Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, johnniek13 είπε

Με αφορμη το φουρνακι για πιτσες που εχει το lidl την Δευτερα ειπα μετα απο καιρο να φτιαξω πιτσα στην NAPOLEON.

Για τετοιο στυλ πιτσα δεν εχει νοημα να ασχοληθεις με του lidl. Πιο καλα θα τις ψηνεις στη ναπολεον ή στο φουρνο παρα στο φουρνακι του λιντλ.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Vstromrider είπε

Φαίνεται πως είναι μια πιο οικονομική σειρά της Jamestown (λογικά είναι η ίδια εταιρεία). Από τις φωτό, δείχνει πως διαθέτει αφαιρούμενο πάτο/ταψί για πιο εύκολο καθαρισμό. Σίγουρα υπάρχουν μέλη που έχουν κάποιο μοντέλο της Jamestown, δυστυχώς όμως δεν είναι τόσο ενεργά, τουλάχιστον σε αυτό το θέμα.

Επειδή κοιτάς να επιλέξεις κάποιο μοντέλο από Lidl, Praktiker ή Leroy Merlin,  προσωπικά θα επέλεγα τα 2 τελευταία, καθώς θα είναι πιο εύκολο να βγάλεις άκρη με ένα κατάστημα που τα προϊόντα αυτά τα πουλάει καθημερινά στο μαγαζί του, παρά με ένα κατάστημα που τα φέρνει, ανά περιόδους, για να τα πουλήσει.

  • Like 2
Δημοσ.
19 hours ago, petran1790 said:

Φαινονται μια χαρα!! θα φαμε την οθονη..  🤣

Τεχνικη και τροπος ψησιματος? Απο κατω πως ειναι ?

Απο κατω ειναι οπως και το στεφανι απο πανω.

Πανω σε πετρα του Lidl αλλα καπακωμενη με ανοξειδωτο εσωτερικο καπακι με προθερμανση περιπου 15 λεπτα αλλα οχι στο φουλ, περιπου στο μισο.

Το εσωτερικο καπακι σκεπαζει και τους τεσσερις καυστηρες σε ολο το μηκος και ειναι λοξο στα ακρα ωστε οι 2 ακριανοι να στελνουν την φωτια προς το κεντρο και πανω απο την πιτσα ενω οι 2 μεσαιοι χτυπανε την πετρα. Αφηνει περιπου 11 ποντους κενο σε υψος απο την πετρα. 

Επειδη με 11 ποντους ειναι δυσκολο να βαλεις πιτσα τοσο μεγαλη, την φτιαχνω πανω σε χαρτι ψησιματος και με 2-3 κινησεις μπαινει ευκολα πανω στην πετρα.

 

20250621_100150.jpg

20250621_100202.jpg

  • Like 8
Δημοσ.
6 hours ago, johnniek13 said:

Απο κατω ειναι οπως και το στεφανι απο πανω.

Πανω σε πετρα του Lidl αλλα καπακωμενη με ανοξειδωτο εσωτερικο καπακι με προθερμανση περιπου 15 λεπτα αλλα οχι στο φουλ, περιπου στο μισο.

Το εσωτερικο καπακι σκεπαζει και τους τεσσερις καυστηρες σε ολο το μηκος και ειναι λοξο στα ακρα ωστε οι 2 ακριανοι να στελνουν την φωτια προς το κεντρο και πανω απο την πιτσα ενω οι 2 μεσαιοι χτυπανε την πετρα. Αφηνει περιπου 11 ποντους κενο σε υψος απο την πετρα. 

Επειδη με 11 ποντους ειναι δυσκολο να βαλεις πιτσα τοσο μεγαλη, την φτιαχνω πανω σε χαρτι ψησιματος και με 2-3 κινησεις μπαινει ευκολα πανω στην πετρα.

 

20250621_100150.jpg

20250621_100202.jpg

Μου φαίνεται όταν θα σταματήσουν η δίαιτα και μπορώ να ξαναπάω πίτσα θα πάω σε μια στρατζα και θα του πω να μου πατήσει ένα. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, fysikos είπε

Για δειτε και πειτε αν ειναι προσφορά 

https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/proetoimasia-fagitou/bbq/broil-king-psistaria-igraeriou-bk-310_3670163

Με μια απλή αναζήτηση στο σκρουτζ, μπορείς να δεις το ιστορικό τιμής 

IMG_1269.jpeg.d200e4e4cea4198b46a526f83769f4d9.jpeg

IMG_1270.jpeg.54464dd042086d5c80fe5639bd3fd0db.jpeg

Αρχές του έτους ήταν προς πώληση κάτω στα 390€, όπως ανέφερε και ο @vins και σχετικά πρόσφατα, στα 407€. Εάν δεν σε επείγει, καλό θα ήταν να παρακολουθείς τις διακυμάνσεις και να την αγοράσεις σε καλύτερη τιμή.

Τις σεφταλιές πως τις έκανες τελικά;

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν αξίζει η αγορά από amazon.de? Οι τιμές πχ σε weber Q1200 ή weber traveler είναι αρκετά δελεαστικές. Από θέμα συμβατότητας με τις ελληνικές φιάλες τι παίζει? Βρίσκεις εύκολα αντάπτορα για μεγάλη φιάλη? Επειδή κοίταω κάτι σε μικρό και φορητό bbq με τις φιάλες τύπου Θεοφίλου είναι συμβατές ή όχι? 

Επεξ/σία από niktac
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα βουητό που ακούγεται όταν είναι τέρμα οι καυστήρες στην Kenton είναι λογικό; Είχα μέχρι τώρα τις γκρι φιάλες της πετρογκαζ και τώρα έβαλα μια μπλε της Topgas

Επεξ/σία από kalliosmanos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, niktac είπε

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν αξίζει η αγορά από amazon.de? Οι τιμές πχ σε weber Q1200 ή weber traveler είναι αρκετά δελεαστικές. Από θέμα συμβατότητας με τις ελληνικές φιάλες τι παίζει? Βρίσκεις εύκολα αντάπτορα για μεγάλη φιάλη? Επειδή κοίταω κάτι σε μικρό και φορητό bbq με τις φιάλες τύπου Θεοφίλου είναι συμβατές ή όχι? 

Εάν αγοράσεις την ψησταριά από το εξωτερικό, δεν θα ισχύει η εγγύηση στην ελληνική αντιπροσωπεία. Οπότε στην περίπτωση που χρειαστεί να κάνεις χρήση της, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το εξωτερικό.

Υπάρχει αντάπτορας που βιδώνει στον γερμανικό ρυθμιστή και μπορείς μετά να συνδέσεις ελληνική φιάλη https://camping-megastore.gr/el/ygraerio-thermansi/-paroxes-aeriou/rakor-apo-germaniko-ruthmisti-se-elliniki-fiali-p-17333.html?srsltid=AfmBOoreYudcTq0Ldmf6AkzZozIf4yy_gVPJ8Ir47GiCae9jLO84-QEi Αυτός ο αντάπτορας είναι για ρυθμιστή που προορίζεται για τις μεγάλες φιάλες. Για τα φιαλίδια δεν γνωρίζω αν έχουν το ίδιο σπείρωμα με τα ελληνικά.

Δημοσ.

Τελικα το πηρα το φουρνακι του LIDL.

Βαζω φωτος μηπως καποιος ενδιαφερεται.

Εψησα 2 πιτσες ~25ψcm που ειναι σε ποσοτητα ζυμης οσο 1 απο αυτες που εκανα στην Napoleon.

Θεωρω οτι πηγε πολυ καλα σε ψησιμο απο πανω και σε γευση και μετρια σε ψησιμο απο κατω.

Η θερμοκρασια που εδειχνε οταν τις εβαλα ηταν 340 και στην δευτερη 300. περιπου 3,5 λεπτα η καθε μια με 3-4 γυρισματα.

 

 

 

 

20250623_214852.jpg

20250623_214855.jpg

20250623_214916.jpg

20250623_215752.jpg

  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
25 minutes ago, johnniek13 said:

Τελικα το πηρα το φουρνακι του LIDL.

Βαζω φωτος μηπως καποιος ενδιαφερεται.

Εψησα 2 πιτσες ~25ψcm που ειναι σε ποσοτητα ζυμης οσο 1 απο αυτες που εκανα στην Napoleon.

Θεωρω οτι πηγε πολυ καλα σε ψησιμο απο πανω και σε γευση και μετρια σε ψησιμο απο κατω.

Η θερμοκρασια που εδειχνε οταν τις εβαλα ηταν 340 και στην δευτερη 300. περιπου 3,5 λεπτα η καθε μια με 3-4 γυρισματα.

 

 

 

 

20250623_214852.jpg

20250623_214855.jpg

20250623_214916.jpg

20250623_215752.jpg

Μεγειες!

Να τη χαρείς!

Αφησες την πέτρα να κάψει καλά; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnniek13 είπε

Εψησα 2 πιτσες ~25ψcm που ειναι σε ποσοτητα ζυμης οσο 1 απο αυτες που εκανα στην Napoleon.

Θεωρω οτι πηγε πολυ καλα σε ψησιμο απο πανω και σε γευση και μετρια σε ψησιμο απο κατω.

Η θερμοκρασια που εδειχνε οταν τις εβαλα ηταν 340 και στην δευτερη 300. περιπου 3,5 λεπτα η καθε μια με 3-4 γυρισματα.

 

Υπολόγισε 250-270γρ ζύμη για κάθε πίτσα. 

Θερμοκρασία να μετράς με infrared θερμόμετρο την πέτρα στο κέντρο. Αναλόγως την πίτσα που θες να φτιάξεις πρέπει να είναι και η θερμοκρασία σου. 

Καλό είναι βέβαια να την αφήνεις να ζεσταθεί καλά για να πιάσει σωστή θερμοκρασία όλη η πέτρα! 

Περιμένουμε κι άλλες φώτο και εντυπώσεις!! Μεγιες!!!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Υπολόγισε 250-270γρ ζύμη για κάθε πίτσα. 

Θερμοκρασία να μετράς με infrared θερμόμετρο την πέτρα στο κέντρο. Αναλόγως την πίτσα που θες να φτιάξεις πρέπει να είναι και η θερμοκρασία σου. 

Καλό είναι βέβαια να την αφήνεις να ζεσταθεί καλά για να πιάσει σωστή θερμοκρασία όλη η πέτρα! 

Περιμένουμε κι άλλες φώτο και εντυπώσεις!! Μεγιες!!!! 

Εχω παραγγειλει θερμομετρο απο TEMU.

Θεωρω οτι επρεπε να την αφησω και αλλα 5 λεπτα για προθερμανση. Πιστευω ηταν κατω απο 15.

Το ζυμαρι ειναι ακριβως 250γρ  η καθε μια. 

Οπως ειπα αυτο θα παει στο διαμερισμα στο Αστρος στο μπαλκονι οποτε θα αργησω την επομeνη δοκιμη. Τωρα σκεφτομαι τι θα παρω. 5κιλη ή 10 κιλη coral.

Επεξ/σία από johnniek13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...