ηνίοχος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Trelloneritis είπε Χρόνια πολλά σε όλους, με γεμάτες ψησταριές και τραπέζια. Τί μυρωδικά/μπαχαρικά να χρησιμοποιήσω για πανσέτα στη σούβλα; Σκέφτομαι να πάω με αυτή τη συνταγή. Έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο; Τα σπίτια μας να έχουν πάντα χαρές και οι ψησταριές μας να είναι πάντα γεμάτες, χρόνια πολλά σε όλους με υγεία. χρόνια πολλά υγεια και πολλά ψησίματα στη συνταγή των μπαχαρικών προσωπικά θα πρόσθετα λίγο μπαχάρι , μπούκοβο γλυκό αλεσμένο, ξύσμα απο λεμόνι, και θυμάρι , και μάλλον θα αφαιρούσα τον κουρκουμά , ακόμη μια μαρινάδα σε χυμό πορτοκαλιού για μερικές ώρες πριν το ψήσιμο θα του ταίριαζε και κατα το ψήσιμο μπορείς να κάνεις επάλειψη ή ψέκασμα με ένα μείγμα απο χυμό πορτοκαλιού και μέλι 1
panoss1 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2022 https://www.skroutz.gr/s/28163353/Kaiser-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-4-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι-E20B50B24-SB.html Δύο κομμάτια στο Σείριο στον Κωτσόβολο στα 275 ευρώ σήμερα το μεσημέρι,για όποιον ενδιαφέρεται. Καλά Χριστούγεννα σε όλους. 1
alex19871987 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Στις 23/12/2022 στις 7:49 ΜΜ, alimentas είπε To μελι (λιγο ετσι) το ανεβασε παρα πολυ.Ταιριαξε πολυ με το λαδι τρουφας που ειναι εντονο.Στην μια εβαλα κ σαλαμι αερος απο Μιραν πικαντικο κ εδεσε ολο.Η σαλτσουλα αξιζει μια δοκιμη Εννοειται.Η ζυμη που κανω οταν θελω να παιξω κ να κανω καμια δοκιμη ειναι η πιο απλη κ για μενα η πιο bulletproof . 1 κιλο αλευρι, 63% υγρασια (630 ml δηλαδη στο κιλο νερο βρυσης που τωρα λογω κρυου, δροσερο ειναι οτι καλυτερο),24 gr αλατι κ 2 gr ξερη μαγια.Kαι παιζω με την υγρασια,στην συγκεκριμενη ανεβηκα στο 66% (660 ml νερο στο κιλο).Καπουτο κοκκινο επισης που για μενα διαχειριζεται το νερο κ το αποροφαει καλυτερα απ ολα τ αλευρια που εχουμε εδω. Μετα απλα πραγματα.Δεν εμπλεξα με ψυγεια γιατι ο καιρος ειναι οτι πρεπει για ζυμαρι πιτσας.Οποτε 4 ωρες φουσκωμα σε θερμοκρασια δωματιου,μετα μπαλες κοντα στα 280gr κ φουσκωμα αλλες 2-3 ωρες. Το αποτελεσμα της ζυμης πολυ καλο,πολυ λειο κ επισης ανοιγε πανευκολα παρα την μεγαλη υγρασια με ελαχιστο αλευρι. Σιγουρα οι πολλες ωρες δινουν αλλη γευση οπως αντιστοιχα το προζυμι στα ψωμια.Απλα θεωρω οτι ξεν αξιζουν τον κοπο ισως,που ειναι βεβαια κ στην ορεξη/χρονο του καθενος.Κ εγω κανω απλα πιο σπανια,θα εκανα συνεχεια αν ειχα ξυλοφουρνο. Εγώ κάνω poolish 16 ωρών...μετά ζύμωμα 10-15 λεπτά και μετά 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου...8 ώρες ψυγείο...και μετά αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου 4-5 ώρες .... συμφωνείς πως το ζύμωμα είναι πολύ σημαντικό για να βγεί καλή??επίσης αλεύρι Caputo που βρίσκεις εύκολα??να η δική μου αλλά ψήσιμο σε barbecue γκαζιού...δεν έχεις τις ψηλές θερμοκρασίες γύρω και από πάνω όπως σε ooni 2
vins Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλά Χριστούγεννα με υγεία! Ξεκινήσαμε με το επιδόρπιο, κυδώνια στη γαστρα με κρασί! Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2022 από vins 3
vins Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, vins είπε Καλά Χριστούγεννα με υγεία! Ξεκινήσαμε με το επιδόρπιο, κυδώνια στη γαστρα με κρασί! Και λίγα από τα κρεατικά, μην ξεχνιόμαστε 😂 Το σουβλάκι είναι πρόβειο παραγγελία από Θεσσαλία. 4 2
ilpapacha Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Καλές γιορτές, με υγεία! Το «ρίξαμε» στα ζυμάρια απόψε 12
Rabbit30 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Από προχθές, συνταγή αδελφών Μαλλιώρα. Το καλύτερο που έχω κάνει! Καλες γιορτές σε όλους με υγεία. 8
Amaretos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Γουρουνακι μικρο, 10 κιλα συνολο περιπου, το μισο κανα 4.5 χωρις κεφαλι, εγινε καταπληκτικο, και πετσα τρελη, αλλατισμα απο την προγουμενη ημερα στην πετσα, και στο ψυγειο, σκουπισμα και ξανα αλατισμα το βραδυ, σκουπισμα το πρωι αλλατοπιπερο παντου και σουβλα. Αξιζει παιδες δοκιμαστε. https://drive.google.com/file/d/117EgCdQfEBtsYTkwWCBd_o9Jg-sHTAV5/view?usp=sharing 13
assos01 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Καλές γιορτές σε όλους με υγεία! Πρώτη μου προσπάθεια στη γάστρα με αρνάκι 2 κιλά και πατάτες 1 κιλό. 3 ώρες συνολικό ψήσιμο indirect στους 180 βγήκαν όλα λουκούμι! 11
Fabbyyy Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2022 Εγκαίνια σήμερα στην καινούρια μου Napoleon Rogue 425. Αναβάθμιση από μια σκατένια Bormann 3100, που λόγω της κάκιστης κατασκευής της και τις ατελείωτες αναφλέξεις που μου προσέφερε, μου πήρε φωτιά ολόκληρη και αναγκαστικά χρησιμοποίησα πυροσβεστήρα και την πέταξα αμέσως στον κάδο. Είναι δυνατόν να κυκλοφορεί στην αγορά σειρά ψησταριών που δεν έχει ούτε καν δοχείο από κάτω για συλλογή των λιπών και αυτά να "λιμνάζουν" στο ταψί από κάτω, περιμένοντας να αρπάξουν φωτιά; Πως παίρνει άδεια ένα τέτοιο πράγμα να κυκλοφορήσει στην αγορά; Καμία σχέση. Άλλος κόσμος να ψήνεις σε μια σοβαρή ψησταριά υγραερίου. Ότι πληρώνεις παίρνεις ισχύει και εδώ στο 100%. Απίθανη διαφορά στα flavorbars από ανοξείδωτο σε σύγκριση με την λαμαρίνα που έχουν τα φτηνά BBQ. Τεράστια η διαφορά στην ποιότητα κατασκευής παντού, σε όλα τα μέρη. Πρώτη επαφή έγινε με μοσχαρίσιες μπριζολάρες σούπερ χοντροκομμένες. Ψημένες απο τις 2 πλευρές για 8 λεπτά έκαστως και στην συνέχεια ανέβασμα στο "πάνω διάζωμα", τσίμπημα με θερμομετράκι και ρύθμιση καυστήρων για να έχω στο καπάκι 180βαθμούς. 25 λεπτά μετά, το αποτέλεσμα: μαγικό. 12
aenaos15 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Καλημερα και χρονια πολλα!! Μπορει καποιος να μου θυμισει χρονους και θερμοκρασιες για προβατο κοντοσουβλι;;;;
ηνίοχος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, aenaos15 είπε Καλημερα και χρονια πολλα!! Μπορει καποιος να μου θυμισει χρονους και θερμοκρασιες για προβατο κοντοσουβλι;;;; καλημέρα χρόνια πολλά δεν έχει νόημα , με όλο το θάρρος μην μπαίνετε στη λογική "ψήνω με χάρτη ακριβείας ", και αυτό γιατί έχουμε να κάνουμε με διαφορετικά μεγέθη , διαφορετικές ψησταριές , διαφορετικές κοπές και μέγεθος κ.α. για τη σούβλα κάποιες γενικές οδηγίες είναι , μέτρια ή και χαμηλή ένταση στη φωτιά και αυτό γιατί δεν θέλουμε πάρει χρώμα γρήγορα για την αρχή και όταν πλησιάζουμε προς την επιθυμητή θερμοκρασία ανεβάζουμε την ένταση ετσι ώστε να πάρει ωραίο χρώμα κάτι που δεν πρέπει να μας διαφευγει είναι το ψήσιμο χρειάζεται εμπειρία και είναι πολύ πιθανό και λογικό να υπα΄ρχουν και αποτυχημένες προσπάθειες άλλα έτσι γινόμαστε καλύτεροι ΥΓ τα γράφω όλα αυτά με αφορμή μιας ανάρτησης στη προηγουμενη σελίδα ΄που σύμφωνα με τα όσα γράφει έψησε μπριζόλα σε 8+8 λεπτά άμεσα + 25 λεπτά έμμεσα σε ποιο χαμηλή θερμοκρασία , έαν ακολουθήσω τους δικούς του χρόνους ψησίματος στη δική μου ψησταριά το αποτέλεσμα θα είναι μια ωραιότατη καμμένη , στεγνή μπριζόλα 12
Evgenios_V Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Καλημέρα χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά σε όλους... Ξεκίνησε το low & slow 4.1κ σπάλα χοιρινή... Πρώτος στόχος οι 70κατι και μετά τυλιγμα συν υγρά (χυμό πορτοκάλι κτλ) έως τους 94-96... Έχει ταψακι από κάτω για σχετική υγρασία... Υπολογίζω κάπου στις 22.00 να τρώμε...για να δούμε... Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους με υγεία... 8
est Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2022 56 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Καλημέρα χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά σε όλους... Ξεκίνησε το low & slow 4.1κ σπάλα χοιρινή... Πρώτος στόχος οι 70κατι και μετά τυλιγμα συν υγρά (χυμό πορτοκάλι κτλ) έως τους 94-96... Έχει ταψακι από κάτω για σχετική υγρασία... Υπολογίζω κάπου στις 22.00 να τρώμε...για να δούμε... Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους με υγεία... Ε τι να δούμε😆; Καταλάβαμε 👌! 🤗 🎄
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα