Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Εγώ παίρνω την prime από βενζινάδικο she'll που είναι πάντα σφραγισμένηε.ταινια από την εταιρεία. Ε δεν νομίζω ότι παίζουν το κεφάλι τους οι βενζιναδες για να κερδίσουν 1-2 ευρώ στην μπουκάλα 

για τις κλασικές μπουκάλες αναφέρονται τις prime δε μπορείς να τις γεμίσεις κ ειναι παντού σφραγισμένες

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sndev είπε

για τις κλασικές μπουκάλες αναφέρονται τις prime δε μπορείς να τις γεμίσεις κ ειναι παντού σφραγισμένες

20 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Εγώ παίρνω την prime από βενζινάδικο she'll που είναι πάντα σφραγισμένηε.ταινια από την εταιρεία. Ε δεν νομίζω ότι παίζουν το κεφάλι τους οι βενζιναδες για να κερδίσουν 1-2 ευρώ στην μπουκάλα 

Όλες γεμίζονται από γεμιστήρια και σφραγίζονται μετά. ΕΚΤΟΣ απο τις "λαθραίες" που γεμίζονται από πρατήρια με αντάπτορα..

Για το πρατήριο και το ρόλο του αναφέρθηκα παραπάνω

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, skskre είπε

Όλες γεμίζονται από γεμιστήρια και σφραγίζονται μετά. ΕΚΤΟΣ απο τις "λαθραίες" που γεμίζονται από πρατήρια με αντάπτορα..

Για το πρατήριο και το ρόλο του αναφέρθηκα παραπάνω

και εγώ αναφέρομαι οτι οι prime δε γεμίζονται από πρατήρια με ανταπτορα 

Δημοσ.

Καλησπέρα παληκάρια.

2 ερωτήσεις. 

1)Από όλους όσους ψήνετε γύρο στη σούβλα είναι κανείς που να έχει απλή ψησταριά με καυστήρες μόνο από κάτω. ( Χωρίς οπίσθιο δηλαδή). Αν ναι ξεκινάτε το ψήσιμο έμμεσα με τους 2 ακριανους και μετά για χρώμα ανοίγετε τον από κάτω????

2) Όταν ψήνετε ψάρι στο μαντέμι (πχ σαρδέλες), κρατά μυρωδιά μετά? Σκέφτομαι Να πάρω το καλάθι για την σούβλα και να τις βάζω μέσα. Τι λέτε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, biovaggoulas είπε

Καλησπέρα παληκάρια.

2 ερωτήσεις. 

1)Από όλους όσους ψήνετε γύρο στη σούβλα είναι κανείς που να έχει απλή ψησταριά με καυστήρες μόνο από κάτω. ( Χωρίς οπίσθιο δηλαδή). Αν ναι ξεκινάτε το ψήσιμο έμμεσα με τους 2 ακριανους και μετά για χρώμα ανοίγετε τον από κάτω????

2) Όταν ψήνετε ψάρι στο μαντέμι (πχ σαρδέλες), κρατά μυρωδιά μετά? Σκέφτομαι Να πάρω το καλάθι για την σούβλα και να τις βάζω μέσα. Τι λέτε?

Όταν ψηνεις κάτι που μπαίνει κατά μήκος  της ψησταριά το λογικό είναι να έχεις αναμμενους όλους τους καυστηρες γιατι αν για παράδειγμα αναψεις τους δύο από τους τρεις, τότε στη μέση  θα ψηθεί λιγότερο απ ότι δεξιά/αριστερά. Και αυτό δεν έχει καμία σχέση με έμμεσο ψησιμο.

Έμμεσο είναι να ανάβεις τους δύο ακριανους, και το κρέας να τοποθετείται στη μέση ώστε να ψηθεί ομοιομορφα εκατέρωθεν. 

Επεξ/σία από zanskou
Δημοσ.

Εγώ ψήνω χωρίς οπίσθιο δεν έχω έτσι και αλλιώς , παντα με τους 2 ακριανους στους 180-200 βαθμούς. Μια χαρά χρώμα παίρνουν όλα, 1-2 φορές επειδή βιαζομουν άναψα και τον μεσαίο στο.μινιμουμ και αυτό για 5-10 λεπτά, απλά ανέβασε λίγο την ένταση να πιάσει 250 πχ και άστο 10-15 λεπτακια

  • Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, zanskou είπε

Όταν ψηνεις κάτι που μπαίνει κατά μήκος  της ψησταριά το λογικό είναι να έχεις αναμμενους όλους τους καυστηρες γιατι αν για παράδειγμα αναψεις τους δύο από τους τρεις, τότε στη μέση  θα ψηθεί λιγότερο απ ότι δεξιά/αριστερά. Και αυτό δεν έχει καμία σχέση με έμμεσο ψησιμο.

Έμμεσο είναι να ανάβεις τους δύο ακριανους, και το κρέας να τοποθετείται στη μέση ώστε να ψηθεί ομοιομορφα εκατέρωθεν. 

Προφανώς μιλώντας για γύρο, κι όχι κοντοσούβλι, το κρέας δεν φτάνει πάνω από 1ο και 3ο καυστήρα. 

 

9 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Εγώ ψήνω χωρίς οπίσθιο δεν έχω έτσι και αλλιώς , παντα με τους 2 ακριανους στους 180-200 βαθμούς. Μια χαρά χρώμα παίρνουν όλα, 1-2 φορές επειδή βιαζομουν άναψα και τον μεσαίο στο.μινιμουμ και αυτό για 5-10 λεπτά, απλά ανέβασε λίγο την ένταση να πιάσει 250 πχ και άστο 10-15 λεπτακια

Κάθε φορά που τριμμαρεις γύρο περίπου σε πόση ώρα ξανατριμμαρεις? Προλαβαίνεις στο μεσοδιάστημα να φτιάξεις πιτουλες για την οικογένεια ή πρέπει να τις γεμίζει άλλος όσο εσύ κόβεις???

Δημοσ.

Δεν έγραψα για γύρο, ότι έχω ψήσει με 1-3 καυστήρα είναι μπόλικο κρέας, που πιάνει από άκρη σε άκρη την σούβλα, αλλά ακόμα και ένα μικρό κοντοσούβλι κοτόπουλο που έχω κάνει γύρω στο 1.5 κιλό πάλι δεν χρειάστηκε ο μεσαιος

Δημοσ.
12 ώρες πριν, biovaggoulas είπε2) Όταν ψήνετε ψάρι στο μαντέμι (πχ σαρδέλες), κρατά μυρωδιά μετά? Σκέφτομαι Να πάρω το καλάθι για την σούβλα και να τις βάζω μέσα. Τι λέτε?

Σαρδελες δεν εχω ψησει αλλα σε μεγαλα ψαρια που βαζω επανω δεν το εχω αντιμετωπισει το προβλημα η δεν το καταλαβα.

Οταν ειπα μια φορα να ψησω γαριδες μετανιωσα την ωρα κ τη στιγμη. Η μυρωδια εμεινε κ χρειαστηκε να την καθαρισω για να ξαναψησω.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέχρι τώρα, η πλάκα της Naterial με βόλεψε μια χαρά καθώς ένα μαντεμένιο τηγάνι που ήδη είχα, δεν με βόλευε και πολύ. Έτσι γλύτωσα το επιπλέον κόστος για μια άλλη μαντεμένια πλάκα της αγοράς και σίγουρα απέφυγα την αγορά της γνήσιας πλάκας της Q (δε σφάξανε...).

Επίσης και αυτό αφορά ειδικά τους κατόχους Q ή άλλης ψησταριάς με 1-2 καυστήρες ή όποιον για κάποιο λόγο επιθυμεί να ψήσει έμμεσα με πρόσθετη σχάρα, η συγκεκριμένη πλάκα μαζί με μία ταιριαστή σχάρα κάνει εξαιρετική δουλειά.

 

1670064198099.jpg

Επεξ/σία από est
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ritualistic είπε

Σαρδελες δεν εχω ψησει αλλα σε μεγαλα ψαρια που βαζω επανω δεν το εχω αντιμετωπισει το προβλημα η δεν το καταλαβα.

Οταν ειπα μια φορα να ψησω γαριδες μετανιωσα την ωρα κ τη στιγμη. Η μυρωδια εμεινε κ χρειαστηκε να την καθαρισω για να ξαναψησω.

Τα μεγάλα απευθείας πάνω στο μαντέμι?? Θα βάλω κάτι τσιπούρες σήμερα και θέλω κάνα τιπ να μην το μετανιώσω...

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, biovaggoulas είπε

Τα μεγάλα απευθείας πάνω στο μαντέμι?? Θα βάλω κάτι τσιπούρες σήμερα και θέλω κάνα τιπ να μην το μετανιώσω..

Γιατί όχι στη σχάρα;

IMG_20221105_135239_1.jpg.6ed1c0ea85247d68e8b7caa375c4c99b.jpg

 

Και να σου πω κάτι; Γιατί δε βάζεις μια στη σχάρα και μια στο μαντέμι να δεις τι παίζει;

  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, biovaggoulas είπε

Τα μεγάλα απευθείας πάνω στο μαντέμι?? Θα βάλω κάτι τσιπούρες σήμερα και θέλω κάνα τιπ να μην το μετανιώσω...

Mην το φοβασαι

Λαδωσε σχαρα κ ψαρι πολυ καλα κ μην επιχειρησεις να γυρισεις το ψαρι πριν την ωρα του. Θα δεις θα εισαι κομπλε.

Περιμενουμε φωτο!

  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Δύο burgers στα γρήγορα

28014D72-3AC9-47F9-B91F-675C657958A7.jpeg.ebd5feadfd1ac0eb62a263af37bd38cd.jpeg

Πες μας άποψη για ψωμάκια σοβολο περάσανε 2 3 βδομάδες λογικά η τα φάγες η μουχλιασανε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...