Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λένε ότι δεν κάνει να καίγεται το αλουμινόχαρτο και να έρχεται σε επαφή με το φαγητό.

Εν τω μεταξύ ποπ κορν ήθελες να φτιάξεις; Έβαλες και "μπαγιάτικο" καλαμπόκι.

  • Like 1
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, jimgoodman είπε

Αν θέλεις πες μου και γιατί; Δεν ξέρω κάτι για αυτό ρωτάω.

Κοιτα, σε γενικές γραμμές θεωρείται ασφαλές, εκτός κι αν συγκεντρωθεί σε μεγάλες ποσότητες στον οργανισμό. 

Έχουν γίνει κατά καιρούς έρευνες που το έχουν συνδέσει με Αλτσχάιμερ και κάποιες μορφές καρκίνου, ωστόσο δεν ήταν καταληκτικές αφενός και αφετέρου και πάλι μιλούσαν για μεγάλες συγκεντρώσεις ή/και αλουμίνιο σε διάφορες αλλες μορφές. 

Εγω ακολουθώ το better safe than sorry γενικά στη ζωή μου, οπότε αποφεύγω το ψήσιμο σε αλουμινόχαρτο που έρχεται σε απευθειας επαφή με το φαγητό.

  • Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, phanispal είπε

Λένε ότι δεν κάνει να καίγεται το αλουμινόχαρτο και να έρχεται σε επαφή με το φαγητό.

Εν τω μεταξύ ποπ κορν ήθελες να φτιάξεις; Έβαλες και "μπαγιάτικο" καλαμπόκι.

Όχι ποπ κορν ρε φίλε. Όσο για το μπαγιάτικο, είναι αυτά που πουλάνε στα μάρκετ σε αεροστεγές συσκευασία. Αν δεν είναι καλοκαίρι να το πάρεις φρέσκο δεν λέει αλλά με είχε ζαλίσει η μικρή μου και λέω άντε να τα κάνω.

  • Like 1
Δημοσ.

IMG_20221210_142725.jpg.6bc4e73c4e250fe5fb624c5b0b93f174.jpg

Εδώ ήταν ένα ταπεινό θράψαλο που εννοείται πως  μια χαρά γίνεται σαν το καλαμάρι, γεμιστό με τυρί ως μεζές για την όρεξη 😋

IMG_20221210_132228.jpg.724d10d6b610091154346677ab65ad1a.jpg

 

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, est είπε

IMG_20221210_142725.jpg.6bc4e73c4e250fe5fb624c5b0b93f174.jpg

Εδώ ήταν ένα ταπεινό θράψαλο που εννοείται πως  μια χαρά γίνεται σαν το καλαμάρι, γεμιστό με τυρί ως μεζές για την όρεξη 😋

IMG_20221210_132228.jpg.724d10d6b610091154346677ab65ad1a.jpg

 

Έκλαψα με το ερωτηματικό 😅

Παιδιά ερώτηση: πείτε ότι ψήνω και θέλω να κρατήσω τα κρέατα (κάνα 2-3 κιλά) ζεστά για καμία ώρα. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος; Να τα μαζέψω στη γαστρα και να έχω τον έναν (απέναντι από τη γαστρα) από τους τρεις καυστήρες ανοιχτό στο χαμηλό;

Μιλάω κυρίως για λουκάνικα και κοτόπουλο 

Ευχαριστω 

Επεξ/σία από vins
  • Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, vins είπε

Έκλαψα με το ερωτηματικό 😅

Παιδιά ερώτηση: πείτε ότι ψήνω και θέλω να κρατήσω τα κρέατα (κάνα 2-3 κιλά) ζεστά για καμία ώρα. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος; Να τα μαζέψω στη γαστρα και να έχω τον έναν (απέναντι από τη γαστρα) από τους τρεις καυστήρες ανοιχτό στο χαμηλό;

Μιλάω κυρίως για λουκάνικα και κοτόπουλο 

Ευχαριστω 

Δεν είναι άσχημη ιδέα η γάστρα. Αλλά ακόμα και να κλείσεις τελείως το γκάζι και τα αφήσεις στη γάστρα όπως είπες, με κλειστό το καπάκι της ψησταριάς, πάλι ζεστά θα διατηρηθούν. Και αν περάσει πολύ ώρα και αρχίσουν να κρυώνουν, να ανάψεις για λίγο την ψησταριά ίσα να διατηρήσεις μια σχετική θερμοκρασία...

  • Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, vins είπε

Έκλαψα με το ερωτηματικό 😅

Παιδιά ερώτηση: πείτε ότι ψήνω και θέλω να κρατήσω τα κρέατα (κάνα 2-3 κιλά) ζεστά για καμία ώρα. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος; Να τα μαζέψω στη γαστρα και να έχω τον έναν (απέναντι από τη γαστρα) από τους τρεις καυστήρες ανοιχτό στο χαμηλό;

Μιλάω κυρίως για λουκάνικα και κοτόπουλο 

Ευχαριστω 

Το καλύτερο είναι κάποιο θερμός  όπως αυτό .. https://thefoukouproject.gr/product-category/pots/

  • Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, est είπε

Δεν είναι άσχημη ιδέα η γάστρα. Αλλά ακόμα και να κλείσεις τελείως το γκάζι και τα αφήσεις στη γάστρα όπως είπες, με κλειστό το καπάκι της ψησταριάς, πάλι ζεστά θα διατηρηθούν. Και αν περάσει πολύ ώρα και αρχίσουν να κρυώνουν, να ανάψεις για λίγο την ψησταριά ίσα να διατηρήσεις μια σχετική θερμοκρασία...

Ναι είτε αυτό είτε inox κατσαρόλα με καπάκι!

42 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Το καλύτερο είναι κάποιο θερμός  όπως αυτό .. https://thefoukouproject.gr/product-category/pots/

Τώρα άμα σου πω ότι παίζει να μας είχαν φέρει τέτοιο δώρο στο γάμο μας και δεν έχω καμία απολύτως ιδέα πού παίζει να είναι… 😅

Δημοσ.

Είναι κανένας φίλος της πίτσας (προσοχή με ι)..να μοιραστούμε κάνα μυστικό??...με poolish 24ωρης ωρίμανσης..και άλλες 12 ώρες από το ζύμωμα...ζυμαρακια αυστηρά στα 270-280 γραμμάρια 

IMG_20221210_202035.jpg

IMG_20221210_202557.jpg

  • Like 7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alex19871987 είπε

Είναι κανένας φίλος της πίτσας (προσοχή με ι)..να μοιραστούμε κάνα μυστικό??...με poolish 24ωρης ωρίμανσης..και άλλες 12 ώρες από το ζύμωμα...ζυμαρακια αυστηρά στα 270-280 γραμμάρια 

IMG_20221210_202035.jpg

IMG_20221210_202557.jpg

Δυνατός! Εγώ τώρα πήρα πέτρα και αρχίζω να την ψάχνω. Αλεύρι 00; Από όσο βλέπω δεν έβαλες κάποια λαμαρίνα από πάνω ε;

Εγω σκέφτομαι να δοκιμάσω να την καπακώσω με ένα ταψι ινοξ που έχω που είναι 3cm πιο μεγάλο από την πέτρα. 

 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, alex19871987 είπε

Είναι κανένας φίλος της πίτσας (προσοχή με ι)..να μοιραστούμε κάνα μυστικό??...με poolish 24ωρης ωρίμανσης..και άλλες 12 ώρες από το ζύμωμα...ζυμαρακια αυστηρά στα 270-280 γραμμάρια 

IMG_20221210_202035.jpg

IMG_20221210_202557.jpg

Εγώ φτιάχνω ζύμη με τη συνταγή από το mypizzaproject και την αφήνω να ωριμάσει τουλάχιστον 48 ώρες. 
Φτιάχνω τη δική μου σάλτσα και συνήθως παίζω μόνο με φρέσκια μοτσαρέλα και βασιλικό ή και με προσούτο ή μπέικον. 
Η πίτσα με τη μεγαλύτερη απήχηση είναι με λευκή σάλτσα, που τη φτιάχνω με χτυπημένη κρέμα γάλακτος λίγο αλάτι κι σκόρδο και από υλικά κρεμμύδι, κοτόπουλο βραστό ή ψητό μοτσαρέλα και μασκαρπόνε. Να είναι η θερμοκρασία όσο το δυνατόν πιο ψηλά & ψήνεται για 4-5 λεπτά. 
Βλέπω πως στο άνοιγμα το έχεις. 
Απλά να το πω για την παρέα πως το άνοιγμα θέλει προσοχή ώστε να φουσκώσει το στεφάνι. Να μην ανοίγεται με πλάστη αλλά με το χέρι με συγκεκριμένο τρόπο. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες και στο mypizzaproject.com και στο YouTube. 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, vins είπε

Έκλαψα με το ερωτηματικό 😅

Παιδιά ερώτηση: πείτε ότι ψήνω και θέλω να κρατήσω τα κρέατα (κάνα 2-3 κιλά) ζεστά για καμία ώρα. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος; Να τα μαζέψω στη γαστρα και να έχω τον έναν (απέναντι από τη γαστρα) από τους τρεις καυστήρες ανοιχτό στο χαμηλό;

Μιλάω κυρίως για λουκάνικα και κοτόπουλο 

Ευχαριστω 

Ήδη έχουν αναφερθεί τρόποι που μπορείς να το κάνεις αυτό. Ένας ακόμα είναι να τα τυλίξεις με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, όπου έπειτα μπορείς να τα τοποθετήσεις στον φούρνο της ηλεκτρικής κουζίνας, εφόσον δεν τον χρησιμοποείς 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/12/2022 στις 10:37 ΜΜ, est είπε

👏 Την επόμενη φορά δοκίμασε και χωρίς αλουμινόχαρτο ...

Χάνει πολύ στις φωτό...εγώ κάνω τη συνταγή του iacopeli...αρκετά πιο καλή καθώς την έχω δοκιμάσει..εκεί που πιστεύω παίζει μεγάλο ρόλο πέρα από το poolish με ωρίμανση 24 ωρών και το αλεύρι..είναι το ζύμωμα.. θερμοκρασία στοχεύω στους 350 και πάνω...το μόνο κακό είναι πως στην ψησταριά με κλειστό καπάκι δεν έχεις τις πολύ δυνατές φωτιές από την κάνω μεριά της πίτσας...εγώ παίζω με ντομάτα σε κονσέρβα Ιταλίας ποπ με λίγο αλάτι μέσα μια πρέζα ζάχαρη και τίποτα άλλο... τυρί μοτσαρέλα..δοκίμασα και από βουβάλι αλλά νομίζω βγάζει πολλά υγρά...

Στις 9/12/2022 στις 10:37 ΜΜ, est είπε

👏

 

Επεξ/σία από alex19871987

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...