Moderators Malthador Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Καλά ρε OP, είσαι διατεθειμένος να δώσεις στις κατατακτήριες 3-4-5 μαθήματα ακαδημαϊκού επιπέδου και έχεις απορρίψει την περίπτωση να ξαναδώσεις πανελλαδικές που η δυσκολία θα είναι 10 κλάσεις πιο κάτω; Για μένα καλύτερα να σκιστείς στο διαβάσμα στα 6 μαθήματα των πανελλαδικών, παρά να σκέφτεσαι κατατακτήριες.
kax54638 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Για πιο λόγο οι ιατροί θεωρείται ότι πρέπει διακαιωματικά να διοριστείτε στο ΕΣΥ και το εκφράζετε με παράπονο ότι κάτι τέτοιο είναι όλο και πιο δύσκολο (καθώς οι θέσεις είναι όλο και λιγότερες, η προσφορά τεράστια και οι διορισμοί στο δημόσιο γενικά όλο και λιγότεροι) ποτέ δεν το κατάλαβα. Ιδιωτικό ιατρείο δεν μπορείτε να ανοίξετε; Σε οδοντιατρική, φαρμακευτική κλπ γιατί κάτι τέτοιο θεωρείται αυτονόητο...
FilipposMD Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Για πιο λόγο οι ιατροί θεωρείται ότι πρέπει διακαιωματικά να διοριστείτε στο ΕΣΥ και το εκφράζετε με παράπονο ότι κάτι τέτοιο είναι όλο και πιο δύσκολο (καθώς οι θέσεις είναι όλο και λιγότερες, η προσφορά τεράστια και οι διορισμοί στο δημόσιο γενικά όλο και λιγότεροι) ποτέ δεν το κατάλαβα. Ιδιωτικό ιατρείο δεν μπορείτε να ανοίξετε; Σε οδοντιατρική, φαρμακευτική κλπ γιατί κάτι τέτοιο θεωρείται αυτονόητο... 1. Άλλο οδοντιατρική, άλλο φαρμακευτική, άλλο ιατρική.Ο οδοντίατρος μπορεί να εξοπλίσει ένα οδοντιατρείο και να ασκεί σοβαρά το επάγγελμά του. Ο γιατρός που έχει ιδιωτικό ιατρείο δεν μπορεί να ασκεί την ίδια ιατρική με αυτή που ασκεί σε ένα νοσοκομείο και υπάρχουν ειδικότητες που έχουν ουσιαστικό νόημα μόνο σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Ιδιωτικά νοσοκομεία υπάρχουν ελάχιστα, οπότε το δημόσιο νοσοκομείο είναι για πολλούς ο πιο σαφής δρόμος επαγγελματικής δράσης. 2. Προσωπικά δεν θεωρώ καθόλου αυτονόητο ότι θα πρέπει δικαιωματικά να διοριστεί κάποιος γιατρός στο ΕΣΥ. Ειδικά όπως είναι ο δημόσιος τομέας τώρα, είναι καταδίκη να πρέπει να δουλεύεις σε αυτόν. Το σχολίασα γιατί αναφέρθηκε από άλλον ως προφανής επαγγελματική αποκατάσταση, ενώ δεν είναι πια.
kax54638 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 1. Άλλο οδοντιατρική, άλλο φαρμακευτική, άλλο ιατρική.Ο οδοντίατρος μπορεί να εξοπλίσει ένα οδοντιατρείο και να ασκεί σοβαρά το επάγγελμά του. Ο γιατρός που έχει ιδιωτικό ιατρείο δεν μπορεί να ασκεί την ίδια ιατρική με αυτή που ασκεί σε ένα νοσοκομείο και υπάρχουν ειδικότητες που έχουν ουσιαστικό νόημα μόνο σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Ιδιωτικά νοσοκομεία υπάρχουν ελάχιστα, οπότε το δημόσιο νοσοκομείο είναι για πολλούς ο πιο σαφής δρόμος επαγγελματικής δράσης. 2. Προσωπικά δεν θεωρώ καθόλου αυτονόητο ότι θα πρέπει δικαιωματικά να διοριστεί κάποιος γιατρός στο ΕΣΥ. Ειδικά όπως είναι ο δημόσιος τομέας τώρα, είναι καταδίκη να πρέπει να δουλεύεις σε αυτόν. Το σχολίασα γιατί αναφέρθηκε από άλλον ως προφανής επαγγελματική αποκατάσταση, ενώ δεν είναι πια. Σε αυτό που λες έχεις δίκιο. Αν και πολλοί επεμβαίνουν σε ιδιωτικές κλινικές, σίγουρα ιδίως σε επαρχία είναι πιο περιορισμένες οι δυνατότητες για κάτι τέτειο. Το ανέφερα γιατί πολλοί ιατροί αντιμετωπίζουν την ιατρική σαν να πρόκειται για μια σχολή που βγάζει όχι επιστήμονες αλλά δημόσιους υπαλλήλους και διαμαρτύρονται έντονα που δεν μπορούν να διοριστούν στο ΕΣΥ.
kostasrousmath Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Sorry παίδες, αλλά μάθαινα matlab. Λοιπόν, η Ιατρική είναι όνειρο ζωής. Είμαι πολύ προσγειωμένος για να θεωρώ ότι προσφέρει κύρος, στατους, χρήμα ή δεν ξέρω και εγώ τι. Και εγώ δεν είμαι απο αυτούς που θα κάνουν κάτι λόγω και μόνο χρημάτων, αλλα επειδή το γουστάρω και η ψυχή μου με ωθεί στο να γίνομαι καλύτερος με αυτό. Είναι όνειρό μου να βοηθάω τον κόσμο με όποιον τρόπο μπορώ και να βρίσκω λύσεις για κάποια ιατρικά του θέματα (προσωπικά θέλω ογκολογία). Αυτό ίσως μου μπήκε στο μυαλό λόγω του παππού μου που του είχα πολυ αδυναμία και όντας μικρός δεν μπορουσα να του κανω κατι για να τον γιατρέψω απο τον όγκο.!!! Αλλα περνόντας τα χρόνια ούτε τα μάθηματικά ούτε η ιστορία με προσέλκυαν σαν επιστήμες. Αυτο που έκανα τον ελευθερό μου χρόνο είναι να διαβάζω διαφορα βιβλία βιολογίας-ιατρικής και να μου αρέσει ακόμη πιο πολύ το θέμα. Είναι πραγματικά άλλο πράγμα και νιώθεις μια ψυχική ικανοποίηση όταν προσπαθείς να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου σε μια δύσκολη στιγμή και να το κανεις με αγάπη και επειδή το γουστάρεις. Βέβαια ίσως πρέπει να έχεις και λίγο το "ψώνιο" μέσα σου, με την καλή εννοια του όρου. Δηλαδή, όχι απλά να το λες ότι είναι ωραίο να το κάνεις, αλλα να ξέρεις ότι για να το πετύχεις αυτό πρέπει να κάτσεις και να βγάλει η καρέκλα φωτιά. Και εγώ είμαι συνηδητοποιημένος ως προς αυτό. Το ξέρω πως ότι και να κανεις στην ζωή σου πρέπει να θυσιάσεις πολλά πραγματα για να μπορείς και να καταφέρεις να το κανεις σωστά. Και είμαι διατεθιμένος να το κάνω αυτό. Να μου πείτε, ως καθηγητής δεν μπορείς να προσφέρεις βοήθεια στους συνανθρώπους σου (παιδάκια);;; Καλή ερώτηση, αλλα δεν με γεμίζει και κάτι ...μου λείπει απ' το κομμάτι. Και σαν άλλος ήρωας του Αλχημιστή, θα τρέξω και εγώ στους "καμπους της Ανδαλουσίας και στην έρημο του Μαρόκο με τελικό σκοπό τις πυραμίδες". Οι πυραμίδες είναι απ την μία η Ιατρική και απ' την άλλη ο έρωτας, η κοπελιά που αγαπώ και η οποία κι αυτή θα δώσει κατατακτήριες για Ιατρική... Καλα να περνάτε:):)
FilipposMD Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Οι πυραμίδες είναι απ την μία η Ιατρική και απ' την άλλη ο έρωτας, η κοπελιά που αγαπώ και η οποία κι αυτή θα δώσει κατατακτήριες για Ιατρική... Καλά, μην αρχίσω τώρα για το τι δράμα είναι να έχεις γυναίκα γιατρό!
doctorkostis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δεν ξερω καν απο που να αρχισω. Το συμπερασμα ειναι, αν το γουσταρεις οσο λες κυνηγησε το. Μπορει στο μελλον να το μετανιωσεις, αλλα τοτε θα ειναι αργα.
kostasrousmath Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 χαχαχαχαχα Ναι, αλλα αν είναι τρέλα και των δυό σας;;; Συνδυασμός γιατρός και μαθηματικός (και οι δύο;; Απλα τρέλα... Όση ώρα δεν είσαι στο νοσοκομείο κάνετε αλλα πράγματα.!!! Γιατι ως γνωστόν οι μαθηματικοί είμαστε πολύ ρομαντικοί.Αλλα και οι γιατροι. Περα απ αυτό.!!! Θα πάω κι ας μου βγει και σε κακό, όπως λέει και ο αείμνηστος Παπάζογλου.
Pantelwolf Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Πάντως να ρίξεις το γκομενάκι είναι πιο εύκολο από την ιατρική
Adon1s Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 εμενα μ λες.... Στην Κτηνιατρικη ολοι οι συμφοιτητες μου για γαμο με την χηρα με τα 5 ορφανα ετοιμαζονται
kostasrousmath Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 To να το ρίξω το γκομενάκι ειναι θέμα χρόνου. Για την Ιατρική όντος, συμφωνώ, αλλα... ελπίζω να γίνει.!!!:)
FilipposMD Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Όση ώρα δεν είσαι στο νοσοκομείο κάνετε αλλα πράγματα.!!! 75 ώρες την εβδομάδα ο ένας και 75 ώρες ο άλλος στο νοσοκομείο, τι μένει; (Κάτι ψιλά). Μαθηματικός είσαι, do the math!
insomniaK Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2012 3 πλήρη μερόνυχτα και 21 ώρες. πάνω απο το 50% της εβδομάδας. Παραπονιάρη.
kostasrousmath Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Θα με πείτε καμμένο, αλλα δεν με χαλάει καθόλου.!!! Θα είμαστε και στην ίδια κλινικη!!! ¨Ολα αυτα τωρα εαν οι υποθέσεις βγουν. Δηλαδή εαν περάσω Ιατρική, εαν τα φτιάξω με την κοπελιά εαν εαν εαν.... χαχαχα το κυριότερο, εαν παρω το πτυχίο συντομα!!!
FilipposMD Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2012 3 πλήρη μερόνυχτα και 21 ώρες. πάνω απο το 50% της εβδομάδας. Παραπονιάρη. Δεν παραπονιέμαι, το παιδί προσπαθώ να ενημερώσω. Έστω ζευγάρι γιατρών, που μένουν μαζί. Λογικός μέσος όρος, 2 εφημερίες την εβδομάδα. Ιδανικό σενάριο, την μία από τις δύο την συντονίζουν ώστε να είναι την ίδια μέρα (καθόλου αυτονόητο, αλλά είμαστε αισιόδοξοι). Δευτέρα: δεν εφημερεύουν και είναι ένα χαρούμενο ζευγάρι. Τρίτη: εφημερεύει αυτή, οπότε λείπει όλο το 24ωρο. Τετάρτη: δεν εφημερεύουν, αλλά αυτή είναι λιώμα από την κούραση (=ποιοτικός χρόνος μηδέν). Πέμπτη: εφημερεύει αυτός, οπότε λείπει όλο το 24ωρο. Παρασκευή: αυτός λιώμα και κοιμάται, άντε να φάνε μαζί και να πουν 5 κουβέντες. Σάββατο: εφημερεύουν και οι δύο (win) Κυριακή: γυρίζουν σπίτι στις 10-11 το πρωί και πιθανότατα ο ένας άυπνος. Λιώσιμο μέχρι το απόγευμα και μετά χαλαρώνουν παρέα. Για όποιον δεν ξέρει, εφημερία σημαίνει 24 (το Σ/Κ) ή 32 (τις καθημερινές) συνεχόμενες ώρες στο νοσοκομείο. Πρόσθεσε δουλειές του σπιτιού, μετακινήσεις, κανά σεμινάριο ή απογευματινό μάθημα/συνέδριο, διάβασμα, εξωτερικές δουλειές κτλ. και δες τι μένει. Μάντολες! Άσε που αν είσαι και κανένας ογκολόγος, θα γυρνάς κάθε μέρα έχοντας θάψει 1-2 ασθενείς, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα κέφια σου. Φίλε επίδοξε συνάδελφε, δεν τα λέω για να σε αποθαρρύνω. Προσφέρει μεγάλες χαρές η ιατρική και η συμβίωση με τη γυναίκα που αγαπάς -έστω κι αν είναι γιατρός. Αρκεί να κατανοείς τι θυσίες απαιτούνται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα