Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Snoob είπε

φίλο που έχει αρκετά έντονη δυσανεξία στη γλουτένη

Off-topic

Kάποια στιγμή είχε πάρει το μάτι μου ένα άρθρο που έλεγε ότι δεν υπάρχει δυσανεξία στη γλουτένη.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Off-topic

Kάποια στιγμή είχε πάρει το μάτι μου ένα άρθρο που έλεγε ότι δεν υπάρχει δυσανεξία στη γλουτένη.

Εννοείται! Συνωμοσία από τα καρτέλ αλεύρων. 😃😃😃

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Snoob είπε

Προτείνω αυτή τη συνταγή, την έχω δει από φίλο που έχει αρκετά έντονη δυσανεξία στη γλουτένη και έδωσε πολύ καλό, πειστικό αποτέλεσμα.

Με πλάκα στο φούρνο, αλλά δεν βλέπω το λόγο να μη βγει μια χαρά και στην ψησταριά.

Καλός ο συγκεκριμένος, έχω κάνει διάφορες συνταγές του και βγαίνουν.

Και μόλις συνειδητοποίησα ότι δεν απάντησα στο μέλος που έφτιαξε την πίτσα :) @devils_reject

Ενδιαφέρουσσα προσέγγιση σε ευχαριστώ πολύ για το βίντεο. Έχω δοκιμάσει πολλές παραλλαγές αλλά με το τόσο στεγνή ζύμη νομίζω ποτέ. Γενικότερα τη ζύμη πλέον λόγω των αλεύρων την βγάζω αρκετά υδαρή, φουσκώνει αρκετά η αλήθεια είναι αλλά στο άνοιγμα υπάρχει λίγο πρόβλημα. Αυτό που μέχρι πρότινος έκανα ήταν να την ανοίγω με το χέρι πάνω στη λαδόκολα μέσα στο ταψί. Και αυτό γιατί λόγω του ότι ήταν υδαρές το μείγμα και προφανώς δεν άνοιγε εύκολα, έριχνα αρκετό καλαμποκάλευρο στη λαδόκολα για να την ανοίξω και να μην κολλήσει. Επιπλέον έτσι απεύφευγα να γεμίζω και αλεύρια παντού. Τώρα με την πέτρα και το grill άλλαζουν τα δεδομένα, χθες έκανα έναν χαμό με τα άλευρα αλλά οκ. Αυτό που ίσως δοκιμάσω να κάνω μιας και ήταν καλή ιδέα να βάλω μαγειρική σόδα. Είμαι περίεργος να δω τι αποτέλεσμα θα έχει μαζί με τη μαγιά.

 

22 ώρες πριν, sndev είπε

Χωρίς παρεξήγηση μου φέρνει σε τάρτα με τυρι κ ντοματα οπως την αδικει η φώτο.  

Δεν εχω ξαναδεί gluten free pizza αλλη φορά 

Ναι δυστυχώς λόγω των άλευρων το αποτέλεσμα οπτικά δεν θα είναι ποτέ όμορφο, όπως και ενδεχομένως γευστικά για κάποιους, αλλά για μένα μετά από 15 σχεδόν χρόνια με κοιλιοκάκη είναι τέλειο :-) και κλάσεις ανώτερο από ότι είχα φάει μέχρι τώρα στον φούρνο (χωρίς πέτρα). Νομίζω ότι σου φέρνει σαν τάρτα λόγω του ότι άφησα και αρκετό ψωμί στην άκρη. Άσχετο στη συγκεκριμένη το σκούρο (σοκολατί) χρώμα είναι επειδή βάζω και 2 κουταλιές χαρουπάλευρο. 

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 12/5/2023 στις 10:32 ΠΜ, vins είπε

Οφ τοπικ αλλά έχει ενδιαφέρον η προσφορά της ψησταριάς πελλετ Jamestown landon στα praktiker στα 339€ 

https://www.praktiker.gr/m/p/psistaria-landon-pellet-jamestown-115x59x121cm-141183 

Καλημέρα σε όλους. Για αυτή μπήκα να ρωτήσω. Την έχει δοκιμάσει κανείς?? Αξίζει να την έχω παράλληλα με την spirit ii 310???

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, biovaggoulas είπε

Καλημέρα σε όλους. Για αυτή μπήκα να ρωτήσω. Την έχει δοκιμάσει κανείς?? Αξίζει να την έχω παράλληλα με την spirit ii 310???

Πήγα χθες και την είδα από κοντά γιατί πήρα κάτι αλλα πράγματα από praktiker. Για 339€ τη βρήκα πολύ τίμια από πλευρά κατασκευής. Οκ δεν είναι Traeger/pit boss αλλά αυτές κοστίζουν και 1000€+

Εχει 2 σχάρες, μια πιο φαρδιά και μια πιο στενή που είναι λεπτές εμαγιε (αν κανεις κάπνισμα που κυριως για εκεί προορίζεται δε σε απασχολεί αυτό) και έχει και εξτρα εξάρτημα πάνω από τον καυστήρα για ανοιχτή φλόγα/θωράκισμα που το θεωρώ μεγάλο συν. Επίσης έχει αρκετά μεγάλο χώρο δίπλα για το πελλετ, δλδ δε θα χρειάζεται να συμπληρώνεις κάθε 3 και λίγο. 

Αν ξέρεις για ποιο λόγο την παίρνεις, είναι τίμια.

Σε αυτη την τιμή αν είχα το χώρο θα την έπαιρνα. Δε θα έδινα πάνω από 400-500€ όμως γενικά. 

Δημοσ.

Δεν εχω τελειωσει ακομα την πρωτη μου μπουκαλα αλλα απο την συζητηση εδω θορυβηθηκα για το πως ξερεις ποσο αεριο σου μενει ....οποτε παμε για κατασκευη :) 

 

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, est είπε

Σε κάποιο ντοκυμαντέρ της ΕΡΤ, ένας Ισπανός έλεγε πως όσα εκατομμύρια είναι οι κάτοικοι της χώρας, τόσα διαφορετικά είδη παέγιας υπάρχουν 😀
Αυτή θα είναι σίγουρα από τις πιο φτωχικές εκδοχές αφού στην κατάψυξη υπήρχαν μόνο.λιγα μύδια και ένα λουκάνικο 😔

IMG_20230513_190809.jpg.952cc8eb0e3f950677808fd161db85b0.jpg

IMG_20230513_191541.jpg.1cd09859341487ff725f01a016a694f8.jpg

 

Φίλε λέω εγώ ότι ψάχνομαι και πέρα από κρέατα πετάω και κάθε τύπο λαχανικού στην σχάρα, ακόμα και φρούτα έχω δοκιμάσει. Αλλά εσύ βλέπω ότι βάζεις οικιακά σκεύη στην ψησταριά σου! Αντέχει το πυρέξ, δεν παθαίνει κάτι? επίσης τόση σάλτσα, δεν πετάγεται τίποτα στο καπάκι της ψησταριάς? Συνήθως μαντεμένια σκεύη, όπως γάστρες ή τηγάνια με καπάκι η χωρίς προτείνουν για αυτές τις χρήσεις. Φαντάζομαι κάνεις έμμεσο ψήσιμο σε μέτρια θερμοκρασία?

 

 

 

Επεξ/σία από protathlitis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, protathlitis είπε

 

Φίλε λέω εγώ ότι ψάχνομαι και πέρα από κρέατα πετάω και κάθε τύπο λαχανικού στην σχάρα, ακόμα και φρούτα έχω δοκιμάσει. Αλλά εσύ βλέπω ότι βάζεις οικιακά σκεύη στην ψησταριά σου! Αντέχει το πυρέξ, δεν παθαίνει κάτι? επίσης τόση σάλτσα, δεν πετάγεται τίποτα στο καπάκι της ψησταριάς? Συνήθως μαντεμένια σκεύη, όπως γάστρες ή τηγάνια με καπάκι η χωρίς προτείνουν για αυτές τις χρήσεις. Φαντάζομαι κάνεις έμμεσο ψήσιμο σε μέτρια θερμοκρασία?

 

 

 

Πράγματι, το μαντεμένιο σκεύος υπερέχει έναντι όλων. Αλλά να σου πω την αλήθεια μου, ένα μαντεμένιο τηγάνι που χρησιμοποιούσα, το έχω παροπλίσει καθώς έχω ένα θέμα  με το πλύσιμό του, μόνο με νερό για να μη χαλάσει το seasoning. Το έχω υπόψη μου να πάρω στο μέλλον ένα επισμαλτωμένο ώστε να πέφτει σαπουνάδα μετά τη χρήση και πριν μπει στο ντουλάπι. Μέχρι τότε, ανοξείδωτα, πυρέξ ή ό'τι άλλο βολεύει για την περίσταση χωρίς κανένα πρόβλημα για άμεσο ψήσιμο.

Σήμερα, 1+ κιλό χοιρινό ψήθηκε αρχικά με έμμεσο ψήσιμο και στη συνέχεια, τεμαχίστηκε και μπήκε σε ταψί για γιουβέτσι, με άμεσο ψήσιμο αυτή τη φορά.

IMG_20230514_125902.jpg.11dee727a0c338c086984f0baebb7449.jpg

IMG_20230514_131112.jpg.dce379549136e626dca32a9447ce2723.jpg

PS: Το γιουβέτσι ψήθηκε σε χαμηλή φωτιά και αρχικά, σκεπάστηκε με ένα αλουμινόχαρτο για καλύτερο αποτέλεσμα και όχι επειδή υπήρχε κίνδυνος να πετάγονται σάλτσες. Ψησταριά- καπάκι δεν λερώθηκαν καθόλου.

 

Επεξ/σία από est
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

est 

πόση ώρα κάνει να ετοιμαστούν τα φαγητά ταψιού που ανέφερες προηγουμένως;

Μία ώρα περίπου;  έχεις ψησταριά με 2 καυστήρες?

Επεξ/σία από maqqis
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, maqqis είπε

est 

πόση ώρα κάνει να ετοιμαστούν τα φαγητά ταψιού που ανέφερες προηγουμένως;

Μία ώρα περίπου;  έχεις ψησταριά με 2 καυστήρες?

Η ψησταριά είναι μια Weber Q2200 με έναν μόνο καυστήρα.

Το χοιρινό κομμάτι ψήθηκε πολύ χαμηλά , με έμμεσο ψήσιμο για 2 ώρες περίπου. 

Το γιουβέτσι χρειάστηκε λιγότερο από.μια ώρα ακόμα. Ψήθηκε λίγο η ντομάτα με το τεμαχισμένο κρέας και στη συνέχεια, προστέθηκε το κριθαράκι.

Απλά πράγματα αλλά με τη χαρακτηριστική γεύση BBQ που όπως είπε και ο @protathlitis θέλουμε ακόμα και στα φρούτα και λαχανικά μας 😀

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, est είπε

Η ψησταριά είναι μια Weber Q2200 με έναν μόνο καυστήρα.

Από περιέργεια και μόνο, πως γίνεται έμμεσο ψήσιμο όταν έχεις 1 καυστήρα?

2 ώρες πριν, est είπε

Πράγματι, το μαντεμένιο σκεύος υπερέχει έναντι όλων. Αλλά να σου πω την αλήθεια μου, ένα μαντεμένιο τηγάνι που χρησιμοποιούσα, το έχω παροπλίσει καθώς έχω ένα θέμα  με το πλύσιμό του, μόνο με νερό για να μη χαλάσει το seasoning

Για μαντεμένιο τηγάνι, αρκεί ένα γρήγορο τρίψιμο με ζεστό νερό και μια βούρτσα μέτριας σκληρότητας. Μετά το στεγνώνεις με μια πετσέτα και του απλώνεις λίγες σταγόνες λάδι. Αυτό είναι, μια διαδικασία 3-4 λεπτών.

Για δύσκολες περιπτώσεις υπάρχει και ξύστρα, αλλά από την στιγμή που φτιαχτεί το seasoning χρειάζεται σπάνια. 

Έχουμε στο σπίτι 2 μαντεμένια τηγάνια καλής ποιότητας και είναι από τις καλύτερες αγορές που έχουμε κάνει. 

Αλλά εντάξει, καταλαβαίνω ότι δεν αρέσουν σε όλους τα μαντεμένια σκεύη. Είναι ακριβά, είναι βαριά, δεν μπαίνουν σε πλυντήριο πιάτων, δεν πρέπει να βάλεις απορρυπαντικό, πρέπει να στεγνώσουν καλά γιατί θα σκουριάσουν. Από την άλλη μαγειρεύουν υγιεινά με ελάχιστο λάδι και χωρίς επιβλαβείς αντικολλητικές επιστρώσεις, και αντέχουν σε χρήση για μια ζωή. 

 

  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Από περιέργεια και μόνο, πως γίνεται έμμεσο ψήσιμο όταν έχεις 1 καυστήρα?

Για μαντεμένιο τηγάνι, αρκεί ένα γρήγορο τρίψιμο με ζεστό νερό και μια βούρτσα μέτριας σκληρότητας. Μετά το στεγνώνεις με μια πετσέτα και του απλώνεις λίγες σταγόνες λάδι. Αυτό είναι, μια διαδικασία 3-4 λεπτών.

Για δύσκολες περιπτώσεις υπάρχει και ξύστρα, αλλά από την στιγμή που φτιαχτεί το seasoning χρειάζεται σπάνια. 

Έχουμε στο σπίτι 2 μαντεμένια τηγάνια καλής ποιότητας και είναι από τις καλύτερες αγορές που έχουμε κάνει. 

Αλλά εντάξει, καταλαβαίνω ότι δεν αρέσουν σε όλους τα μαντεμένια σκεύη. Είναι ακριβά, είναι βαριά, δεν μπαίνουν σε πλυντήριο πιάτων, δεν πρέπει να βάλεις απορρυπαντικό, πρέπει να στεγνώσουν καλά γιατί θα σκουριάσουν. Από την άλλη μαγειρεύουν υγιεινά με ελάχιστο λάδι και χωρίς επιβλαβείς αντικολλητικές επιστρώσεις, και αντέχουν σε χρήση για μια ζωή. 

 

Κανονικά, προτείνεται η κάλυψη μιας περιοχής της σχάρας με ειδικό σκεύος ή με διπλό αλουμινόχαρτο που θα λειτουργούν σαν ασπίδα θερμότητας και η χρήση δεύτερης σχάρας πάνω από αυτή την περιοχή όπου θα ψήνεται το φαγητό με έμμεση θερμότητα. Αυτός είναι και ο προτεινόμενος από την εταιρία τρόπος. Κάποιες φορές, μεταχειρίζομαι άλλη μέθοδο, με μόνωση μέρους του καυστήρα κάτω από την περιοχή ψησίματος αλλά αυτό ας μείνει μεταξύ μας. Προς το παρόν... 🤭


Ακριβώς το θέμα που ανέφερα πως έχω, είναι η μόνιμη ύπαρξη λαδίλας στο μαντεμένιο σκεύος. Είναι καθαρά προσωπική επιλογή μου να χρησιμοποιώ σκεύη που μπορώ να καθαρίσω με απορρυπαντικό και για αυτό προτιμώ το μαντεμένιο σκεύος να είναι επισμαλτωμένο. 

  • Like 1
Δημοσ.

1.5 χρόνο με την Weber μου και φαίνεται ότι έχω παραμελήσει λίγο το εσωτερικό καθάρισμα. Τα flavorized bars έχουν αλλάξει χρώμα προς το σκούρο, ο κάδος έχει πιάσει λίγη μάκα, όπως και το ταψί συλλογής λίπους. Ακόμα και τα φλόγιστρα θέλουν καθάρισμα. Τα καθάριζα κατά καιρούς όλα αυτά αλλά προφανώς δεν έκανα αρκετά εντατικό καθάρισμα. Πρόσφατα δοκίμασα και το TRAEGER ALL NATURAL GRILL CLEANER αλλά δεν είδα να βοηθάει για βαθύ καθάρισμα. Φαντάζομαι για τα σημεία που είπα, δεν είναι απαραίτητο να είναι natural το καθαριστικό? 

Κάποιο καθαριστικό που να προτείνετε?

Σαν ξύστρα καθαρισμού έχω αυτή:

https://www.kyso.gr/weber-kit-katharismou-psistarias-ugraeriou/p-el-160

Δημοσ.
8 ώρες πριν, protathlitis είπε

Φαντάζομαι για τα σημεία που είπα, δεν είναι απαραίτητο να είναι natural το καθαριστικό? 

O καδος στη weber ειναι χυτο αλουμινιο, οποτε εχει πορους. Ξισε με την σπατουλα να βγαλεις ολα τα χοντρα που μπορεις απο τον καδο και μην περιμενεις να γινει ποτε σαν καινουριος. Δεν εχει και νοημα αλλωστε. Προσπαθησε να καθαρισεις και σχαρες οσο μπορεις με ξισιμο πανω κατω και θα εισαι κομπλε. Τα flavorized bars αν εχει ανοξειδωτα τριψε τα διχως αυριο οσο θες. Αν εχεις εμαγιε μονο με την ξυστρα που λες και με σφουγγαρι αν θες να τα πλυνεις.

Εγω προχτες καθαρισα τη δικη μου και εδωσα εμφαση στις σχαρες γιατι παντα απλα τις ετριβα απο πανω μονο και ειχαν πιασει πολλα λιπη απο κατω, οποτε αρπαζε η σχαρα φωτια αν ανεβαζα θερμοκρασια. Οποτε επεσε φουλ τριψιμο σχαρας (σε συνδιασμο με ενα μουφο-ατμοκαθαριστη) και χαλαρα καδος. Οριστε και το αποτελεσμα.

Πλεον εχω την εντυπωση οτι ανεβαζει πιο ευκολα θερμοκρασια. Σαν να πηρε ανασα μολις καθαριστηκε.

346114390_861430008646556_8198718372138169019_n.jpg

  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά το Σάββατο έκανα κάτι απίστευτα ζουμερα μπριζολακια λαιμού. Για πείτε μου τι αλλά κομμάτια αξίζουν από χοιρινό. Να κατέβω προς θα κάτω σε σπαλομπριζολα ή κόντρα; Ή προτείνετε κάτι άλλο;

 

επίσης μέχρι να πάρω πέτρα για πίτσα, μπορώ να ψήνω σε αλουμινόχαρτο ή ταψάκι μια χρήσης ;

Επεξ/σία από marksk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...