vins Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Amaretos είπε Θες να μας πεις το κοστος? τοσο η σχαρα, τοσο οι φλογοκρυπτες, απο ποιο μαγαζι κλπ? δεν τιθεται θεμα διαφημισης, ευχαριστω. Αν δεν τίθεται θέμα διαφήμισης, το ταψι το εκανα στις σομπες Βαλμάς στη Θεσσαλονίκη και τα καλυπτρα και τη σχάρα τα έκανα στο GBG Inox στην Καστοριά. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους (έχουν τηλέφωνα online) και να σας πουν ακριβές κόστος για αυτά που ψάχνετε. Δε θα ήθελα να πω επακριβώς το κόστος για το καθένα, καθώς οι τιμές των υλικών κάθε μέρα αλλάζουν, κι επισης ήταν custom κατασκευες, όποτε θα σας πουν οι ίδιοι. Και οι 2 είναι πολύ εξυπηρετικοί και άμεσοι! Στο περίπου έχετε μια ιδέα. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2023 από vins 6
SagoniasSlutRos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Γυρω στα 80-90 πανε οι σχαρες απ οσο γνωριζω. Εξαρταται φυσικα απο το παχος/βαρος και το εμβαδον. Παντως αν ειναι να κανει καποιος ας κανει χοντρη σχαρα να κραταει καλα θερμοκρασια. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2023 από SagoniasSlutRos 3
Evgenios_V Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ηνίοχος είπε χαίρομαι που σε διασκεδάζω , να φανταστώ οτι το συμπέρασμα σου προκείπτει απο βαθιά γνώση που έχεις στο αντικείμενο θα χαρώ πολύ να τις μοιραστείς μαζί μας αυτός δεν είναι άλλωστε και ο λόγος που γράφουμε εδώ Αγαπητέ, πραγματικά δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να αντιπαραθέσουμε τα πόσα ξέρει ο καθείς μας (το κάνεις συστηματικά σε αρκετά ποστ ήδη) για θέματα που οι ειδημονες του είδους έχουν αποφανθεί... Κατα τα άλλα μπορούμε ολοι να είμαστε κρητές και οχι απλά να τρώμε αμάσητο αυτό που μας πουλάνε...αλλά το να απαξιώνουμε τα πάντα ((το κάνεις συστηματικά σε αρκετά ποστ ήδη) γιατί απλά εχουμε μια πίστη σε αυτό που πιστεύουμε και αγοράσαμε πιστευω οτι ειναι τουλάχιστον αστείο...εξού και η διασκέδαση... Οπότε καθείς κρίνει και μπορεί να κριθεί... Ευχαριστώ καλά ψησίματα... Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2023 από Evgenios_V 2
Evgenios_V Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Γυρω στα 80-90 πανε οι σχαρες απ οσο γνωριζω. Εξαρταται φυσικα απο το παχος/βαρος και το εμβαδον. Παντως αν ειναι να κανει καποιος ας κανει χοντρη σχαρα να κραταει καλα θερμοκρασια. Προσωπικά είχα συζητήσει με κάποιον που κατασκεύαζε τέτοιες σχάρες και η τιμή (Ειχα γράψει κάπου στο φορουμ δεν μπορώ να το βρώ) ηταν λίγο κάτω απο τις μαμά... θεώρησα οτι πάει να με δαγκώσει και δεν προχώηρα... Είπα να πάω να πάρω τις μαμά αλλά μετά σκέφτηκα οτι και οι μαντεμένιες δεν ειναι δα και τόσος κόπος...οπότε εμεινα με αυτές... ΑΝ τωρα χαλασουν για τον οποιοδήποτε λόγο τότε λογικά θα τις αλλάξω με ανοξοίδωτες... Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2023 από Evgenios_V 4
ηνίοχος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Evgenios_V είπε Αγαπητέ, πραγματικά δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να αντιπαραθέσουμε τα πόσα ξέρει ο καθείς μας (το κάνεις συστηματικά σε αρκετά ποστ ήδη) για θέματα που οι ειδημονες του είδους έχουν αποφανθεί... Κατα τα άλλα μπορούμε ολοι να είμαστε κρητές και οχι απλά να τρώμε αμάσητο αυτό που μας πουλάνε...αλλά το να απαξιώνουμε τα πάντα ((το κάνεις συστηματικά σε αρκετά ποστ ήδη) γιατί απλά εχουμε μια πίστη σε αυτό που πιστεύουμε και αγοράσαμε πιστευω οτι ειναι τουλάχιστον αστείο...εξού και η διασκέδαση... Οπότε καθείς κρίνει και μπορεί να κριθεί... Ευχαριστώ καλά ψησίματα... αλήθεια τώρα ; με κρίνεις και συμπεριφέρεσαι απαξιωτικά, γιατί γράφω οτι το αλουμίνιο είναι το χειρότερο υλικό που μπορεί επιλέξει κάποιος για μια ψησταριά . χωρίς να έχεις την παραμικρή ιδέα για το τί μιλάμε ; με μοναδικό κριτήριο οτι το επιλέξαν κάποιο κατασκευαστές ; ξέρεις πως λέγετε αυτό ; κακοήθεια θα σε συμβούλευα να μην ασχολείσαι με κάτι που αγνοείς γιατί εκτίθεσαι καλό σου βράδυ
Evgenios_V Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε αλήθεια τώρα ; με κρίνεις και συμπεριφέρεσαι απαξιωτικά, γιατί γράφω οτι το αλουμίνιο είναι το χειρότερο υλικό που μπορεί επιλέξει κάποιος για μια ψησταριά . χωρίς να έχεις την παραμικρή ιδέα για το τί μιλάμε ; με μοναδικό κριτήριο οτι το επιλέξαν κάποιο κατασκευαστές ; ξέρεις πως λέγετε αυτό ; κακοήθεια θα σε συμβούλευα να μην ασχολείσαι με κάτι που αγνοείς γιατί εκτίθεσαι καλό σου βράδυ Είσαι εντυπωσιακός... εκμεταλεύεσαι την ευγένεια των συμφουρμητών που σε αφήνουν συστηματικά να απαξιώνεις τους πάντες σαν κατασκευαστες ψησταριών και κατ'επέκταση και τους καταναλωτές τους (εμάς δλδ) μιας και τους θεωρείς κουτάβια που έπεσαν στην παγίδα του μαρκετινγκ των εταιριών (οπως ειπες σε προσφατο ποστ σου) για να στηρίξεις την επιλογή σου... και μετά προσπαθείς να απαξιώσεις αυτόν που σε έκρινε για αυτό που συστηματικά κάνεις, απο την στιγμή που μπήκες σε αυτή την παρεά, με ύβρεις... πόσο ποιο Typical που λένε και στο χωριό μου...καλο σου βράδυ αγαπητέ και καλά ψησίματα στην ολο ανοξοίδωτη υπέρτέλεια ψησταριά σου... που ουτε ο κατασκευαστής της να ήσουν... όταν η exivos εφτιαχνε ψησταριές οι αλλοι χτυπάγαν ακομα πέτρες για να ανάψουν φωτιά ενα πράγμα... Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2023 από Evgenios_V
ilpapacha Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 20 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Νέα προϊόντα Weber αρκετά ενδιαφέροντα Οι ηλεκτρικές φαίνονται πολύ όμορφες και με επιλογή χρωμάτων. Οι επιλογές σε αυτόν τον τύπο θα πληθαίνουν. Επίσης αρκετό ενδιαφέρον έχει και η πλάκα που θα καλύπτει όλη την επιφάνεια του κυρίως χώρου ψησίματος. Σε ένα ποστ από ομάδα Napoleon της Αμερικής, ένα μέλος είχε βάλει 2 μαντεμένιες πλάκες. Είχε κάνει σχετική ερώτηση στο επίσημο προφίλ της Napoleon στο Facebook και του είχαν απαντήσει ότι μπορεί να το κάνει, χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο θέμα. Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει 2 μαντεμένιες πλάκες. 6
ηνίοχος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Στις 18/1/2023 στις 3:26 ΜΜ, ηνίοχος είπε εδώ κάνεις μεγάλο λάθος , μπορεί να καθυστερήσει ένα δύο λεπτά μεχρι να φτάσει στη θερμοκρασια λειτουργίας η ψησταριά απο κει και πέρα όμως το νερό πέρα απο την υγρασία που προσφερει στο χώρο βοηθάει και ώστε να υπάρχει σταθερή θερμοκρασία σε όλη τη διάρκεια του ψήσιματος το ακρίβως αντίθετο συμβαίνει με το αλουμίνιο που τεχνικά είναι το χειρότερο υλικό που θα μπορούσε να επιλεγεί για μια ψησταριά και αυτό διότι απαιτεί πολύ ενέργεια συγκεκριμένα τη διπλάσια απο όση χρειάζεται ο χάλυβας για να ζεσταθεί και λόγο της καλής αγωγιμότητας χάνει αυτή την ενέργεια πολύ εύκολα πέντε φορές ποιο γρήγορα σε σχέση μάλιστα με τον χάλυβα σα σχέση μάλιστα με το ανοξείδωτο η διαφορά γίνεται χαώδης αφού χάνει την θερμοκασία δεκαπέντε (15) φορές ταχύτερα . πραγματικά είναι απορίας αξιο για ποιο λόγο επιλέχτηκε το αλουμίνιο σαν υλικό βάσης σε ψησταριά Και επειδή σε ότι γράφουμε θα πρέπει να το τεκμηριώσουμε , όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ρίξουν μια ματιά
SagoniasSlutRos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, ηνίοχος είπε γιατί γράφω οτι το αλουμίνιο είναι το χειρότερο υλικό που μπορεί επιλέξει κάποιος για μια ψησταριά . χωρίς να έχεις την παραμικρή ιδέα για το τί μιλάμε ; με μοναδικό κριτήριο οτι το επιλέξαν κάποιο κατασκευαστές ; Θανάση, σίγουρα οι συγκεκριμένοι κατασκευαστές δεν είναι όποιοι κι όποιοι. Η Weber φτιάχνει ψησταριές ούτε και εγώ ξέρω πόσα χρόνια. Βλέπω genesis σε αμερικανικά φόρουμ 20-30 ετών και είναι σαν καινούριες με λίγη συντήρηση. Πιστεύεις ότι αν δεν ήταν το χυτο αλουμίνιο κατάλληλο γι' αυτή τη δουλειά δεν θα το είχαν αλλάξει μέσα στα χρόνια? Μπορεί να υπάρχει καταλληλότερο για τη θερμοκρασία? Ναι μπορεί. Μπορεί το αλουμίνιο να υπερέχει σε άλλους τομείς? Προφανώς για να το έχουν επιλέξει και οι 3 μεγάλοι κατασκευαστές οικιακών ψησταριων. Το να είναι κάτι από ανοξείδωτο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και καλύτερο. Πχ το καπάκι της exivos που είναι από λεπτή λαμαρίνα και αν σηκώσεις το καπάκι από την άκρη στραβώνει και βρίσκει στο υπόλοιπο σώμα. Το έχουμε δει στα βίντεο που ανεβαίνουν από χρήστες στο Facebook. Ναι μεν λοιπόν είναι καλό το ανοξείδωτο, αλλά είναι και ακριβό, οπότε επέλεξες λεπτή λαμαρίνα για να μειώσεις το κόστος με αυτό το αποτέλεσμα, που άλλους μπορεί να μην τους ενοχλεί, άλλους όμως τους ενοχλεί. Για το υπόλοιπο σώμα δεν έχω άποψη, αλλά αν είναι το ίδιο πάχος με του καπακιου, τότε μπορεί ακόμα και το "χειρότερο" αλουμίνιο όπως λες, να συμπεριφέρεται καλύτερα από το λεπτό ανοξείδωτο. 3
vins Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Update: Από την πολλή προσμονή ξέχασα τελείως να λαδώσω τη σχάρα… Μόλις το αντιλαμβάνομαι λέω ωχ, θα κολλήσουν όλα (είχαν και μουστάρδα). Όλα οκ τελικά, δεν αντιμετώπισα κολλήματα. 1) Ανεβάζει πιο γρήγορα θερμοκρασία πλέον, αλλά τη χάνει και λίγο πιο γρήγορα (αναμενόμενο). 2) Στήθος κοτοπουλο μεν, αλλά δεν είχα καθόλου ανάφλεξη. Μηδέν όμως. Ακόμα και στο στήθος, η μανισια θα είχε τα θεματάκια της αν ειχα όλους τους καυστήρες στο τέρμα. Περισσότερα για αυτό μόλις ψησω λιπαρό κρέας. 3) Πολύ μεγάλη διαφορά στη διαχείριση της φλόγας. Βλέπω άμεση απόκριση από τον καυστήρα στο φλογοκρυπτη και έπειτα στη σχάρα. Ουσιαστικά χρειάστηκε να την «ξαναμάθω». Σημαντικό και θα βοηθήσει σε άλλα κρέατα. 4) Δε χρειάστηκε καν να βγάλω να πλύνω. Τρίψιμο με τριπλή βούρτσα ατσάλινη πλέον και όλα όμορφα. Δηλωνω αρκετά ευχαριστημένος στην πρώτη επαφή. Μόλις ψησω αληθινό κρέας -και όχι την απομίμηση που μοιάζει με τοφου- θα επανέλθω 😅 Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2023 από vins 4
vins Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 21 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Εγκαίνια με στήθος μωρέ??? Φιλε αλήθεια έχω ξεκληρίσει 2 κοπάδια από τότε που την πήρα… Αρνιά, ζυγούρια, πρόβεια, λουκάνικα, μπιφτέκια, βοοειδή… Προχθές άρχισε να μου βουίζει το κεφάλι μετά από κάτι πρόβεια σουβλάκια που έφαγα και πρέπει κάνα 2βδομαδο να παιχτεί κοτοπουλο με σαλάτα… γιατί αν κάνω εξετάσεις και μου βγει τίποτα, μετά θα κοπούν τελείως και δεν μπορώ τέτοια πράγματα 😂😂😂
ηνίοχος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε Θανάση, σίγουρα οι συγκεκριμένοι κατασκευαστές δεν είναι όποιοι κι όποιοι. Η Weber φτιάχνει ψησταριές ούτε και εγώ ξέρω πόσα χρόνια. Βλέπω genesis σε αμερικανικά φόρουμ 20-30 ετών και είναι σαν καινούριες με λίγη συντήρηση. Πιστεύεις ότι αν δεν ήταν το χυτο αλουμίνιο κατάλληλο γι' αυτή τη δουλειά δεν θα το είχαν αλλάξει μέσα στα χρόνια? Μπορεί να υπάρχει καταλληλότερο για τη θερμοκρασία? Ναι μπορεί. Μπορεί το αλουμίνιο να υπερέχει σε άλλους τομείς? Προφανώς για να το έχουν επιλέξει και οι 3 μεγάλοι κατασκευαστές οικιακών ψησταριων. Το να είναι κάτι από ανοξείδωτο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και καλύτερο. Πχ το καπάκι της exivos που είναι από λεπτή λαμαρίνα και αν σηκώσεις το καπάκι από την άκρη στραβώνει και βρίσκει στο υπόλοιπο σώμα. Το έχουμε δει στα βίντεο που ανεβαίνουν από χρήστες στο Facebook. Ναι μεν λοιπόν είναι καλό το ανοξείδωτο, αλλά είναι και ακριβό, οπότε επέλεξες λεπτή λαμαρίνα για να μειώσεις το κόστος με αυτό το αποτέλεσμα, που άλλους μπορεί να μην τους ενοχλεί, άλλους όμως τους ενοχλεί. Για το υπόλοιπο σώμα δεν έχω άποψη, αλλά αν είναι το ίδιο πάχος με του καπακιου, τότε μπορεί ακόμα και το "χειρότερο" αλουμίνιο όπως λες, να συμπεριφέρεται καλύτερα από το λεπτό ανοξείδωτο. Φίλε μου δεν με λένε Θανάση , και πραγματικά δυσκολεύομαι να κα σε καταλάβω σε πολλά σε αυτά που γράφεις, μπορώ να πω μάλιστα πως με προβληματίζει η απάντηση σου και αυτό γιατί σαν απάντηση στους τύπους και τα δεδομένα της φυσικής που παραθέτω, μου απαντάς με εικασίες και προσωπικά σου πιστεύω έτσι αυθαίρετα, ποιο πολύ μάλιστα η επιμονή σου για κάτι που φαίνεται να ξεπερνά τα όρια του απλού χρήστη , Αν μάλιστα το συνδυάσω ότι όλα ξεκίνησαν με το που ανέφερα για την εγγύηση και πως αυτή δεν μεταβιβάζεται στην περίπτωση που κάποιος αγοράσει μια ψησταριά μεταχειρισμένη .. δεν είμαι καχύποπτος βγαίνει όμως μια παράξενη αίσθηση Καλό βράδυ εύχομαι 1 ώρα πριν, vins είπε Update: Από την πολλή προσμονή ξέχασα τελείως να λαδώσω τη σχάρα… Μόλις το αντιλαμβάνομαι λέω ωχ, θα κολλήσουν όλα (είχαν και μουστάρδα). Όλα οκ τελικά, δεν αντιμετώπισα κολλήματα. 1) Ανεβάζει πιο γρήγορα θερμοκρασία πλέον, αλλά τη χάνει και λίγο πιο γρήγορα (αναμενόμενο). 2) Στήθος κοτοπουλο μεν, αλλά δεν είχα καθόλου ανάφλεξη. Μηδέν όμως. Ακόμα και στο στήθος, η μανισια θα είχε τα θεματάκια της αν ειχα όλους τους καυστήρες στο τέρμα. Περισσότερα για αυτό μόλις ψησω λιπαρό κρέας. 3) Πολύ μεγάλη διαφορά στη διαχείριση της φλόγας. Βλέπω άμεση απόκριση από τον καυστήρα στο φλογοκρυπτη και έπειτα στη σχάρα. Ουσιαστικά χρειάστηκε να την «ξαναμάθω». Σημαντικό και θα βοηθήσει σε άλλα κρέατα. 4) Δε χρειάστηκε καν να βγάλω να πλύνω. Τρίψιμο με τριπλή βούρτσα ατσάλινη πλέον και όλα όμορφα. Δηλωνω αρκετά ευχαριστημένος στην πρώτη επαφή. Μόλις ψησω αληθινό κρέας -και όχι την απομίμηση που μοιάζει με τοφου- θα επανέλθω 😅 Εντάξει λογικό το να έχει μηδενικές αναφλέξεις με φιλέτο κοτόπουλου, και δεν πιστεύω ότι θα δεις μεγάλες διαφορές σε σχέση με πριν , εννοώ ότι αφορά την αλλαγή της σχάρας και τους φλογοκρυπτες ... Για να δούμε όμως ...
SagoniasSlutRos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 32 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε μπορώ να πω μάλιστα πως με προβληματίζει η απάντηση σου και αυτό γιατί σαν απάντηση στους τύπους και τα δεδομένα της φυσικής που παραθέτω, μου απαντάς με εικασίες και προσωπικά σου πιστεύω έτσι αυθαίρετα Μου παραθέτεις δεδομένα για αλουμίνιο και stainless steel ανά κιλό, μάζα κλπ. Ξέρεις ακριβώς ποια η σύνθεση του χυτου αλουμινίου χρησιμοποιούν οι άσχετες εταιρείες όπως λες Weber, Napoleon, broil king? Ξέρεις τι πάχος, πυκνότητα, μάζα κλπ? Η σύγκριση που βάζεις είναι για ακριβώς ίδιες ποσότητες, πυκνότητες κλπ. Λες να μην έχουν κάνει μελέτες και τεστ οι άσχετες αυτές εταιρείες? Έτσι απλά να κατέληξαν στο χυτο αλουμίνιο? Δεν βρέθηκε ένας να τους δώσει τους τύπους και τα δεδομένα που μας έδωσες εσύ? Σου είπα, κατέληξαν εκεί για διάφορους λόγους προφανώς, όπως το κόστος, το ότι τους βολεύει το καλούπι και σίγουρα για πολλούς άλλους που δεν μπορώ να σκεφτώ και να γνωρίζω. 41 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε Αν μάλιστα το συνδυάσω ότι όλα ξεκίνησαν με το που ανέφερα για την εγγύηση και πως αυτή δεν μεταβιβάζεται στην περίπτωση που κάποιος αγοράσει μια ψησταριά μεταχειρισμένη .. δεν είμαι καχύποπτος βγαίνει όμως μια παράξενη αίσθηση Εγώ πρώτος δεν τους έκραξα? 43 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε δυσκολεύομαι να κα σε καταλάβω σε πολλά σε αυτά που γράφεις Ποιο ακριβώς κομμάτι δεν κατάλαβες? 45 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε Φίλε μου δεν με λένε Θανάση Ένας Θανάσης χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες σου 😉 5
sndev Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ε , εσείς οι πωλητές της Weber κ τον επωνύμων κ του κοτσοβολου media market καλά σας τα λέει ο Θανάσης, σας στρίμωξε. Btw δε ξέρω κατά πόσο δίκιο η άδικο έχει αλλά τα μαθηματικά κ τα νούμερα δε μπορεί να λένε ψέματα. Από την άλλη όμως δε λέει ψέματα κ η εμπειρία σε επώνυμες και μη η οποία έρχετε σε αντίθεση με τα νούμερα αυτά. 💁♂️ ΥΓ. Εσείς οι πονηρουληδες μην αρχίσετε τα γελακια , σας παρακολουθω ε 😂 Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2023 από sndev 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα