Gatilaras Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Επειδη ακομη για τη Napoleon τη μικρουλα που σκεφτομουν δεν θα κανω κινηση μιας κ παιζει να αλλαξω σπιτι κ επειδη τη unimac την εχω κ με εξυπηρετει ακομη χωρις να παραπονιεται,εχετε υπ'οψιν εαν καποιος φτιαχνει inox ανακλαστηρες και να τους στελνει? Λαμια δυστυχως δεν παιζει κατι τετοιο και ηδη απο τη χρηση εχουν γινει λιγο post-apocalyptic οι ανακλαστηρες οποτε απο το να παρω παλι τους ιδιους ελεγα να τους κανω κ εγω inox.
barimagas Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Kαλημέρα για φίλο που θέλει να αγοράσει απο Κωτσο (άτοκες δόσεις χωρίς κάρτα) και με διάθεση γύρω στα 400 ευρώ, υπάρχει μία KAIZER https://www.kotsovolos.gr/kipos-ergaleia-spiti/psistaries-barbeque/psistaries-ugraeriou/243134-ψηστιερα-υγραεριου-kaiser-profi Αξίζει τα λεφτά της? Υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα?? Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2023 από barimagas
tsiro7 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε επειδή δε ψήνομαι να σκάω το 70αρι για τη σούβλα του leroy, έχει δοκιμάσει κανείς αυτήν σε Naterial ; Την έχω εγώ σε weber και με πατέντα στη βάση με γωνίες την έχω βολευτεί. Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην κάνεις δουλειά και στην naterial. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2023 από tsiro7 3
AristidisZ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Την έχω εγώ σε weber και με πατέντα στη βάση με γωνίες την έχω βολευτεί. Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην κάνεις δουλειά και στην naterial. Εμ τις πατέντες βαριέμαι Αυτές με 2 στροφές / λεπτό κάνουν για κοντοσούβλια & κοτόπουλο ε ;
tsiro7 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Εμ τις πατέντες βαριέμαι Αυτές με 2 στροφές / λεπτό κάνουν για κοντοσούβλια & κοτόπουλο ε ; 4 γωνίες από το πρακτικερ και 2 τρύπες με το τρυπάνι στην βάση που μπαίνει το μοτέρ δεν είναι τρελή φασαρία. Την έχω μόνο για κοτόπουλα και κοντοσουβλι και είναι μια χαρά. Σκέψου θα γλιτώσεις 40 ευρώ να τα πάρεις σε κρέατα. 😁 Επίσης και χωρίς πατέντα λογικά αν στερέωσεις το μοτέρ πάνω σε κανα βιβλίο παλι θα δουλέψει. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2023 από tsiro7 1 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 22 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Αυτές με 2 στροφές / λεπτό κάνουν για κοντοσούβλια & κοτόπουλο ε ; Αυτες ειναι οι ιδανικες στροφες. 1
@pnea1973 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Και εγώ στην Napoleon πατέντα έκανα για την σούβλα. Το κέλυφος είχε έτοιμες τρύπες, οπότε με γωνίες έφτιαξα μια βάση και έτοιμη η σουβλα. Και με το dremmel στρογγύλεψα την σούβλα στα σημεία επαφής με τον κάδο....Την έχω χρησιμοποιήσει 6-7 φορές και όλα ήταν άψογα!!!! 200€ για σούβλα είναι απλά υπερβολή!!! 3
AristidisZ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, tsiro7 είπε 4 γωνίες από το πρακτικερ και 2 τρύπες με το τρυπάνι στην βάση που μπαίνει το μοτέρ δεν είναι τρελή φασαρία. Την έχω μόνο για κοτόπουλα και κοντοσουβλι και είναι μια χαρά. Σκέψου θα γλιτώσεις 40 ευρώ να τα πάρεις σε κρέατα. 😁 Επίσης και χωρίς πατέντα λογικά αν στερέωσεις το μοτέρ πάνω σε κανα βιβλίο παλι θα δουλέψει. 1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε Αυτες ειναι οι ιδανικες στροφες. Thanks παίδες, πάω να πάρω ένα σετ από εκεί, και θα δω μετά επί τόπου τι θα χρειαστεί για να το στερεώσω 3
katbo Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 23 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε 200€ για σούβλα είναι απλά υπερβολή!!! θα συμφωνήσω. Εγώ χρησιμοποίησα προπολεμικό μοτεράκι κοκορετσίου, σούβλα με 10ευρώ που την έκοψα και την τρόχισα και ένα απλό λαμάκι που το στράβωσα και το βίδωσα στις υπάρχουσες τρύπες. Ούτε καν βάση δεν έφτιαξα δηλαδή. Έχω ψήσει άνετα μέχρι 3-3,5 kgr κρέας χωρίς κανένα πρόβλημα. Κάποια στιγμή θα φτιάξω και κάτι για αντίβαρο να υπάρχει αν και δεν μου έχει χρειαστεί ακόμα. Δεν μπορώ να καταλαβω λοιπόν τι παραπάνω θα μου έδινε ένα κιτ των 200€ 8
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Εγω δεν εχω βαλει καν βαση. Βαζω 2-3 βιβλια και ακουμπαω το μοτερακι εκει με το πλάι. 3
katbo Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, SagoniasSlutRos είπε Εγω δεν εχω βαλει καν βαση. Βαζω 2-3 βιβλια και ακουμπαω το μοτερακι εκει με το πλάι. θυμάμαι κάτι σε προγραμματισμό είχες βάλει ;). Για να πω και την αλήθεια εσύ μας έδωσες τις ιδέες και μας άνοιξες τα μάτια στο θέμα σούβλα! 4
SagoniasSlutRos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, katbo είπε θυμάμαι κάτι σε προγραμματισμό είχες βάλει UML χαχα!
vins Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 32 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Εγω δεν εχω βαλει καν βαση. Βαζω 2-3 βιβλια και ακουμπαω το μοτερακι εκει με το πλάι. Έχω κλάψει γιατί κι εγώ ό,τι κι αν θελω να στηρίξω πάντα βιβλία βάζω 😂 2
jimgoodman Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 14/2/2023 στις 3:14 ΜΜ, vins είπε Καλησπέρα φίλε μου, έχω την 3αρα και θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σε όσα ξέρω από προσωπική εμπειρία: Καθάρισμα: Δεν χρειάζεται να κανεις πυρόλυση (και δεν ενδείκνυται κιόλας για τις δικές μας ψησταριές γιατί δεν είναι και από τα καλύτερα υλικά). Οι σχάρες είναι με εμαγιε επίστρωση, όποτε αφου ψήσεις, περιμένεις να κρυώσουν λίγο να είναι χλιαρές και τις καθαρίζεις απλά με ένα σφουγγάρι και σαπουνόνερο. Το ίδιο για τα καλυπτρα/φλογοκρυπτες. Τα σκουπίζει λίγο και μετά αν θες τα καις λίγο στην ψησταριά πάνω να στεγνώσουν. Προσωπικά στις σχάρες δεν έβαζα λάδι γιατί γίνονταν χειρότερα. Λάδωνα μόνο τα φαγητά πριν μπουν επάνω. Για το κάδο θα πάρεις μια μικρη σπάτουλα πλαστική σκληρή και θα τον περνάς κρύο με αυτήν να παίρνεις τα λίπη. Μετά μπορείς να περάσεις και με νωπό (όχι υγρό τελειως) βετεξ αν θέλεις και καις λίγο την ψησταριά πάλι στο τέλος. Εμμεσο ψήσιμο: δεν είναι απαραίτητο να τα κανεις με έμμεσο όλα, ειδικά τις κοπές. Το έμμεσο εγώ το χρησιμοποιώ για μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος, όπου ο καυστήρας που είναι από κάτω είναι κλειστός τελείως καη παρακολουθείς τη θερμοκρασία του κάδου να κινείται στα επίπεδα που θέλεις. Για τις κοπές, τις περισσότερες φορές εγώ την ανάβω στο τέρμα να κάψει καλά μέχρι τους 220 περίπου, βάζω τα κρέατα και τα χαμηλώνω όλα στο τέρμα. Έτσι δε θα έχεις και αναφλέξεις. Σκευη: Μαντεμι, κεραμικές γάστρες και 100% ινοξ δεν έχουν θέμα τσεκαρισμένα από μενα. Προσοχή σε απότομες μεταβολές θερμοκρασίας, μην τα βγάλεις πχ να ζεματάνε και τα πλύνεις με κρύο νερό. Για πυρέξ δεν ξέρω γιατί δε χρησιμοποιω, αλλά δε φαντάζομαι να έχει θέμα αν κινείσαι εντός των ορίων θερμοκρασίας τους. Προσοχή: η σχάρα είναι πιο καυτη από το πάνω μέρος του κάδου που είναι το θερμόμετρο, όποτε λαβέ το υπόψη σου. Εν κατακλείδι, δοκίμασε διαφορα πράγματα κι εσυ ο ίδιος για να δεις τι σε βολεύει και τι λειτουργεί καλύτερα, είναι ωραία εμπειρία και ενασχόληση! Καλα ψησιματα με υγεία! Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου. Μετά από μερικά ψησίματα με kenton 4b παρατήρησα ότι καθαρίζουν πανεύκολα οι σχάρες γιατί είναι εμαγιέ και από κάτω στο "ταψί" όπως είναι κρύα η ψησταριά μαζεύω τα πολλά λίπη στο ταψάκι το οποίο το έχω καλύψει με αλουμινόχαρτο και κάθε πέντε-έξι ψησίματα το πετάω. Νομίζω ότι δεν θέλει να ασχολείσαι πολύ ώρα με το καθάρισμα. Προσωπικά όταν ανάψω και πιάσει θερμοκρασία τρίβω με συρματόβουρτσα και ψήνω. Κάθε 5 με 6 ψησίματα ανάλογα τι έψησα βέβαια καθαρίζω λίγο παραπάνω σχάρες καλύπτρες και κάδο εσωτερικά. Επίσης έχω πάρει άλλη μια σχάρα και έχω περισσότερο χώρο και βάζω πλάκα όταν χρειαστώ. Τέλος να πω ότι την τσικνοπέμπτη που πέρασε μετά από μιάμιση ώρα ψήσιμο μόλις έβαλα τα μανιτάρια επάνω και έβαλα στο φουλ τους καυστήρες είδα ότι δεν ανέβαζε θερμοκρασία πάνω από 170 και η φιάλη από κάτω είχε πιάσει πάγο απέξω με εξωτερική θερμοκρασία περίπου 6-7 βαθμούς (κόκκινη coral). Είχα αναμμένους όλη την ώρα και τους τέσσερις καυστήρες λίγο πάνω από τη μέση, ίσως δοκιμάσω γκρι φιάλη την επόμενη μιας και μου είχε πει και ο προμηθευτής ότι το προπάνιο είναι για πολύωρα ψησίματα. Ίσως είναι θέμα και του φθηνιάρικου ρυθμιστή βέβαια που είναι από 22 εως 70mbar που μάλλον το είχα στα 35 περίπου. Εν τέλει θέλει λίγο εξοικείωση και να μην τη λυπάστε αλλά να την χαρείτε. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2023 από jimgoodman 1
ilpapacha Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 7 ώρες πριν, lacta13 είπε καλημέρα,αρα δλδ θελει και πριν και μετα αναμα και καψιμο.αυτο θελει μονο για την πρωτη φορα( το διπλο καψιμο) ή καθε φορα μετα απο ψησιμο;(λογικα οχι) επισης στο σαιτ που εβαλες μιλαει πρωτα για πλυσιμο του σκευους πριν το λαδωμα...ισχυει; Στο ποστ που έκανα, αναφέρομαι στην διαδικασία για την πρώτη φορά που θα ανάψεις την ψησταριά, ώστε να κάνουν πρώτα τα εργοστασιακά έλαια/υπολείμματα και έπειτα τα να κάνεις την διαδικασία του seasoning. Δεν χρειάζεται να την κάνεις έπειτα από κάθε ψήσιμο. Δεν είναι είναι απαραίτητο να τα πλύνεις. Τα μαντεμένια σκεύη/σχάρες χρειάζονται φροντίδα/συντήρηση ώστε να διατηρούνται σε καλή κατάσταση. 7 ώρες πριν, AristidisZ είπε επειδή δε ψήνομαι να σκάω το 70αρι για τη σούβλα του leroy, έχει δοκιμάσει κανείς αυτήν σε Naterial ; Καλό θα ήταν να επιλέξεις ανοξείδωτη σούβλα. Υπάρχει και στήριγμα για μοτέρ που κάνει για πολλές ψησταριές. Ενδεχομένως να ταιριάζει και στην δική σου. https://grillme.gr/gr/aksesouar/aksesouar-psisimatos/soyvles/universal-base-for-rotisserie-hd0214500 6 ώρες πριν, Gatilaras είπε Επειδη ακομη για τη Napoleon τη μικρουλα που σκεφτομουν δεν θα κανω κινηση μιας κ παιζει να αλλαξω σπιτι κ επειδη τη unimac την εχω κ με εξυπηρετει ακομη χωρις να παραπονιεται,εχετε υπ'οψιν εαν καποιος φτιαχνει inox ανακλαστηρες και να τους στελνει? Λαμια δυστυχως δεν παιζει κατι τετοιο και ηδη απο τη χρηση εχουν γινει λιγο post-apocalyptic οι ανακλαστηρες οποτε απο το να παρω παλι τους ιδιους ελεγα να τους κανω κ εγω inox. Δοκίμασε στα παρακάτω καταστήματα https://www.vrisko.gr/search/Σιδηρουργία/Λαμία-ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ/ https://aggelakopoulos.com.gr 6 ώρες πριν, barimagas είπε Kαλημέρα για φίλο που θέλει να αγοράσει απο Κωτσο (άτοκες δόσεις χωρίς κάρτα) και με διάθεση γύρω στα 400 ευρώ, υπάρχει μία KAIZER https://www.kotsovolos.gr/kipos-ergaleia-spiti/psistaries-barbeque/psistaries-ugraeriou/243134-ψηστιερα-υγραεριου-kaiser-profi Αξίζει τα λεφτά της? Υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα?? Καλύτερα να δει τις Naterial από το Leroy και τις Jamestown από το Praktiker 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα