Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ξερω οτι εχει γινει πολλες φορες αναφορα για το συρταρωτο ταψακι για τα λίπη....όμως ήθελα να ρωτησω...εκτος από αλουμινοχαρτο ή κατασκευή νέου με νερό και βρυσακι...μπορεί να μπει λαδόκολλα ή άμμος ή να βουλωσω την τρύπα και να το γεμίσω νερό; θα έχω κάποιο θέμα αν ακολουθησω κάποια από αυτές τις μεθόδους;;

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, geornirv είπε

Το ξερω οτι εχει γινει πολλες φορες αναφορα για το συρταρωτο ταψακι για τα λίπη....όμως ήθελα να ρωτησω...εκτος από αλουμινοχαρτο ή κατασκευή νέου με νερό και βρυσακι...μπορεί να μπει λαδόκολλα ή άμμος ή να βουλωσω την τρύπα και να το γεμίσω νερό; θα έχω κάποιο θέμα αν ακολουθησω κάποια από αυτές τις μεθόδους;;

Ποιος ο λογος να το κανεις ολο αυτο; Ποια ψησταρια εχεις;

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ποιος ο λογος να το κανεις ολο αυτο; Ποια ψησταρια εχεις;

Jamestown, για να αποφύγω το καθαρισμα

Επεξ/σία από geornirv
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, vins είπε

Έκλαψα 😂

Γιατι δε δοκιμάζεις να κανεις το δικό σου;

πχ βρήκα πρόχειρα μια συνταγή:

https://smartinthekitchen.com/2017/10/homemade-onion-soup-seasoning/

Σημαντικό , ζυγίστε και κρατήστε δεδομένα των συνταγών , είναι απίστευτο το πόσο αλλάζει η γεύση 

 

4 ώρες πριν, geornirv είπε

Το ξερω οτι εχει γινει πολλες φορες αναφορα για το συρταρωτο ταψακι για τα λίπη....όμως ήθελα να ρωτησω...εκτος από αλουμινοχαρτο ή κατασκευή νέου με νερό και βρυσακι...μπορεί να μπει λαδόκολλα ή άμμος ή να βουλωσω την τρύπα και να το γεμίσω νερό; θα έχω κάποιο θέμα αν ακολουθησω κάποια από αυτές τις μεθόδους;;

Μην χρησιμοποιείς σε καμία περίπτωση αλουμίνιο σύμφωνα με ιατρικές εκθέσεις συνδέεται με την νόσο Αλτσχάιμερ, ούτε και λαδόκολλα θα σου πάρει φωτιά, μπορείς να βάλεις άμμο απλά θα χρειαστεί να την αλλάζεις μετά από 1-2 ψησίματα , όσο για το νερό εννοείται ότι μπορείς να βάλεις απλά να ξέρεις ότι πιθανότατα να χρειάζεται να προσθέτεις κατά την διάρκεια εάν το συρτάρι της ψησταριάς ρηχό 

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, geornirv είπε

Jamestown, για να αποφύγω το καθαρισμα

Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη, αλλά στη δική μου πχ το μόνο εύκολο στο καθάρισμα είναι το συρταρωτο εμαγιε ταψί που είναι κάτω κάτω. Τα τοιχώματα είναι τα δύσκολα, οπότε κάτι τέτοιο δεν θα με βοηθούσε. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη, αλλά στη δική μου πχ το μόνο εύκολο στο καθάρισμα είναι το συρταρωτο εμαγιε ταψί που είναι κάτω κάτω. Τα τοιχώματα είναι τα δύσκολα, οπότε κάτι τέτοιο δεν θα με βοηθούσε. 

και στη δικιά μου το ίδιο ισχύει απλά για να μην έχω και επιπλέον δουλεια

Δημοσ.
6 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν ξέρω για τη συγκεκριμένη, αλλά στη δική μου πχ το μόνο εύκολο στο καθάρισμα είναι το συρταρωτο εμαγιε ταψί που είναι κάτω κάτω. Τα τοιχώματα είναι τα δύσκολα, οπότε κάτι τέτοιο δεν θα με βοηθούσε. 

Στα τοιχώματα εχει την γευση... ;) 

6 ώρες πριν, geornirv είπε

και στη δικιά μου το ίδιο ισχύει απλά για να μην έχω και επιπλέον δουλεια

Για το συρτάρι σου προτείνω ΑΝ δεν το κάνεις ήδη μια απλή πλαστική σπάτουλα και φευγουν όλα πανευκολά ούτε τρίψιμο ούτε τίποτα, προσωπικά δεν θα έκανα τίποτα απο αυτά που αναφέρεις γιατί οπως μου φαίνεται ποιο μεγάλη σκοτούρα θα ειναι παρά εξυπηρέτηση...

  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

προσωπικά δεν θα έκανα τίποτα απο αυτά που αναφέρεις γιατί οπως μου φαίνεται ποιο μεγάλη σκοτούρα θα ειναι παρά εξυπηρέτηση...

Αυτο ακριβως.

  • Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αυτο ακριβως.

Επειδή έχω ταψάκι, θα πω τα εξής:

Για ψησιματα μεγαλυτερης ποσοτητας και διαρκειας, πχ για πάνω από 4 άτομα, το ταψάκι στις φθηνές ψησταριές βοηθάει αρκετά -ναι και σε αναφλέξεις που δεν το περίμενα όπως έχω ξαναγράψει- αλλά και σε ζουμεροτερο αποτέλεσμα. Αν έχεις και λάστιχο νερού εκεί που έχεις την ψησταριά, πχ σε κήπο κλπ, βγάζεις το ινοξ ταψι και το ξεπλένεις με το λάστιχο και καθάρισες. Αν είσαι σε πόλη/μπαλκόνι είναι πιο δύσκολο.

Για μικρά καθημερινά ψησιματα είναι μπελάς. Όπως έχει γράψει και ο σαγόνιας, έχεις (αρκετό) νερό με λίπη που δεν ξέρεις τι να το κανεις μετά.

Εγω αυτό που κάνω είναι να χρησιμοποιώ το μανισιο για μικρά καθημερινα ψησιματα που επιτόπου το καθαρίζω μετά και το ταψι με το νερό για τα μεγάλα ψησιματα.

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vins είπε

Επειδή έχω ταψάκι, θα πω τα εξής:

Για ψησιματα μεγαλυτερης ποσοτητας και διαρκειας, πχ για πάνω από 4 άτομα, το ταψάκι στις φθηνές ψησταριές βοηθάει αρκετά -ναι και σε αναφλέξεις που δεν το περίμενα όπως έχω ξαναγράψει- αλλά και σε ζουμεροτερο αποτέλεσμα. Αν έχεις και λάστιχο νερού εκεί που έχεις την ψησταριά, πχ σε κήπο κλπ, βγάζεις το ινοξ ταψι και το ξεπλένεις με το λάστιχο και καθάρισες. Αν είσαι σε πόλη/μπαλκόνι είναι πιο δύσκολο.

Για μικρά καθημερινά ψησιματα είναι μπελάς. Όπως έχει γράψει και ο σαγόνιας, έχεις (αρκετό) νερό με λίπη που δεν ξέρεις τι να το κανεις μετά.

Εγω αυτό που κάνω είναι να χρησιμοποιώ το μανισιο για μικρά καθημερινα ψησιματα που επιτόπου το καθαρίζω μετά και το ταψι με το νερό για τα μεγάλα ψησιματα.

εγω τα ρίχνω σε ένα μικρό κουβά που εχω για αυτήν την δουλεία   και γίνεται ποιο ευκολο , όμως ακόμη και λίγος κόπος να υπάρχει  αξίζει γιατί όλα τα ψητά γίνονται ζουμερά  και νόστιμα ,
ειλικρινά ποτέ δε μου στέγνωσε κρέας ,  ακόμη και το φιλέτο κοτόπουλο  βγάνει ζουμερό

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vins είπε

Επειδή έχω ταψάκι, θα πω τα εξής:

Για ψησιματα μεγαλυτερης ποσοτητας και διαρκειας, πχ για πάνω από 4 άτομα, το ταψάκι στις φθηνές ψησταριές βοηθάει αρκετά -ναι και σε αναφλέξεις που δεν το περίμενα όπως έχω ξαναγράψει- αλλά και σε ζουμεροτερο αποτέλεσμα. Αν έχεις και λάστιχο νερού εκεί που έχεις την ψησταριά, πχ σε κήπο κλπ, βγάζεις το ινοξ ταψι και το ξεπλένεις με το λάστιχο και καθάρισες. Αν είσαι σε πόλη/μπαλκόνι είναι πιο δύσκολο.

Για μικρά καθημερινά ψησιματα είναι μπελάς. Όπως έχει γράψει και ο σαγόνιας, έχεις (αρκετό) νερό με λίπη που δεν ξέρεις τι να το κανεις μετά.

Εγω αυτό που κάνω είναι να χρησιμοποιώ το μανισιο για μικρά καθημερινα ψησιματα που επιτόπου το καθαρίζω μετά και το ταψι με το νερό για τα μεγάλα ψησιματα.

Σε ψησταριες τυπου naterial χωρις ιδιαιτερο βαθος, λογικα βοηθαει στις αναφλεξεις γιατι ακριβως κατω απο τους καυστηρες ειναι ο πατος που μαζευει ολα τα λιπη. Σε ψησταριες τυπου weber/napoleon/broilking που ειναι διοροφες*, δεν εχει κανενα νοημα ολο αυτο με το νερο. 

Στη δικη μου στα 3 χρονια μια φορα εχει αρπαξει μονο το ενα πλαγιο κατω τοιχωμα σε διαδικασια πυρολυσης και την ειχα πολυ βρωμικη. Συνηθως σε διαδικασια πυρολυσης θα μου αρπαξει φωτια η σχαρα απο τα λιπη που εχουν μαζευτει στο στρογγυλο κομματι που αφαιρειται. 

*διοροφη εννοω οτι κατω απο τους καυστηρες εχει αλλο ενα σετακι ανακλαστηρες για να αντανακλουν τη θερμοτητα καλυτερα. Οποτε εχει αρκετο βαθος και ειναι δυσκολο να αρπαξει ο καδος.

ΥΓ. Βαζοντας ταψι με 3 λιτρα νερο, να εχετε στο νου σας οτι το νερο αυτο θα τραβαει θερμοτητα, οποτε θα υπαρχει μεγαλυτερη καταναλωση απ οτι ηταν πριν χωρις αυτο και επισης ισως χαλασει και η ομοιομορφια στο ψησιμο, αφου ο καδος εχεις σχεδιαστει να αντανακλαει τη θερμοτητα και να εχουμε πιο ομοιομορφο ψησιμο.

image.png.92aa63f96d03930c67f0062b545e82bd.png

  • Like 5
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Για όποιον ενδιαφέρεται

https://www.car.gr/xyma/view/330184631-weber-spirit-2-metaxeirismeni

Δεν αξιζει σε αυτη την τιμη. Βγαινει συχνα σε αυτη την τιμη καινουρια. Οποτε οποιος βιαζεται δινει κανα 30-40αρι ακομα και την παιρνει καινουρια τωρα.

image.png.8905713b0521bdbe36c76e1e22933d70.png

  • Like 4
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν αξιζει σε αυτη την τιμη. Βγαινει συχνα σε αυτη την τιμη καινουρια. Οποτε οποιος βιαζεται δινει κανα 30-40αρι ακομα και την παιρνει καινουρια τωρα.

image.png.8905713b0521bdbe36c76e1e22933d70.png

Αναφέρει ότι είναι συζητήσιμη, οπότε οποίος ενδιαφέρεται θα μπορέσει να «πετύχει» καλύτερη τιμή. Όπως και να ‘χει το Πάσχα είναι «κοντά» και ίσως υπάρξουν προσφορές. Με βάση αυτά που βλέπω σε μεταχειρισμένα, όχι μόνο σε ψησταριές, μπορεί κάποιος να βρει πάντως αρκετά πράγματα σε πολύ καλή κατάσταση και καλή τιμή. Ήδη έχω πάρει κάποια πράγματα, για ένα πρότζεκτ που θέλω να έχω έτοιμο μέχρι το Πάσχα, εάν τα καταφέρουμε.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Σε ψησταριες τυπου naterial χωρις ιδιαιτερο βαθος, λογικα βοηθαει στις αναφλεξεις γιατι ακριβως κατω απο τους καυστηρες ειναι ο πατος που μαζευει ολα τα λιπη. Σε ψησταριες τυπου weber/napoleon/broilking που ειναι διοροφες*, δεν εχει κανενα νοημα ολο αυτο με το νερο. 

Στη δικη μου στα 3 χρονια μια φορα εχει αρπαξει μονο το ενα πλαγιο κατω τοιχωμα σε διαδικασια πυρολυσης και την ειχα πολυ βρωμικη. Συνηθως σε διαδικασια πυρολυσης θα μου αρπαξει φωτια η σχαρα απο τα λιπη που εχουν μαζευτει στο στρογγυλο κομματι που αφαιρειται. 

*διοροφη εννοω οτι κατω απο τους καυστηρες εχει αλλο ενα σετακι ανακλαστηρες για να αντανακλουν τη θερμοτητα καλυτερα. Οποτε εχει αρκετο βαθος και ειναι δυσκολο να αρπαξει ο καδος.

ΥΓ. Βαζοντας ταψι με 3 λιτρα νερο, να εχετε στο νου σας οτι το νερο αυτο θα τραβαει θερμοτητα, οποτε θα υπαρχει μεγαλυτερη καταναλωση απ οτι ηταν πριν χωρις αυτο και επισης ισως χαλασει και η ομοιομορφια στο ψησιμο, αφου ο καδος εχεις σχεδιαστει να αντανακλαει τη θερμοτητα και να εχουμε πιο ομοιομορφο ψησιμο.

image.png.92aa63f96d03930c67f0062b545e82bd.png

Γι αυτό μίλησα για φθηνές ψησταριές!

Μου έχει τύχει στα πρώτα ψησιματα που τη μάθαινα, να κάνει κλωστή λίπος/πέτσα/μαρινάδα (δεν κατάλαβα ποτε τι ήταν ακριβως, μπορεί και όλα αυτά μαζί γιατί ήταν μεγάλο ψήσιμο) προς τον κάδο και κόντεψε να φουντώσει λόγω του μικρού βάθους… 

Σαφώς και στις ακριβότερες έχουν προβλεφθεί αυτά, ωστόσο αμφιβάλλω αν υπάρχει σχεδιασμός στη Naterial για να ανακλάται η θερμότητα καλύτερα. Ίσα ίσα βλέπω και καπως πιο ομοιόμορφο «ψήσιμο», πιθανώς λόγω εξάτμισης στον κάδο. 

Παρεμπιμπτοντως χτύπησα διαιρούμενη ινοξ σχάρα (η οποία θα χρησιμοποιείται κι αλλού) και ινοξ διαχυτες για να κάνω τη ζωή μου ακόμα πιο εύκολη (είτε πλυντήριο πιάτων, είτε λάστιχο όλα μαζί μετά). 

Αν τα μαζέψω όλα τα ινοξ κομμάτια σε συνδυασμό με την τιμή που πήρα την ψησταριά βγαίνει κάτω από 280€ συνολικά. Not bad. 

Και έχω παράλληλα το νου μου για καμία προσφορά σε Napoleon όταν και αν. Ίσως βγάλουν τπτ Πάσχα.

Επεξ/σία από vins
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...