EKPTOTWS Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Καλημερα, Εχω ενα laptop HP 530 Notebook, το οποιο θερμενεται αρκετα, και πριν του βαλω το νεο notebook cooler που πηρα σκεφτομαι να το ανοιξω να το καθαρισω απο μεσα.. Θελω μερικες συμβουλες εαν ειναι ευκολο, για το κατα ποσο ειναι καλο να το ανοιξω μονος μου και γενικα τι να προσεξω και οτι συμβουλες μπορει να μου δωσει καποιος. Ευχαριστω
SPANK Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Αν δεν ειναι στην εγγύηση πας για άνοιγμα μόνος σου και προσεκτικά γιατι θα βγάλεις αρκετές βίδες και parts μεχρι να φτάσεις στον ανεμιστήρα. Όχι δεν ειναι δύσκολο μπορείς να το κάνεις μόνος σου και εισαι τυχερός γιατι βρήκα ακριβώς οδηγό με φωτογραφίες και οδηγίες πως να το λύσεις για το συγκεκριμένο laptop Οδηγός Άντε καλή εγχείρηση Καθάρισε το αλλα να ξέρεις οτι μπορείς το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή να τα έχει παίξει και να χρειαστεί να πας σε αλλαγή την οποια και προτείνο μιας και θα το ανοίξεις και δεν μιλάμε για μεγάλο κόστος
ors_86 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Θελω μερικες συμβουλες εαν ειναι ευκολο, για το κατα ποσο ειναι καλο να το ανοιξω μονος μου και γενικα τι να προσεξω και οτι συμβουλες μπορει να μου δωσει καποιος. Με τον οδηγό που παρέθεσε ο SPANK λογικά θα μπορέσεις να προχωρήσεις στο λύσημο του φορητού σου. Σχετικά με την καθαρισμό και την υπερθέρμανση, αρκεί να καθαρίσεις τις κυψέλες της ψήκτρας του ανεμιστήρα (οι οποίες φράζουν απο σκόνη και βρομιές), όπως και να ανανεώσεις την θερμοαπαγωγική πάστα στον επεξεργαστή και gpu σου.
EKPTOTWS Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Σας ευχαριστω για τις απαντησεις. Αν δεν ειναι κοπος μπορειτε να μου προτεινετε εναν ανεμηστηρα που να κανει απο το e-shop ωστε να το αλλαξω και αυτο?
kavatzoulas Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 αν θες δες και αυτο το αναλυτικο service manual http://tim.id.au/laptops/hp/hp%20530.pdf
ors_86 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Αν δεν ειναι κοπος μπορειτε να μου προτεινετε εναν ανεμηστηρα που να κανει απο το e-shop ωστε να το αλλαξω και αυτο? Αν δεν κάνω λάθος το e-shop όπου και ανέφερες δεν έχει ανεμιστήρες για φοτητούς υπολογιστές. Θα πρέπει να "λύσεις" το laptop, ώστε να εντοπίσεις τον ανεμιστήρα, και να δεις το μοντέλο του (spare part number) όπου και αναγράφεται σε αυτόν. Με βάση αυτό θα κάνεις μια αναζήτηση για να βρείς συμβατό ανταλλακτικό ανεμιστήρα.
SPANK Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Υπάρχουν μια χαρά ανταλλακτικά και για φορητούς στο ebay. Για το laptop σου κάνει αυτός και αυτός αλλα αν γράψεις HP 530 fan θα σου βγάλει πολλά. Δες όμως όπως ειπε και ο φίλος το part number και ψάξε με βάση αυτο
EKPTOTWS Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2011 Παιδια ευχαριστω... Η εγχειρηση ηταν επιτυχεις Ευχαριστω και παλι
pc_expert Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Καλύτερα πήγαινέ το σε 1 τεχνικό με 20 Ευρώ να σου το καθαρίσει και να σου αλλάξει και την πάστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.