johnniek13 Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου Τελικα το πηρα το φουρνακι του LIDL. Βαζω φωτος μηπως καποιος ενδιαφερεται. Εψησα 2 πιτσες ~25ψcm που ειναι σε ποσοτητα ζυμης οσο 1 απο αυτες που εκανα στην Napoleon. Θεωρω οτι πηγε πολυ καλα σε ψησιμο απο πανω και σε γευση και μετρια σε ψησιμο απο κατω. Η θερμοκρασια που εδειχνε οταν τις εβαλα ηταν 340 και στην δευτερη 300. περιπου 3,5 λεπτα η καθε μια με 3-4 γυρισματα. 7 1
vins Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 25 minutes ago, johnniek13 said: Τελικα το πηρα το φουρνακι του LIDL. Βαζω φωτος μηπως καποιος ενδιαφερεται. Εψησα 2 πιτσες ~25ψcm που ειναι σε ποσοτητα ζυμης οσο 1 απο αυτες που εκανα στην Napoleon. Θεωρω οτι πηγε πολυ καλα σε ψησιμο απο πανω και σε γευση και μετρια σε ψησιμο απο κατω. Η θερμοκρασια που εδειχνε οταν τις εβαλα ηταν 340 και στην δευτερη 300. περιπου 3,5 λεπτα η καθε μια με 3-4 γυρισματα. Μεγειες! Να τη χαρείς! Αφησες την πέτρα να κάψει καλά;
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 1 ώρα πριν, johnniek13 είπε Εψησα 2 πιτσες ~25ψcm που ειναι σε ποσοτητα ζυμης οσο 1 απο αυτες που εκανα στην Napoleon. Θεωρω οτι πηγε πολυ καλα σε ψησιμο απο πανω και σε γευση και μετρια σε ψησιμο απο κατω. Η θερμοκρασια που εδειχνε οταν τις εβαλα ηταν 340 και στην δευτερη 300. περιπου 3,5 λεπτα η καθε μια με 3-4 γυρισματα. Υπολόγισε 250-270γρ ζύμη για κάθε πίτσα. Θερμοκρασία να μετράς με infrared θερμόμετρο την πέτρα στο κέντρο. Αναλόγως την πίτσα που θες να φτιάξεις πρέπει να είναι και η θερμοκρασία σου. Καλό είναι βέβαια να την αφήνεις να ζεσταθεί καλά για να πιάσει σωστή θερμοκρασία όλη η πέτρα! Περιμένουμε κι άλλες φώτο και εντυπώσεις!! Μεγιες!!!!
johnniek13 Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Υπολόγισε 250-270γρ ζύμη για κάθε πίτσα. Θερμοκρασία να μετράς με infrared θερμόμετρο την πέτρα στο κέντρο. Αναλόγως την πίτσα που θες να φτιάξεις πρέπει να είναι και η θερμοκρασία σου. Καλό είναι βέβαια να την αφήνεις να ζεσταθεί καλά για να πιάσει σωστή θερμοκρασία όλη η πέτρα! Περιμένουμε κι άλλες φώτο και εντυπώσεις!! Μεγιες!!!! Εχω παραγγειλει θερμομετρο απο TEMU. Θεωρω οτι επρεπε να την αφησω και αλλα 5 λεπτα για προθερμανση. Πιστευω ηταν κατω απο 15. Το ζυμαρι ειναι ακριβως 250γρ η καθε μια. Οπως ειπα αυτο θα παει στο διαμερισμα στο Αστρος στο μπαλκονι οποτε θα αργησω την επομeνη δοκιμη. Τωρα σκεφτομαι τι θα παρω. 5κιλη ή 10 κιλη coral. Επεξ/σία 23 Ιουνίου από johnniek13
Amaretos Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 8 ώρες πριν, johnniek13 είπε Εχω παραγγειλει θερμομετρο απο TEMU. Θεωρω οτι επρεπε να την αφησω και αλλα 5 λεπτα για προθερμανση. Πιστευω ηταν κατω απο 15. Το ζυμαρι ειναι ακριβως 250γρ η καθε μια. Οπως ειπα αυτο θα παει στο διαμερισμα στο Αστρος στο μπαλκονι οποτε θα αργησω την επομeνη δοκιμη. Τωρα σκεφτομαι τι θα παρω. 5κιλη ή 10 κιλη coral. Γεια σου ρε κοντοχωριανε απο εκει εισαι, εγω παρακατω στον Αγ.Ανδρεα
johnniek13 Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου 15 hours ago, Amaretos said: Γεια σου ρε κοντοχωριανε απο εκει εισαι, εγω παρακατω στον Αγ.Ανδρεα Απο Τριπολη. Καταγωγη Καστάνιτσα. Αλλα εχω χρονια να παω. 1
virginkiller Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου https://homing.gr/summer-offers.html?p=5 εκπτωσεις σε αξεσοθαρ Napoleon . εχει και σε σουβλες! 4
vins Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 1 hour ago, virginkiller said: https://homing.gr/summer-offers.html?p=5 εκπτωσεις σε αξεσοθαρ Napoleon . εχει και σε σουβλες! Εχει όντως κάποιες πολύ καλές τιμές. Στα 47€ το αξεσουάρ σούβλας για τα κοντοσούβλια αξίζει με τα χίλια! 1
Vidavi Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 1 ώρα πριν, vins είπε Εχει όντως κάποιες πολύ καλές τιμές. Στα 47€ το αξεσουάρ σούβλας για τα κοντοσούβλια αξίζει με τα χίλια! Έγώ το τσίμπησα ήδη, το είχα βάλει στο μάτι πολύ καιρό 1
fysikos Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Στις 23/6/2025 στις 9:14 ΠΜ, ilpapacha είπε Με μια απλή αναζήτηση στο σκρουτζ, μπορείς να δεις το ιστορικό τιμής Αρχές του έτους ήταν προς πώληση κάτω στα 390€, όπως ανέφερε και ο @vins και σχετικά πρόσφατα, στα 407€. Εάν δεν σε επείγει, καλό θα ήταν να παρακολουθείς τις διακυμάνσεις και να την αγοράσεις σε καλύτερη τιμή. Τις σεφταλιές πως τις έκανες τελικά; Τις εκανα Μπέργκερ. Πολύ ζουμερες και νόστιμες. 1
iCyd Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου Καλησπέρα σε όλους, έχει λίγες μέρες που έστησα την Kenton 3B αλλά λόγω θερμοκρασιών έξω αυτή την περίοδο είναι αδύνατο να κάτσεις στο μπαλκόνι, όχι να ψήσεις. Πάραυτα έχω πάρει όλο τον εξοπλισμό για πίτσες (πέτρα, φτυάρι κλπ) και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε να μου πείτε κάποια tips για ψήσιμο πίτσας. Η ψήσταρια μέσα έχει σχάρα και πλάκα ψησίματος, αυτά θα τα αφήσω μέσω ή να βγάλω την πλάκα και να φέρω τη σχάρα στο κέντρο και εκεί πάνω να βάλω την πέτρα; Eπίσης ανέβω και τους 3 καυστήρες; Το καπάκι πρέπει να το έχω κλειστό κατα τη διάρκεια καθ' ολη του ψησίματος και να το ανοιγω μόνο στο γύρισμα; Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία - tip ευπρόσδεκτη φυσικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
protathlitis Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 1 ώρα πριν, iCyd είπε Καλησπέρα σε όλους, έχει λίγες μέρες που έστησα την Kenton 3B αλλά λόγω θερμοκρασιών έξω αυτή την περίοδο είναι αδύνατο να κάτσεις στο μπαλκόνι, όχι να ψήσεις. Πάραυτα έχω πάρει όλο τον εξοπλισμό για πίτσες (πέτρα, φτυάρι κλπ) και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε να μου πείτε κάποια tips για ψήσιμο πίτσας. Η ψήσταρια μέσα έχει σχάρα και πλάκα ψησίματος, αυτά θα τα αφήσω μέσω ή να βγάλω την πλάκα και να φέρω τη σχάρα στο κέντρο και εκεί πάνω να βάλω την πέτρα; Eπίσης ανέβω και τους 3 καυστήρες; Το καπάκι πρέπει να το έχω κλειστό κατα τη διάρκεια καθ' ολη του ψησίματος και να το ανοιγω μόνο στο γύρισμα; Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία - tip ευπρόσδεκτη φυσικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλή αρχή φίλε. Δεν γνωρίζω πως είναι η διαρρύθμιση τους Kenton αλλά η πέτρα για την πίτσα στήνεται πάνω στην σχάρα με όλους τους καυστήρες αναμμένους στο φουλ. Μάλιστα θα την αφήσεις από την προθέρμανση εκεί για να ζεσταθεί καλά. Καπάκι πάντα κλειστό εννοείται. Στην πίτσα όμως τι γύρισμα να κάνεις? Απλώς την αφήνεις μέσα 5-6-7 λεπτά ανάλογα την θερμοκρασία και την ψησταριά. 1 1
virginkiller Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου Τώρα να ψήσεις. Ανοίγεις το καπάκι και δεν χάνεται η θερμοκρασία του θαλάμου 7
sndev Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 4 hours ago, virginkiller said: Τώρα να ψήσεις. Ανοίγεις το καπάκι και δεν χάνεται η θερμοκρασία του θαλάμου Φήμες λενε οτι με ανοιχτό καπακι αυτο το σκ ειδικα το μεσημέρι τα corniciione φουσκώνουν περιφανα απο μονα τους ενω σε ταπεινες σπαλοπριζοντες ξεκινάνε οι αντιδρασεις maillard απο τη σακούλα του κρεωπολειου πριν φτασει σπίτι 8
fysikos Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 17 ώρες πριν, iCyd είπε Καλησπέρα σε όλους, έχει λίγες μέρες που έστησα την Kenton 3B αλλά λόγω θερμοκρασιών έξω αυτή την περίοδο είναι αδύνατο να κάτσεις στο μπαλκόνι, όχι να ψήσεις. Πάραυτα έχω πάρει όλο τον εξοπλισμό για πίτσες (πέτρα, φτυάρι κλπ) και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε να μου πείτε κάποια tips για ψήσιμο πίτσας. Η ψήσταρια μέσα έχει σχάρα και πλάκα ψησίματος, αυτά θα τα αφήσω μέσω ή να βγάλω την πλάκα και να φέρω τη σχάρα στο κέντρο και εκεί πάνω να βάλω την πέτρα; Eπίσης ανέβω και τους 3 καυστήρες; Το καπάκι πρέπει να το έχω κλειστό κατα τη διάρκεια καθ' ολη του ψησίματος και να το ανοιγω μόνο στο γύρισμα; Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία - tip ευπρόσδεκτη φυσικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλή αρχή φίλε. Θα αφησεις μονο την σχαρα στο κεντρο και πανω της την πέτρα. Στο φουλ τους καυστήρες όση ωρα στηνεις την πίτσα παμω στο φτυαρι. Οταν θα φτασει στην μεγιστη θερμοκρασία,φουρνιζεις την πιτσα πανω στην πετρα. Στα 2' με 3' χαμηλωσε εντελως τον μεσαιο καυστηρα. Στα 5' εγω βαζω πανω στην σχαρα ενα τριποδο αναποδα και τοποθετω πάνω του την πετρα ωστε να παει πιο κοντα στο καπακι το πανω μερος της πιτσας και να ψηθει η πανω πλευρα. Στα 7' την κοιταζω να εχει ψηθεικαι την βγαζω. Υ.γ. για την ζυμη εως τωρα βαζω 300γρ αλευρι 180γρ νερο στο οποιο βάζω 5γρ μαγια κ λιγη ζαχαρη και το οποιο εχω αφησει να ενεργοποιηθεί η μαγια. Αυτο το κανω πχ στις 4 για να ψησω στις 8. Διαφορετικα 1γρ μαγια και στο ψυγειο και βγαζω την επομενη κτλ 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα