SagoniasSlutRos Δημοσ. χθες στις 08:13 πμ Δημοσ. χθες στις 08:13 πμ Θυμάμαι σε ένα βίντεο του Guga που έλεγε για searing με φλόγιστρο, ότι αν ακουμπάει μπλε φλόγα το κρέας θα μυρίζει γκάζι, ενώ η κίτρινη είναι οκ. Αν δεις στο φλόγιστρο ξεκινάει μπλε φλόγα και γίνεται κίτρινη μετά.
phanispal Δημοσ. χθες στις 09:04 πμ Δημοσ. χθες στις 09:04 πμ Η μπλε φλόγα έχει χαμηλότερη θερμοκρασία από την κίτρινη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Mpiftekis Δημοσ. χθες στις 10:36 πμ Δημοσ. χθες στις 10:36 πμ 1 ώρα πριν, phanispal είπε Η μπλε φλόγα έχει χαμηλότερη θερμοκρασία από την κίτρινη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Λάθος!!! Το ανάποδο συμβαίνει! Αναφορά σε κείμενο "Orange flames range from around 1100°C to 1200°C. White flames are hotter, measuring 1300°C to about 1500°C. The brighter the white, the higher the temperature. For blue flames, or flames with a blue base, you can expect the temperature to rise dramatically, hitting roughly 2500°C to 3000°C" Από εδώ. 1
sndev Δημοσ. χθες στις 11:00 πμ Δημοσ. χθες στις 11:00 πμ 7 hours ago, psycho said: 🫢 εντάξει σαπαουνδα ήταν με αρκετό σαπούνι Τελικά καταλήγω ότι το θέμα είναι στο μάτι. Δοκίμασα με μανιτάρια το ΣΚ αλλά και με άλλη μπριζόλα σήμερα, δεν υπήρξε καμία μυρωδιά μέσα στο θάλαμο. Όταν την βγάζω και την πάω στο μάτι υπέρυθρων παρατηρώ ότι μετά από κάποια στιγμή που αρχίζει να σχηματίζεται μια μικρή (ή και μεγάλη!) φωτιά, αρχίζω να εντοπίζω ένα ιδιαίτερο και έντονο άρωμα που αυξάνεται απότομα. Εκείνη την στιγμή την εβγαλα για μισό λεπτό μέχρι να σβήσει η φωτιά. Μετά συνέχισα με προσοχή και τελικά δεν είχα αυτό το άρωμα υγραερίου στην μπριζόλα. Σημαντικό να προσθέσω ήταν, ότι την σχάρα στο μάτι την έβαλα στην δεύτερη σκάλα, που δίνει κάποιο πρόσθετο ύψος. Εχω παραγγείλει το σωστό ρυθμιστή αλλά δεν νομίζω να παίζει σημαντικό ρόλο. Κατάλαβα ότι αρκετός κόσμος παίζει στο περίπου με τους ρυθμιστές χωρίς ιδιέταιρα προβλήματα. Τεχνικά το γκάζι βγαίνει απο το καυστήρα κατω απο τη φλόγα, οτι περνάει απο το μάτι ειναι αδύνατον να μην γίνει καύση.. Άρα για εμένα μήπως εχει διαρροή σε σημειο που δε περνάει απο το ματι; 2 χρόνια με υπέρυθρο θέμα μυρωδιάς δεν έχω. Μια αλλη βλακεια να πω γτ ειπες έχεις ναπολεον.. αν θυμάμαι καλά,έρχεται με κατι προστατευτικες μεμβράνες για γρατζουνιες κ νομιζω ειχε κ στον καυστήρα στο υπέρυθρο, τις εχεις αφαιρέσει ;
mastoras007 Δημοσ. χθες στις 12:18 μμ Δημοσ. χθες στις 12:18 μμ Επειδή μιλάτε για μυρωδιά υγραερίου στην ψησταριά, Δούλευα μόνο της μπλέ μποτιλιες χωρίς πρόβλημα και μυρωδιά με ρυθμιστή 30mb Όταν ο προμηθευτής έφερε πράσινη ( της μπερδεύω ως προς την ονομασία του περιεχομένου) Παρατήρησα ότι είχα αυτή την μυρωδιά ειδικά στην αρχή στα πρώτα ψησίματα, όχι τόσο στο κρέας αλλά όταν άνοιγα το καπάκι Τώρα έχω κάνα 3 Μήνου την ίδια φιάλη ψήνω 3-4 φορές το μήνα η τι συνήθισα η δεν μυρίζει πλέον, Πάντος στην αρχή ήταν έντονο το είχα αναφέρει και εδώ παλιότερα!
SagoniasSlutRos Δημοσ. χθες στις 03:43 μμ Δημοσ. χθες στις 03:43 μμ Ηρθε το νεο μελος της οικογενειας και πλεον η Genesis φαινεται μικρη! Πισω σκεπασμενη και η μερακλιδικη master touch σκεπασμενη να μην μαζευει σκόνη απο την απραξια 13
sndev Δημοσ. χθες στις 03:50 μμ Δημοσ. χθες στις 03:50 μμ (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Ηρθε το νεο μελος της οικογενειας και πλεον η Genesis φαινεται μικρη! Πισω σκεπασμενη και η μερακλιδικη master touch σκεπασμενη να μην μαζευει σκόνη απο την απραξια λαθος νημα αδερφούλη. εντωμεταξύ κανεις τα ιδια λαθοι συνεχεία. δίνεις χιλιάρικα ενω τη δουλειά σου τι κανεις κ με ξυλοφουρνο να παρει κ γεύση ισως κ με λιγο καρβουνο απο το mymarket σκεψου να χεις καμία διαρροή σαν τον αλλον συνάδελφο από πάνω , δε θα ξέρεις απο που θα το μαζέψεις Επεξ/σία χθες στις 03:51 μμ από sndev 6
SagoniasSlutRos Δημοσ. χθες στις 03:56 μμ Δημοσ. χθες στις 03:56 μμ 5 λεπτά πριν, sndev είπε εντωμεταξύ κανεις τα ιδια λαθοι συνεχεία. δίνεις χιλιάρικα ενω τη δουλειά σου τι κανεις κ με ξυλοφουρνο να παρει κ γεύση ισως κ με λιγο καρβουνο απο το mymarket Nα κανουμε μπλάιντ τεστ με πιτσα σε γκαζι και ξυλα
sndev Δημοσ. χθες στις 03:57 μμ Δημοσ. χθες στις 03:57 μμ Just now, SagoniasSlutRos said: Nα κανουμε μπλάιντ τεστ με πιτσα σε γκαζι και ξυλα αδιαφορη η γευση του αεριου , λυπάμαι 6
phanispal Δημοσ. χθες στις 04:05 μμ Δημοσ. χθες στις 04:05 μμ Εσύ κορόιδευε όσο θες, και όλοι μπορείτε να ευλογείτε τα γένια σας (σε νήμα για ψησταριές υγραερίου είμαστε άλλωστε), αλλά η αλήθεια είναι ότι (όπως οι ίδιοι έχετε πει) για κάτι της προκοπής πρέπει να τα σκάσεις μία και καλή, άρα πάμε κοντά στο χιλιάρικο, συν μπουκάλες κ.λπ.. Ο άλλος με το κάρβουνο παίρνει με 50€ και ανάλογα την περίπτωση έχει ανώτερο αποτέλεσμα, με δύο drawbacks: τη μανούρα και το χρόνο να ανάψουν τα κάρβουνα, και ότι δεν είναι υγιεινό. Δεν είναι πανάκεια το υγραέριο, μόνοι σας συζητάτε τα (πολλά) προβλήματα που αντιμετωπίζετε (διαρροές, ρυθμιστές, πιέσεις, μου τελείωσε η μπουκάλα, αναφλέξεις, καθαρισμοί, σκούριασαν οι φλογοκρύπτες και ένα σκασμό άλλα). Μαγκιά σας να σκάτε χιλιάρικα για ψησταριές, πέτρες, βράχους δεν ξέρω κι εγώ τι, αλλά μην κοροϊδεύετε και τις άλλες απόψεις.
ritualistic Δημοσ. χθες στις 04:26 μμ Δημοσ. χθες στις 04:26 μμ 16 λεπτά πριν, phanispal είπε Μαγκιά σας να σκάτε χιλιάρικα για ψησταριές, πέτρες, βράχους δεν ξέρω κι εγώ τι, αλλά μην κοροϊδεύετε και τις άλλες απόψεις. νομιζω οτι την καζουρα περισσοτερο προκαλει το υφος καποιου που μπαινει εδω μεσα και κανει τον παντογνωστη ακυρωνοντας τους υπολοιπους που εχουν επενδυσει μερακι και χρημα στο να εξελιξουν αυτο που κανουν. καθενας μπορει να εχει την αποψη του εννοειται αλλα εχει σημασια πως την εκφραζεις. 6
sndev Δημοσ. χθες στις 04:27 μμ Δημοσ. χθες στις 04:27 μμ 1 minute ago, phanispal said: Εσύ κορόιδευε όσο θες, και όλοι μπορείτε να ευλογείτε τα γένια σας (σε νήμα για ψησταριές υγραερίου είμαστε άλλωστε), αλλά η αλήθεια είναι ότι (όπως οι ίδιοι έχετε πει) για κάτι της προκοπής πρέπει να τα σκάσεις μία και καλή, άρα πάμε κοντά στο χιλιάρικο, συν μπουκάλες κ.λπ.. Ο άλλος με το κάρβουνο παίρνει με 50€ και ανάλογα την περίπτωση έχει ανώτερο αποτέλεσμα, με δύο drawbacks: τη μανούρα και το χρόνο να ανάψουν τα κάρβουνα, και ότι δεν είναι υγιεινό. Δεν είναι πανάκεια το υγραέριο, μόνοι σας συζητάτε τα (πολλά) προβλήματα που αντιμετωπίζετε (διαρροές, ρυθμιστές, πιέσεις, μου τελείωσε η μπουκάλα, αναφλέξεις, καθαρισμοί, σκούριασαν οι φλογοκρύπτες και ένα σκασμό άλλα). Μαγκιά σας να σκάτε χιλιάρικα για ψησταριές, πέτρες, βράχους δεν ξέρω κι εγώ τι, αλλά μην κοροϊδεύετε και τις άλλες απόψεις. Φίλε μου, κανείς δεν είπε ότι το κάρβουνο δεν ψήνει και μπορει κ αυτο να γινει ακριβά αλλά αλλη κουβέντα. Και με βαρέλι κομμένο και σχάρα πάνω σε πέτρες ψήνεις – αρκεί να ’χεις τον χρόνο, τον χώρο και να μη μυρίσουν χοιρινό τα στρινγκάκια της γειτόνισσας απ’ τον καπνό, γιατί τότε ξεκινάει άλλη κουβέντα: για τα κοινόχρηστα, τα νεύρα και το 100. Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο αν μπορείς κ ποσο κοστίζει. Το ζήτημα είναι αν χωράει αυτός ο τρόπος ψησίματος στη ζωή του μέσου 40άρη που γυρνάει κομμάτια στις 8, έχει παιδιά, υποχρεώσεις, κι έναν φούρνο μικροκυμάτων που τον κοιτάει με νόημα. Θέλει 1 κλικ για να ψήσει και 1 κλικ για να τελειώσει. Δεν είναι όλοι για ιεροτελεστία κάθε Τετάρτη βράδυ. Δεν θα ανοίξει καθένας καπνιστήρι, δεν θα τρίψει ξύλο οξιάς, δεν θα αλείψει 8 μίγματα dry rub. Θέλει κάτι γρήγορο, καθαρό, χωρίς να κάνει το μπαλκόνι του Σμόκι Μάουντεν. Όσον αφορά το χρηματικό, ας μην κοροϊδευόμαστε. Μια χαρά κάνει τη δουλειά της μια υγραερίου με 200 ευρώ από το Leroy ή την Kenton. Ψήνει σωστά, σταθερά, και αν έχεις και λίγο μεράκι, την απογειώνεις. Το κάρβουνο; Respect. Θρύλος. Το αποτέλεσμα; δυνατό. Αλλά για 1-2 φορές τον μήνα. Το υγραέριο; ναι, λίγο ψεύτικο, ναι, πιο industrial. Αλλά για τον καθημερινό μαραθώνιο της ζωής, είναι το Prius της σχάρας: θα φτάσει, θα κάνει τη δουλειά, και δε θα σε αφήσει με το προσάναμμα στο χέρι και τη σακούλα στα δάκρυα. ούτε κοροϊδεύουμε το κάρβουνο, ούτε τις απόψεις. Το αντίθετο — όποιος έχει χώρο, χρόνο και όρεξη να στήσει ιεροτελεστία ψησίματος με κάρβουνα, πέτρες και ξύλα, καλά κάνει και μπράβο του. Η «κοροϊδία» που λέμε είναι προς την πραγματικοτητα . Aς πει κ ο @vins τη γνώμη του 9
vins Δημοσ. χθες στις 04:34 μμ Δημοσ. χθες στις 04:34 μμ 6 minutes ago, sndev said: Φίλε μου, κανείς δεν είπε ότι το κάρβουνο δεν ψήνει και μπορει κ αυτο να γινει ακριβά αλλά αλλη κουβέντα. Και με βαρέλι κομμένο και σχάρα πάνω σε πέτρες ψήνεις – αρκεί να ’χεις τον χρόνο, τον χώρο και να μη μυρίσουν χοιρινό τα στρινγκάκια της γειτόνισσας απ’ τον καπνό, γιατί τότε ξεκινάει άλλη κουβέντα: για τα κοινόχρηστα, τα νεύρα και το 100. Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο αν μπορείς κ ποσο κοστίζει. Το ζήτημα είναι αν χωράει αυτός ο τρόπος ψησίματος στη ζωή του μέσου 40άρη που γυρνάει κομμάτια στις 8, έχει παιδιά, υποχρεώσεις, κι έναν φούρνο μικροκυμάτων που τον κοιτάει με νόημα. Θέλει 1 κλικ για να ψήσει και 1 κλικ για να τελειώσει. Δεν είναι όλοι για ιεροτελεστία κάθε Τετάρτη βράδυ. Δεν θα ανοίξει καθένας καπνιστήρι, δεν θα τρίψει ξύλο οξιάς, δεν θα αλείψει 8 μίγματα dry rub. Θέλει κάτι γρήγορο, καθαρό, χωρίς να κάνει το μπαλκόνι του Σμόκι Μάουντεν. Όσον αφορά το χρηματικό, ας μην κοροϊδευόμαστε. Μια χαρά κάνει τη δουλειά της μια υγραερίου με 200 ευρώ από το Leroy ή την Kenton. Ψήνει σωστά, σταθερά, και αν έχεις και λίγο μεράκι, την απογειώνεις. Το κάρβουνο; Respect. Θρύλος. Το αποτέλεσμα; δυνατό. Αλλά για 1-2 φορές τον μήνα. Το υγραέριο; ναι, λίγο ψεύτικο, ναι, πιο industrial. Αλλά για τον καθημερινό μαραθώνιο της ζωής, είναι το Prius της σχάρας: θα φτάσει, θα κάνει τη δουλειά, και δε θα σε αφήσει με το προσάναμμα στο χέρι και τη σακούλα στα δάκρυα. ούτε κοροϊδεύουμε το κάρβουνο, ούτε τις απόψεις. Το αντίθετο — όποιος έχει χώρο, χρόνο και όρεξη να στήσει ιεροτελεστία ψησίματος με κάρβουνα, πέτρες και ξύλα, καλά κάνει και μπράβο του. Η «κοροϊδία» που λέμε είναι προς την πραγματικοτητα . Aς πει κ ο @vins τη γνώμη του Τι να πω εγώ; Αυτό στέκεται μόνο του ως editorial σε BBQ Magazine 😁👏 1 5
SagoniasSlutRos Δημοσ. χθες στις 04:35 μμ Δημοσ. χθες στις 04:35 μμ 15 λεπτά πριν, phanispal είπε Εσύ κορόιδευε όσο θες, και όλοι μπορείτε να ευλογείτε τα γένια σας (σε νήμα για ψησταριές υγραερίου είμαστε άλλωστε), αλλά η αλήθεια είναι ότι (όπως οι ίδιοι έχετε πει) για κάτι της προκοπής πρέπει να τα σκάσεις μία και καλή, άρα πάμε κοντά στο χιλιάρικο, συν μπουκάλες κ.λπ.. Ο άλλος με το κάρβουνο παίρνει με 50€ και ανάλογα την περίπτωση έχει ανώτερο αποτέλεσμα, με δύο drawbacks: τη μανούρα και το χρόνο να ανάψουν τα κάρβουνα, και ότι δεν είναι υγιεινό. Δεν είναι πανάκεια το υγραέριο, μόνοι σας συζητάτε τα (πολλά) προβλήματα που αντιμετωπίζετε (διαρροές, ρυθμιστές, πιέσεις, μου τελείωσε η μπουκάλα, αναφλέξεις, καθαρισμοί, σκούριασαν οι φλογοκρύπτες και ένα σκασμό άλλα). Μαγκιά σας να σκάτε χιλιάρικα για ψησταριές, πέτρες, βράχους δεν ξέρω κι εγώ τι, αλλά μην κοροϊδεύετε και τις άλλες απόψεις. O καθενας κανεις τις επιλογες του βαση των αναγκων του και των δυνατοτητων του. I've been there, στην ψησταρια 50ευρω με καρβουνα, και την αναβα 1 φορα τη βδομαδα! Αλλα τοτε ημουν σε μονοκατοικια με κηπο και δεν ενοχλουσα κανενα. Και επειδη δεν υπηρχαν πολλοι τρελοι στη Γλασκωβη, εκανα αμαν να βρω καρβουνα μεσα στο χειμωνα! Προφανως στο διαμερισμα σε πολυκατοικια ειναι αλλες οι αναγκες, αλλα και ο χρονος με ενα 3χρονο να τρεχει μεσα στα ποδια μου ολη την ωρα. Επειδη εκανα τη στροφη στο υγραεριο, αλλαξε το ποσο πολυ μου αρεσει να απολαμβανω αυτο που φτιαχνω (για να μην πω τη λεξη μερακλης που ειπωθηκε); Ισα ισα που τρωω καλυτερα με το υγραεριο, γιατι τρωω 4 φορες τη βδομαδα στη σχαρα, ενω πριν ετρωγα 1 φορα σχαρα και τις αλλες φουρνο. Οσον αφορα την πιτσα και την πλακα που κανουμε με τον @sndev που με εχει γλεντησει με τον φουρνο πιτσας, δεν υπαρχει πραγματικα καμια διαφορα στη γευση σε γκαζι και ξυλοφουρνο. Αν ειχα τη δυνατοτητα να ειμαι παλι σε μονοκατοικια θα αλλαζε κατι? Ναι, θα εψηνα μια φορα το μηνα στα καρβουνα αντι για 1-2 φορες το χρονο. Παλι γκαζι θα επαιζα 9.5/10 φορες! 5
vins Δημοσ. χθες στις 04:38 μμ Δημοσ. χθες στις 04:38 μμ 8 minutes ago, ritualistic said: νομιζω οτι την καζουρα περισσοτερο προκαλει το υφος καποιου που μπαινει εδω μεσα και κανει τον παντογνωστη ακυρωνοντας τους υπολοιπους που εχουν επενδυσει μερακι και χρημα στο να εξελιξουν αυτο που κανουν. καθενας μπορει να εχει την αποψη του εννοειται αλλα εχει σημασια πως την εκφραζεις. Αυτο ειναι το πρόβλημα… Ο δογματισμός που έχουμε εδώ στην Ελλάδα. Και γράφω άκρως αντικειμενικά, έχοντας έρθει στο παρελθόν σε ευγενική «αντιπαράθεση» με παιδιά εδώ μέσα που τώρα κάνουμε πλάκα. Ο τρόπος παίζει σημαντικό ρόλο! 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα