Bourasal Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, vins είπε Τι να σου πω, εγώ 6,5άρια θα πάρω για να μην ανοίγω και συμπληρώνω νερό. Επίσης μη βλέπεις τη φωτο, πάρε ένα χάρακα και δες το στην ψησταριά το ύψος απευθείας. Αυτό έκανα μόλις, και στην Naterial Kenton, η υποδοχή για σούβλα είναι χαμηλά, και τα 6,5cm είναι αρκετά οριακά, άρα θα πάω σε 2cm αναγκαστικά και θα ανοίγω που και που να συμπληρώνω νερό. Συγκεκριμένα κατέληξα σε αυτή (https://www.skroutz.gr/s/26937327/Διανομική-Σκεύος-Gastronorm-Ανοξείδωτο-GN1-3-με-Βάθος-20mm-23-80-012.html). Ευχαριστώ @vins καλά ψησίματα! Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2023 από Bourasal 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Evgenios_V είπε εχω ψήσει σε αντίστοιχη weber και ειναι πολύ καλή λύση για οποιους δεν έχουν χώρο ή το θέμα φορτητότητας ειναι σημαντικό. Φαντάζομαι οτι η Travel θα ειναι εφάμιλλης ποιότητας και απόδοσης...!!! θα έλεγα να δείς και συγκρητικά μεταξύ των 2 στο youtube που έχει αρκετά να δείς και απο εκεί τα συν και τα πλήν γιατί δυσκολά θα βρείς εδώ κάποιον που να έχει ψήσει και με τις 2 για συγκρισή... Δεν εχω χρησιμοποιησει καμια απο τις δυο. Για τη weber εχω ακουσει/διαβασει τα καλυτερα. Η napoleon υπερτερει βεβαια στο οτι εχει 2 καυστηρες και μπορεις να παιξεις και κανενα indirect, αν και δεν ξερω ποσο νοημα εχει σε τοσο μικρο χωρο. Και στη weber γινεται βεβαια, αλλα νομιζω γινεται με χρηση ενος εξτρα εξαρτηματος για να φτιαξεις την "κρυα" ζωνη. 1
Evgenios_V Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Bourasal είπε Αυτό έκανα μόλις, και στην Naterial Kenton, η υποδοχή για σούβλα είναι χαμηλά, και τα 6,5cm είναι αρκετά οριακά, άρα θα πάω σε 2cm αναγκαστικά και θα ανοίγω που και που να συμπληρώνω νερό. Συγκεκριμένα κατέληξα σε αυτή (https://www.skroutz.gr/s/26937327/Διανομική-Σκεύος-Gastronorm-Ανοξείδωτο-GN1-3-με-Βάθος-20mm-23-80-012.html). Ευχαριστώ @vins καλά ψησίματα! όταν ψήνετε με σούβλα δεν βγάζετε τις σχάρες?
est Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, KAPAKOSTAS είπε καλησπέρα σε ολους, λογω ελλειψης χωρου ζαχαρωνω την napoleon travel q https://www.skroutz.gr/s/23288240/Napoleon-Ψησταριά-Υγραερίου-TravelQ-με-Μαντεμένια-Σχάρα-και-2-Εστίες-PRO285-BK.html εντυπωσεις απο καποιον που την εχει? με τη φιαλη λειτουργει αν γνωριζετε? Όπως ανέφερε και ο @ilpapachaέχω την Weber Q2200 εδώ και τρία χρόνια περίπου. Εξαιρετικό grill όπως ανέφεραν και οι @Gatilarasκαι @Evgenios_V. Η ομοιότητα με την Napoleon Travel Q Pro 285 είναι στην έλλειψη flavorizer bars πάνω από τον καυστήρα/ες. Για αυτό το λόγο οι σχάρες είναι ειδικά σχεδιασμένες και είναι πιο φαρδιές πάνω από εκεί που "τρέχει" ο καυστήρας ώστε να περιοριζεται πάνω του, το στάξιμο του λίπους. Αυτό βέβαια συνεπάγεται και την εξάλειψη των αναφλέξεων καθώς το σύνολο σχεδόν των λιπών, πέφτει στο σκάφος της ψησταριάς και από εκεί στο δοχείο συλλογής. Έτσι ένας βασικός καθαρισμός είναι αρκετός για ένα τελείως απροβληματιστο ψήσιμο. Βέβαια, η Napoleon Travel Q Pro 285 διαθέτει δύο καυστήρες και όπως είπε ο @SagoniasSlutRos διαφοροποιείται στη δυνατότητα και τον τρόπο που γίνεται το έμμεσο ψήσιμο. Αν αυτή τη στιγμή επέλεγα grill θα ήταν από τις πρώτες επιλογές μου. Κατά τα λοιπά και οι δύο ψησταριές είναι φορητές και επιτραπέζιες. Υπάρχουν και άλλες επιλογές αντίστοιχου μεγέθους και φορητότητας. Μια από αυτές, είναι και η Broil King porta chef 320 που διαθέτει τέσσερα πόδια που αναπτύσσονται αν δεν τη θέλεις επιτραπέζια και διαφοροποιείται από τις προαναφερόμενες στην ύπαρξη flavorizer bars που θα σου αυξήσουν ίσως την πιθανότητα αναφλέξεων αλλά όμως, θα δώσουν και πιο έντονη αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά τσίκνας στα ψητά. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2023 από est 3
vins Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, est είπε Όπως ανέφερε και ο @ilpapachaέχω την Weber Q2200 εδώ και τρία χρόνια περίπου. Εξαιρετικό grill όπως ανέφεραν και οι @Gatilarasκαι @Evgenios_V. Η ομοιότητα με την Napoleon Travel Q 285 είναι στην έλλειψη flavorizer bars πάνω από τον καυστήρα/ες. Για αυτό το λόγο οι σχάρες είναι ειδικά σχεδιασμένες και πάνω από εκεί που "τρέχει" ο καυστήρας είναι πιο φαρδιές ώστε να περιοριζεται πάνω του, το στάξιμο του λίπους. Αυτό βέβαια συνεπάγεται και την εξάλειψη των αναφλέξεων καθώς το σύνολο σχεδόν των λιπών, πέφτει στο σκάφος της ψησταριάς και από εκεί στο δοχείο απορροής. Έτσι ένας βασικός καθαρισμός είναι αρκετός για ένα τελείως απροβληματιστο ψήσιμο. Βέβαια, η Napoleon Travel Q 285 διαθέτει δύο καυστήρες και όπως είπε ο @SagoniasSlutRos διαφοροποιείται στη δυνατότητα και τον τρόπο που γίνεται το έμμεσο ψήσιμο. Αν αυτή τη στιγμή επέλεγα grill θα ήταν από τις πρώτες επιλογές μου. Κατά τα λοιπά και οι δύο ψησταριές είναι φορητές και επιτραπέζιες. Υπάρχουν και άλλες επιλογές αντίστοιχου μεγέθους και φορητότητας. Μια από αυτές, είναι και η Broil King porta chef 320 που διαθέτει τέσσερα πόδια που αναπτύσσονται αν δεν τη θέλεις επιτραπέζια και διαφοροποιείται από τις προαναφερόμενες στην ύπαρξη flavorizer bars που θα σου αυξήσουν ίσως την πιθανότητα αναφλέξεων αλλά όμως, θα δώσουν και πιο έντονη αυτή τη χαρακτηριστικά μυρωδιά τσίκνας στα ψητά. Η οποία porta chef με επιστροφή eurobank στο πλαίσιο βγαίνει 319,2€ Δεν είναι καθόλου κακή η τιμή! 1
Bourasal Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 28 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε όταν ψήνετε με σούβλα δεν βγάζετε τις σχάρες? Ναι τις σχάρες θα τις βγάλω και θα ακουμπάνε τα ταψιά στα τριγωνικά που καλύπτουν τους καυστήρες.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 26 λεπτά πριν, est είπε έχω την Weber Q2200 εδώ και τρία χρόνια περίπου Eχεις βαλει μεγαλη μπουκαλα; αν ναι πως ακριβως;
est Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Eχεις βαλει μεγαλη μπουκαλα; αν ναι πως ακριβως; Η ψησταριά ήταν συσκευασμένη αλλά πλήρως συναρμολογημένη και διέθετε ήδη λάστιχο και ρυθμιστή για σύνδεση της με συμβατική μεγάλη φιάλη. Έχω την εντύπωση πως αντάπτορας σύνδεσης με φιάλη απαιτείτο μονο για μοντέλα που διατίθεντο παλαιότερα στην αγορά με φιαλίδιο μιας χρήσεως της Weber. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2023 από est
SagoniasSlutRos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, est είπε Η ψησταριά ήταν συσκευασμένη αλλά πλήρως συναρμολογημένη και διέθετε ήδη λάστιχο και ρυθμιστή για σύνδεση της με συμβατική μεγάλη φιάλη. Έχω την εντύπωση πως αντάπτορας σύνδεσης με φιάλη απαιτείτο μονο για μοντέλα που διατίθεντο παλαιότερα στην αγορά με φιαλίδιο μιας χρήσεως της Weber. Κοιτουσα καποια στιγμη τη weber traveller (αυτη που ειναι σαν σιδερωστρα) και νομιζω ηθελε ανταπτορα ο οποιος κοστιζε 70€! Νομιζω καποια στιγμη ειχε αναφερει ο @ηνίοχος οτι υπαρχει αντιστοιχος no-name που κοστιζει πολυ λιγοτερο.
vins Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Στις 23/1/2023 στις 1:52 ΜΜ, vins είπε Παιδιά ερώτηση επειδή έχω δει διάφορους τρόπους: το τεστ με το ψωμί τοστ πώς το κάνουμε; Αλλοι τα ανάβουν όλα στο τέρμα και βάζουν εξαρχής το ψωμί πάνω και άλλοι πρώτα θερμαίνουν ψησταριά και μετά βάζουν το ψωμί πάνω… Επανέρχομαι γιατί θάφτηκε, ξέρει κανεις; Ευχαριστώ!
SagoniasSlutRos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, vins είπε Επανέρχομαι γιατί θάφτηκε, ξέρει κανεις; Ευχαριστώ! Καποια στιγμη που το εψαχνα, αλλοι το εβαζαν απο την αρχη και αλλοι περιμεναν να ζεσταθει μεχρι τους 200 και το εβαζαν μετα. Δεν ειχα καταληξει στο ποια μεθοδος ηταν σωστη. Πιστευω αυτη με την προθερμανση ειναι πιο σωστη βεβαια. 2
ilpapacha Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 26 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Κοιτουσα καποια στιγμη τη weber traveller (αυτη που ειναι σαν σιδερωστρα) και νομιζω ηθελε ανταπτορα ο οποιος κοστιζε 70€! Νομιζω καποια στιγμη ειχε αναφερει ο @ηνίοχος οτι υπαρχει αντιστοιχος no-name που κοστιζει πολυ λιγοτερο. Ίσως το πιο «ανώδυνο» να είναι αυτό που αναφέρει το παρακάτω σχόλιο https://www.skroutz.gr/s/13854482/Weber-8486-Σετ-Ρυθμιστή-με-Λάστιχο-για-Μεγάλη-Φιάλη.htm Δεν γνωρίζω όμως εάν μπορείς να χρησιμοποιήσεις πάλι το βύσμα για τις μικρές φιάλες, πχ χρησιμοποιώντας έναν σφιγκτήρα.
vins Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 35 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Καποια στιγμη που το εψαχνα, αλλοι το εβαζαν απο την αρχη και αλλοι περιμεναν να ζεσταθει μεχρι τους 200 και το εβαζαν μετα. Δεν ειχα καταληξει στο ποια μεθοδος ηταν σωστη. Πιστευω αυτη με την προθερμανση ειναι πιο σωστη βεβαια. Η λογική αυτό λέει, μάλιστα θα δω! Θα κάνω update μόλις το κάνω με πληροφορίες. 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Ίσως το πιο «ανώδυνο» να είναι αυτό που αναφέρει το παρακάτω σχόλιο https://www.skroutz.gr/s/13854482/Weber-8486-Σετ-Ρυθμιστή-με-Λάστιχο-για-Μεγάλη-Φιάλη.htm Δεν γνωρίζω όμως εάν μπορείς να χρησιμοποιήσεις πάλι το βύσμα για τις μικρές φιάλες, πχ χρησιμοποιώντας έναν σφιγκτήρα. Νομιζω το σχολιο λεει οτι αγορασε τον ανταπτορα και μετα αλλαξε σε ρυιμιστη της GoGas αν δεν κανω λαθος. Η ψησταρια ερχεται χωρις λαστιχο. Λογικα ενα ανταπτορακι χρειαζεται και μετα λαστιχο με ρυθμιστη. 1
ilpapacha Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Νομιζω το σχολιο λεει οτι αγορασε τον ανταπτορα και μετα αλλαξε σε ρυιμιστη της GoGas αν δεν κανω λαθος. Η ψησταρια ερχεται χωρις λαστιχο. Λογικα ενα ανταπτορακι χρειαζεται και μετα λαστιχο με ρυθμιστη. Ίσως να μπορούσες να βρεις κάποιον αντάπτορα σε καταστήματα όπως πχ το παρακάτω https://www.damigosbros.gr/el αλλιώς σε κάποιο μηχανουργείο, να στο φτιάξει σε τόρνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα