Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
Στις 24/2/2023 στις 8:55 ΠΜ, ηνίοχος είπε

καλημέρα , κλασική περίπτωση  συνδιασμού  πολύωρου ψήσιματος, μισοάδειας φιάλης και χαμηλής θερμοκρασίας , δεν υπάρχει  κάτι που θα πρέπει να σε προβληματίσει , με χρηση προπανίου θα είχε   ποιο ήπια τα συμπτώματα 
όσο για την πίεση τα 35mlb  είναι  κάπως πολλά για  μείγμα  το θέμα είναι οτι δεν εχει ενδείξεις ρύθμισης

 

Δεν ξέρω εάν ήταν σωστή η πίεση πόσο καλύτερα θα ήταν; 

Σήμερα έκανα μια δοκιμή, ζύγισα την φιάλη χωρίς ρυθμιστή πριν και μετά από ψήσιμο για να δω τι θα κάψει. Συνολικά ήταν αναμμένη για 45 περίπου λεπτά μαζί με την προθέρμανση, περίπου 30 λεπτά 4 καυστήρες και 15 με 3 καυστήρες. Οι 2 ήταν πάντα τέρμα γιατί είχα μανιτάρια επάνω και στο τέλος δεν έκανα πυρόλυση.  Αποτέλεσμα 500γρμ αέριο, ξεκίνησα με 10,6 και στο τέλος είχε 10,1.

Πάλι στα μισά περίπου άρχισε να παγώνει η φιάλη και έχασε δύναμη. Η θερμοκρασία έξω 16 βαθμοί. Η φιάλη πάγωσε περίπου 4 δάχτυλα από τον πάτο της και δοκίμασα να ανοίξω λίγο πίεση ακόμη και έκανε λίγο διαφορά στην απόδοση. Σίγουρα θα δοκιμάσω την γκρι φιάλη την επόμενη φορά.

Δημοσ.

καπως ετσι ειναι οι σχαρες μια μερα μετα το πρωτο ψησιμο. εχω κανει καμια βλακεια? η ετσι θα πρεπε να ειναι?

thumbnail_IMG_2988.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Andy είπε

καπως ετσι ειναι οι σχαρες μια μερα μετα το πρωτο ψησιμο. εχω κανει καμια βλακεια? η ετσι θα πρεπε να ειναι?

thumbnail_IMG_2988.jpg

Έχεις κάνει seasoning ?

Δλδ καθάρισες (τρίψιμο με την βούρτσα όχι σαπούνια κτλ) τις σχάρες τις άλειψες με λάδι και τις ζεστάνες ?

Αν όχι αυτό ειναι κάτι που πρέπει να το κάνεις μετά από κάθε ψήσιμο...

Δημοσ.
2 ώρες πριν, jimgoodman είπε

Δεν ξέρω εάν ήταν σωστή η πίεση πόσο καλύτερα θα ήταν; 

Σήμερα έκανα μια δοκιμή, ζύγισα την φιάλη χωρίς ρυθμιστή πριν και μετά από ψήσιμο για να δω τι θα κάψει. Συνολικά ήταν αναμμένη για 45 περίπου λεπτά μαζί με την προθέρμανση, περίπου 30 λεπτά 4 καυστήρες και 15 με 3 καυστήρες. Οι 2 ήταν πάντα τέρμα γιατί είχα μανιτάρια επάνω και στο τέλος δεν έκανα πυρόλυση.  Αποτέλεσμα 500γρμ αέριο, ξεκίνησα με 10,6 και στο τέλος είχε 10,1.

Πάλι στα μισά περίπου άρχισε να παγώνει η φιάλη και έχασε δύναμη. Η θερμοκρασία έξω 16 βαθμοί. Η φιάλη πάγωσε περίπου 4 δάχτυλα από τον πάτο της και δοκίμασα να ανοίξω λίγο πίεση ακόμη και έκανε λίγο διαφορά στην απόδοση. Σίγουρα θα δοκιμάσω την γκρι φιάλη την επόμενη φορά.

Καλησπέρα,  όπως είχα γράψει η φιάλη σου είναι στα τελευταία της , και αυτό το καταλαβαίνει κανείς πρώτον  από το σημείο που έχει πιάσει πάγο και δεύτερον από το βάρος της φιάλης (υποθέτω ότι έχεις την κλασική 10αρα η οποίες το αποβαρο τους είναι στα 10κιλα )

Σε ότι αφορά τον ρυθμιστή πίεσης για χρήση φιάλης με μείγμα καλύτερα να έχεις έναν σταθερό στα 30mlb 

 

3 ώρες πριν, Andy είπε

καπως ετσι ειναι οι σχαρες μια μερα μετα το πρωτο ψησιμο. εχω κανει καμια βλακεια? η ετσι θα πρεπε να ειναι?

thumbnail_IMG_2988.jpg

Καλησπέρα Μία χαρά φαίνεται , εκτός από κάποια θαμπά  σημεία πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει λίπος , για να μην σου βγάλει σκουριές πέρασε την με λίγο λάδι και σκούπισε την καλά 

  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, ηνίοχος είπε

(υποθέτω ότι έχεις την κλασική 10αρα η οποίες το αποβαρο τους είναι στα 10κιλα )

Ναι την κόκκινη coral gas έχω, αν έχει απόβαρο 10 κιλά τότε στην ουσία μου έμειναν 100γρμ αέριο. Όταν την παρέλαβα πάντως γεμάτη ήταν 16,4 αν θυμάμαι καλά.

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Σύμφωνα με τις εμπειρίες σας και επειδή περιμένω την κατάλληλη στιγμή για να βγουν σε προσφορά,να προτιμήσω την Jamestown maddox 4.1 αν ξαναπέσει στα 330€ ή την Naterial Kenton 4B,που την έχει ήδη στα 269€.Το budget είναι χαμηλό καθώς τώρα ξεκινάω το άθλημα.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, jimgoodman είπε

Ναι την κόκκινη coral gas έχω, αν έχει απόβαρο 10 κιλά τότε στην ουσία μου έμειναν 100γρμ αέριο. Όταν την παρέλαβα πάντως γεμάτη ήταν 16,4 αν θυμάμαι καλά.

Προφανώς έχεις την prime και όχι την κλασσική φιάλη που το απόβαρό της είναι κάτι λιγότερο από 7kg.

  • Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Οι μπουκάλες coral prime έχουν απόβαρο 6,7 κιλά

https://www.skroutz.gr/s/26843927/Coral-Gas-Prime-Φιάλη-Υγραερίου-10kg-1208301-0123.html

Οι συμβατικές μπουκάλες, των 10 κιλών, έχουν 10+ κιλά απόβαρο.

Αυτή ακριβώς έχω. Αν πάρω την γκρι (προπάνιο) θα είναι καλύτερα στα τελειώματα; Γιατί με την κόκκινη έχει αρχίσει και παγώνει όταν ψήνω.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, jimgoodman είπε

Αυτή ακριβώς έχω. Αν πάρω την γκρι (προπάνιο) θα είναι καλύτερα στα τελειώματα; Γιατί με την κόκκινη έχει αρχίσει και παγώνει όταν ψήνω.

Το προπάνιο έχει καλύτερη απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες και πολύωρα ψησίματα. Θα χρειαστεί να αγοράσεις και τον αντίστοιχο γκρι ρυθμιστή, στα 37mbar. Προσωπικά χρησιμοποιώ coral prime προπάνιο, χωρίς να έχω κάποιο θέμα.
 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Το προπάνιο έχει καλύτερη απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες και πολύωρα ψησίματα. Θα χρειαστεί να αγοράσεις και τον αντίστοιχο γκρι ρυθμιστή, στα 37mbar. Προσωπικά χρησιμοποιώ coral prime προπάνιο, χωρίς να έχω κάποιο θέμα.
 

Ρυθμιστή μου δώσανε ένα universal απο 22 εώς 70mbar αν θυμάμαι καλά τα νούμερα.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, jimgoodman είπε

Ρυθμιστή μου δώσανε ένα universal απο 22 εώς 70mbar αν θυμάμαι καλά τα νούμερα.

Μου τον είχαν δώσει παλαιότερα. Τον έδωσα σε έναν κουμπάρο μας, τον ρυθμίσαμε και λειτουργεί μια χαρά, με coral prime προπάνιο.

 

Δημοσ.

Μπορεί να είναι επιπόλαιο και αυθαίρετο αυτό, αλλά εμένα οι universal ρυθμιστές κάπως μου κάθονται περίεργα στο μυαλό. Όποτε άλλαζα τύπο φιάλης, θυσίαζα άνετα το αντίτιμο του αντίστοιχου ρυθμιστή. Δηλαδή σε αυτή την περίπτωση θα έδινα άνετα το δωδεκάευρο ή όσο έχει ο standard κόκκινος ρυθμιστής της κοκκινης prime πριν κάνω οτιδήποτε άλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...