Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Μια χαρά! Η συνταγή είναι από την Μυρσίνη;

https://www.meatandgrillstories.com/sykotaria-arnisia-soyvlaki/

Όχι δικη μου είναι, την είδα λίγο τώρα και δεν έχει πολύ σχέση ούτε το μπαχαριασμα, ούτε η προετοιμασία. Εγώ κόβω και πλένω καλά, βαζω τα πάντα σε ξίδι για 5-10’, ξεπλένω, μετά συκώτια και σπλήνα (αν τον δινουν μαζί) στο γάλα ψυγείο για 30-40’ και τα ξεπλένω. Λαδι, σουμακ, φρεσκοτριμμένο πιπερι και σκόρδο κρεμμύδι αποξηραμένα σε ολα + καπνιστή πάπρικα μόνο στο συκώτι. Αλατισμα αμέσως πριν το ψήσιμο καλό. Επίσης κόβω και βάζω και τα απαυτά ενδιάμεσα 😅 Θα ετοιμάσω και βιντεάκι!

 

Επεξ/σία από vins
  • Like 4
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Αγορασα πριν λιγο δυο coral gas απο shell μαμας εταιρειας (μυρτεα). Η ενδειξη μολις κουμπωσα την πρωτη ειναι αυτη:

zZtI97NreD7rpwB-KbjUMCBbCJPB8yiGI5gxiXWH9Ts5639IBUWC9sEitpDlj4JlwaU5dqISBzeslH9D8JJFNsbp8X2Q-YWW4QbZy-Jz2Gk6LCIMXADD5lPRjg6-BAxfOk05sV5unxZW9BNaum4hrHWOyvwxuHcX_V7qsBsTxZsAANe6rC9OpUI0D_Ak3E1ccToKlbAaAmPez-ek4ahOV96zlAznOA15J7hP6Y2_6rl_YUtSr8RG3iTPXe0u4_qLqonWbvge3QdqBMGjoL1AfS4C4W40fGQoYb7oZxhSWl3bZjTVgueRXYnQVRGL_Ew44_raCVLjjIOh_vsQcaL8Yoa34J_Px4z8Jd5TPU3_QQNv9y3zLA6l70CSjH0FUt887_cGSBEV4unB8YLs8jt0UWwAjjlVJUKGOF2e7Kv6buisSXMGQ-uJXsym040xZ5FHnYCGA6T2R9fqY6eKe2ZO0TAbUTr0uQ1kKgbqV0VkXGAlzA9R-xYtvaWVsBrD1Pbj52X4Ka4hyNzGMUkFDmu-4t7GV94mNZhS9ccKAiSvlYspyMQ0l15moBVc0nDi5Lhmx7mASmFVvzykqX0z3a_TLlTay2heTwDtGBnzn88xp2kDaDQgMTqTD4ZBvibxijp79tDVGJDg5hKr3eYIglYX-fg4dxiUEXNBdlUpv9pkrOoHmbvSkUf4wAs-SJUyX6VrLfmEyyuW7dR9avQRgdKMt7SB4hgnzNrJXeCy8uTphmY_Z33T2wPB-Z9uxox-eWF0lWM8MPdsGTS7CaDiF_npH9GVlc9lknc10dNalqHRMpjbkWFrktStrdQtP609Ng3X3yqrQEtQqSnn_85ZkQfN-r7QCTDy1ga9bqdB0If_9lt9RI0MwQvwGzqxdVxLM-KmkGxSGok4NkUJu5LDPqUAr0u68GXEqyD6wN9E4NP0DhDcY85qng=w546-h969-no?authuser=0

Ξερω οτι δεν σημαινει ποσο γεματη/αδεια ειναι, αλλα ηθελα να ρωτησω απο την εμπειρια σας αν ειναι λογικο. Η προηγουμενη μπουκαλα ειχε περιπου την ιδια ενδειξη και κρατησε λιγοτερο απο 4 μηνες, με ψησιμο μαξιμουμ δυο φορες την εβδομαδα. Ηταν ομως απο Νοεμβριο ως τελη Ιανουαριου, αν και δεν μπορεις να πεις οτι φετος ειχαμε πολλα κρυα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jonkyr είπε

Καλησπερα σε ολους. Αγορασα πριν λιγο δυο coral gas απο shell μαμας εταιρειας (μυρτεα). Η ενδειξη μολις κουμπωσα την πρωτη ειναι αυτη:

zZtI97NreD7rpwB-KbjUMCBbCJPB8yiGI5gxiXWH9Ts5639IBUWC9sEitpDlj4JlwaU5dqISBzeslH9D8JJFNsbp8X2Q-YWW4QbZy-Jz2Gk6LCIMXADD5lPRjg6-BAxfOk05sV5unxZW9BNaum4hrHWOyvwxuHcX_V7qsBsTxZsAANe6rC9OpUI0D_Ak3E1ccToKlbAaAmPez-ek4ahOV96zlAznOA15J7hP6Y2_6rl_YUtSr8RG3iTPXe0u4_qLqonWbvge3QdqBMGjoL1AfS4C4W40fGQoYb7oZxhSWl3bZjTVgueRXYnQVRGL_Ew44_raCVLjjIOh_vsQcaL8Yoa34J_Px4z8Jd5TPU3_QQNv9y3zLA6l70CSjH0FUt887_cGSBEV4unB8YLs8jt0UWwAjjlVJUKGOF2e7Kv6buisSXMGQ-uJXsym040xZ5FHnYCGA6T2R9fqY6eKe2ZO0TAbUTr0uQ1kKgbqV0VkXGAlzA9R-xYtvaWVsBrD1Pbj52X4Ka4hyNzGMUkFDmu-4t7GV94mNZhS9ccKAiSvlYspyMQ0l15moBVc0nDi5Lhmx7mASmFVvzykqX0z3a_TLlTay2heTwDtGBnzn88xp2kDaDQgMTqTD4ZBvibxijp79tDVGJDg5hKr3eYIglYX-fg4dxiUEXNBdlUpv9pkrOoHmbvSkUf4wAs-SJUyX6VrLfmEyyuW7dR9avQRgdKMt7SB4hgnzNrJXeCy8uTphmY_Z33T2wPB-Z9uxox-eWF0lWM8MPdsGTS7CaDiF_npH9GVlc9lknc10dNalqHRMpjbkWFrktStrdQtP609Ng3X3yqrQEtQqSnn_85ZkQfN-r7QCTDy1ga9bqdB0If_9lt9RI0MwQvwGzqxdVxLM-KmkGxSGok4NkUJu5LDPqUAr0u68GXEqyD6wN9E4NP0DhDcY85qng=w546-h969-no?authuser=0

Ξερω οτι δεν σημαινει ποσο γεματη/αδεια ειναι, αλλα ηθελα να ρωτησω απο την εμπειρια σας αν ειναι λογικο. Η προηγουμενη μπουκαλα ειχε περιπου την ιδια ενδειξη και κρατησε λιγοτερο απο 4 μηνες, με ψησιμο μαξιμουμ δυο φορες την εβδομαδα. Ηταν ομως απο Νοεμβριο ως τελη Ιανουαριου, αν και δεν μπορεις να πεις οτι φετος ειχαμε πολλα κρυα.

Όχι, πρέπει στην καινούργια να είναι τέρμα δεξιά ο δείκτης.

8 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εφαγα τετοια σφαλιαρα απο τη ζυγαρια το πρωι που σκεφτομαι να το ριξω στο φιδε.... Η νοστημια απο το ζυγουρι θα αργησει να ξαναρθει :( 

Προχθές ο καρδιολόγος μου είπε την ζυγαριά να την βάλω δίπλα στο κρεβάτι και να την βλέπω μόλις σηκώνομαι το πρωί ώστε να ζυγίζομαι........:rolleyes:

  • Like 2
Δημοσ.

Τελικά έχει διαφορά το ψήσιμο σε υγραέριο απο το κάρβουνο; Γιατί σκέφτομαι να αγοράσω μιας και δεν πολυ συμφέρει με το κόστος των κάρβουνων απο οτι βλέπω και επίσης έχει τρελή μυρωδιά ρε παιδιά. Αξίζει να πάρω μια υγραερίου; Η θα είναι υποδεέστερη η γεύση; Ψήνω 2 φορές την εβδομάδα. Μπορεί και 3 καμια φορά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ναι και το δικο μου εχει, αλλα δεν εχω δοκιμασει να σφραγιζω κατι υγρο ακομα. Το gentle κανει για κανενα ψωμι κλπ που δεν θες να το ζουλιξει.

Ρε παιδια ουτε μια φωτο απο χτεσινο ψησιμο; Ειμαστε σοβαροι; 

Τσικνοπέμπτη, λαιμος χοιρινος, πανσετα κ κορτεζινες σε αργο ψησιμο με καπνισμα.

IMG20230216072704.jpg

IMG20230216094000.jpg

IMG20230216123953.jpg

IMG20230216131408.jpg

IMG20230216124623.jpg

Επεξ/σία από nikpar00
  • Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dimitrissot είπε

Τελικά έχει διαφορά το ψήσιμο σε υγραέριο απο το κάρβουνο; Γιατί σκέφτομαι να αγοράσω μιας και δεν πολυ συμφέρει με το κόστος των κάρβουνων απο οτι βλέπω και επίσης έχει τρελή μυρωδιά ρε παιδιά. Αξίζει να πάρω μια υγραερίου; Η θα είναι υποδεέστερη η γεύση; Ψήνω 2 φορές την εβδομάδα. Μπορεί και 3 καμια φορά. 

Ακριβώς για αυτούς τους λόγους αξίζει να πάρεις. Επειδή ψήνεις συχνά, η εξοικονόμηση θα είναι μεγάλη όμως η ευκολία θα είναι τεράστια. Τη διαφορά στη γεύση καλύτερα να την αξιολογήσεις μόνος σου. Και βέβαια, δεν σου απαγορεύει κάνεις να κρατήσεις "τό κάρβουνο" για κάποια συγκεκριμένα ψησίματα αν και είναι σίγουρο ότι θα πέσει γρήγορα σε δυσμένεια.

Δημοσ.
Στις 12/2/2023 στις 10:35 ΜΜ, Bourasal είπε

Καλησπέρα παιδιά, καταρχάς θα αλλάξω την μπουκάλα coral prime με eko, έχετε κάποια συγκεκριμένη να προτείνετε; Coral prime ήταν μείγμα, μήπως να πάω σε προπάνιο; Επίσης βλέπω αυτόν τον φακό για το χερούλι της ψησταριάς, (https://www.skroutz.gr/s/37834720/Blackbull-TZ48921-Φακοί-Ψησταριάς.html#specs), έχει δοκιμάσει κανείς τον συγκεκριμένο;

Εγώ πήρα coral prime μείγμα αρχικά. 
Με τα κρύα διαπίστωσα μια μικρή πτώση στην απόδοση με κίτρινες άκρες στη φλόγα. Παρήγγειλα και τοποθέτησα μια coral prime προπάνιο με τον ίδιο ρυθμιστή της άλλης καθώς έτσι με παρότρυνε το κατάστημα καθώς οι γκρι ρυθμιστές έχουν κατ αυτούς βγάλει προβλήματα. Παίζει καλύτερα. 

  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, ivas75 είπε

Εγώ πήρα coral prime μείγμα αρχικά. 
Με τα κρύα διαπίστωσα μια μικρή πτώση στην απόδοση με κίτρινες άκρες στη φλόγα. Παρήγγειλα και τοποθέτησα μια coral prime προπάνιο με τον ίδιο ρυθμιστή της άλλης καθώς έτσι με παρότρυνε το κατάστημα καθώς οι γκρι ρυθμιστές έχουν κατ αυτούς βγάλει προβλήματα. Παίζει καλύτερα. 

Ίσως όμως το "έχουν κατ αυτούς βγάλει προβλήματα"  σημαίνει πως τους τελείωσε το στοκ ή ότι απλώς κανουν λάθος....

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, est είπε

Ίσως όμως το "έχουν κατ αυτούς βγάλει προβλήματα"  σημαίνει πως τους τελείωσε το στοκ ή ότι απλώς κανουν λάθος....

Η αντίδρασή του ήταν κάθετη. 
είχε στο μαγαζί ρυθμιστές γκρι σε κουτί. Αλλά μου είπε «εγώ την ευθύνη αυτή δεν την παίρνω. Έχω αλλάξει πάρα πολλούς σε πελάτες μου γιατί τους χάλασαν. Αν θες να πάρεις γκρι ρυθμιστή, σε παρακαλώ πήγαινε σε άλλο μαγαζί.»

Μάλιστα μου έδειξε και χαλασμένους ρυθμιστές που είχε μαζέψει. Για αυτό αποφάσισα την 1η μπουκάλα να την πάρω κόκκινη όπως και τη ρυθμιστή. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ivas75 είπε

Η αντίδρασή του ήταν κάθετη. 
είχε στο μαγαζί ρυθμιστές γκρι σε κουτί. Αλλά μου είπε «εγώ την ευθύνη αυτή δεν την παίρνω. Έχω αλλάξει πάρα πολλούς σε πελάτες μου γιατί τους χάλασαν. Αν θες να πάρεις γκρι ρυθμιστή, σε παρακαλώ πήγαινε σε άλλο μαγαζί.»

Μάλιστα μου έδειξε και χαλασμένους ρυθμιστές που είχε μαζέψει. Για αυτό αποφάσισα την 1η μπουκάλα να την πάρω κόκκινη όπως και τη ρυθμιστή. 

Καλοδεχουμενη η άποψη του καταστήματος. Το ανέφερα επειδή από τα πρατήρια Shell έχουν ακουστεί διάφορες απίθανες ερμηνείες σε απορίες - προβλήματα αγοραστών φιάλης. Πάντως μια γνώμη από τεχνικό της εταιρίας στον Ασπρόπυργο (2105590902) μπορεί να έριχνε φως στην υπόθεση.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα...σύμφωνα με το προγράμμα πέρασα και πήρα 2κιλα αργεντίνικο tri tip black Angus...

 

Μιας και είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω tri tip οποία συμβουλή ευπρόσδεκτη....

Για μαρινάδα λέω να πάω απλά με αλάτι πιπέρι...όπως κάνω με όλες τις κοπές...

Για ψήσιμο τι τρόπο προτείνετε εμμεσο ή άμεσο...?

Επεξ/σία από Evgenios_V
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, θα βγαλω σημερα ψησταρια και φιαλη αεριου για ψησιμο για πρωτη φορα μετα τον Αυγουστο. Την φιαλη την ειχα αποθηκευμενη κατω απο τραπεζι του μπαλκονιου και με εξτρα καλυμμα απο πανω. Αλλα επειδη ειμαστε Γερμανια, πρεπει να περασε εκει εξω θερμοκρασιες απο -15 εως 30 απο τον Αυγουστο μεχρι σημερα. 😄 Τι να προσεξω πριν τη χρησιμοποιησω για να ειμαστε σιγουροι οτι δεν θα εχουμε δυσαρεστες εκπληξεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...