internal Microsoft GS Wavetable SW Synth [Emulated], Hardware (Not Kernel Mode), Output, No DLS, Internal Registry: OK Test Result: Not run ] το πρώτο πράγμα που έπρεπε να σου περάσει από το μυαλό δεν ήταν να κανεις format.. Αλλα ότι κάτι συμβαίνει στην μεταφορά των δεδομένων... κάτι "μπουκώνει" δηλαδή. Για να λυθεί λοιπόν το πρόβλημα σου έπρεπε να βρείς την αιτια που "μποκωνει" τα δεδομένα... είμαι 99.99% σίγουρος ότι το πρόβλημα ήταν το εξής Ο σκληρός δίσκος και τα υπόλοιπα drives γύρισαν από DMA σε PIO mode (αυτό συμβαίνει αυτόματα στα windows ΧΡ και στις νεότερες εκδόσεις όταν υπάρχουν crc errors η διαφορα αλλα I/Ο -τα οποια στην περίπτωση μας μιας και δούλεψε με άλλο driver πιθανός να προκαλούσε ο παλιός driver εκτος αν ήταν ο default με τον οποιο κυκλοφόρησε το laptop οποτε αποκλείεται να ήταν δικό του το πρόβλημα-) το PIO είναι ένα πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων πολύ πιο αργό από το DMA η το ultra DMA που είναι default και χρησιμοποιείται όταν το σύστημα αναγνωρίζει πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα προκειμένω να μην πάθει ζημια το υλικό... Καμια φορα όμως συμβαίνει να εντοπίζονται μερικά λάθη χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα στο pc.. τα windows όμως δεν αλλαζουν τα drives πισω σε DMA το αφήνουν σε PIO πρέπει να γίνει χειροκίνητα η αλλαγή γιαυτο και "μπούκωνε".. δεν μπόρεσε μέσω PIO να "σηκώσει" το bitrate του ήχου... Αυτό που είχες να κανεις είναι μερικά click στο bios η μέσα από τα windows και και να βάλεις πίσω το DMA.. Αυτό ήταν η "βίδα που ήθελε λίγο γύρισμα" στην περίπτωση σου.. εσύ έφαγες 3 μέρες με "πειράματα" έκανες καλοκαιρινό το pc και πήρες και καλά λεφτά.... μην το πεις ούτε στον παπά(jo ) .- δε διαβασες σωστα.... εγω ΔΕΝ εκανα φορματ! εκανα 15 λεπτα για να το φτιαξω! ο προηγουμενος εκανε φορματ με 30 ευρω ξαναδιαβασε το ποστ. αυτα να τα πεις στον προηγουμενο τεχνικο...
black_widow Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Στην περίπτωση του laptop με τους drivers πιστεύω ότι επειδή ο άλλος καιγόταν ( το laptop όπως ειπώθηκε χρησιμοποιούταν κυριώς για θέματα ήχου ) μπορούσε να χτυπήσει το 60αρι και ο άλλος ευχαρίστως να το δώσει. Τώρα για τα 70αρια για φορμάτ, τι να πω...Πώς πείθεις τον άλλο να σου δώσει τόσα πολλά για ένα απλό φορμάτ ; Δεδομένου ότι εκείνος σου φέρνει τον H/Y και εκείνος τον παραλαμβάνει. Αledjo αν καταφέρνεις στα αλήθεια να παίρνεις αυτές τις αμοιβές και να σε συστήνουν και σε άλλους τότε θα είσαι ο πρώτος τεχνικός που ξέρω με ικανότητες και στο marketing.
aledjo Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Αledjo αν καταφέρνεις στα αλήθεια να παίρνεις αυτές τις αμοιβές και να σε συστήνουν και σε άλλους τότε θα είσαι ο πρώτος τεχνικός που ξέρω με ικανότητες και στο marketing. παλιοτερα ειχα γραψει το πως και το γιατι το κανω αυτο... το ειχα περιγραψει αναλυτικα αλλα οπως ειναι φυσικο οι περισσοτεροι εδω μεσα αντεδρασαν οτι ειμαι "απατεωνας" που περνω τοσα λεφτα ενω οι αλλοι περνουν πιο λιγα. αμα ξερει ο πελατης οτι ο "Μητσος" περνει 30 ευρω ενω εγω περνω 70ευρω και προτιμαει εμενα, ΤΙ φτιαιω εγω??? πλακα πλακα εχω ικανοτητες markteting αλλα τοσα χρονια δε το ηξερα. τα τελευταια 2 χρονια μου εχει βγει... πριν μια βδομαδα πουλησα ενα μεταχειρισμενο αρχαιο pc σε εναν πελατη tower, cpu 1.7 celeron, mobo, ddr ram 512mb, dvdrw, 80 ευρω.... και αυτος μου εδωσε 100 ευρω για να με ευχαριστησει! το πισι αυτο δεν αξιζει ουτε 30 ευρω αλλα μου ηρθε με ενα ακομα πιο αρχαιο, εποχης windows 98, για να του το φτιαξω ΞΕΡΟΝΤΑΣ οτι ειναι αρχαιο (δεν ειναι ασχετος δηλαδη) θελοντας να ριξει λεφτα σε αυτο και του προτεινα να του δωσω αυτο που ειχα ετοιμο με windows xp. το δισκο και το τροφοδοτικο το πηρα απο το παλιο του. ειμαι απατεωνας σε αυτο??? αφου αυτος απο μονος του μου εδωσε 100ευρω. αλλα αμα το'χεις το marketing.... τι λεμε τωρα σημασια εχει οτι εμεινε ευχαριστημενος και με συστησε και σε αλλους. και πλακα πλακα, αφου εχω "δηλωσει" οτι δε θελω να ξανασχοληθω με το "επαγγελμα", ολο ξεφυτρωνουν απο κει που δε το περιμενω χωρις να κυνηγαω τιποτα. για φαντασου να το κυνηγουσα κι'ολας
agent_smith Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 παλιοτερα ειχα γραψει το πως και το γιατι το κανω αυτο... το ειχα περιγραψει αναλυτικα αλλα οπως ειναι φυσικο οι περισσοτεροι εδω μεσα αντεδρασαν οτι ειμαι "απατεωνας" που περνω τοσα λεφτα ενω οι αλλοι περνουν πιο λιγα. αμα ξερει ο πελατης οτι ο "Μητσος" περνει 30 ευρω ενω εγω περνω 70ευρω και προτιμαει εμενα, ΤΙ φτιαιω εγω??? πλακα πλακα εχω ικανοτητες markteting αλλα τοσα χρονια δε το ηξερα. τα τελευταια 2 χρονια μου εχει βγει... πριν μια βδομαδα πουλησα ενα μεταχειρισμενο αρχαιο pc σε εναν πελατη tower, cpu 1.7 celeron, mobo, ddr ram 512mb, dvdrw, 80 ευρω.... και αυτος μου εδωσε 100 ευρω για να με ευχαριστησει! το πισι αυτο δεν αξιζει ουτε 30 ευρω αλλα μου ηρθε με ενα ακομα πιο αρχαιο, εποχης windows 98, για να του το φτιαξω ΞΕΡΟΝΤΑΣ οτι ειναι αρχαιο (δεν ειναι ασχετος δηλαδη) θελοντας να ριξει λεφτα σε αυτο και του προτεινα να του δωσω αυτο που ειχα ετοιμο με windows xp. το δισκο και το τροφοδοτικο το πηρα απο το παλιο του. ειμαι απατεωνας σε αυτο??? αφου αυτος απο μονος του μου εδωσε 100ευρω. αλλα αμα το'χεις το marketing.... τι λεμε τωρα σημασια εχει οτι εμεινε ευχαριστημενος και με συστησε και σε αλλους. και πλακα πλακα, αφου εχω "δηλωσει" οτι δε θελω να ξανασχοληθω με το "επαγγελμα", ολο ξεφυτρωνουν απο κει που δε το περιμενω χωρις να κυνηγαω τιποτα. για φαντασου να το κυνηγουσα κι'ολας κατά τα άλλα είναι ένα αποτυχημένο επάγγελμα. :devil:
aledjo Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 κατά τα άλλα είναι ένα αποτυχημένο επάγγελμα. 1) αυτο ισχυει σαν υπαλληλος 2) ισχυει και σαν αφεντικο ΑΝ ακολουθας τη λογικη που λενε ολοι εδω μεσα οτι πχ ενα φορματ χρεωνεται 20-30 ευρω κτλ. με τη τακτικη τη δικια μου που δοκιμαζω τα 2 τελευταια χρονια, απλα εχεις ενα εξτρα καλο εισοδημα βασικα τωρα που το σκεφτομαι, καθως και ανεργος, απο αυτο ζω. 5-6 δουλειες/φορματ να μου τυχουν το μηνα ειμαι μια χαρα και χωρις πολλους μπελαδες. θα ηταν μεγαλη χαζομαρα να το παρω επαγγελματικα-αφεντικο
Ather Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Έχοντας δουλέψει πέρυσι ως τεχνικός για χρονικό διάστημα κάποιων μηνών συμβουλεύω: 1. να ακούτε τον aledjo. 2.Η σειρά που με εκφράζει ως τεχνικό υπολογιστών είναι ο dr house. 3. Λίγοι είναι οι καλοί τεχνικοί. 4. Ειδικά με το software που έχει άπειρες παραμέτρους εκεί είναι το αληθινό χάος. 5. άνετα έφτιαχναν λίστα με άκυρες υποθέσεις. μιας και είπαμε για drivers επί ένα μήνα προσπαθούσα να βρω drivers για pc για τον ήχο, δεν τα κατάφερα τελικά.
orotoi Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 offtopic. ντάξει δεν είναι και ταξιτζής ;-ρ
Xvipes Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 παλιοτερα ειχα γραψει το πως και το γιατι το κανω αυτο... το ειχα περιγραψει αναλυτικα αλλα οπως ειναι φυσικο οι περισσοτεροι εδω μεσα αντεδρασαν οτι ειμαι "απατεωνας" που περνω τοσα λεφτα ενω οι αλλοι περνουν πιο λιγα. αμα ξερει ο πελατης οτι ο "Μητσος" περνει 30 ευρω ενω εγω περνω 70ευρω και προτιμαει εμενα, ΤΙ φτιαιω εγω??? πλακα πλακα εχω ικανοτητες markteting αλλα τοσα χρονια δε το ηξερα. τα τελευταια 2 χρονια μου εχει βγει... πριν μια βδομαδα πουλησα ενα μεταχειρισμενο αρχαιο pc σε εναν πελατη tower, cpu 1.7 celeron, mobo, ddr ram 512mb, dvdrw, 80 ευρω.... και αυτος μου εδωσε 100 ευρω για να με ευχαριστησει! το πισι αυτο δεν αξιζει ουτε 30 ευρω αλλα μου ηρθε με ενα ακομα πιο αρχαιο, εποχης windows 98, για να του το φτιαξω ΞΕΡΟΝΤΑΣ οτι ειναι αρχαιο (δεν ειναι ασχετος δηλαδη) θελοντας να ριξει λεφτα σε αυτο και του προτεινα να του δωσω αυτο που ειχα ετοιμο με windows xp. το δισκο και το τροφοδοτικο το πηρα απο το παλιο του. ειμαι απατεωνας σε αυτο??? αφου αυτος απο μονος του μου εδωσε 100ευρω. αλλα αμα το'χεις το marketing.... τι λεμε τωρα σημασια εχει οτι εμεινε ευχαριστημενος και με συστησε και σε αλλους. και πλακα πλακα, αφου εχω "δηλωσει" οτι δε θελω να ξανασχοληθω με το "επαγγελμα", ολο ξεφυτρωνουν απο κει που δε το περιμενω χωρις να κυνηγαω τιποτα. για φαντασου να το κυνηγουσα κι'ολας Το p.c που έχω τώρα το πήρα πουλώντας το παλιό μου για 450ευρώ
papajo_r Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Εγώ λέω όλοι από μια ορισμένη ηλικία και πάνω να αφήσετε αυτό το επάγγελμα για να βγάλει κάνα φραγκάκι κάποιος πιτσιρικάς... όλα τους τα πήραμε πια.. το delivery το βοηθιτιλικι το γκαρσονιλικι... τώρα και το service των PC... Αν σας αρέσει τόσο πολύ η δουλειά σπουδάστε την η βγάλτε μερικές έγκριτες πιστοποιήσεις και πάτε σε καμια μηχανογράφηση εταιρίας σε κανένα δημόσιο η σε καμια φάρμα... Υ.Γ αυτοί που παίρνουν 100 euro για format ας αποδώσουν και κανένα ΦΠΑ...
pournaras Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Εγώ λέω όλοι από μια ορισμένη ηλικία και πάνω να αφήσετε αυτό το επάγγελμα για να βγάλει κάνα φραγκάκι κάποιος πιτσιρικάς... όλα τους τα πήραμε πια.. το delivery το βοηθιτιλικι το γκαρσονιλικι... τώρα και το service των PC... Αν σας αρέσει τόσο πολύ η δουλειά σπουδάστε την η βγάλτε μερικές έγκριτες πιστοποιήσεις και πάτε σε καμια μηχανογράφηση εταιρίας σε κανένα δημόσιο η σε καμια φάρμα... Υ.Γ αυτοί που παίρνουν 100 euro για format ας αποδώσουν και κανένα ΦΠΑ... Ναι διοτι ως γνωστον στο ελλαδισταν οι κενες θεσεις ειναι παρα πολλες, ποσο μαλλον για τους 40 και ανω...
aledjo Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Υ.Γ αυτοί που παίρνουν 100 euro για format ας αποδώσουν και κανένα ΦΠΑ... ΤΟΤΕ ειναι που ειναι 100% αποτυχημενο... δε συμφερει ειναι οπως οι DJs! δε συμφερει κανεναν DJ να αγοραζει τα τραγουδια.... μπαινει μεσα!
insomniaK Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Αλέτζε, είσαι για σφαλιάρες*. *Αναφέρομαι στο φπα και τα πνευματικά δικαιώματα.
aledjo Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Αλέτζε, είσαι για σφαλιάρες*. *Αναφέρομαι στο φπα και τα πνευματικά δικαιώματα. απ'εξω απο το χορο μπορω να λεω και γω εξυπναδες. μπες, δες, δοκιμασε και μετα πες μας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα