Προς το περιεχόμενο

Imap ή POP ?

adi32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν εχω καποιο εταιρικο email πρεπει να βαζω IMAP ή POP ?

Παιρνω τα emails απο σε 2 pc με thunderbird

Οταν το εχω IMAP οτι παιρνω ή στελνω συγχρονιζεται αυτοματα και στα 2

αλλα αν σβησω στο ενα pc καποιο σβηνεται και στο αλλο αυτοματα

Αυτο ειναι καλο να γινεται αν σβηστει καποιο κατα λαθος ?

Αν γεμισει ο χωρος που εχω στο server μετα δε θα μου σβησει αυτοματα καποια παλια και αυτα θα σβηστουν και στα 2 pc ?

Γιατι λενε οτι ειναι καλυτερο το IMAP ?

Λογω συγχρονισμου μονο ?

Αρα καλυτερα δεν ειναι να το ορισω σαν POP?

Δημοσ.

Η βασική τους διαφορά είναι η εξής: ενώ το IMAP απλά κατεβάζει τα e-mails σου, το POP3 τα κατεβάζει και ταυτόχρονα τα σβήνει από το server. Έτσι, με το POP3 μένουν μόνο στο μηχάνημα από το οποίο τα κατέβασες και, εάν μετά θέλεις λ.χ. να τα ξαναδείς από άλλο μηχάνημα, απλά δε γίνεται, δεν υπάρχουν στον mail server. Γι αυτό προτιμάται το IMAP.

Φυσικά και μπορείς να κρατάς local copies με το IMAP.

Δημοσ.

Έτσι, με το POP3 μένουν μόνο στο μηχάνημα από το οποίο τα κατέβασες και, εάν μετά θέλεις λ.χ. να τα ξαναδείς από άλλο μηχάνημα, απλά δε γίνεται, δεν υπάρχουν στον mail server. Γι αυτό προτιμάται το IMAP.

Φυσικά και μπορείς να κρατάς local copies με το IMAP.

Σε μενα γιατι γινονται αναποδα ?

Στο thunderbird σε POP3 αν ορισεις να μενουν στο server τα κατεβαζεις σε 100 pc

Local copies με το IMAP πως γινεται ?

Αν σβησω καποιο email απο το webmail, το οποιο ειχε κατεβει στο thunderbird με IMAP, μετα εξαφανιζεται και απο το thunderbird

Δημοσ.

Καλημερα

Στο IMAP μενουν στο server και καθε τοσο πρεπει να τον αδειαζεις, διοτι δε θα μπορεις να στελνεις και να λαμβανεις.

Στο POP ειναι πιο χαλαρα τα πραγματα και μπορεις να ρυθμιζεις τους mail clients που εχεις να σου κρατανε καποιο αντιγραφο για 2-3 μερες

"leave a copy for 2-3 days...." καπως ετσι ειναι αυτο που τσεκαρεις, ετσι ωστε να μπορεις να τα παιρνεις και απο αλλο μηχανημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...