Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικα το πηρα το φουρνακι του LIDL.

Βαζω φωτος μηπως καποιος ενδιαφερεται.

Εψησα 2 πιτσες ~25ψcm που ειναι σε ποσοτητα ζυμης οσο 1 απο αυτες που εκανα στην Napoleon.

Θεωρω οτι πηγε πολυ καλα σε ψησιμο απο πανω και σε γευση και μετρια σε ψησιμο απο κατω.

Η θερμοκρασια που εδειχνε οταν τις εβαλα ηταν 340 και στην δευτερη 300. περιπου 3,5 λεπτα η καθε μια με 3-4 γυρισματα.

20250623_214852.jpg

20250623_214855.jpg

20250623_214916.jpg

20250623_215752.jpg

• Like 7
  • Thanks 1
  • Απαντ. 22,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• SagoniasSlutRos

2476

• ilpapacha

2173

• sndev

1160

• ηνίοχος

606

Δημοσ.
25 minutes ago, johnniek13 said:

Τελικα το πηρα το φουρνακι του LIDL.

Βαζω φωτος μηπως καποιος ενδιαφερεται.

Εψησα 2 πιτσες ~25ψcm που ειναι σε ποσοτητα ζυμης οσο 1 απο αυτες που εκανα στην Napoleon.

Θεωρω οτι πηγε πολυ καλα σε ψησιμο απο πανω και σε γευση και μετρια σε ψησιμο απο κατω.

Η θερμοκρασια που εδειχνε οταν τις εβαλα ηταν 340 και στην δευτερη 300. περιπου 3,5 λεπτα η καθε μια με 3-4 γυρισματα.

20250623_214852.jpg

20250623_214855.jpg

20250623_214916.jpg

20250623_215752.jpg

Μεγειες!

Να τη χαρείς!

Αφησες την πέτρα να κάψει καλά; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnniek13 είπε

Υπολόγισε 250-270γρ ζύμη για κάθε πίτσα. 

Θερμοκρασία να μετράς με infrared θερμόμετρο την πέτρα στο κέντρο. Αναλόγως την πίτσα που θες να φτιάξεις πρέπει να είναι και η θερμοκρασία σου. 

Καλό είναι βέβαια να την αφήνεις να ζεσταθεί καλά για να πιάσει σωστή θερμοκρασία όλη η πέτρα! 

Περιμένουμε κι άλλες φώτο και εντυπώσεις!! Μεγιες!!!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Υπολόγισε 250-270γρ ζύμη για κάθε πίτσα. 

Θερμοκρασία να μετράς με infrared θερμόμετρο την πέτρα στο κέντρο. Αναλόγως την πίτσα που θες να φτιάξεις πρέπει να είναι και η θερμοκρασία σου. 

Καλό είναι βέβαια να την αφήνεις να ζεσταθεί καλά για να πιάσει σωστή θερμοκρασία όλη η πέτρα! 

Περιμένουμε κι άλλες φώτο και εντυπώσεις!! Μεγιες!!!! 

Εχω παραγγειλει θερμομετρο απο TEMU.

Θεωρω οτι επρεπε να την αφησω και αλλα 5 λεπτα για προθερμανση. Πιστευω ηταν κατω απο 15.

Το ζυμαρι ειναι ακριβως 250γρ  η καθε μια. 

Οπως ειπα αυτο θα παει στο διαμερισμα στο Αστρος στο μπαλκονι οποτε θα αργησω την επομeνη δοκιμη. Τωρα σκεφτομαι τι θα παρω. 5κιλη ή 10 κιλη coral.

Επεξ/σία από johnniek13
Δημοσ.
8 ώρες πριν, johnniek13 είπε

Εχω παραγγειλει θερμομετρο απο TEMU.

Θεωρω οτι επρεπε να την αφησω και αλλα 5 λεπτα για προθερμανση. Πιστευω ηταν κατω απο 15.

Το ζυμαρι ειναι ακριβως 250γρ  η καθε μια. 

Οπως ειπα αυτο θα παει στο διαμερισμα στο Αστρος στο μπαλκονι οποτε θα αργησω την επομeνη δοκιμη. Τωρα σκεφτομαι τι θα παρω. 5κιλη ή 10 κιλη coral.

Γεια σου ρε κοντοχωριανε :) απο εκει εισαι, εγω παρακατω στον Αγ.Ανδρεα

Δημοσ.
15 hours ago, Amaretos said:

Γεια σου ρε κοντοχωριανε :) απο εκει εισαι, εγω παρακατω στον Αγ.Ανδρεα

Απο Τριπολη. Καταγωγη Καστάνιτσα. Αλλα εχω χρονια να παω.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, virginkiller said:

https://homing.gr/summer-offers.html?p=5

εκπτωσεις σε αξεσοθαρ Napoleon . εχει και σε σουβλες! 

Εχει όντως κάποιες πολύ καλές τιμές.

Στα 47€ το αξεσουάρ σούβλας για τα κοντοσούβλια αξίζει με τα χίλια! 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vins είπε

Εχει όντως κάποιες πολύ καλές τιμές.

Στα 47€ το αξεσουάρ σούβλας για τα κοντοσούβλια αξίζει με τα χίλια! 

Έγώ το τσίμπησα ήδη, το είχα βάλει στο μάτι πολύ καιρό

• Like 1
Δημοσ.
Στις 23/6/2025 στις 9:14 ΠΜ, ilpapacha είπε

Με μια απλή αναζήτηση στο σκρουτζ, μπορείς να δεις το ιστορικό τιμής 

IMG_1269.jpeg.d200e4e4cea4198b46a526f83769f4d9.jpeg

IMG_1270.jpeg.54464dd042086d5c80fe5639bd3fd0db.jpeg

Αρχές του έτους ήταν προς πώληση κάτω στα 390€, όπως ανέφερε και ο @vins και σχετικά πρόσφατα, στα 407€. Εάν δεν σε επείγει, καλό θα ήταν να παρακολουθείς τις διακυμάνσεις και να την αγοράσεις σε καλύτερη τιμή.

Τις σεφταλιές πως τις έκανες τελικά;

Τις εκανα Μπέργκερ. Πολύ ζουμερες και νόστιμες.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, έχει λίγες μέρες που έστησα την Kenton 3B αλλά λόγω θερμοκρασιών έξω αυτή την περίοδο είναι αδύνατο να κάτσεις στο μπαλκόνι, όχι να ψήσεις. Πάραυτα έχω πάρει όλο τον εξοπλισμό για πίτσες (πέτρα, φτυάρι κλπ) και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε να μου πείτε κάποια tips για ψήσιμο πίτσας.

Η ψήσταρια μέσα έχει σχάρα και πλάκα ψησίματος, αυτά θα τα αφήσω μέσω ή να βγάλω την πλάκα και να φέρω τη σχάρα στο κέντρο και εκεί πάνω να βάλω την πέτρα; Eπίσης ανέβω και τους 3 καυστήρες; Το καπάκι πρέπει να το έχω κλειστό κατα τη διάρκεια καθ' ολη του ψησίματος και να το ανοιγω μόνο στο γύρισμα;

Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία - tip ευπρόσδεκτη φυσικά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, iCyd είπε

Καλησπέρα σε όλους, έχει λίγες μέρες που έστησα την Kenton 3B αλλά λόγω θερμοκρασιών έξω αυτή την περίοδο είναι αδύνατο να κάτσεις στο μπαλκόνι, όχι να ψήσεις. Πάραυτα έχω πάρει όλο τον εξοπλισμό για πίτσες (πέτρα, φτυάρι κλπ) και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε να μου πείτε κάποια tips για ψήσιμο πίτσας.

Η ψήσταρια μέσα έχει σχάρα και πλάκα ψησίματος, αυτά θα τα αφήσω μέσω ή να βγάλω την πλάκα και να φέρω τη σχάρα στο κέντρο και εκεί πάνω να βάλω την πέτρα; Eπίσης ανέβω και τους 3 καυστήρες; Το καπάκι πρέπει να το έχω κλειστό κατα τη διάρκεια καθ' ολη του ψησίματος και να το ανοιγω μόνο στο γύρισμα;

Καλή αρχή φίλε.

Δεν γνωρίζω πως είναι η διαρρύθμιση τους Kenton αλλά η πέτρα για την πίτσα στήνεται πάνω στην σχάρα με όλους τους καυστήρες αναμμένους στο φουλ. Μάλιστα θα την αφήσεις από την προθέρμανση εκεί για να ζεσταθεί καλά.

Καπάκι πάντα κλειστό εννοείται. Στην πίτσα όμως τι γύρισμα να κάνεις? Απλώς την αφήνεις μέσα 5-6-7 λεπτά ανάλογα την θερμοκρασία και την ψησταριά. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 hours ago, virginkiller said:

Τώρα να ψήσεις. Ανοίγεις το καπάκι και δεν χάνεται η θερμοκρασία του θαλάμου 

Φήμες λενε οτι με ανοιχτό καπακι αυτο το σκ ειδικα το μεσημέρι τα corniciione φουσκώνουν περιφανα απο μονα τους ενω σε ταπεινες σπαλοπριζοντες ξεκινάνε οι αντιδρασεις maillard απο τη σακούλα του κρεωπολειου πριν φτασει σπίτι 

• Haha 8
Δημοσ.
17 ώρες πριν, iCyd είπε

Καλή αρχή φίλε.

Θα αφησεις μονο την σχαρα στο κεντρο και πανω της την πέτρα. Στο φουλ τους καυστήρες όση ωρα στηνεις την πίτσα παμω στο φτυαρι.

Οταν θα φτασει στην μεγιστη θερμοκρασία,φουρνιζεις την πιτσα πανω στην πετρα. Στα 2' με 3' χαμηλωσε εντελως τον μεσαιο καυστηρα. Στα 5' εγω βαζω πανω στην σχαρα ενα τριποδο αναποδα και τοποθετω πάνω του την πετρα ωστε να παει πιο κοντα στο καπακι το πανω μερος της πιτσας και να ψηθει η πανω πλευρα. Στα 7' την κοιταζω να εχει ψηθεικαι την βγαζω.

Υ.γ. για την ζυμη εως τωρα βαζω 300γρ αλευρι 180γρ νερο στο οποιο βάζω 5γρ μαγια κ λιγη ζαχαρη και το οποιο εχω αφησει να ενεργοποιηθεί η μαγια. Αυτο το κανω πχ στις 4 για να ψησω στις 8. Διαφορετικα 1γρ μαγια και στο ψυγειο και βγαζω την επομενη κτλ

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...