Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, est είπε

Οκ πάσο 😀.

Αλλά νομίζω ότι με τα χρήματα που έχει η σούβλα της Naterial ίσως δεν μπορείς κάτι καλύτερο 👌.

Αυτός ο μηχανισμός, μαζί με 2 σούβλες και μηχανισμό αερόψυκτο θα βγει γύρω στα 70-75€. Της Naterial έχει 52,5€. Νομίζω ότι αν με 20-25€ παραπάνω έχω διπλή σούβλα με καλύτερο αερόψυκτο μοτέρ που μπορώ να χρησιμοποιήσω και σε κάρβουνο αξίζει, τι λες; Θα με ενδιέφερε η γνώμη σου γιατί ψάχνομαι γενικά. Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Xorxhs! είπε

Καλη χρονια παίδες!

Για ψήσιμο πιτσας σε αεριο, bbq, λέω να βάλλω στην κεραμική πετρα ψησιματος, αντικολλητικο χαρτί ψησίματος. Έχετε να προτείνετε καποιο μη τοξικό και να αντέχει σε υψηλες θερμοκρασίες?

O μονος λογος που μπορω να σκεφτω να μπει το χαρτι ειναι για να την μεταφερεις στην πετρα αν δεν εχεις φτιαρι. Αν το κανεις γι αυτο το λογο τοτε οκ, κανε το και μετα απο ενα λεπτο που θα εχει ψηθει καπως η βαση τραβηξε το χαρτι και ασε την να πατησει πανω στην πετρα απ ευθειας. Αλλιως δεν υπαρχει αλλος λογος χρησης χαρτιου σε πετρα.

Αν φοβασαι οτι θα λερωθει, ασε την να λερωθει και στο επομενο ψησιμο γυρισε την τουμπα και θα καθαρισει μονη της απο τη ζεστη.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλη χρονια σε ολους με υγεια!!! 2 ερωτησουλες.

1)Για μαντεμένια γαστρα καλύτερα μαντεμι σκέτο ή το επισμαλτωμενο είναι καλυτερο;

https://www.skroutz.gr/s/30949924/ArtGaz-Γάστρα-Οβάλ-Μαντεμένια-29x22cm-JTKB28.html

2) Για κοτόπουλο, η σουβλα ή το εξάρτημα που το ψηνει όρθιο θεωρείτε ότι είναι καλυτερο; ή κάνουν την ίδια δουλεια;

Επεξ/σία από geornirv
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, geornirv είπε

2) Για κοτόπουλο, η σουβλα ή το εξάρτημα που το ψηνει όρθιο θεωρείτε ότι είναι καλυτερο; ή κάνουν την ίδια δουλεια;

σουβλα δεν εχω δοκιμάσει αλλά στην κοτοπουλιερα το αποτέλεσμα ειναι εξαιρετικό και νομιζω ειναι και λιγότερο μπελαλίδικη η ολη διαδικασία. 

ουσιαστική διαφορά από τη σούβλα δεν πιστέυω οτι θα εχει

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μαρινάδα παίζει μεγάλο ρόλο στο κοτόπουλο όπως και αν το κάνεις αλλά νομίζω σουβλα είναι πιο νόστιμο,γυρναει όλη την ώρα και λούζεται από το λίπος +το κάπνισμα από τις αναφλεξεις. Εγώ δεν βάζω ταψακι από κάτω στα σουβλιστα. Οι επισμαλτωμενες σε γλιτώνουν από την συντήρηση του σκέτο μαντεμιου. 

Επεξ/σία από tsiro7
  • Like 3
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Η μαρινάδα παίζει μεγάλο ρόλο στο κοτόπουλο όπως και αν το κάνεις αλλά νομίζω σουβλα είναι πιο νόστιμο,γυρναει όλη την ώρα και λούζεται από το λίπος +το κάπνισμα από τις αναφλεξεις. Εγώ δεν βάζω ταψακι από κάτω στα σουβλιστα. Οι επισμαλτωμενες σε γλιτώνουν από την συντήρηση του σκέτο μαντεμιου. 

Η συγκεκριμένη επισμαλτωμενη θα είναι καλη; επειδή είναι φθηνή ρωταω

Δημοσ.
12 ώρες πριν, tsiro7 είπε

νομίζω σουβλα είναι πιο νόστιμο,γυρναει όλη την ώρα και λούζεται από το λίπος +το κάπνισμα από τις αναφλεξεις

Aυτο ακριβως. Ολο το λιπος απο την πετσα και τα μπουτια αρχιζει και λιωνει και παει γυρω γυρω , ακομα και στο στηθος και το κανει πιο ζουμερο και νοστιμο. 

Φυσικα παιζει ρολο και το κοτοπουλο. Αν δοκιμασετε ελευθερας βοσκης (εχει σχεδον 2-3πλασια τιμη) θα καταλαβετε διαφορα

  • Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, geornirv είπε

Καλη χρονια σε ολους με υγεια!!! 2 ερωτησουλες.

1)Για μαντεμένια γαστρα καλύτερα μαντεμι σκέτο ή το επισμαλτωμενο είναι καλυτερο;

https://www.skroutz.gr/s/30949924/ArtGaz-Γάστρα-Οβάλ-Μαντεμένια-29x22cm-JTKB28.html

2) Για κοτόπουλο, η σουβλα ή το εξάρτημα που το ψηνει όρθιο θεωρείτε ότι είναι καλυτερο; ή κάνουν την ίδια δουλεια;

καλή χρονιά !!
   η επισμαλτωμένης γάστρας   είναι  ο πολύ ευκολος  καθαρισμός χωρίς να  απαιτεί  συντήρηση   το μειονέκτημα είναι οτι η επισμάλτωση μπορεί να σπάσει σε κάποιο χτύπημα,  θα έλεγα μάλιστα οτι είναι θέμα χρόνου να συμβεί   επειδή είναι βαριά εαν ζημιά γίνει εξωτερικά  δεν σε νοίαζει και πολύ  , εαν γίνει εσωτερικά  τότε το πρόβλημα είναι συνθετο  πρώτον γιατί χρειάζεται συντήρηση αλλα και προσοχή  μη τυχόν και κάποιο κομμάτι φλούδα  περάσει στο φαγητό
η διαφορά αναμεσα στη σούβλα και στη βάση ψησίματος είναι οτι η μεν βάση δίνει γεύση φούρνου ενώ η σούβλα ψητού σε ψησταριάς και αυτό γιατί τα λίπη πέφτουν πάνω στους ανακλαστήρες και αρωματίζουν το κρέας , εκτός  εαν  χρησιμοποιείς  ταψακι με νερό 

  • Like 2
Δημοσ.

Πρωτοχρονια ειπα να αναψω καρβουνακι να ψησω παϊδάκια (αρνι, ζυγουρι και προβατο). Αν εξαιρεσουμε οτι δεν ειχε ΚΑΘΟΛΟΥ αναφλεξεις, η γευση δεν ειχε να ζηλεψει κατι απο το γκαζι. Ετσι για καμια ειδικη περιπτωση που θελεις να κανεις κατι διαφορετικο με παρεα ειναι ωραιο το καρβουνο. Αλλα το γκαζι ρε παιδι μου εχει τετοια ευκολια που δεν συγκρινεται με τπτ. Και η γευση σχεδον η ιδια.

  • Like 7
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Πρωτοχρονια ειπα να αναψω καρβουνακι να ψησω παϊδάκια (αρνι, ζυγουρι και προβατο). Αν εξαιρεσουμε οτι δεν ειχε ΚΑΘΟΛΟΥ αναφλεξεις, η γευση δεν ειχε να ζηλεψει κατι απο το γκαζι. Ετσι για καμια ειδικη περιπτωση που θελεις να κανεις κατι διαφορετικο με παρεα ειναι ωραιο το καρβουνο. Αλλα το γκαζι ρε παιδι μου εχει τετοια ευκολια που δεν συγκρινεται με τπτ. Και η γευση σχεδον η ιδια.

Μεγαλη υποθεση!Αλλα..συγκεκριμενα η χοιρινη μπριζολα αδερφε εχει διαφορα στο καρβουνο πιανει 10/10 κι αν ειναι απο σπιτικο γουρουνι, οπως κατι μπριζολες τεραστιες που ψησαμε στο τζακι στο πατρικο τις προαλλες (οπως τις ειχε κοψει αυτος που τις εδωσε στον πατερα μου) μιλαμε..η απογειωση της γευσης μονο με μπολικο αλατι και φουλ ριγανη τιποτα αλλο😄

Ακομη και το ψαχνο βγηκε μαλακο, επαθα πλακα, βεβαια..σε μερικα σημεια πολυ λιπος  αλλα..γευση!!!!

Δημοσ.
5 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Φυσικα παιζει ρολο και το κοτοπουλο. Αν δοκιμασετε ελευθερας βοσκης (εχει σχεδον 2-3πλασια τιμη) θα καταλαβετε διαφορα

Θα πούμε το κοτόπουλο μοσχάρι.

1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Πρωτοχρονια ειπα να αναψω καρβουνακι να ψησω παϊδάκια (αρνι, ζυγουρι και προβατο). Αν εξαιρεσουμε οτι δεν ειχε ΚΑΘΟΛΟΥ αναφλεξεις, η γευση δεν ειχε να ζηλεψει κατι απο το γκαζι. Ετσι για καμια ειδικη περιπτωση που θελεις να κανεις κατι διαφορετικο με παρεα ειναι ωραιο το καρβουνο. Αλλα το γκαζι ρε παιδι μου εχει τετοια ευκολια που δεν συγκρινεται με τπτ. Και η γευση σχεδον η ιδια.

Πού να δεις η ηλεκτρική τι ευκολία έχει που δε συγκρίνεται με τίποτα.

Και η γεύση σχεδόν η ίδια.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, phanispal είπε

Θα πούμε το κοτόπουλο μοσχάρι.

Πού να δεις η ηλεκτρική τι ευκολία έχει που δε συγκρίνεται με τίποτα.

Και η γεύση σχεδόν η ίδια.

Έχω κάρβουνο, 2 ηλεκτρικές και υγραερίου. 

Το κάρβουνο μπελαλίδικο και ανθυγιεινό σε σχέση με την υγραερίου και η γεύση είναι πραγματικά πολύ κοντά. Αποκλειστικά για γεύση κερδίζει το κάρβουνο αλλά με μικρη διαφορά και κυρίως σε λιπαρά κρέατα.

Οι ηλεκτρικές και ειδικά μια ελληνική που έχω ινοξ με την αντίσταση από πάνω στο θέμα ευκολία κερδίζει χαλαρά και κάρβουνο και υγραέριο, αλλά η διαφορά στη γεύση δεν είναι καθόλου αμελητέα. Ωστόσο για λουκάνικα και κοτόπουλο είναι η πρώτη μου επιλογή. Μετά μπαίνει πλυντήριο πιάτων όπως είναι και τη βγάζω και αστράφτει.

Το υγραέριο το έχω λιώσει από τότε που το πήρα και έχω κάνει και μεγάλα ψησιματα. Θεωρώ πως είναι overall μακράν το καλύτερο λόγω εύρους χρήσης, ευκολίας και γεύσης. Κάνει τα πάντα και νόστιμα, κρέατα, σούβλες, γάστρας μαγειρευτά, πίτσα, ακόμα και γλυκά (έκανα κυδώνια κρασατα πχ) και ψωμί. 

  • Like 4
Δημοσ.

Παίδες ερώτηση, έχω μια κατσαρόλα εξολοκλήρου ινοξ από τα ικεα που είναι μεγαλουτσικη. Δε φαντάζομαι να έχω θέμα να τη βάλω σαν γαστρα στην ψησταριά ε; Μιλάμε για ψήσιμο 2 ωρών. Έχω γαστρα αλλά δεν χωράει 2 ρολά που θέλω να βάλω και η κατσαρόλα είναι ιδανική σε μέγεθος. Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...