Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, vins είπε

Είναι λεπτό το κομμάτι γι αυτό ρωτάω περισσότερο. Πολλοί που είδα λένε για δυνατή φωτιά 2-2,5 λεπτά από κάθε πλευρά για 1cm κομμάτι για rare-med rare όποτε δεν ξέρω αν θα πιάσει το reverse 

Τελικά με ποιο τρόπο το έκανες ;

11 ώρες πριν, vins είπε

 

 

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
11 ώρες πριν, geornirv είπε

Καλησπέρα σε όλους. Αγόρασα ένα θερμόμετρο Bluetooth με ακίδες της Thermopro. Προσπάθησα 2 διαφορετικές φορές να μετρήσω θερμοκρασία χώρου της ψησταριάς , αλλά μάταια. Μου δείχνει πολύ υψηλή θερμοκρασια από την αρχη...δηλ στο πρώτο 5λεπτο δείχνει 270 βαθμούς ενώ στο θερμόμετρο της ψησταριάς έχω 100+. έχω κάνει μέτρηση με παγάκια και δείχνει σωστή θερμοκρασία. Αρα τι γίνεται λαθος; Το στηρίζω στη σχαρα με το κλιπ που έχει η ακίδα και δεν ακουμπάει στην σχαρα. Σκεφτεται κανεις τι μπορεί να φταιει;

Το θερμόμετρο της ψησταριάς είναι ψηλά στο καπάκι και δείχνει χαμηλότερα και είναι λογικό. 

Δημοσ.

Μια t-bone γύρω στο κιλο με μαύρο σκόρδο και πιπέρι. Σήμερα λίγο πιο ψημένη 😅

47A6F336-00C7-4A86-9399-C20521D7D463.jpeg

3932CE4C-9880-44B6-B7E5-E2134598D75D.jpeg

76A8ECE5-B6C7-4456-A681-2617B19E9FBA.jpeg

3 ώρες πριν, ritualistic είπε

καλημερα σε ολους

εχει δοκιμασει να ψησει ποτε κανεις συκωτι ?

καποια συμβουλη ?

Πήρα κι εγώ σήμερα για να κάνω αύριο. Αυτό που ξέρω από τη γιαγιά και τη μάνα μου είναι ότι για να μαλακώσει το βάζουν στο γάλα!!! 

  • Like 8
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, vins είπε

Πήρα κι εγώ σήμερα για να κάνω αύριο. Αυτό που ξέρω από τη γιαγιά και τη μάνα μου είναι ότι για να μαλακώσει το βάζουν στο γάλα!!! 

Αυτο το ξερω και εγω, το κανουν επισης για να φυγει η πικριλα.

Μηπως εχεις εικονα ποση ωρα ψησιμο θελει περιπου και στους ποσους βαθμους ?

  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Αυτο το ξερω και εγω, το κανουν επισης για να φυγει η πικριλα.

Μηπως εχεις εικονα ποση ωρα ψησιμο θελει περιπου και στους ποσους βαθμους ?

Αυτό που θα κάνω εγώ είναι το εξής:

- στο γάλα μες στο ψυγείο για κάνα μισάωρο 

- σκουπισμα καλά 

- μπαχάριασμα (εγώ βάζω αλάτι, πιπέρι σε γκρανουλε μορφή και πάπρικα καπνιστή μαζί με ελαχιστο σουμακ)

- θα κάνω το ένα στην πλάκα και το άλλο στη σχάρα με στόχο να βγουν γύρω στους 59-60 Κελσίου βαριά, με πολύ συχνά γυρίσματα 

προσεχε γιατί ανάλογα το πάχος που είναι κομμένο είναι εύκολο να στεγνώσει και εκεί είναι το πρόβλημα με το συκώτι, γίνεται σόλα μετά 

  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Porterhouse  βαρβατο ειναι αυτο! Δες ποσο τεραστιο φιλετο εχει.

https://www.meatandgrillstories.com/porterhouse-vs-t-bone/

το ιδιο σκευτικα αλλα ειπα να μη το γράψω αχαχα

ειναι αυτο που λέω οτι δε ξέρουν κ οι κρεωποληδες τι πουλάνε.. 

  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sndev είπε

ειναι αυτο που λέω οτι δε ξέρουν κ οι κρεωποληδες τι πουλάνε.. 

Στην περιπτωση του @vins του βγηκε σε καλο, αφου πληρωσε το porterhouse για t-bone :P 

  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Porterhouse  βαρβατο ειναι αυτο! Δες ποσο τεραστιο φιλετο εχει.

https://www.meatandgrillstories.com/porterhouse-vs-t-bone/

 

4 λεπτά πριν, sndev είπε

το ιδιο σκευτικα αλλα ειπα να μη το γράψω αχαχα

ειναι αυτο που λέω οτι δε ξέρουν κ οι κρεωποληδες τι πουλάνε.. 

Έχετε δίκιο και οι 2! Συνήθως δεν είναι θέμα ότι δεν ξέρουν, απλά ο περισσοτερος κόσμος ξέρει την t bone και όχι την porterhouse 🤷

Στην προκειμένη με συνέφερε κιολας διότι η τιμή ήταν πολύ καλή και ήταν τιμή t bone και όχι porterhouse 😅

Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε

Στην περιπτωση του @vins του βγηκε σε καλο, αφου πληρωσε το porterhouse για t-bone :P 

Με διαφορα δευτερολέπτων με πρόλαβες 😅

  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vins είπε

 

Έχετε δίκιο και οι 2! Συνήθως δεν είναι θέμα ότι δεν ξέρουν, απλά ο περισσοτερος κόσμος ξέρει την t bone και όχι την porterhouse 🤷

 

ισα ισα δειχνει ποικιλία στη μπουτίκ κρεάτων😅

 

Δημοσ.

Παίδες ερώτηση: όσοι ψήνετε ψάρι, μετά τι γίνεται από μυρωδιά στην ψησταριά;

Ρωταω γιατί έχουμε αρκετές γάτες στη γειτονιά που ανεβαινουν στα μπαλκόνια όποτε δε θα ήθελα να ξυπνήσω και να τις βρω να έχουν τρυπώσει κάτω από την κουκούλα 😂😂😂

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vins είπε

Παίδες ερώτηση: όσοι ψήνετε ψάρι, μετά τι γίνεται από μυρωδιά στην ψησταριά;

Ρωταω γιατί έχουμε αρκετές γάτες στη γειτονιά που ανεβαινουν στα μπαλκόνια όποτε δε θα ήθελα να ξυπνήσω και να τις βρω να έχουν τρυπώσει κάτω από την κουκούλα 😂😂😂

Μόλις τελειώνω με το ψήσιμο τρίβω την σχάρα καλά και αφήνω μετά το καπάκι ανοικτό για κάποια ώρα. Αυτό κάνω συνήθως με θαλασσινά/ψάρια και δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με την μυρωδιά. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις λίγο ξύδι στις σχάρες.

  • Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Μόλις τελειώνω με το ψήσιμο τρίβω την σχάρα καλά και αφήνω μετά το καπάκι ανοικτό για κάποια ώρα. Αυτό κάνω συνήθως με θαλασσινά/ψάρια και δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με την μυρωδιά. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις λίγο ξύδι στις σχάρες.

Ευχαριστώ! Περισσότερο με ανησυχεί ο χώρος της ψησταριάς, οι σχάρες είναι ινοξ πλέον όποτε πλένονται κανονικά 😃

Δημοσ.
14 ώρες πριν, vins είπε

Ευχαριστώ! Περισσότερο με ανησυχεί ο χώρος της ψησταριάς, οι σχάρες είναι ινοξ πλέον όποτε πλένονται κανονικά 😃

Τιποτα το ιδιαιτερο μωρε. Σου εχει μυριζει το ψαρι κρεατιλα απο τα προηγουμενα? Νομιζω με το καλο καψιμο φευγουν ολα. Στην τελικη ασε την λιγο ανοιχτη να καψει 5 λεπτακια και θα εισαι κομπλε.

  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...