Προς το περιεχόμενο

Memtest

fordakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο σήμερα το απόγευμα το PC μου έτρωγε ασυνήθιστα τρελά κολλήματα. Απο το απόγευμα μέχρι το βράδυ κατα τις 23 είχε κολλήσει 3 φορές και αναγκάστηκα να του κάνω restart από το κουμπί του κουτιού. Έκανα System Restore αλλά το πρόβλημα εξακολουθούσε ακόμα. Έτσι κατέβασα το memtest για να ελέγξω τις μνήμες. Έτρεξα το πρόγραμμα και απο το test 5 μου έβγαλε σφάλματα όπως και στο test 6 & test 8. Μετά το σταμάτησα. Δοκίμασα μία μία τις μνήμες και είχα ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα. Πήρα τις μνήμες μου και της τοποθέτησα στο PC ενός φίλου. Έτρεξα εκεί το memtest και οι μνήμες πέρασαν το test. Τι μπορεί να έχει το PC και μου κάνει τέτοια κουλά? Μπορεί να είναι η μητρική ή ο επεξεργαστής που να έχει πρόβλημα?

Δημοσ.

1.Πες τι υπολογιστή έχεις

2.Θερμοκρασίες

3.Τροφοδοτικό(αλλαγή με κάποιο άλλο άμα έχεις)

Αυτά για αρχή

Πάντως έτσι όπως τα λες μάλλον για μητρική

Δημοσ.

Μπορείς να βρείς να δοκιμάσεις και αλλες μνήμες στον υπολογιστή σου ?

Γιατί και εμενα γνωστός μου ειχε παρόμοιο πρόβλημα ειχε βάλει και παλιές και καινούργιες του κουτιού μνήμες και μια ειχε προβλήματα και μια δεν είχε , τελικά ηταν το πρόβλημα η motherboard η οποία πήγε για αλλαγή

Δημοσ.

Ο Υπολογιστής είναι με socket 775 και CPU τον Ε8400. Το τροφοδοτικό είναι καινούργιο. Το πήρα πριν 15 μέρες το πολύ. Έβαλα και τις μνήμες του φίλου μου πάνω και μου έβγαλε πάλι πρόβλημα απο το test 5. Έτσι είπα να βγάλω τον επεξεργαστή και να τοποθετήσω ένα παλιό Pentium 4 με socket 775. Ξανά έτρεξα το memtest και όλα πήγαν κανονικά. Τέλος, τοποθέτησα ξανά τον δικό μου επεξεργαστή με την δική του ψύχρα ( τόσο καιρό τον έχω με μία άλλη της οποία το ανεμιστηράκι έχει 3 pin και όχι 4pin ), το άφησα όλο το βράδυ να κάνει test και μέχρι τώρα έχει περάσει 4 φορές το τέστ χωρίς Error. Δεν είναι περίεργο?

Δημοσ.

1.Πες τι υπολογιστή έχεις

2.Θερμοκρασίες

3.Τροφοδοτικό(αλλαγή με κάποιο άλλο άμα έχεις)

Αυτά για αρχή

Πάντως έτσι όπως τα λες μάλλον για μητρική

Όσο αφορά την θερμοκρασία που με ρώτησες ...

temphw.jpg

Το κακό είναι πως εάν χρησιμοποιηθεί λίγο ο επεξεργαστής η θερμοκρασία ανεβαίνει 53++

tump100.jpg

Δημοσ.

Κάτι μου λέει ότι είχε φάει κανα κόλλημα το bios και με κανένα reset θα έστρωνε. Βάλε-βγάλε CPU φαντάζομαι κάποια στιγμή θα έκανες, και τώρα πλέον δουλεύει. Δεν παίζει να είναι η ψύκτρα λόγω των pins εκτός αν με την άλλη σου ανέβαζε temps (μήπως δεν είχε κάτσει καλά).

Έτσι από περιέργεια ξαναδοκίμασε να μας βγάλεις και εμάς από την απορία. Εκτός αν είναι μανίκι η αλλαγή...

Δημοσ.

Ξανά τοποθέτησα την ψύχτρα που είχα τόσο καιρό με τα 3Pin.. έτρεξα το Memtest και δεν μου έβγαλε κανένα Error. Απο θερμοκρασία είναι καλά δεδομένου ότι έχουμε ακόμα αρκετή ζέστη στο εξωτερικό περιβάλλων?

Δημοσ.

Για εμένα πιθανές αιτίες είναι ή η μητρική ή γέμισαν" σκόνη τα slots των μνημών . (φαντάζομαι ότι έχεις τις σωστές ρυθμίσεις στις μνήμες?)

Αλλά αφού πλέον δουλεύει μην το πειράζει πολύ .

Δημοσ.

Λέω μήπως δεν είχαν περαστεί σωστές ρυθμίσεις στις μνήμες (latencies) , και γιαυτό σου δημιουργούσε πρόβλημα στις μνήμες . Είχα και εγώ πρόβλημα παλιά με την Asus P5K (p35 chipset) όπου δεν μου πέρναγε τις ρυθμίσεις στις μνήμες αυτόματα . Αφού σου δουλεύει πλέον , αυτά που ρωτάω είναι εγκυκλοπαιδικές ερωτήσεις

Δημοσ.

Τα Latencies τα βάζω χειροκίνητα, γιατί και σε μένα δεν μου περνάει τις σωστές ρυθμίσεις των μνημών και αναγκάζομαι να τις ρυθμίζω από το bios.

Επιπλέον ήθελα να ρωτήσω, πόσο αξιόπιστο θεωρείται το Memtest?

Δημοσ.

Το bootable memtest ειναι απο τα πιο αξιόπιστα tests που κυκλοφορούν χρόνια τώρα υπάρχουν βέβαια και αλλα προγράμματα εκτος απο το συγκεκριμένο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...