vins Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 15 minutes ago, Drakumel said: Καλησπέρα παιδιά, Κοιτάω τις τελευταίες σχετικά με κάπνισμα. Διάβασα λίγο στο ιντερνετ και όσα σχετικά βρήκα από την αναζήτηση στο νήμα. Ενδιαφέροντα πράματα. Απ' ό,τι καταλαβαίνω ένα λίγο-πολύ ένα όποιο να ναι smoking tube με κανα 10ρικο από το amazon και μειρκά πελλετς είναι αρκετά για να ξεκινήσω. Έχουν σημαντικές διαφορές οι πιο ακριβοί σωλήνες (πχ είδα της napoleon στα 30); Το μέγεθος έχει σημασία (του σωλήνα ντε); Πχ πρέπει να γεμίζει, οπότε αν δε θέλω να κάνω πολύωρο κάπνισμα χρειάζομαι μικρότερο σωλήνα; Επίσης, με τα πελλετς τι παίζει; Απ' ότι βλέπω είναι είτε πάρα πολλά (9-10kg), είτε πάρα πολύ ακριβά/kg. Υπάρχει καμιά ενδιάμεση λύση; Γενικά πόσα γραμμάρια χρειάζονται περίπου για ένα κάπνισμα (ανά ώρα; ). Αξίζει να πάρω μικρή συσκευασία για να δοκιμάσω και βλέπουμε, ή είναι για 2-3 φορές όλο κι όλο το κιλό; Ο μικρός σωλήνας είναι για μαξ δίωρο και ο μεγάλος για μαξ 4ωρο συνήθως. Παρε μια μικρή συσκευασία (ειδικά πελετ για κάπνισμα μόνο, απαγορεύονται τα θερμανσης κλπ) να το δοκιμάσεις αρχικά και βλέπεις κατά την άποψή μου. Φ 2
virginkiller Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου Όταν θα έρθει αυτή η Αγία ώρα και μπω στο κωλοσπιτο που ανακαινίζω και αρχίσω το κάπνισμα λέω να πάρω ένα τσουβαλι και να το μοιραστώ με το κουμπάρο μου. Βρε κάποιον στη περιοχή που ψήνεται και μοιραστείτε το
epir21 Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά, πρώτη φορά που γράφω στο νήμα Πήρα μια πλάκα Napoleon για μια ψησταριά Jamestown που έχω (ταιριάζουν οι διαστάσεις) και οταν ήρθε είδα οτι ειναι επισμαλτωμένη (Porcelain Coated λέει το κουτί απ έξω), δεν το αναφέρει σε πολλά σημεία στο internet ενω σε άλλες της πλάκες η εταιρεία αναφέρει την επισμάλτωση πιο "'έντονα". ΠΧ βλέπω ότι υπάρχει και προιον με τον κωδικό 56366 που ειναι για τις ίδιες ψησταριές και το διαφημίζουν σαν επισμαλτωμένο. Ο φίλος μας το AI λεει οτι οι διαφορές τους είναι οτι η 366 σε αντίθεση με την 365 έχει νεοτερη τεχνολογία επισμάλτωσης ενω η 365 ειναι σχεδόν σαν απλο μαντέμι (Porcelain enamel, seasons like traditional cast iron). Γνωρίζει κάποιος κάτι? Να την κρατήσω; (ιδανικά θα ήθελα απλό μαντέμι γιατί το σμάλτο φοβάμαι μην χαραχθεί, χαλάσει κλπ) - πως να το χειριστώ αυτό; σαν σκέτο μαντέμι ή σαν επισμαλτωμένο;;; Επίσης βλέπω ότι στην λεία της επιφάνεια, δεν ειναι ομοιόμορφο το χρώμα (θα δείτε κάτι σαν κηλίδες στα αριστερά) - είναι φυσιολογικό; Ευχαριστώ! Spoiler Επεξ/σία 6 Αυγούστου από epir21 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 47 λεπτά πριν, epir21 είπε πως να το χειριστώ αυτό; σαν σκέτο μαντέμι ή σαν επισμαλτωμένο;;; Ιδανικα οπως λενε οι οδηγιες. Εγω μια πλακα που πηρα απο αμαζον, ελεγε μονο πλαστικη σπατουλα, οχι μεταλικη. Οποτε ακολουθω αυτο που ελεγε, παρ ολο που θεωρω οτι και η μεταλικη αν την χρησιμοποιεις σωστα δεν θα κανει ζημια. 3
F117 Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Εγώ έχω την άλλη...που είναι επισμαλτωμενη και φαίνεται γιατί γυαλίζει. Με σπάτουλα μεταλλικά άμα δεν κάνεις καφριλες δεν θα έχεις κανένα θέμα. Εγώ και στην γυαλιστερη βάζω μεταλλική σπάτουλα....κομπλέ είναι ακόμα...! Μεγεια! Κάνε κάνα smashed! 2
epir21 Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Οδηγίες δεν υπάρχουν, ή δεν έχω βρει εγώ ακόμα Να γυαλίζει δεν γυαλίζει, ίσως ελάχιστα ή ραβδωτή πλευρά, οπότε για αυτό δεν ξέρω τι ακρίβως είναι. θέλει seasoning? Δεν θέλει; Η επισμαλτωμένη που έχεις σου κολλάει το φαγητό; (Σε ευχαριστώ, για smashed την πήρα )
F117 Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Ναι μου έχει κολλήσει. Να την περάσεις λίγο λαδακι και να την κάνεις εσύ seasoning δε θα πάθει τπτ. Αφού τα κάνεις αυτά και εισαι έτοιμος να ψήσεις....εγώ ψεκάζω ηλιέλαιο και όταν αρχίζει να καπνίζει τότε βάζω τα smashed. Θέλει πολύ θερμοκρασία κατά την γνώμη μου. Θα το βρεις με το μέγεθος την μπαλιτσας που θα φτιάξεις.... Μην τα πατηκωσεις να γίνουν σαν χαρτί.... 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου και οταν τα πατας βοηθαει να εχεις μια λαδοκολα πανω απο το μπιφτεκι για να μην κολλησει στην πρεσα 2
epir21 Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Μιλησα με το κατάστημα και μου ειπε οτι η συγκεκριμένη δεν ειναι επισμαλτωμένη και αν ηταν θα εβλεπα την επιφανεια οτι θα ηταν τελειως λεια ενω αυτη ειναι πορώδης. 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. Σάββατο στις 11:42 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:42 μμ Μοσχιδα ελληνική με λίγο κάπνισμα και λαχανικά. 8
est Δημοσ. Κυριακή στις 01:09 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:09 μμ Προέκυψε φρέσκο χταποδάκι στα ξαφνικά... Βράσιμο, ολόκληρο σε αλατισμένο νερό, μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσει. Καθάρισμα, τα κομμάτια σε ένα μπολ και πασπάλισμα με λάδι, λεμόνι, λιωμένο σκόρδο, αλάτι, ρίγανη και τσίλι. Σε καυτή σχάρα, δυό, τρία γυρίσματα αλείφοντας με τη μαρινάδα. Σούπερ εύκολο και απολαυστικό! 6
mastoras007 Δημοσ. Κυριακή στις 03:00 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:00 μμ Καλησπέρα, Ο κουνιάδος μου θέλει να πάρει ψησταριά υγραερίου, μαξ μέχρι 500€ Εγώ έχω μια unimac αλλά δεν θα τού την πρότεινα, φθηνότερη από το budget του βέβαια. Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές σε αυτά τα χρήματα?
est Δημοσ. Κυριακή στις 04:28 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:28 μμ 1 ώρα πριν, mastoras007 είπε Καλησπέρα, Ο κουνιάδος μου θέλει να πάρει ψησταριά υγραερίου, μαξ μέχρι 500€ Εγώ έχω μια unimac αλλά δεν θα τού την πρότεινα, φθηνότερη από το budget του βέβαια. Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές σε αυτά τα χρήματα? Είναι δημοφιλείς οι ψησταριές των praktiker & leroy merlin. Από εκεί και πέρα , landmann, broil king κ.ά. γνωστές μάρκες έχουν επιλογές μέσα στο όριο. Ανεβαίνοντας λίγο, βλέπει freestyle και νέα spirit. Επίσης, το praktiker έχει την παλιά spirit e-210 στα 499€. Αλήθεια, έχεις κάτι ιδιαίτερο να επισημάνεις για τη unimac που χρησιμοποιείς;
mastoras007 Δημοσ. Δευτέρα στις 12:46 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:46 πμ 8 ώρες πριν, est είπε Είναι δημοφιλείς οι ψησταριές των praktiker & leroy merlin. Από εκεί και πέρα , landmann, broil king κ.ά. γνωστές μάρκες έχουν επιλογές μέσα στο όριο. Ανεβαίνοντας λίγο, βλέπει freestyle και νέα spirit. Επίσης, το praktiker έχει την παλιά spirit e-210 στα 499€. Αλήθεια, έχεις κάτι ιδιαίτερο να επισημάνεις για τη unimac που χρησιμοποιείς; Ναι Στο μπαλκόνι που την έχω μιας και έχει μια ελαφριά κλίση το δάπεδο από την μεριά που γέρνει ελάχιστα μου έγλυφαν τα λάδια σταζαν στο μπαλκόνι, οπότε κάθε φορά που εψηνα γέμιζε με λάδια Την έπλυνα μια μέρα καλά με σαπουναδα και έβαλα σιλικόνη στης ενώσεις για να σταματήσει, σιλικόνη κόκκινη θερμοκρασιών. Δεύτερον έχει μεγάλο άνοιγμα πισο εκεί που φεύγουν οι καπνοί και θερμοκρασία δεν ανεβάζει, οπότε εκεί έχω βάλει αλουμινόχαρτο για να το μείωσω, πριν πχ δεν έπιανε πάνω από 100 βαθμούς και αργεί παρά πολύ να ψήσει ( με τέρμα χαμηλά οι καυστήρες) τώρα πιάνει 100-120. Οπότε έχω κάνει παρεμβάσεις για να ψήσει σωστά, και αυτό το είχα αναλύσει εδώ παλιότερα και κατέληξα εκεί Καμιά φορά την έστριβα για να μην έχει κλίση και τα λάδια βγαίναν και από την άλλη μεριά... 2
tzagaritos Δημοσ. Δευτέρα στις 01:07 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:07 μμ Καλησπέρα σε όλους, νέος στο υγραέριο και χρησιμοποιώ την b400 από το leroy Έχω διαβάσει παρά πολλές δημοσιεύσεις στην ομάδα σε ότι αφορά τις αναφλέξεις (χαμηλή φωτιά, καθαρή ψησταριά, ταψακι νερού (;) κλπ) και άλλες πολλές συμβουλές που έχουν φανεί αρκετά χρήσιμες. Νομίζω κάπου το πάω λάθος με το καθάρισμα. Καθαρίζω κάθε φορά μετά το ψήσιμο. Στο ταψακι βάζω αλουμινοχαρτο οπότε μετά καθαρίζεται πολύ εύκολα. Περισσότερο ήθελα να ρωτήσω για το καθάρισμα μέσα στην ψησταριά, αν επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε λιποθαριστες και αν αυτές του είδους οι ψησταριές είναι ευαίσθητες στο τρίψιμο με βούρτσες. Επίσης υπάρχει κάποιο τιπ ώστε να κρατάμε και το μέσα μέρος κάπως πιο καθαρό, κάτι αντίστοιχο με το ταψακι από κάτω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα