psy_simon Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Είμαι απόφοιτος Λυκείου και μέσω πανελλαδικών πέρασα σε μια Α σχολή.. Το θέμα είναι πως δεν είναι η πρώτη μου επιλογή και δεν είναι κάτι που με "γεμίζει" σαν άνθρωπο... Ήθελα λοιπόν να μάθω αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος εισαγωγής σε σχολή Ιατρικής, εκτός των πανελλαδικών!
Vazelaki951 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Είμαι απόφοιτος Λυκείου και μέσω πανελλαδικών πέρασα σε μια Α σχολή.. Το θέμα είναι πως δεν είναι η πρώτη μου επιλογή και δεν είναι κάτι που με "γεμίζει" σαν άνθρωπο... Ήθελα λοιπόν να μάθω αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος εισαγωγής σε σχολή Ιατρικής, εκτός των πανελλαδικών! γιατί ρε φίλε, πολύ είναι το 18? τέσπα, ναι υπάρχει.... βγάλε μια άλλη σχολή που μπαίνεις με 7-8 και πάνε δώσε στις κατατακτήριες, αλλα και πάλι ποιο εύκολα με πανελλήνιες
epp Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 κατατακτηριες η μια λυση αφου τελιωσεις καποια αλλη σχολη , αν δε κανω λαθος μπαινεις στο 3ο ετος? δεν θυμαμαι ακριβως 2η λυση χωρα του εξωτερικου ,αναλογα βεβαια με τις βαθμολογιες που ειχες , καθως και την πιθανοτητα να σε βαλουν να δωσεις καποιες εξετασεις σε καποια μαθηματα κλπ , να μαθεις νεα γλωσσα ειτε να εξεταστεις σε αυτην αν την γνωριζεις ηδη κλπ
psy_simon Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 κατατακτηριες η μια λυση αφου τελιωσεις καποια αλλη σχολη , αν δε κανω λαθος μπαινεις στο 3ο ετος? δεν θυμαμαι ακριβως 2η λυση χωρα του εξωτερικου ,αναλογα βεβαια με τις βαθμολογιες που ειχες , καθως και την πιθανοτητα να σε βαλουν να δωσεις καποιες εξετασεις σε καποια μαθηματα κλπ , να μαθεις νεα γλωσσα ειτε να εξεταστεις σε αυτην αν την γνωριζεις ηδη κλπ Δεν θα πρέπει όμως η σχολή που θα τελειώσω να είναι κάτι παρεμφερές όπως φαρμακευτική, κτηνιατρική, βιολογία; Γνωρίζεις τι αλλαγές θα έχει το νέο εκπαιδευτικό σύστημα; Ίσως με το νέο θα μπορέσω να μπω ταχύτερα! Όσο για εξωτερικό θέλω να δω για Γερμανία, αλλά δεν ξέρω τι θα αντιμετωπίσω εκεί...
doctorkostis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Κατα τη γνωμη μου ιατρικη ξεκινας στα 18-19, αντε βαρια στα 20. Κατατακτηριες μπαινεις 2ο ετος, πλην οδοντιατρικης αν δεν κανω λαθος. Μετα τη σχολη εχεις αναμονη για την εναρξη ειδικοτητας(απο 6 μηνες ως αρκετα χρονια), την ειδικοτητα αυτη καθεαυτη(4-12 χρονια, αναλογα) και τις εξετασεις. Μη σκεφτεσαι μονο τη σχολη, το πτυχιο της ιατρικης μονο του πρακτικα δεν εχει αντικρισμα. Αν δεν εχεις τιτλο ειδικοτητας οι επιλογες σου ειναι περιορισμενες. Σκεψου το πριν μπεις σε αυτη τη διαδικασια...
Vazelaki951 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 στην ιατρική θα χάσεις πολλά χρόνια στις σπουδές, αλλά αξίζει... θα βρεις και θα μπεις στο δημόσιο και θα είσαι ΓΓ, άσε που αυτούς δεν τους πιάνει η κρίση άμεσα ΥΓ: ναι συμφωνώ ότι μετά τα 19-20 είναι καλά, γιατί στα 17-18 δεν είσαι ψημένος ακόμα...
CtrlFreak Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Μπορεί κάποιος πτυχιούχος να μπει σε οποιοδήποτε σχολή αμέσως στον 2ο χρόνο? Ή έχει και σχέση το αντικείμενο του πρώτου πτυχίου?
psy_simon Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Κατα τη γνωμη μου ιατρικη ξεκινας στα 18-19, αντε βαρια στα 20. Κατατακτηριες μπαινεις 2ο ετος, πλην οδοντιατρικης αν δεν κανω λαθος. Μετα τη σχολη εχεις αναμονη για την εναρξη ειδικοτητας(απο 6 μηνες ως αρκετα χρονια), την ειδικοτητα αυτη καθεαυτη(4-12 χρονια, αναλογα) και τις εξετασεις. Μη σκεφτεσαι μονο τη σχολη, το πτυχιο της ιατρικης μονο του πρακτικα δεν εχει αντικρισμα. Αν δεν εχεις τιτλο ειδικοτητας οι επιλογες σου ειναι περιορισμενες. Σκεψου το πριν μπεις σε αυτη τη διαδικασια... Σαφώς και το έχω σκεφτεί! Είναι όνειρο ζωής και δεν σκοπεύω να μην το πραγματοποιήσω! Στις κατατακτήριες απλά δίνουν τον αριθμό και την ύλη των μαθημάτων και οι πρώτοι στην βαθμολογία μπαίνουν στην σχολή; ποσα μορια εβγαλες? 18471
xri_ni Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δε πας σε καμια βαλκανικη χωρα(εννοω αν δε τα καταφερεις στις πιο" in χωρες")?Δε νομιζω οτι θα εχεις διαφορα απο τους υπολοιπους εδω,και δημοσιο μπαινεις κτλ. Αν σκαμπαζα απο φυσικοχημειες αυτο θα ακολουθουσα,κουραζεσαι αλλα τα'κονομας εν τελει.
Ntinaras Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Σαφώς και το έχω σκεφτεί! Είναι όνειρο ζωής και δεν σκοπεύω να μην το πραγματοποιήσω! Στις κατατακτήριες απλά δίνουν τον αριθμό και την ύλη των μαθημάτων και οι πρώτοι στην βαθμολογία μπαίνουν στην σχολή; 18471 αφου η σχολη που δηλωσες δε σε γεμιζει γιατι την δηλωσες εξ αρχης και την στερησες απο καποιον αλλον?
UpToDate_ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Νομιζω οτι με τοσα μορια και τους αναλογους βαθμους φανταζομαι στο απολυτηριο μπορει να πιασεις κ υποτροφια σε καποιο του εξωτερικου(τα περισσοτερα θελουν να εχεις κανει και καποια καλα στην μεχρι τωρα ζωη σου σαν δικαιολογητικα κ καλα.. εθελοντισμους κλπ, αν θυμαμαι καλα).. ή εστω να περασεις ετσι απλα.. ψαξτο
Adon1s Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Κατα τη γνωμη μου ιατρικη ξεκινας στα 18-19, αντε βαρια στα 20. Κατατακτηριες μπαινεις 2ο ετος, πλην οδοντιατρικης αν δεν κανω λαθος. Μετα τη σχολη εχεις αναμονη για την εναρξη ειδικοτητας(απο 6 μηνες ως αρκετα χρονια), την ειδικοτητα αυτη καθεαυτη(4-12 χρονια, αναλογα) και τις εξετασεις. Μη σκεφτεσαι μονο τη σχολη, το πτυχιο της ιατρικης μονο του πρακτικα δεν εχει αντικρισμα. Αν δεν εχεις τιτλο ειδικοτητας οι επιλογες σου ειναι περιορισμενες. Σκεψου το πριν μπεις σε αυτη τη διαδικασια... ΚΑΙ Κτηνιατρικής
panosno1com Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2011 αφου η σχολη που δηλωσες δε σε γεμιζει γιατι την δηλωσες εξ αρχης και την στερησες απο καποιον αλλον? Είμαι απόφοιτος Λυκείου και μέσω πανελλαδικών πέρασα σε μια Α σχολή.. Το θέμα είναι πως δεν είναι η πρώτη μου επιλογή και δεν είναι κάτι που με "γεμίζει" σαν άνθρωπο... Ήθελα λοιπόν να μάθω αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος εισαγωγής σε σχολή Ιατρικής, εκτός των πανελλαδικών!
insomnia365 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2011 Δεν έχεις άδικο xri_ni. Και θα σπουδάσεις αυτό που θες και καλύτερα θα περάσεις και πιθανώς να έχεις καλύτερες προοπτικές από ότι στη χρεοκοπημένη Ψωροκώσταινα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα