Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση!

lefteris210

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω 1 usb wireless που παίρνω ίντερνετ απο τον δίπλα , ενα ρούτερ που απλά κάθετε και 2 υπολογιστές.

με τα υπάρχοντα γίνετε να συνδεθούν στο ίντερνετ και τα 2 pc? το 1 pc συνδέθηκε με το USB wirless το δεύτερο?

ευχαριστώ

• Moderators
Δημοσ.
WDS εαν το υποστηριζουν τα router του διπλα και το δικο σου ή μετατρεπεις την υπαρχουσα συνδεση του ενος υπολογιστη σε hotspot. Ενα τροπος εαν εχεις windows 7 και υποστηριζεται το συγκεκριμενο usb stick, το connectify
  • Moderators
Δημοσ.

ναι win7 έχω και στα 2 pc και τώρα κατεβάζω το connectify φαίνεται καλό και λογικά θα κάνει την δουλειά που θέλω.

Nα υποθεσω πως δεν εχεις προσβαση στο router του διπλα για να δοκιμασεις το WDS ε?

Δημοσ.

ξέχασα να αναφέρω ένα κουφό που συμβαίνει στο PC.

όταν έχω το ethernet από το PC στο ρουτερ τότε μόλις προσπαθώ να κάνω σύνδεση στο ιντερνέτ με usb wirlness συνδέετε αλλά δεν παίρνει ίντερνετ.

όταν όμως κλείσω το ρουτερ ή βγάλω το ethernet από το PC τότε παίρνει αμέσως ίντερνετ.

Nα υποθεσω πως δεν εχεις προσβαση στο router του διπλα για να δοκιμασεις το WDS ε?

ε ναι προφανώς χαχα

Δημοσ.

Εαν δεν θέλεις να μπλέξεις με το router του γείτονα μπορείς να το κανεις ποιο εύκολα σχετικά :P .

Θα συνθέσεις το pc σου κανονικά στο internet μέσω του wireless adapter και θα το συνδέσεις και με την ethernet πάνω στο δικό σου router όπως και τα υπόλοιπα pc .Μετά θα φτιάξεις γέφυρα ανάμεσα στο ασύρματο δίκτυο και στο ethernet ,μετά θα πας στα άλλα pc θα δώσεις διαφορετικές ip άλλα ίδιες πύλες π.χ 192.168.1.254.

Το μόνο κακό που έχει είναι ότι πρέπει να εχεις το pc που παίρνει internet ανοιχτό

Δημοσ.

ναι δεκτο αυτο που λες , αλλα αν διαβασες ποιο πανω αναφερω ενα προβλημα που προφανως δεν συνηθίζεται ( όταν έχω το ethernet από το PC στο ρουτερ τότε μόλις προσπαθώ να κάνω σύνδεση στο ιντερνέτ με usb wirlness συνδέετε αλλά δεν παίρνει ίντερνετ.

όταν όμως κλείσω το ρουτερ ή βγάλω το ethernet από το PC τότε παίρνει αμέσως ίντερνετ.)

Δημοσ.

έχω 1 usb wireless που παίρνω ίντερνετ απο τον δίπλα , ενα ρούτερ που απλά κάθετε και 2 υπολογιστές.

με τα υπάρχοντα γίνετε να συνδεθούν στο ίντερνετ και τα 2 pc? το 1 pc συνδέθηκε με το USB wirless το δεύτερο?

ευχαριστώ

το πιο ευκολο θα ηταν με 10 ευρω να παρεις ενα usb stick ασυρματο.

θα πρεπει και τα 2 να υποστηριζουν wds πραγμα δυσκολο .β.πολλα ρουτερ δεν παιζουν wds με wpa και γενικα ειναι δυσκολο στο σεταρισμα.

ξέχασα να αναφέρω ένα κουφό που συμβαίνει στο PC.

όταν έχω το ethernet από το PC στο ρουτερ τότε μόλις προσπαθώ να κάνω σύνδεση στο ιντερνέτ με usb wirlness συνδέετε αλλά δεν παίρνει ίντερνετ.

όταν όμως κλείσω το ρουτερ ή βγάλω το ethernet από το PC τότε παίρνει αμέσως ίντερνετ.

ε ναι προφανώς χαχα

πολυ λογικο.παιρνεις Ip απο τον dhcp του ρουτερ και τα windows δινουν priority στην ethernet και οχι στην wireless και προσπαθουν να βρουν ιντερνετ απο εκει.αν θες να εχεις πανω το ρουτερ για x y λογο και να παιζει η wireless θα δωσεις καρφωτα Ip και subnet mask στην καρτα δικτυου την ενσυρματη(και dns αμα θες) αλλα δεν θα δωσεις default gateway.ετσι εφοσον δεν θα δουν gateway θα εισαι comple.τωρα για ποιο λογο θες να εχεις πανω τον ρουτερ δεν ξερω.αν εννοεις να βαλεις και τα 2 Pc πανω στο ρουτερ και απλα να παρουν ip δεν θα παιξει τοσο ευκολα.θελει η bridge Οπως λενε η winproxy.

ναι δεκτο αυτο που λες , αλλα αν διαβασες ποιο πανω αναφερω ενα προβλημα που προφανως δεν συνηθίζεται ( όταν έχω το ethernet από το PC στο ρουτερ τότε μόλις προσπαθώ να κάνω σύνδεση στο ιντερνέτ με usb wirlness συνδέετε αλλά δεν παίρνει ίντερνετ.

όταν όμως κλείσω το ρουτερ ή βγάλω το ethernet από το PC τότε παίρνει αμέσως ίντερνετ.)

στο εγηγησα πιο πανω αλλα επιμενω οτι η πιο απλη λυση ειναι ενα usb wi fi stick παρα να καις ενα Pc μερα νυχτα για να εχει καιτο αλλο Pc internet.

δεν ξερω αν δηλωσεις διπλα gateways με priorities πως θα καταλαβουν τα windows τι να κανουν.δεν το εχω δοκιμασει αλλαξερω οτι γινεται.επισης το ρουτερ δεν χρειαζεται γιατι μπορει να βαλει και cross καλωδιο απο το Pc στο laptop απευθειας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...