virginkiller Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου Ψιλό off topic αλλά δεν κρατήθηκα. Βρήκα αυτό και έστειλα ήδη μύνημα! Είναι εδώ Χανιά. 2
parrot32 Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου σκέφτομαι να πάρω μια Napoleon Phantom Freestyle 425..η μόνη μου σκέψη είναι με μαντεμένιες σχάρες ή με ανοξείδωτες? τι προτείνετε?
skskre Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 41 minutes ago, parrot32 said: σκέφτομαι να πάρω μια Napoleon Phantom Freestyle 425..η μόνη μου σκέψη είναι με μαντεμένιες σχάρες ή με ανοξείδωτες? τι προτείνετε? Οι ανοξείδωτες προσφέρουν μεγάλη ευκολία στο καθάρισμα αλλά και στη συντήρηση τους, σε αντίθεση με το μαντέμι που θέλει λίγο πιο ιδιαίτερη μεταχείριση.
parrot32 Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 28 λεπτά πριν, skskre είπε Οι ανοξείδωτες προσφέρουν μεγάλη ευκολία στο καθάρισμα αλλά και στη συντήρηση τους, σε αντίθεση με το μαντέμι που θέλει λίγο πιο ιδιαίτερη μεταχείριση. όσον αφορά την ποιότητα ψησίματος είναι το ίδιο και στις δύο? δεν κρατάει καλύτερη θερμότητα το μαντέμι? από την άλλη μήπως το ανοξείδωτο σε υψηλές θερμοκρασίες παραμορφώνεται?
sndev Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, parrot32 said: όσον αφορά την ποιότητα ψησίματος είναι το ίδιο και στις δύο? Εφάμιλλη με σχεδον ενα τσικ καλύτερη στο μαντεμι δεν κρατάει καλύτερη θερμότητα το μαντέμι? Ναι από την άλλη μήπως το ανοξείδωτο σε υψηλές θερμοκρασίες παραμορφώνεται? Όχι Overall κ με διαφορα, ανοξείδωτο κ δεν υπάρχει επιστροφή Μεσα στο ποστ σου απάντησα αλλα η χρηστικότητα είναι τοσο ανώτερη με το ανοξείδωτο πού ξεπερνάει κατα πολυ το ενα κλικ καλύτερης κρουστας Επεξ/σία 3 Ιουλίου από sndev
virginkiller Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 4 hours ago, parrot32 said: όσον αφορά την ποιότητα ψησίματος είναι το ίδιο και στις δύο? δεν κρατάει καλύτερη θερμότητα το μαντέμι? από την άλλη μήπως το ανοξείδωτο σε υψηλές θερμοκρασίες παραμορφώνεται? Οι φτηνές ψησταριές με ανοξείδωτες σχάρες έχουν λεπτές και μικρές και οι συγκεκριμένες είναι σίγουρα χειρότερες από μαντέμι. Αν μιλάμε για χοντρές πχ 7φ σίγουρα αξίζει σε σχέση με το μαντέμι. 16 hours ago, virginkiller said: Ψιλό off topic αλλά δεν κρατήθηκα. Βρήκα αυτό και έστειλα ήδη μύνημα! Είναι εδώ Χανιά. Δεν την πρόλαβα δυστυχώς
Ghost1978 Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 15 hours ago, parrot32 said: σκέφτομαι να πάρω μια Napoleon Phantom Freestyle 425..η μόνη μου σκέψη είναι με μαντεμένιες σχάρες ή με ανοξείδωτες? τι προτείνετε? Την εχεις βρει σε προσφορα? Την ειχε βαλει ο Κωτσο 990 πριν 1-2 μηνες και δεν την πηρα,,το μετανοιωσα,,δεν βλεπω να ξαναπεφτει εκει.
iCyd Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Έκανα τα πρώτα δοκιμαστικά με τη νέα ψησταριά, μια μέρα με κρέατα και μια με πίτσες. Ομολογώ πως στις πίτσες ενθουσιαστήκαμε όλοι! Δεν περιμέναμε τέτοιο αποτέλεσμα, ειδικά με το ζυμάρι που χρησιμοποιήσαμε, το οποίο ήταν απλό και γρήγορο της τελευταίας στιγμής. Όσο για τα κρέατα, και εκεί τα αποτελέσματα ήταν πολύ ικανοποιητικά. Βέβαια, είχαμε επιλέξει αρκετά λιπαρά κομμάτια, οπότε η ψησταριά γέμισε λίπη… αλλά χαλάλι! Γι' αυτό την πήραμε και όχι για να τη στολίσουμε! 😎 Υ.Γ. Αν κάποιος έχει δοκιμασμένη συνταγή για ζυμάρι πίτσας και θέλει να τη μοιραστεί, θα του ήμουν πραγματικά ευγνώμων! Επεξ/σία 4 Ιουλίου από iCyd 6 1
fysikos Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 16 ώρες πριν, iCyd είπε Έκανα τα πρώτα δοκιμαστικά με τη νέα ψησταριά, μια μέρα με κρέατα και μια με πίτσες. Ομολογώ πως στις πίτσες ενθουσιαστήκαμε όλοι! Δεν περιμέναμε τέτοιο αποτέλεσμα, ειδικά με το ζυμάρι που χρησιμοποιήσαμε, το οποίο ήταν απλό και γρήγορο της τελευταίας στιγμής. Όσο για τα κρέατα, και εκεί τα αποτελέσματα ήταν πολύ ικανοποιητικά. Βέβαια, είχαμε επιλέξει αρκετά λιπαρά κομμάτια, οπότε η ψησταριά γέμισε λίπη… αλλά χαλάλι! Γι' αυτό την πήραμε και όχι για να τη στολίσουμε! 😎 Υ.Γ. Αν κάποιος έχει δοκιμασμένη συνταγή για ζυμάρι πίτσας και θέλει να τη μοιραστεί, θα του ήμουν πραγματικά ευγνώμων! Επιλεξε ενα αλευρι με αρκετη πρωτεϊνη εγω χρησιμοποιώ το κοκκινο caputo και το Κουλα με προτιμηση στο caputo. Στα 1000γρ αλευρι 600γρ νερο 4γρ μαγια ελαχιστο αλατι. Το ετοιμαζω για την επόμενη μερα συνηθως. Σε αυτες τις ποσότητες βγάζω 4 μεγαλες πιτσες Στις 2/7/2025 στις 12:16 ΠΜ, tzagaritos είπε Καλησπέρες στους μερακλήδες, Αξίζει η παρακάτω https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-b400-3-1-84516187 ? Την έχει κάποιος? Μια χαρα ειναι φιλε . Εχει κ πλαινο ματι για τηγανι ωστε να μην μυριζει ολο το σπιτι. Παρτην 1
iCyd Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 1 ώρα πριν, fysikos είπε Επιλεξε ενα αλευρι με αρκετη πρωτεϊνη εγω χρησιμοποιώ το κοκκινο caputo και το Κουλα με προτιμηση στο caputo. Στα 1000γρ αλευρι 600γρ νερο 4γρ μαγια ελαχιστο αλατι. Το ετοιμαζω για την επόμενη μερα συνηθως. Σε αυτες τις ποσότητες βγάζω 4 μεγαλες πιτσες Το κόκκινο και όχι το μπλε (pizzeria); Μαγιά νωπή ή ξερή;
fysikos Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 43 λεπτά πριν, iCyd είπε Το κόκκινο και όχι το μπλε (pizzeria); Μαγιά νωπή ή ξερή; Δοκιμασε κ οποιο σου αρεσει κρατα.ξερη μαγια 1
virginkiller Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Επειδή με τρώει ο κώλος μου και γλυκαθηκα με την Traeger που δεν πρόλαβα. Αν πάρω την Jamestown Landon θα κερδίσω τίποτα ουσιώδες σε χρηστικότητα η θεωρητικά με την prestige 500 μπορώ να το εξομοιωσω;
tzagaritos Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου 3 ώρες πριν, fysikos είπε Μια χαρα ειναι φιλε . Εχει κ πλαινο ματι για τηγανι ωστε να μην μυριζει ολο το σπιτι. Παρτην Πήγα και την τσίμπησα σήμερα γιατί είδα ότι είχαν μείνει λίγα κομμάτια. Ίσως την συναρμολόγησω αύριο. Δεν έχω ξανά παίξει με υγραέριο, μόνο κάρβουνο οπότε θα πρέπει να πάω να πάρω και μια φιάλη. Κανένα τιπ σε αυτό το κομμάτι? 2
ilpapacha Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, virginkiller είπε Επειδή με τρώει ο κώλος μου και γλυκαθηκα με την Traeger που δεν πρόλαβα. Αν πάρω την Jamestown Landon θα κερδίσω τίποτα ουσιώδες σε χρηστικότητα η θεωρητικά με την prestige 500 μπορώ να το εξομοιωσω; Για την συγκεκριμένη, μπορεί να σου δώσει περισσότερες πληροφορίες ο @vins Έχει ξεκινήσει και σχετικό θέμα με ψησταριές πέλλετ. Σίγουρα θα μπορέσεις να καπνίσεις πιο εύκολα, κρέατα. Το πόσο συχνά θα την χρησιμοποιείς ή όχι, έχει να κάνει με το πόσο σου αρέσει ή θα σου αρέσει να καπνίζεις κρέατα. Με την ψησταριά αερίου, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάπνισμα (υπάρχουν αρκετά ποστ και σε αυτό το θέμα), όμως με μία πέλλετ ψησταριά αυτό είναι πιο εύκολο. Προσωπικά δεν είμαι φαν των πέλλετ, είτε ψησταριών είτε να κάνεις κάπνισμα με αυτά, οπότε θα σου πρότεινα να δεις κάποια Kamado ή kettle. Υπάρχουν επιλογές από σχετικά χαμηλές τιμές. Επεξ/σία 6 Ιουλίου από ilpapacha 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα