Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Καλησπερα σε ολους

Δυστυχως ο πισω καυστηρας της Spirit 310 παρεδωσε πνευμα και πλεον η φλογα δεν φτανει μετα τον πρωτο καυστηρα στους υπολοιπους.

Θα τηλεφωνησω αυριο στο καταστημα αγορας για αντικατασταση εντος εγγυησης.

Ειχε κανεις παρομοια εμπειρια ; Κ αν ναι ποσο καιρο εκανε να επιλυθει το ζητημα ;

Δοκίμασες να τον καθαρίσεις;

 

  • Like 2
Δημοσ.

@ilpapacha ναι.

Το προβλημα ειχε παρουσιαστει και παλιοτερα αλλα με καθαρισμο λυθηκε.

Και αυτη τη φορα τον εβγαλα τον καυστηρα τον ετριψα καλα εβαλα και ενα καλαμακι μεσα να παρει το κατι επιπλεον αλλα χωρις αποτελεσμα.

  • Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, ritualistic είπε

@ilpapacha ναι.

Το προβλημα ειχε παρουσιαστει και παλιοτερα αλλα με καθαρισμο λυθηκε.

Και αυτη τη φορα τον εβγαλα τον καυστηρα τον ετριψα καλα εβαλα και ενα καλαμακι μεσα να παρει το κατι επιπλεον αλλα χωρις αποτελεσμα.

Δοκίμασε και με σπρέι πεπιεσμένου αέρα. Μπορείς να πας και σε κάποιο βενζινάδικο και να δοκιμάσεις με το μηχάνημα που είναι για τον αέρα στα λάστιχα. Λογικά έχει «βουλώσει» σε κάποιο σημείο.

  • Like 1
Δημοσ.

,καλησπέρα σε όλους σας και Χριστός Ανέστη!!Με καθυστέρηση ενός ολόκληρου χρόνου, λόγω σοβαρου προβλήματος υγείας που αντιμετώπισα, περιμένω την Τρίτη την rogueb425 rsb.εχω πάρει επίσης την μαντεμένια πλάκα και την πλάκα πίτσας της napoleon.

Θα ήθελα τη βοήθεια σας για το ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνω μετά τη συναρμολογηση.Δηλαδη τι υγραέριο ταιριάζει σε αυτή την ψησταρια,πως να κάνω seasoning και γενικά ότι μπορεί ο καθένας με βάση την εμπειρία του. Πρώτη φορά ασχολούμαι με υγραέριο! Ευχαριστώ προκαταβολικά 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, lef79 είπε

,καλησπέρα σε όλους σας και Χριστός Ανέστη!!Με καθυστέρηση ενός ολόκληρου χρόνου, λόγω σοβαρου προβλήματος υγείας που αντιμετώπισα, περιμένω την Τρίτη την rogueb425 rsb.εχω πάρει επίσης την μαντεμένια πλάκα και την πλάκα πίτσας της napoleon.

Θα ήθελα τη βοήθεια σας για το ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνω μετά τη συναρμολογηση.Δηλαδη τι υγραέριο ταιριάζει σε αυτή την ψησταρια,πως να κάνω seasoning και γενικά ότι μπορεί ο καθένας με βάση την εμπειρία του. Πρώτη φορά ασχολούμαι με υγραέριο! Ευχαριστώ προκαταβολικά 

Αληθώς ο Κυρίως! Περαστικά και σιδερένιος! Με το καλό να παραλάβεις.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε μείγμα είτε προπάνιο. Ο ρυθμιστής που έχει στην συσκευασία είναι στα 30mbar και είναι για μείγμα. Για να χρησιμοποιήσεις προπάνιο, θα χρειαστεί να πάρεις ρυθμιστή στα 37mbar. Το προπάνιο έχει καλύτερη απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες και πολύωρα ψησίματα.

Θα ανάψεις στο φουλ τους καυστήρες για 20-25 λεπτά,  ώστε να καούν όλα τα εργοστασιακά έλαια/κατάλοιπα. Θα κλείσεις τους καυστήρες και πριν κρυώσουν εντελώς οι σχάρες, θα τις περάσεις με λίγο, πραγματικό λίγο, ηλιέλαιο και από τις 2 μεριές. Έπειτα θα ανάψεις τους καυστήρες μέχρι τους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Εάν θέλεις, μπορείς να το επαναλάβεις 1-2 φορές ακόμα.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Δοκίμασε και με σπρέι πεπιεσμένου αέρα. Μπορείς να πας και σε κάποιο βενζινάδικο και να δοκιμάσεις με το μηχάνημα που είναι για τον αέρα στα λάστιχα. Λογικά έχει «βουλώσει» σε κάποιο σημείο.

Καλημερα καλη εβδομαδα

Ναι αυτο ειναι το θεμα αλλα δεν ειναι λυση να ψαχνω βενζιναδικο μεσα στη νυχτα η οποτε θελησω να ψησω επειδη βουλωσε ο καυστηρας και ενω κανω σωστη συντηρηση.

Και απο τη στιγμη που εχει ξανασυμβει νομιζω πως ειναι λογος αντικαταστασης του ανταλλακτικου εντος εγγυησης.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα, στην προθερμανση για ψησιμο κρεατος, σε τι θερμοκρασια πρεπει να φτασει η θερμοκρασια?

Μου ειπαν 200c, ισχυει?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Καλησπερα, στην προθερμανση για ψησιμο κρεατος, σε τι θερμοκρασια πρεπει να φτασει η θερμοκρασια?

Μου ειπαν 200c, ισχυει?

250c ειναι το ιδανικο για να εχει πυρωσει η σχαρα και επισης ανοιγοντας να βαλεις τα κρεατα θα εχεις απωλειες οποτε καλο θα ηταν να μην ξεκινησεις παλι απο τους 100.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Καλημερα καλη εβδομαδα

Ναι αυτο ειναι το θεμα αλλα δεν ειναι λυση να ψαχνω βενζιναδικο μεσα στη νυχτα η οποτε θελησω να ψησω επειδη βουλωσε ο καυστηρας και ενω κανω σωστη συντηρηση.

Και απο τη στιγμη που εχει ξανασυμβει νομιζω πως ειναι λογος αντικαταστασης του ανταλλακτικου εντος εγγυησης.

Δεν το πρότεινα ως οριστική λύση. Το πρότεινα ως λύση για να μπορέσεις να ψήσεις. Όπως και να ‘χει οι καυστήρες χρειάζονται, ανά περιόδους, καθαρισμό/συντήρηση.

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ritualistic είπε

250c ειναι το ιδανικο για να εχει πυρωσει η σχαρα και επισης ανοιγοντας να βαλεις τα κρεατα θα εχεις απωλειες οποτε καλο θα ηταν να μην ξεκινησεις παλι απο τους 100.

χμ, οποτε κατι κανω λαθος.

Γιατι οταν ψηνω καλαμακια, απ εξω τα καιει, και μεσα ειναι ωμα :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

43 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

χμ, οποτε κατι κανω λαθος.

Γιατι οταν ψηνω καλαμακια, απ εξω τα καιει, και μεσα ειναι ωμα :P

για καλαμακια δεν πρεπει να εχεις θερμοκρασια θαλαμου πανω απο 190-200c, τωρα ποσο χρονο ακριβως χρειαζεται απο καθε πλευρα εξαρταται απο την ψησταρια σου και ποσο χοντρο ειναι το κρεας.

σε weber spirit δεν χρειαστηκα ποτε πανω απο 9-10 λεπτα την πλευρα.

Επεξ/σία από ritualistic
Δημοσ.

Μηπως εχεις αρκετε αναφλεξεις και "μαυριζουν" γρηγοαρ απο εξω και τα βγαζεις γιατι νομιζεις οτι ειναι ετοιμα... δεν υπαρχει αλλη εξηγηση

Δημοσ.

Καλά εξαρτάται, έχω βάλει κάτι σουβλάκια  χοιρινά φουλ λιπος που είναι λες και βάζεις προβατίνα 😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...