energy52 Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, vins είπε Τα ξύλα γενικά δεν κρατάνε πολύ ώρα, θέλει να αναπληρώνεις! Καποιοι τα μουλιάζουν πιο πριν αλλά εγώ διαφωνώ. Με τα πελετ εγώ την έχω κατα βρει γιατί ακριβώς μπορεί να κρατήσει και 3-4ωρο το μεγάλο tube. Για χοιρινες & μοσχαρισιες μπριζολες ποιο πελετ θα προτεινες; Για οσο πιο κοντα στο καρβουνο! Επισης οταν λες tube εννοεις κατι τετοιο; https://www.skroutz.gr/s/27884578/Broil-King-60181-Kouti-Kapnismatos-PSistarias-Inox.html Τωρα βεβαια..στη μοσχαρισια που γινεται σε 4+4 λεπτα τι καπνισμα να προλαβει να παρει; Επεξ/σία 21 Μαϊου από energy52
SagoniasSlutRos Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου (επεξεργασμένο) Για μοσχάρι oak, δες πίσω ένα που έβαλα της weber. Σε 4+4 λεπτά δεν θα προλάβει. Σε χοντρό κομμάτι που θα κάνεις έμμεσα και θα πάρει 45-60' παίρνει τρομερή γευση. Για πελετ θες τετοιο με τρύπες γύρω γύρω Επεξ/σία 21 Μαϊου από SagoniasSlutRos 1 1
Wspr Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Σε κοντοσουβλι που θέλει κάνα 2ωρο θα πάρει ωραία γεύση από κάρβουνο. Σε μπριζόλα που θα ψηθεί 4+4 λεπτά, δεν καταλαβαίνω καμία τρελή διαφορά. Συμφωνω απολυτα σε αυτο που λες...Παροτι ψηνω μονο beef kettle θα παιξεις σε πικανια,tri tip,brisket οτι δλδ χρειαζεται low n slow ωστε να ρουφηξει καπνο.Στα γρηγορα ψησιματα η διαφορα δεν ειναι τοσο μεγαλη παρολο που με το καρβουνο πετυχαινεις καλυτερο seer λογω υψηλοτερης θερμοκρασιας. Και γω γι αυτό πήρα weber kettle, για καπνιστά μόνο. Αλλά την έχω ανάψει ελάχιστα. Η φώτο απλά έδειξε ότι μπορείς να πετύχεις πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα και με τα πελετ. Αλλιώς δεν θα είχαν ζήτηση τα traeger και τα άλλα πελετ καπνιστήρια. Εννοείται το ξύλο/κάρβουνο είναι καλύτερο, αλλά ο καθένας παίρνει ότι τον βολεύει, ασχέτως πόσο μερακλής είναι. Για να δεις αν το αποτελεσμα ειναι αξιολογο πρεπει να δειξεις το smoke ring,οχι το bark 43 λεπτά πριν, sndev είπε Φαίνεσαι μερακλής , θα ανεβάσεις καμια ωραια φωτο με ψητα να τρέξει το σαλάκι μας; Spoiler Στη πρωτη φωτο εβαλα ενα brisket Αμερικης που εχει γινει στη kettle και στη δευτερη μια πικανια ουρουγουαης που εχει γινει στην υγραεριου Επεξ/σία 21 Μαϊου από Wspr 6
SagoniasSlutRos Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Wspr είπε Για να δεις αν το αποτελεσμα ειναι αξιολογο πρεπει να δειξεις το smoke ring,οχι το bark Το smoke ring είναι μόνο για το εφέ, δεν αλλάζει η γεύση. Εξαρτάται από αρχική θερμοκρασία κρέατος, υγρασία, εξωτερικό λίπος, το είδος του ξύλου κλπ. Για να είναι πετυχημένο θα πρέπει να έχουν μπει σωστά τα μπαχαρικά ομοιόμορφα, να είναι σωστα χοντρά κομμένα, να βγει μαλακό σαν βούτυρο, ζουμερό από το λιωμένο κολλαγόνο, με γεύση καπνού, με σωστό bark, το brisket να κάνει bend κλπ κλπ. Όποιος θέλει ας διαβάσει εδώ: https://bbqchamps.com/smoke-ring/ Does the Smoke Ring Enhance the Flavor of the Meat? This is one of the most common questions when it comes to a smoke ring and the most important one to address. Simply put, the answer is no, a smoke ring will not make the meat taste any better. Any belief that it does is a BBQ myth. An even, pink, smoke ring definitely looks great to the eye. Many competition barbecue teams always aim for one because many judges are always on the lookout for it and may even question the skill of the pitmaster if it’s not there. Somehow, a smoke ring has become somewhat of an indicator of a job well done. But the truth is, a smoke ring does nothing to add to the natural flavor of the meat or any seasonings/rubs/sauces used. You can absolutely smoke a piece of meat to perfection without having a single bit of a ring. Alternatively, you can create a “perfect” ring, but still overcook and dry out the meat. So, a smoke ring has magically gotten to the point where it can convince people that they are eating quality smoked meat while actually being nothing but a mouth-watering illusion. Επεξ/σία 21 Μαϊου από SagoniasSlutRos 2
Wspr Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου δεν ειπε κανενας οτι αλλαζει η γευση...ειναι ομως αποδειξη οτι το κρεας εχει καπνιστει,ειτε ειναι γευστικο ειτε οχι.Μπορεις να πετυχεις smoke ring με την ψησταρια υγραεριου;Η απαντηση ειναι οχι γιατι δεν μπορεις να εχεις την ιδια ποσοτητα καπνου,τουλαχιστον με τα wood chips...pellet δεν εχω δοκιμασει
SagoniasSlutRos Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου Η γεύση είναι το θέμα, όχι το smoke ring, οχι αν έχει γίνει με chips, pellet, chunks, μόνο ξύλα κλπ. Και όπως είπα, η ποσότητα καπνού πρέπει να είναι η σωστή, δεν θέλουμε πολύ καπνό, θέλουμε καθαρό καπνό που σχεδόν δεν φαίνεται. 2
sndev Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου (επεξεργασμένο) Αυτο το smoke ring που λυσάτε γτ ειναι τοσο σημαντικό; Επεξ/σία 22 Μαϊου από sndev 3
SagoniasSlutRos Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, sndev είπε Αυτο το smoke ring που λυσάτε γτ ειναι τοσο σημαντικό; Δεν είναι. Εφέ είναι μόνο όπως το κόκαλο στην tomahawk και τα τετράγωνα sear marks που κάνουμε στη μπριζόλα κατά το searing (εννοώ ότι τα κάνουμε τετράγωνα για ομορφιά και μόνο. Γεύση θα δώσουν είτε τετράγωνα, είτε ανομοιομορφα) . Επεξ/σία 22 Μαϊου από SagoniasSlutRos 2 1
plasTOST Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου Προτιμώ πάντως να ανάψω ξύλα ποιοτικά και να ψήσω μετά, παρά να ανάψω κάρβουνα. Παρόλα αυτά θεωρώ βασικό παράγοντα το κρέας στο τελικό αποτέλεσμα. 3
noasgr Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου 14 hours ago, vins said: Καποιοι τα μουλιάζουν πιο πριν αλλά εγώ διαφωνώ. 14 hours ago, ilpapacha said: Το ξύλο δεν χρειάζεται κανένα μούλιασμα, συμφωνώ. Πριν δυο μέρες παρέλαβα αυτά: Spoiler Στις οδηγίες της συσκευασίας λέει ότι θέλει μούλιασμα. Στο νετ οι απόψεις διίστανται... Έχετε δοκιμάσει με μούλιασμα; Γιατί θεωρείτε καλύτερα χωρίς; Ευχαριστώ πολύ!
SagoniasSlutRos Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, noasgr είπε Στις οδηγίες της συσκευασίας λέει ότι θέλει μούλιασμα. Στο νετ οι απόψεις διίστανται... Έχετε δοκιμάσει με μούλιασμα; Γιατί θεωρείτε καλύτερα χωρίς; Ευχαριστώ πολύ! Noμιζω το μουλιασμα ειναι για οταν θες να τα πεταξεις πανω στα καρβουνα για να μην παρουν φωτια. Μεσα στο smoker box δεν ερχονται σε επαφη με φωτια, οποτε θα πρεπει να στεγνωσουν πρωτα με τη ζεστη και μετα να αρχισουν να βγαζουν καπνο. Παντως να ξερεις τα chips δεν αξιζουν απο αποψη τιμης. Κρατανε κανενα μισαωρο μαξ και το σακουλακι νομιζω εχει κατω απο 1 κιλο μεσα. Οποτε για ενα ψησιμο που θα χρειαστει καπνισμα 4 ωρες θα πρεπει να το γεμιζεις συνεχεια και σχεδον τα καταναλωσεις μια συσκευασια. Ενω αμα παρεις πελετ που τα αγοραζεις σε συσκευασια 8-9 κιλα, ενας σωληνας βγαζει ανετα 3-4 ωρες, οποτε μια συσκευασια πελετ θα σου κρατησει παρα πολλα ψησιματα. Επεξ/σία 22 Μαϊου από SagoniasSlutRos 1
plasTOST Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου το πελετ σε κουτί για chips μπαίνει; ή πρέπει αν το βάλεις σε κουτί να το ανάψεις χεράτα;
SagoniasSlutRos Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου 9 λεπτά πριν, plasTOST είπε το πελετ σε κουτί για chips μπαίνει; ή πρέπει αν το βάλεις σε κουτί να το ανάψεις χεράτα; Και στον σωλήνα να το βάλεις, θέλει άναμμα με φλογιστρο. Σε κουτί που το έχω δοκιμάσει, σβήνουν. Ίσως χρειάζονται πολύ οξυγόνο.
plasTOST Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου 9 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Και στον σωλήνα να το βάλεις, θέλει άναμμα με φλογιστρο. Σε κουτί που το έχω δοκιμάσει, σβήνουν. Ίσως χρειάζονται πολύ οξυγόνο. Τώρα μου έβαλες ιδέα να κάνω και τρύπες στο κουτί! 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου 9 λεπτά πριν, plasTOST είπε Τώρα μου έβαλες ιδέα να κάνω και τρύπες στο κουτί! Παρε ενα σωληνα και οποτε ξαναρθεις Γαλατσι στειλε μου να σου δωσω ενα σακουλακι πελετ για δοκιμη να δοκιμασεις και τη γευση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα