Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

δυστυχώς δεν ξέρω κάποια αλλη λύση  εκτός απο το γύρισμα  όταν  αφού ψηθεί   μάλλον χρειάζεσαι λίγη εξάσκηση  στο χρόνο  , διαφορετικά  τα ψήνεις σε πλάκα  αλλα τότε θα είναι σαν σε τηγάνι και δε λέει

Με την πλευρά που έχει ρίγες είναι λίγο καλύτερα.

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

δυστυχώς δεν ξέρω κάποια αλλη λύση  εκτός απο το γύρισμα  όταν  αφού ψηθεί   μάλλον χρειάζεσαι λίγη εξάσκηση  στο χρόνο  , διαφορετικά  τα ψήνεις σε πλάκα  αλλα τότε θα είναι σαν σε τηγάνι και δε λέει

Εμένα πάλι τα burgers (και τα κανονικά οχι μόνο  smashed ) βγαίνουν τέλεια στην πλάκα και καλύτερα από ότι στη σχάρα. Βέβαια έχουν φροντίσει γι αυτό και οι τεχνίτες που έχουν δώσει ότι να ναι κλίσεις στο μπαλκόνι, όποτε η πλάκα δεν κρατάει καθόλου λίπη 😅

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, jimgoodman είπε

Με την πλευρά που έχει ρίγες είναι λίγο καλύτερα.

 εντάξει σχαροτήγανο :P:P

16 λεπτά πριν, vins είπε

Εμένα πάλι τα burgers (και τα κανονικά οχι μόνο  smashed ) βγαίνουν τέλεια στην πλάκα και καλύτερα από ότι στη σχάρα. Βέβαια έχουν φροντίσει γι αυτό και οι τεχνίτες που έχουν δώσει ότι να ναι κλίσεις στο μπαλκόνι, όποτε η πλάκα δεν κρατάει καθόλου λίπη 😅

 κοίτα περι ορέξεως  ο καθένας  όπως του αρέσει   αυτό που θέλω να πω είναι οτι εαν σου αρέσει η γεύση της πλάκας  τότε δεν χρειαζεται να δώσεις χρήματα για μια ψησταριά   , κάνεις το ίδιο και με ένα τηγάνι  , ο λόγος που ψήνουμε σε σχάρα είναι για να αποφύγουμε τα λίπη και αυτό  γιατι  κατα το ψήσιμο τα λίπη λιώνουν και  φευγουν αφου πρώτα αρωματίσουν το ψητά  χωρίς να στεγνώνουν

 

  • Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, vins είπε

Βέβαια έχουν φροντίσει γι αυτό και οι τεχνίτες που έχουν δώσει ότι να ναι κλίσεις στο μπαλκόνι, όποτε η πλάκα δεν κρατάει καθόλου λίπη 😅

Στην πίζα μένεις ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Keosen είπε

Για μαντεμενιες σχαρες η Napoleon λεει να χρησιμοποιουμε αυτην με τις ορειχαλκινες τριχες γι αυτο και την πηρα https://www.skroutz.gr/s/33895341/Napoleon-Βούρτσα-Καθαρισμού-για-BBQ-62056.html


Αλλα θεωρησα οτι θα παιρνει ανταλλακτικα αλλιως τι θα κανω θα δινω 20€ καθε λιγο και λιγακι οταν χαλαει το βουρτσακι? :D

 για ποιο λόγο  δεν  κάνει να χρεισημοποιήσουμε  ατσάλινη βουρτσα ;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Πλεον βρισκεις σε ολα τα σουπερ μαρκετ αντικολλητικο σπρευ για φορμες κεικ, βαφλιερες κλπ. Ψεκασε τη σχαρα πριν βαλεις το φαγητο και δεν θα κολλαει τπτ. Απλα ΠΡΟΣΟΧΗ να εχεις σβησει τους καυστηρες γιατι ειναι εύφλεκτο και θα αρπαξει αν ψεκασεις με αναμενους καυστηρες. Μολις ψεκασεις αναψε τους παλι. Ειναι κραμβελαιο και ειναι ιδανικο γι αυτη τη χρηση.

Εγω το χρησιμοποιω πανω απο ενα χρονο πριν το ψησιμο αν βαλω κατι που μπορει να κολλησει, αλλα και για seasoning και προστασια μετα το τριψιμο της σχαρας. Ουτε πινελα, ουτε χαρτια, ουτε τπτ. Σε 5" εχεις κανει ολη τη σχαρα.

απλα ψεκαζεις την σχαρα μετα το ψησιμο/τριψιμο με αυτο το σπρει δλδ ? και μετα δεν απλωνεις λαδι ?

μπορεις να ψεκασεις κ το φαγητο με αυτο ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

 για ποιο λόγο  δεν  κάνει να χρεισημοποιήσουμε  ατσάλινη βουρτσα ;

Δεν ξερω, ισως ειναι πολυ σκληρες για το μαντεμι και μπορει να το γδαρουν?
Παντως 2 βουρτσες βγαζει η Napoleon και για μαντεμι προτεινει την ορειχαλκινη.

Επεξ/σία από Keosen
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kenton 

32 λεπτά πριν, Keosen είπε

Δεν ξερω, ισως ειναι πολυ σκληρες για το μαντεμι και μπορει να το γδαρουν?
Παντως 2 βουρτσες βγαζει η Napoleon και για μαντεμι προτεινει την ορειχαλκινη.

Στην Kenton Naterial 4 καυστηρες με τι μπορώ να καθαρίζω τις σχαρες;λογικα αν εχω καταλαβει καλα ειναι εμαγιε...και με τι μποορω να καθαριζω την μαντεμενια; Νεος στο ψησιμο σε  υγραεριο και εχω ψησει 2-3 φορες....σε αυτην. Στην μαντεμενια αλειψα ηλιελαιο αλλα δεν νομιζω οτι πηγε καλα αφου τα σουβλακια που εβαλα πανω βγηκαν στεγνα και το μαντεμι εχει πανω του μαυρα και δεν ξερω πως να το καθαρισω. Επίσης εχει κάποιος κανενα αξιοπιστο θερμομερο είτε με ακίδα είτε με καλώδιο, οχι ασυρματο λογω κοστους...Ευχαριστώ

 

 

Επεξ/σία από trelomam
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ηνίοχος είπε

 εντάξει σχαροτήγανο :P:P

 κοίτα περι ορέξεως  ο καθένας  όπως του αρέσει   αυτό που θέλω να πω είναι οτι εαν σου αρέσει η γεύση της πλάκας  τότε δεν χρειαζεται να δώσεις χρήματα για μια ψησταριά   , κάνεις το ίδιο και με ένα τηγάνι  , ο λόγος που ψήνουμε σε σχάρα είναι για να αποφύγουμε τα λίπη και αυτό  γιατι  κατα το ψήσιμο τα λίπη λιώνουν και  φευγουν αφου πρώτα αρωματίσουν το ψητά  χωρίς να στεγνώνουν

 

Εννοείται όπως αρέσει στον καθένα! Εγώ αυτό κάνω, δοκιμάζω διάφορα και βλέπω τι μου αρέσει. Επειδή λέει κάποιος στο Ίντερνετ ότι γι αυτό κάνουμε αυτό, δεν το ακολουθώ τυφλά!

Εχω ήδη δοκιμάσει άπειρα πράγματα. Χρησιμοποιώ την ψησταριά πλέον σχεδόν κάθε μέρα. Πέρα απο τα ψητά κάνω ψωμιά, μαγειρευτά στη γαστρα και στην κατσαρόλα, ακόμα και γλυκά. 

Η πλάκα είναι εργαλείο στην ψησταριά για διάφορους σκοπούς, ίσως όχι για εσένα.

Γενικα μην κάνεις plancha shaming 😅

 

1 ώρα πριν, Evgenios_V είπε

Στην πίζα μένεις ?

Αν εμένα Πίζα καλά θα ήταν, αυτή ακόμα στέκεται! Το δικό μου στα χρόνια της θα χει ξαναχτιστεί 100 φορές 😂

Δημοσ.

Στην Kenton Naterial 4 καυστηρες με τι μπορώ να καθαρίζω τις σχαρες;λογικα αν εχω καταλαβει καλα ειναι εμαγιε...και με τι μποορω να καθαριζω την μαντεμενια; Νεος στο ψησιμο σε  υγραεριο και εχω ψησει 2-3 φορες....σε αυτην. Στην μαντεμενια αλειψα ηλιελαιο αλλα δεν νομιζω οτι πηγε καλα αφου τα σουβλακια που εβαλα πανω βγηκαν στεγνα και το μαντεμι εχει πανω του μαυρα και δεν ξερω πως να το καθαρισω. Επίσης εχει κάποιος κανενα αξιοπιστο θερμομερο είτε με ακίδα είτε με καλώδιο, οχι ασυρματο λογω κοστους...Ευχαριστώ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ritualistic είπε

απλα ψεκαζεις την σχαρα μετα το ψησιμο/τριψιμο με αυτο το σπρει δλδ ? και μετα δεν απλωνεις λαδι ?

μπορεις να ψεκασεις κ το φαγητο με αυτο ?

Αν θελω να ψησω κατι ευαισθητο και φοβαμαι οτι θα κολλησει, ζεσταινω σχαρα, κλεινω καυστηρες, ψεκαζω στο σημειο που θα ψησω, αναβω παλι καυστηρες και βαζω το φαγητο για ψησιμο.

Οταν εχω τριψει ολη τη σχαρα, αντι να την περασω με πινελο και λαδι (ή οπως το κανει ο καθενας τελος παντων), απλα ψεκαζω με αυτο ολη τη σχαρα και ειναι ετοιμη.

Επισης το χρησιμοποιω οταν ψηνω ενα κεικ και δεν θελω να κολλησει στο ταψι/φορμα.

Μπαινει και πανω στο φαγητο.

15 λεπτά πριν, geornirv είπε

Αύριο βγάζει το lidl μαντεμένια κατσαρόλα με μαντεμένιο τηγάνι-καπάκι. Αξίζει; Ξέρει κανείς ;

Aν λεμε το ιδιο τοτε ειναι αλουμινιο και οχι μαντεμι.

Δημοσ.

Έχω εδώ και αρκετά χρόνια ένα αντίστοιχο μοντέλο της παρακάτω. 

https://www.skroutz.gr/s/19955936/Unimac-Ψησταριά-Υγραερίου-Trend-661315-με-Μαντεμένια-Σχάρα-4-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι.html 

 

Γενικά πολύ ευχαριστημένος αλλά πλέον τα προστατευτικα των καυστηρων έχουν γίνει λίγο χάλια και είναι μέσα στην σκουριά. Γνωρίζει κάποιος από που μπορώ να βρω ανταλλακτικά? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, imr είπε

Έχω εδώ και αρκετά χρόνια ένα αντίστοιχο μοντέλο της παρακάτω. 

https://www.skroutz.gr/s/19955936/Unimac-Ψησταριά-Υγραερίου-Trend-661315-με-Μαντεμένια-Σχάρα-4-Εστίες-και-Πλαϊνό-Μάτι.html 

 

Γενικά πολύ ευχαριστημένος αλλά πλέον τα προστατευτικα των καυστηρων έχουν γίνει λίγο χάλια και είναι μέσα στην σκουριά. Γνωρίζει κάποιος από που μπορώ να βρω ανταλλακτικά? 

Μπορείς να πας σε ένα σιδηρουργείο/στράντζα στην γειτονιά σου, με ένα δείγμα και μα σου φτιάξουν καινούργια. 

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Keosen είπε

Δεν ξερω, ισως ειναι πολυ σκληρες για το μαντεμι και μπορει να το γδαρουν?
Παντως 2 βουρτσες βγαζει η Napoleon και για μαντεμι προτεινει την ορειχαλκινη.

δεν εχει σημασία τι προτείνει  εταιρία  το μαντέμι σαν υλικό είναι πολύ σκληρό και δεν φθείρεται σε καμιά περίπτωση απο βούρτσα , εδώ είναι δύσκολο να το τρυπήσει κανείς πόσο μάλλον να  χαλάσει με συρματόβουρτσα , εκτός και εαν η σχάρα σου είναι εμαγιέ  αλλά τότε δεν χρειάζεται διότι καθαρίζει πολύ ευκολα με λίγο νερό και απορρυπαντικό ,

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...