Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
Στις 6/1/2023 στις 3:55 ΜΜ, Xorxhs! είπε

το πρόβλημα μου ειναι οτι κατα την μεταφορά με το φτυαρι και αφου εχω ριξει αρκετο καλαμποκαλυερο, πα΄λι δεν μπορώ να μεταφέρω ευκολα την πίτσα. Δε γλυστραει, ισως γιατι ειναι παραφορτωμενη με υλικα, ίσως γιατι το μεγεθος της ειναι μεγαλο. Με το χαρτί θα ήταν άνετη η μεταφορά της 

Παίρνω το ζυμάρι που έχει ξεκουραστεί 2 ώρες σε μπάλα και το τοποθετώ σε ένα πιάτο με αλεύρι και από τις δύο πλευρές.

Το ανοίγω στον πάγκο με τα χέρια.

Το μεταφέρω σε ξύλινο φτυάρι που έχω ρίξει σιμιγδάλι. Προσοχη να μην έχει υγρασία, λάδι ή άλλο υγρό το φτυάρι.

Προσθέτω υλικά γρήγορα και την βάζω στην πέτρα και γλυστραει Μια χαρά. 

Χτες βρήκα και πιο σωστό τρόπο να τη βάζω στην πέτρα. Χώνω το φτυάρι βαθιά στον φούρνο ενώ ταυτόχρονα το σηκώνω σε μεγάλη γωνία. Έτσι τραβώντας το προς τα έξω φεύγει πιο εύκολα και χωρίς να χαλάσει το σχήμα της. 

Γενικά το φτυάρι πρέπει να είναι στεγνό, σε θερμοκρασία δωματίου και να έχει σιμιγδάλι ή αλεύρι. Αν χρησιμοποιείς ένα φτυάρι για να βάζεις και να βγάζεις πίτσες θα πρέπει να το αφήνεις να κρυώνει και να το σκουπιζεις από λάδια που μπορεί να τρέξουν από την προηγούμενη πίτσα.

  • Like 5
Δημοσ.
5 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Παίρνω το ζυμάρι που έχει ξεκουραστεί 2 ώρες σε μπάλα και το τοποθετώ σε ένα πιάτο με αλεύρι και από τις δύο πλευρές.

Το ανοίγω στον πάγκο με τα χέρια.

Το μεταφέρω σε ξύλινο φτυάρι που έχω ρίξει σιμιγδάλι. Προσοχη να μην έχει υγρασία, λάδι ή άλλο υγρό το φτυάρι.

Προσθέτω υλικά γρήγορα και την βάζω στην πέτρα και γλυστραει Μια χαρά. 

Χτες βρήκα και πιο σωστό τρόπο να τη βάζω στην πέτρα. Χώνω το φτυάρι βαθιά στον φούρνο ενώ ταυτόχρονα το σηκώνω σε μεγάλη γωνία. Έτσι τραβώντας το προς τα έξω φεύγει πιο εύκολα και χωρίς να χαλάσει το σχήμα της. 

Γενικά το φτυάρι πρέπει να είναι στεγνό, σε θερμοκρασία δωματίου και να έχει σιμιγδάλι ή αλεύρι. Αν χρησιμοποιείς ένα φτυάρι για να βάζεις και να βγάζεις πίτσες θα πρέπει να το αφήνεις να κρυώνει και να το σκουπιζεις από λάδια που μπορεί να τρέξουν από την προηγούμενη πίτσα.

Σε ευχαριστώ Φάνη για το χρόνο σου, ίσως να ειναι και το ζυμάρι, εγω χρησιμοποιω το έτοιμο της pilsburry. Θα δοκιμάσω και τη μεθοδο με το χαρτί ψησίματος και θα επανέλθω

  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Xorxhs! είπε

Σε ευχαριστώ Φάνη για το χρόνο σου, ίσως να ειναι και το ζυμάρι, εγω χρησιμοποιω το έτοιμο της pilsburry. Θα δοκιμάσω και τη μεθοδο με το χαρτί ψησίματος και θα επανέλθω

Φίλε μου εκ πείρας σου μιλάω, τα έτοιμα ζυμάρια δεν πρόκειται να σου δώσουν αποτελέσματα σαν αυτά των παιδιών. Εμένα της ίδιας εταιρίας που αναφέρεις, έγινε πολύ καλύτερο στο φούρνο από ότι στην ψησταριά υγραερίου και το δοκίμασα με διάφορους τρόπους. 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, vins είπε

Φίλε μου εκ πείρας σου μιλάω, τα έτοιμα ζυμάρια δεν πρόκειται να σου δώσουν αποτελέσματα σαν αυτά των παιδιών. Εμένα της ίδιας εταιρίας που αναφέρεις, έγινε πολύ καλύτερο στο φούρνο από ότι στην ψησταριά υγραερίου και το δοκίμασα με διάφορους τρόπους. 

με ζυμαρι 3 ημερων

εικόνα_Viber_2023-01-08_22-34-37-554.jpg

εικόνα_Viber_2023-01-08_23-07-59-049.jpg

εικόνα_Viber_2023-01-08_23-07-05-206.jpg

Επεξ/σία από gudinakos
  • Like 12
Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Είμαι σε αναζήτηση πρώτης ψησταριάς αερίου και καλώς ή κακώς ( εσείς θα μου πείτε ) σκέφτομαι  να κινηθώ ανάμεσα σε Napoleon Freestyle 365  ή Napoleon Rogue 425 . Η ερώτηση μου είναι η εξής . Αξίζει η διαφορά της rogue σε σχέση με τη Freestyle ? Ευχαριστώ

 

 

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, benrgv είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Είμαι σε αναζήτηση πρώτης ψησταριάς αερίου και καλώς ή κακώς ( εσείς θα μου πείτε ) σκέφτομαι  να κινηθώ ανάμεσα σε Napoleon Freestyle 365  ή Napoleon Rogue 425 . Η ερώτηση μου είναι η εξής . Αξίζει η διαφορά της rogue σε σχέση με τη Freestyle ? Ευχαριστώ

 

 

 

Και μόνο που έχει flavorbars από ανοξείδωτο ατσάλι η Rogue 425 αξίζει να πας σε αυτήν. Μηδενικές αναφλέξεις και γιγάντια διαφορά στην διάρκεια ζωής. Ότι και να κάνεις, τα επισμαλτωμένα της Freestyle θα τα αλλάξεις σε Χ καιρό γιατί θα σου σκουριάσουν.
Επίσης η Rogue έχει 5 flavorbars (ένα πάνω από κάθε καυστήρα και 2 ενδιάμεσα για καλύτερη κατανομή θερμοκρασίας και μείωση αναφλέξεων) ενώ η Freestyle 3: ένα πάνω από κάθε καυστήρα.

Μετά έχεις και καλύτερα ροδάκια μετακίνησης, ανοξείδωτο ταψάκι συλλογής λίπους (η freestyle και εδώ έχει επισμαλτωμένο που κάποτε θα σου σκουριάσει), ντουλάπι κανονικό κάτω, 9 εκατοστά παραπάνω επιφάνεια ψησίματος, καλύτερο και πιο βαρύ καπάκι και καλύτερο θερμόμετρο. 
Για μένα αξίζει τα 150€ που κοστίζει παραπάνω το Rogue

Επεξ/σία από Fabbyyy
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 8/1/2023 στις 7:48 ΜΜ, gudinakos είπε

εχει καποιος γνωμη για αυτη?σκευτομαι να αντικαταστησω την μαντεμενια της napoleon 365 με αυτη

https://bbqspecialist.gr/product/schara-inox-l-vareos-typoy/

 

Με βάση τον σχεδιασμό της, ίσως είναι πιο δύσκολο το καθάρισμά της.

  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, fysikos είπε

για δώσε και την συνταγη για το ζυμάρι

σε φουρνακι ferrari που περναει 500 βαθμους εγω την εβαλα 460 και εκανε 90 δευτερολεπτα

 

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 8/1/2023 στις 6:48 ΜΜ, Xorxhs! είπε

Σε ευχαριστώ Φάνη για το χρόνο σου, ίσως να ειναι και το ζυμάρι, εγω χρησιμοποιω το έτοιμο της pilsburry. Θα δοκιμάσω και τη μεθοδο με το χαρτί ψησίματος και θα επανέλθω

Μία χαρά λύση είναι και η λαδόκολλα , τουλάχιστον για ψήσιμο σε ψησταριά και μην στεναχωριέσαι δεν καίγεται τουλάχιστον εκεί που εφάπτεται με την πίτσα 

Στις 8/1/2023 στις 7:48 ΜΜ, gudinakos είπε

εχει καποιος γνωμη για αυτη?σκευτομαι να αντικαταστησω την μαντεμενια της napoleon 365 με αυτη

https://bbqspecialist.gr/product/schara-inox-l-vareos-typoy/

 

Υποθέτω ότι έχεις θέμα με αναφλέξεις ,  Μ αυτή τη σχάρα θα μειωθούν σίγουρα είναι πολύ πιθανό όμως να  αλλάξει και η γεύση όχι απαραίτητα  όμως χειρότερη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και καλή χρονιά.

Την Κυριακή είχε κότα στη σούβλα. Όπως και τις προηγούμενες φορές η Rogue 425  ζωγράφισε.

spacer.png

Επεξ/σία από shodan
  • Like 9
Δημοσ.
16 ώρες πριν, gudinakos είπε

σε φουρνακι ferrari που περναει 500 βαθμους εγω την εβαλα 460 και εκανε 90 δευτερολεπτα

 

ποιο φουρνάκι Φερραρι φτάνει τους 500ιους???

 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...