Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα περιμένω αναγκαστικά. Όντως η καλύτερη τιμή ήταν στη cyber monday 179 €  και δωρεάν μεταφορικά.  Tότε όμως δέχτηκα cyber pandofla οπότε δεν τη αγόρασα.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2492

  • ilpapacha

    2194

  • sndev

    1176

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
35 minutes ago, maqqis said:

Θα περιμένω αναγκαστικά. Όντως η καλύτερη τιμή ήταν στη cyber monday 179 €  και δωρεάν μεταφορικά.  Tότε όμως δέχτηκα cyber pandofla οπότε δεν τη αγόρασα.

Οταν επενδύσεις λοιπον στείλε της cyber παϊδάκι. Αντε πια με τη καταπίεση υπαρχει κ η γραμμη ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 15900. Σε στηρίζουμε. 

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια ψησταριά υγραερίου 3εστιες. Είμαι ανάμεσα στις

1. Napoleon rogue 425xt https://www.skroutz.gr/s/23018923/Napoleon-Rogue-425-XT-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένιας-Σχάρας-60x45εκ-με-3-Εστίες-17-25kW-και-Πλαϊνό-Μάτι-Υπερύθρων-RXT425SIBPSS-1.html

2. Weber genesis II E330 https://www.skroutz.gr/s/22074185/Weber-Genesis-II-E-330-GBS-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένιας-Σχάρας-68x48εκ-με-3-Εστίες-11-43kW-και-Πλαϊνό-Μάτι-61012175.html

3. Broil king Signet 390 https://www.skroutz.gr/s/17255453/Broil-King-Signet-390-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένιας-Σχάρας-66x38εκ-με-3-Εστίες-11-4kW-και-Πλαϊνό-Μάτι-946-883.html

 

Διαβάζω ότι η πρώτη έχει την μεγαλύτερη ισχύ στις εστίες σε Kw και έχει υπέρυθρη πλαϊνή εστία. Έχετε να μου προτείνετε κάτι? 

 

Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, stefan0sgr είπε

Διαβάζω ότι η πρώτη έχει την μεγαλύτερη ισχύ στις εστίες σε Kw και έχει υπέρυθρη πλαϊνή εστία. Έχετε να μου προτείνετε κάτι? 

Η Napoleon έχει infrared burner, ενώ η Weber απλό.

Η Napoleon έχει μεγαλύτερο ύψος για σούβλα.

Η Napoleon έχει κλειστό ντουλάπι.

Η Weber έχει πιο μεγάλη σχάρα.

Εγώ Weber έχω, αλλά όπως και να το κάνουμε η Napoleon υπερέχει.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 8/5/2023 στις 8:02 ΜΜ, sndev είπε

Edit το κλαιω το διαβασα καιω. Τι παθαίνεις κ τα κλαις λοιπον; βράζουν πχ;

Όχι δεν βράζουν, αλλά μου καίγονται και κολλάνε. Έχω μία plancha από το Leroy (την μικρή με τον έναν καυστήρα) που είναι φουλ εμαγιέ και δεν μου κολλάνε σχεδόν καθόλου, ειδικά αν έχω καλή ποσότητα λιπαρής ουσίας. Στην μαντεμένια πλάκα (έχω τόσο μία της Broil King όσο και μία της Estia που την βάζω επάνω στις σχάρες) σχεδόν πάντα μου κολλάνε και μαυρίζουν πολύ έντονα, όχι μαγιάρντ δηλάδη αλλά κάψιμο. Και κατεβάζω και εγώ τους καυστήρες πιο χαμηλά όταν βάζω τα πράγματα επάνω...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, screwman είπε

Όχι δεν βράζουν, αλλά μου καίγονται και κολλάνε. Έχω μία plancha από το Leroy (την μικρή με τον έναν καυστήρα) που είναι φουλ εμαγιέ και δεν μου κολλάνε σχεδόν καθόλου, ειδικά αν έχω καλή ποσότητα λιπαρής ουσίας. Στην μαντεμένια πλάκα (έχω τόσο μία της Broil King όσο και μία της Estia που την βάζω επάνω στις σχάρες) σχεδόν πάντα μου κολλάνε και μαυρίζουν πολύ έντονα, όχι μαγιάρντ δηλάδη αλλά κάψιμο. Και κατεβάζω και εγώ τους καυστήρες πιο χαμηλά όταν βάζω τα πράγματα επάνω...

Έχεις κάνει seasoning στις μαντεμένιες πλάκες; Επίσης πριν βάλεις τα μπιφτέκια, καλό θα ήταν να ρίξεις λίγο λάδι επάνω. Η ένταση δεν χρειάζεσαι να είναι στο δυνατό. Δοκίμασε να είναι στην μέση περίπου. Άφησε να ζεσταθεί πρώτα η πλάκα και έπειτα βάλε τα μπιφτέκια.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα, 

Λέω να δοκιμάσω το κάπνισμα στην Weber μου, οπότε έχω δει τα παρακάτω:

https://www.kyso.gr/weber-kouti-kapnismatos-universal-7576/p-el-663

https://www.kyso.gr/weber-xula-kapnismatos-karudias-hickory/p-el-168

https://www.kyso.gr/weber-xula-kapnismatos-chunks-hickory/p-el-171

Έχει κάποιος άποψη? Επίσης το πρώτο link για ξύλα είναι λεπτά (chips) και το δεύτερο κομμάτια (chunks). Ποιες οι διαφορές στην πράξη?

Δημοσ.

Ήθελα να ρωτήσω κι εγώ για το κάπνισμα: έχω ξύλα στο χωριό από κομμένα δέντρα (κερασιές, ροδακινιες και μηλιές). Θα μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω απευθειας για κάπνισμα (έπειτα από μουλιασμα) αν κόψω/σπάσω κομμάτια 2-3cm; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, screwman said:

Όχι δεν βράζουν, αλλά μου καίγονται και κολλάνε. Έχω μία plancha από το Leroy (την μικρή με τον έναν καυστήρα) που είναι φουλ εμαγιέ και δεν μου κολλάνε σχεδόν καθόλου, ειδικά αν έχω καλή ποσότητα λιπαρής ουσίας. Στην μαντεμένια πλάκα (έχω τόσο μία της Broil King όσο και μία της Estia που την βάζω επάνω στις σχάρες) σχεδόν πάντα μου κολλάνε και μαυρίζουν πολύ έντονα, όχι μαγιάρντ δηλάδη αλλά κάψιμο. Και κατεβάζω και εγώ τους καυστήρες πιο χαμηλά όταν βάζω τα πράγματα επάνω...

Θεωρώ το παρά καις το μαντέμι έχεις πολύ δυνατή φωτιά, πρέπει να το βρεις..

Εμένα μου κολούσανε κ καιγόντουσαν για αυτό το λόγο σε συνδυασμό με κιμά χωρίς αρκετό λίπος.

Εάν το βρεις σε μαντέμι η γεύση είναι πολύ ανώτερη να ξέρεις τα καλύτερα τα πετυχαίνω σε lodge 

Όταν κάψει το μαντέμι  κανε ένα ψιτ με αντικολλητικο λάδι σαν αυτό

https://www.skroutz.gr/s/27489705/Neumarker-Αντικολλητικό-Λάδι-00-90101.html

Πουλάνε παρόμοια κ σε Σούπερ μάρκετ 

 

Για να καταλάβεις.. παρε κιμα απο τα lidl να δεις οτι δε θα κολλήσει τπτ αλλά δε θα μείνει κ κιμάς να φας απο το ποσοστό λίπους που έχει 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά σήμερα θέλω να ψήσω μοσχαρίσιες μπριζόλες και αυριο κοτοπουλο.Μπορεί κάποιος να μου δώσει συμβουλές?ψηνω πρώτη φορά τα συγκεκριμένα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, protathlitis είπε

Έχει κάποιος άποψη? Επίσης το πρώτο link για ξύλα είναι λεπτά (chips) και το δεύτερο κομμάτια (chunks). Ποιες οι διαφορές στην πράξη?

Τα chips μπαινουν μεσα στο δοχειο καπνισματος και με τη ζεστη αρχιζουν και καπνιζουν. Καποιοι τα μουλιαζουν και καποιοι αλλοι οχι. Google-αρε να δεις διαφορες και οτι σ αρεσει κανεις. Εγω δεν μουλιαζω.

Τα chuncks ειναι χοντρα κομματια ξυλο που τα βαζουμε απ ευθειας πανω στα καρβουνα και αρχιζουν και καπνιζουν. Σε ψησταρια υγραεριου θα δοκιμαζα να τα βαλω στη σχαρα ακριβως πανω απο τη φωτια. Δες το βιντεο παρακατω.

Το πιο value for money ειναι να παρεις πελετ για καπνισμα μαζι με ενα φουλ διατριτο δοχειο για πελετ.

2 ώρες πριν, vins είπε

Ήθελα να ρωτήσω κι εγώ για το κάπνισμα: έχω ξύλα στο χωριό από κομμένα δέντρα (κερασιές, ροδακινιες και μηλιές). Θα μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω απευθειας για κάπνισμα (έπειτα από μουλιασμα) αν κόψω/σπάσω κομμάτια 2-3cm; 

Ναι θα μπορουσες.

 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Τα chips μπαινουν μεσα στο δοχειο καπνισματος και με τη ζεστη αρχιζουν και καπνιζουν. Καποιοι τα μουλιαζουν και καποιοι αλλοι οχι. Google-αρε να δεις διαφορες και οτι σ αρεσει κανεις. Εγω δεν μουλιαζω.

Τα chuncks ειναι χοντρα κομματια ξυλο που τα βαζουμε απ ευθειας πανω στα καρβουνα και αρχιζουν και καπνιζουν. Σε ψησταρια υγραεριου θα δοκιμαζα να τα βαλω στη σχαρα ακριβως πανω απο τη φωτια. Δες το βιντεο παρακατω.

Το πιο value for money ειναι να παρεις πελετ για καπνισμα μαζι με ενα φουλ διατριτο δοχειο για πελετ.

Ναι θα μπορουσες.

 

Δηλαδη θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει κ πριονιδι απο συγκεκριμενα ξυλα για καπνισμα??

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Gatilaras είπε

Δηλαδη θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει κ πριονιδι απο συγκεκριμενα ξυλα για καπνισμα??

Αν το ξυλο ειναι καταλληλο για καπνισμα (ψαξε να δεις ποια ειναι), ναι υπαρχουν δοχεια για πριονιδι το οποιο χρησιμοποιειται συνηθως για κρυο καπνισμα, αν θες να καπνισεις καποιο τυρι δλδ.

  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Προσπαθώ να συναρμολόγησω την napoleon 365 freestyle με το πλαϊνό μάτι και καθώς ελευθέρωσα το σωλήνα για τη σύνδεση του πλαϊνού ματιού έπεσε αυτό το πορτοκαλί λαστιχακι. Έχει κάποιος ιδέα αν χρειάζεται κάπου ή ήταν απλά προστατευτικό;

IMG_20230510_202732.jpg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tkappas είπε

Καλησπέρα. Προσπαθώ να συναρμολόγησω την napoleon 365 freestyle με το πλαϊνό μάτι και καθώς ελευθέρωσα το σωλήνα για τη σύνδεση του πλαϊνού ματιού έπεσε αυτό το πορτοκαλί λαστιχακι. Έχει κάποιος ιδέα αν χρειάζεται κάπου ή ήταν απλά προστατευτικό;

IMG_20230510_202732.jpg

Με βάση αντίστοιχο ποστ/σχόλιο στην ομάδα της Napoleon στο Facebook, είναι «προστατευτικό»

IMG_1785.jpeg.0779feabd9efdd8250809fc5711512f9.jpeg

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...