Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Μήπως παραείναι μαλακά τα μπιφτέκια;

Τα αφήνει να "πάρουν" λίγο για να ξεκολλήσουν ή μήπως τα βιάζει και τα διαλύει;

Οχι δεν ειναι μαλακα και ναι τα αφηνει οσο πρεπει στο γυρισμα αλλα και παλι τα ιδια..Κι εννοειται γινεται καψιμο καλο της σχαρας.

Εγω σκεφτομαι μηπως ειναι πολυ παλια/χρησιμοποιημενη η ανοξειδωτη σχαρα; αλλα οι ανοξειδωτες δεν χαλανε ετσι δε λενε;

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2192

  • sndev

    1176

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Αν η σύσταση των μπιφτεκιων είναι σωστή, τότε δεν δικαιολογείται να διαλύονται. 

Να κάνει δοκιμή σε κρύα σχάρα.

Να κάνει δοκιμή με σχάρα που έχει ψεκάσει αντικολλητικο σπρέι.

Να κάνει δοκιμή σε σχάρα έξτρα από πάνω.

  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καμία ιδέα για κανένα κομμάτι κρέας κοντά στο 1 ½ κιλό να το βάλω να ψηθεί αργά. Συνταγή ολόκληρη βασικά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, screwman είπε

Αποφάσισα να αλλάξω τις μαντεμένιες σχάρες στην Broil King Monarch μου στις αντίστοιχες ανοξείδωτες. Δεν κατάφερνα να συντηρώ τις μαντεμένιες όπως πρέπει και ούτε αντικολλητική επίστρωση έχουν φτιάξει και έχουν σκουριάσει αρκετά κιόλας.

20230506_122618.jpg.c5ab621134c55ff97fd98424b3664d76.jpg

Τις έκαψα τώρα και ακολουθεί εκτενές testing με μοσχαρίσιες αύριο.

Για καλό καθάρισμα στις μαντεμένιες πλάκες θα χρησιμοποιήσεις καθαριστικό D9 (ετσι θα το γκουγκλάρεις). Το χρησιμοποιούσαμε σε μια αλυσίδα γρήγορου φαγητού που εργαζόμουν πιτσιρικάς και ΟΛΑ λάμπανε κάθε βράδυ (μιλάμε για εκατοντάδες burger). ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΥΣΤΙΚΟ οπότε για τις ανοξείδωτες θα έκανα μια δοκιμή πρώτα κάπου αλλού.
Μετά τρίψιμο με σύρμα για να φύγει η σκουριά , τέλος λαδάκι για seasoning και θα σου κρατήσουν μια ζωή. Οι ανοξείδωτες έχουν ημερομηνία λήξης.
Το λινκ είναι απλά το πρώτο που βρήκα, λογικά υπάρχουν και άλλες συσκευασίες.
https://www.cleansolution.gr/APORRYPANTIKA/KAUARISTIKA-KOYZINAS/1715-DIVERSEY-SUMA-GRILL-D9-KAUARISTIKO-075L-7615400130177.html

Οι κωδικοί για τα καθαριστικά είναι απο D1 έως D10 για όσους ενδιαφέρονται να ψαχτούν. Το κάθε ένα κάνει κάτι άλλο.

Επεξ/σία από Glarobats
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Glarobats είπε

Για καλό καθάρισμα στις μαντεμένιες πλάκες θα χρησιμοποιήσεις καθαριστικό D9 (ετσι θα το γκουγκλάρεις). Το χρησιμοποιούσαμε σε μια αλυσίδα γρήγορου φαγητού που εργαζόμουν πιτσιρικάς και ΟΛΑ λάμπανε κάθε βράδυ (μιλάμε για εκατοντάδες burger). ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΥΣΤΙΚΟ οπότε για τις ανοξείδωτες θα έκανα μια δοκιμή πρώτα κάπου αλλού.
Μετά τρίψιμο με σύρμα για να φύγει η σκουριά , τέλος λαδάκι για seasoning και θα σου κρατήσουν μια ζωή. Οι ανοξείδωτες έχουν ημερομηνία λήξης.
Το λινκ είναι απλά το πρώτο που βρήκα, λογικά υπάρχουν και άλλες συσκευασίες.
https://www.cleansolution.gr/APORRYPANTIKA/KAUARISTIKA-KOYZINAS/1715-DIVERSEY-SUMA-GRILL-D9-KAUARISTIKO-075L-7615400130177.html

Οι κωδικοί για τα καθαριστικά είναι απο D1 έως D10 για όσους ενδιαφέρονται να ψαχτούν. Το κάθε ένα κάνει κάτι άλλο.

Αυτό έτσι όπως το κόβω αν μπει πάνω σε μαντεμι θα το γδυσει τελείως.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Τώρα που έψαχνα κάτι μπιφτέκια διαπίστωσε ότι υπάρχει ένα κενό στο πίσω μέρος της ψησταριάς.οταν δουλεύει και ο πίσω καυστήρας διαπίστωσα ότι βγαίνει η φλόγα από το πίσω μέρος της ψησταριάς.εχω rogue 425 rsb.ειναι φυσιολογικό??

20230506_214937.jpg

Το κενό είναι μεταξύ του γκρι και του μαύρου πλαισίου από το καπάκι 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, marksk είπε

Παιδιά καμία ιδέα για κανένα κομμάτι κρέας κοντά στο 1 ½ κιλό να το βάλω να ψηθεί αργά. Συνταγή ολόκληρη βασικά

Tri tip Αργεντινής από the mart. Έχει γύρω στα 15€ το κιλό. Τι κάνεις reverse sear μέχρι medium rare ή medium.

  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lef79 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Τώρα που έψαχνα κάτι μπιφτέκια διαπίστωσε ότι υπάρχει ένα κενό στο πίσω μέρος της ψησταριάς.οταν δουλεύει και ο πίσω καυστήρας διαπίστωσα ότι βγαίνει η φλόγα από το πίσω μέρος της ψησταριάς.εχω rogue 425 rsb.ειναι φυσιολογικό??

20230506_214937.jpg

Το κενό είναι μεταξύ του γκρι και του μαύρου πλαισίου από το καπάκι 

Όλες έχουν κενό εξαερισμό

  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αυτό έτσι όπως το κόβω αν μπει πάνω σε μαντεμι θα το γδυσει τελείως.

Τι χημεία έχουμε φάει απ έξω Θεέ μου 😂

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αυτό έτσι όπως το κόβω αν μπει πάνω σε μαντεμι θα το γδυσει τελείως.

Νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι το ξεπλένουμε μετά από κάποια ώρα…

IMG_2509.jpeg

Επεξ/σία από Glarobats
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Glarobats είπε

Νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι το ξεπλένουμε μετά από κάποια ώρα…

IMG_2509.jpeg

Γενικά το μαντεμι δεν θέλει καθόλου χημικά. Κάποιοι λένε ούτε καν σαπούνι για να καταλάβεις. Το μαύρο χρώμα που έχει είναι καμένο λίπος που προστατεύει το μέταλλο από τη σκουριά. Παίρνει χρόνο και αρκετή δουλειά για να το καταφέρεις.

Αν βάλεις το καθαριστικό που λες, κατά πάσα πιθανότητα θα πετάξει όλη αυτή την προστατευτική στρώση λίπους και θα μείνει γυμνό μέταλλο. Εκτός του ότι μπορεί να σκουριάσει με την παραμικρή υγρασία και του ότι θα κολλάνε τα κρέατα πάνω, ενδέχεται να απορροφήσει χημικά, λόγω του ότι έχει πόρους, και μετά να τα περάσει στα φαγητά.

Στην εστίαση, κατά πάσα πιθανότητα δεν είχατε μαντεμι, αλλά ανοξείδωτο.

Επίσης αυτά τα καθαριστικά συνήθως γράφουν σε ποιες επιφάνειες επιτρέπεται να τα χρησιμοποιήσεις. 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, energy52 said:

Εγω σκεφτομαι μηπως ειναι πολυ παλια/χρησιμοποιημενη η ανοξειδωτη σχαρα; αλλα οι ανοξειδωτες δεν χαλανε ετσι δε λενε;

Το ανοξείδωτο δε χαλάει ΑΛΛΑ χανει την αντικολητικοτητα του με το καιρο.

2 hours ago, vins said:

Τι χημεία έχουμε φάει απ έξω Θεέ μου 😂

Μπορει κ οι αρρώστιες να μην είναι απο τα φαστ φουντ αλλα κ απο τα χημικά που ετρωγες μαζι με τα φαστ φουντ

 

Το μαντεμι παιδιά οπως κ η πετρα για πιτσα απορροφάει σαν σφουγγάρι.. καλο θα ταν να αποφεύγετε χημεία..

Επεξ/σία από sndev
  • Like 3
Δημοσ.

lamp.jpeg.2885cb8a245775310497cefec6f9174c.jpegΜια χαρά θα χωρέσει αρκεί να αντέχει να το γυρίσει εγώ έχω ψήσει αρκετές φορές αρνάκι μικρό το μισό γύρω στα 3.5 κιλά αν άντεχε το μοτέρ "δεν το έχω δοκιμάσει" δεν θα είχε προβλημα

  • Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...