Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, Amaretos είπε

Μια χαρά θα χωρέσει αρκεί να αντέχει να το γυρίσει εγώ έχω ψήσει αρκετές φορές αρνάκι μικρό το μισό γύρω στα 3.5 κιλά αν άντεχε το μοτέρ "δεν το έχω δοκιμάσει" δεν θα είχε προβλημα

Πόσο είναι στο μήκος η ψησταριά σου? 60 πόντους όπως και εμένα? βλέπω οριακά χωράει για να κλείσει το καπάκι.

Η σούβλα η δική μου λέει μέγιστο βάρος 4.5 κιλά και μέγιστη διάμετρο 22 πόντους. Οπότε το θέμα είναι και αν βρίσκει κατά το γύρισμα. 

Επεξ/σία από protathlitis
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2192

  • sndev

    1176

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Ναι 60 είναι, για την διάμετρο άσε τι λεει άμα βγάλεις τις σχάρες δες πόσο χώρο έχεις μέχρι κάτω και θα δεις

Δημοσ.

Κάπου τόσο είναι όσο λέει, άντε λίγους πόντους παραπάνω. 

Μιας που έχεις εμπειρία σε αυτό, τι θερμοκρασία ψήνεις? Πρώτα έμμεσα χαμηλά και στο τέλος ανεβάζεις?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, protathlitis είπε

Κάπου τόσο είναι όσο λέει, άντε λίγους πόντους παραπάνω. 

Μιας που έχεις εμπειρία σε αυτό, τι θερμοκρασία ψήνεις? Πρώτα έμμεσα χαμηλά και στο τέλος ανεβάζεις?

Ναι 2 πλαϊνοί αναμένοι γύρω στους 150+ και στο τέλος 10 λεπτά γκάζι και αναμα και τον μεσαίο ίσα ίσα όχι δυνατά ο μεσαιος, βγαίνει λουκούμι πάρα πολύ κοντά στο κλασικό κάρβουνα σούβλα, μην βάλεις ταψί κλπ από κατω άστο να καπνίζει από ότι πέφτει 

  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Άρα λες όχι ταψάκι αλουμινίου από κάτω.

Πόση ώρα σου παίρνει? 

Ναι ,όχι έμενα δεν μου αρέσει στην αρχή έβαζα , ψηνόταν αλλά κάτι του έλειπε :) μπορείς να δοκιμάσεις και τους 2 τρόπους αν δεν θες να σου λερώνεται η ψησταριά, 2.30-3.00 ώρες αλλά και με 2.30 γίνεται δουλειά αναλόγως θερμοκρασία μέγεθος κλπ δεν υπάρχει κανόνας 

Δημοσ.

Μετά από 18 μήνες ξεσκέπασα την Weber μου.

Οι καυστήρες είναι σε μαύρο χάλι. Παρόλο που ΄ήταν κάτω από υπόστεγο η υγρασία δυο χειμώνων τους έχει σκουριάσει. Όταν την άναψα οι φλόγα ήταν αποκαρδιωτική: κίτρινη ψηλή στο μισό μήκος των καυστήρων και ανύπαρκτη στο υπόλοιπο. Με ένα μυτερό μαχαίρι έξυσα τις τρύπες που φαίνονταν εντελώς κλειστές. Την άναψα πάλι και μετά από καμιά ώρα η φλόγα είχε γίνει μπλε και διέτρεχε όλο το μήκος των καυστήρων. Η θερμοκρασία πήγε στους 350 πολύ εύκολα.  Εξακολουθούν όμως να είναι σκουριασμένοι ολόγυρα. Πιστεύετε ότι μπορεί να έχω θέμα;

Οι ανακλαστήρες είναι εντελώς σκουριασμένοι. Μπορεί να έχω πρόβλημα με αυτό; Υποτίθεται ότι έχουν μια εμαγιέ επίστρωση για εύκολο καθάρισμα αλλά πρακτικά τα πάντα είναι σκουριασμένα. 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Astronautis είπε

Μετά από 18 μήνες ξεσκέπασα την Weber μου.

Οι καυστήρες είναι σε μαύρο χάλι. Παρόλο που ΄ήταν κάτω από υπόστεγο η υγρασία δυο χειμώνων τους έχει σκουριάσει. Όταν την άναψα οι φλόγα ήταν αποκαρδιωτική: κίτρινη ψηλή στο μισό μήκος των καυστήρων και ανύπαρκτη στο υπόλοιπο. Με ένα μυτερό μαχαίρι έξυσα τις τρύπες που φαίνονταν εντελώς κλειστές. Την άναψα πάλι και μετά από καμιά ώρα η φλόγα είχε γίνει μπλε και διέτρεχε όλο το μήκος των καυστήρων. Η θερμοκρασία πήγε στους 350 πολύ εύκολα.  Εξακολουθούν όμως να είναι σκουριασμένοι ολόγυρα. Πιστεύετε ότι μπορεί να έχω θέμα;

Οι ανακλαστήρες είναι εντελώς σκουριασμένοι. Μπορεί να έχω πρόβλημα με αυτό; Υποτίθεται ότι έχουν μια εμαγιέ επίστρωση για εύκολο καθάρισμα αλλά πρακτικά τα πάντα είναι σκουριασμένα. 

Οι καυστήρες και τα καλύπτρα των καυστήρων, ανεξαρτήτως υλικού κατασκευής, είναι αναλώσιμα. Προφανώς τα ανοξείδωτα είναι πιο ανθεκτικά. Γενικά ισχύει αυτό που αναφέρει και η Weber στο site της https://www.weber.com/US/en/blog/burning-questions/flavorizer-bars-replace-em-or-keep-em/weber-30521.html Η σκουριά δεν επηρεάζει την απόδοση, ούτε διατρέχεις κάποιον κίνδυνο. Συνίσταται η αλλαγή σε περίπτωση που έχουν «φαγωθεί».

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι ήρθε σιγά σιγά το πλήρωμα του χρόνου για την Kenton

4 χρόνια με υπηρέτησε πιστά, με ένα καθάρισμα θα είναι και πάλι μια χαρά  (δεν θέλω να την αλλάξω γιατί έπαθε κάτι) απλά προχτές το βράδυ με τσαντισε απίστευτα 

Εχω πάρει κάτι κούκλες γάλακτος από τον χασάπη, να ταΐσω τους κουμπάρους και να πανηγυρίσουμε την πρόκριση στο final 4

Εχω καθαρίσει σχάρες και flavorizing bars και περιμένω να ρίξω τα κρέατα όταν τελειώσει το ματς 

Έρχεται ο πρώτος κουμπάρος, και φέρνει πεσκέσι κάτι κοντοσούβλια 

Του λέω ρε μλκ, θα χάσω το μισό ματς, τέλος πάντων ας πάει το παλιάμπελο, τα ρίχνω πάνω εκεί κατά το ημίχρονο, εν τω μεταξύ φύσαγε και πολύ, έγινε του Κουτρούλης ο γάμος από αναφλέξεις 

Τα βγάζω, καθαρίζω σχάρα, τα τρώμε, τρώμε και τη σφαλιάρα από την Φενέρμπαχτσε, λέω δε μαμιεται, ας φάμε τα μοσχάρια να στρώσουμε 

Ε λίγο ο αέρας, λίγο το κοντοσούβλι από πριν, λίγο που είχαν και τα μοσχαράκια το λιπάκι τους, μου έβγαλε την πίστη 

Long story short, νομίζω ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα 

Παιζει η spirit στα 650 με δώρο βάση για πίτσα 

Σε αυτό το price range, έχει νόημα να δω κάτι άλλο ή να μην ασχοληθώ καν ;

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.
6 minutes ago, AristidisZ said:

Νομίζω ότι ήρθε σιγά σιγά το πλήρωμα του χρόνου για την Kenton

4 χρόνια με υπηρέτησε πιστά, με ένα καθάρισμα θα είναι και πάλι μια χαρά  (δεν θέλω να την αλλάξω γιατί έπαθε κάτι) απλά προχτές το βράδυ με τσαντισε απίστευτα 

Εχω πάρει κάτι κούκλες γάλακτος από τον χασάπη, να ταΐσω τους κουμπάρους και να πανηγυρίσουμε την πρόκριση στο final 4

Εχω καθαρίσει σχάρες και flavorizing bars και περιμένω να ρίξω τα κρέατα όταν τελειώσει το ματς 

Έρχεται ο πρώτος κουμπάρος, και φέρνει πεσκέσι κάτι κοντοσούβλια 

Του λέω ρε μλκ, θα χάσω το μισό ματς, τέλος πάντων ας πάει το παλιάμπελο, τα ρίχνω πάνω εκεί κατά το ημίχρονο, εν τω μεταξύ φύσαγε και πολύ, έγινε του Κουτρούλης ο γάμος από αναφλέξεις 

Τα βγάζω, καθαρίζω σχάρα, τα τρώμε, τρώμε και τη σφαλιάρα από την Φενέρμπαχτσε, λέω δε μαμιεται, ας φάμε τα μοσχάρια να στρώσουμε 

Ε λίγο ο αέρας, λίγο το κοντοσούβλι από πριν, λίγο που είχαν και τα μοσχαράκια το λιπάκι τους, μου έβγαλε την πίστη 

Long story short, νομίζω ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα 

Παιζει η spirit στα 650 με δώρο βάση για πίτσα 

Σε αυτό το price range, έχει νόημα να δω κάτι άλλο ή να μην ασχοληθώ καν ;

νομιζω θυμαμαι δεν ηθελες με τπτ να δωσεις παραπάνω χρήματα για κατι καλύτερο τότε σωστά? 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, sndev είπε

νομιζω θυμαμαι δεν ηθελες με τπτ να δωσεις παραπάνω χρήματα για κατι καλύτερο τότε σωστά? 

Προ 4ετιας που την πήρα 150€ και δεν είχα την παραμικρή επαφή με το σπορ, δεν ήθελα να δώσω τα πενταπλάσια, αλλά αυτό πως σχετίζεται με το παρόν ερώτημα ; 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, AristidisZ said:

Προ 4ετιας που την πήρα 150€ και δεν είχα την παραμικρή επαφή με το σπορ, δεν ήθελα να δώσω τα πενταπλάσια, αλλά αυτό πως σχετίζεται με το παρόν ερώτημα ; 😛

θα σου πω

καλα εκανες τοτε κ γενικα οποιος μπαινει πρωταρης κ δε ξερει λεω το ιδιο να παει στην κεντον

τωρα ομως που νομίζω το εκτίμησες κατάλαβες την ευκολια του ψητού στην αεριου  ειναι ωρα να μαθεις κ την ποιοτητα στο ιδιο πραγμα ακριββς  καθως κ την ευκολια καθαρίσματος για το ιδιο ακριβός πραγμα που κανεις στην κεντον

οποτε θα σου πρότεινα κ αν θες απλα σκεψου το 1 2 φορες πριν αποφασισεις αν θες  κανε λιγο υπομονη με την κεντον βαλε κατι παραπάνω κ πηγαινε αργοτερα σε napoleon με sizzle zone 

πχ αυτη τωρα ξεκιναει 720 

https://www.skroutz.gr/s/33685160/Napoleon-Freestyle-365-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένιας-Σχάρας-51x45εκ-με-3-Εστίες-15kW-και-Μάτι-Υπερύθρων-F365SIBPGT-GR.html

Επεξ/σία από sndev
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sndev είπε

θα σου πω

καλα εκανες τοτε κ γενικα οποιος μπαινει πρωταρης κ δε ξερει λεω το ιδιο να παει στην κεντον

τωρα ομως που νομίζω το εκτίμησες κατάλαβες την ευκολια του ψητού στην αεριου  ειναι ωρα να μαθεις κ την ποιοτητα στο ιδιο πραγμα ακριββς  καθως κ την ευκολια καθαρίσματος για το ιδιο ακριβός πραγμα που,

οποτε θα σου προτεινα κ αν θες απλα σκεψου το 1 2 φορες πριν αποφασισεις αν θες  κανε λιγο υπομονη με την κεντον βαλε κατι παραπάνω κ πηγαινε αργοτερα σε napoleon με sizzle zone 

πχ αυτη τωρα ξεκιναει 720 

https://www.skroutz.gr/s/33685160/Napoleon-Freestyle-365-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένιας-Σχάρας-51x45εκ-με-3-Εστίες-15kW-και-Μάτι-Υπερύθρων-F365SIBPGT-GR.html

Α οκ, συμφωνώ μαζί σου απόλυτα !

Δεν τίθεται θέμα για 70€, έλεγα για την spirit γιατί αφενός είναι λίγο πιο μεγάλη από τη napoleon, αφετέρου την έχω δουλέψει (την έχει ο αδελφός μου) και ξέρω τι να περιμένω . Έχω ψήσει στην Κοπεγχάγη με 4-5 Κελσίου και αέρα, και η ευκολία ήταν το κάτι άλλο, έβαλα τα κρέατα, και βγήκα έξω 2-3 φορές και τέλος

Δημοσ.

Εγώ πάντως δε θα έδινα 700+ για να πάρω ψησταριά με μικρότερη επιφάνεια, ακόμη κι αν ήταν 100 φορές πιο ποιοτική. Αν πήγαινα σε ναπολεον θα πήγαινα τουλάχιστον στην 425 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...