Προς το περιεχόμενο

Πρώτη γλώσσα Java ή Pascal ;

RcManiac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , σκέφτομαι να αρχίσω κάποια γλώσσα προγραμματισμού .

Πέρυσι κάναμε logo :P .

Στην Γ'Λυκείου θα δείνω pascal .

Να αρχίσω java ή pascal ;

Υπάρχει κάποια ελληνική πηγή για διάβασμα ;

Δημοσ.

Καταρχάς, ελληνική γλώσσα. Είναι δίνω και όχι δείνω.

Εν συνέχεια, γιατί να αρχίσεις Java; Είναι τόσα πολλά που θα ήταν καλό να ξέρεις... που εάν αρχίσεις τώρα δεν θα τα μάθεις ποτέ (μάλλον).

Κάνε ό,τι κάνεις στο σχολείο και γίνε καλός σε αυτό. Τα άλλα θα έρθουν. Έχεις καιρό ακόμα.

Δημοσ.

Συμφωνώ και γω με τους απο πάνω.. Αφού θα κάνεις και pascal του χρόνου.. καλύτερα ξεκίνα με αυτή.

offtopic..

timon.. απόλαυσε σεμινάριο ελληνικής εδώ http://www.insomnia.gr/topic/420381-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CF%89-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%89-%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD/page__p__4283738__fromsearch__1#entry4283738

Για :lol: και για :cry:

Δημοσ. · Κρυμμένο από parsifal, 21 Σεπτεμβρίου 2011 - Greeklish/Engreek/Γραφή SMS
Κρυμμένο από parsifal, 21 Σεπτεμβρίου 2011 - Greeklish/Engreek/Γραφή SMS

Ta java apo ti mou exoun pei einai diskola .ksekina me c , c++ kai meta java . Egw pou thelw na asxolithw me programatismo idi kserw html kai twra tha mathw pascal meta c kai meta java :)

android.png

Δημοσ. · Κρυμμένο από parsifal, 21 Σεπτεμβρίου 2011 - Παράθεση σβησμένου μηνύματος
Κρυμμένο από parsifal, 21 Σεπτεμβρίου 2011 - Παράθεση σβησμένου μηνύματος

Ta java apo ti mou exoun pei einai diskola .ksekina me c , c++ kai meta java . Egw pou thelw na asxolithw me programatismo idi kserw html kai twra tha mathw pascal meta c kai meta java :)

android.png

Σε ειπαν ψεματα.happy.gif

Δημοσ.

Σε ειπαν ψεματα.happy.gif

Για ΤΑ java φαντάζομαι λες και εσύ, ε; :P

@orotoi

Μετά από 5 posts, στο θέμα που έβαλες link, νόμιζα ότι κάποιος κάνει πλάκα. Μετά από 10 σιγουρεύτηκα. Δεν κάνει κάποιος πλάκα....

Απίστευτο!

Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι να μην βιάζεσαι.

Το να διαβάζεις μόνος σου ΔΕΝ θα σου δώσει κάτι στην ηλικία που είσαι. Δεν υποτιμώ την αντίληψή σου ή κάτι άλλο, απλά δεν έχεις τις προσλαμβάνουσες.

Πας σχολείο. Το κράτος πληρώνει ένα άνθρωπο να σου μάθει 5 πράματα. Δεν είναι πιο εύκολο να του πρήξεις τα ούμπαλα με ερωτήσεις και απορίες από το να γράφεις λέξεις στο google;

Έχεις ένα έμβιο βοήθημα για να μάθεις. Χρησιμοποίησέ το. Δουλειά του είναι να σου απαντάει, εάν θες να μάθεις. Μάθε όσο καλύτερα μπορείς αυτά που έχει να σου δώσει το σχολειό και όταν με το καλό περάσεις σε κάποια σχολή, εκεί θα ψαχτείς μόνος σου και με τους διδάσκοντές σου. Ούτως η άλλως, Pascal λίγο δύσκολα να χρησιμοποιήσεις όταν βγεις έξω για δουλειά και ΕΑΝ δουλέψεις πάνω σε αυτό το αντικείμενο.

Δημοσ.

Θα σπουδάσω πληροφορική , πιθανόν στο εξωτερικό .

Παω σε ιδιοτικο σχολείο και εχω 19-20 μαθηματικά .

Αν διαβάσω κάτι απλό στην πασκάλ το καταλαβενω χωρίς μεγάλη δυσκολία ...

Για αυτό θέλω να διαβάσω , και εκτός από το να διαβάζω μόνο θέλω και να γράφω ...

android.png

Δημοσ.

Αν πας πληροφορική στο εξωτερικό όπως λες, κατά 99% οι πρώτες γλώσσες που θα διδαχτείς θα είναι η C ή/και η Java. Οπότε μπορείς να ψαχτείς σε κάποια από αυτές. Αλλά όπως σου είπε και ο timon, η ιδανική εκμάθηση γίνεται σε ακαδημαϊκό περιβάλλον. Ρίξε μια ματιά σε Python, που έχει πολύ μικρότερο learning curve.

Δημοσ.

**Γ' λυκειου, πανελληνιες δεν ειναι μια (ψευδο)ΓΛΩΣΣΑ; αλλαξε;

Αν θες να κανεις κατι για χομπι, εγω θα προτεινα κατι ενναλακτικο, λιγο διαβασματακι... :mrgreen:

Κανα διακριτο μαθηματικο, καμια αλγεβρα μπουλ, τα οποια και το υποβαθρο για να τα μαθεις εχεις και θα σου χρειαστουν. Αμα κατσεις να μαθεις μια γλωσσα προγραμματισμου, θα ασχολισε ενα χρονο και το μονο που θα μαθεις θα ειναι το συντακτικο, δηλαδη 3-4 διαλεξεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...