Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 minutes ago, 26ska said:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!Η εστία υπερύθρων κάνει μεγάλη διαφορά;

Ναι είναι πολύ καλό extra στην ψησταριά. Αν τα σκάσεις χοντρά και για υπέρυθρο οπίσθιο καυστήρα, μαζί με την εστία, έκλεισες δεν χρειάζεται τπτ αλλο

  • Like 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 hour ago, 26ska said:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!Η εστία υπερύθρων κάνει μεγάλη διαφορά;

ΚΑΙ 3ς καυστηρες κ ματι υπερηθρων , ναι κανει δουλεια

Κάτσε  ο vins θα σου πει 

  • Like 2
Δημοσ.

Έχω τη weber genesis 310. Υπάρχει τρόπος να βάλω κάπως εστία υπερύθρων? Η να αλλάξω το ένα πλαϊνό ή με πατέντα να το βάλω πάνω στο πλαϊνό? Και κάτι που δεν έχω καταλάβει... Η εστία υπερύθρων πως λειτουργει?? Με ρεύμα ή με αέριο? 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nikos16717 είπε

Έχω τη weber genesis 310. Υπάρχει τρόπος να βάλω κάπως εστία υπερύθρων? Η να αλλάξω το ένα πλαϊνό ή με πατέντα να το βάλω πάνω στο πλαϊνό? Και κάτι που δεν έχω καταλάβει... Η εστία υπερύθρων πως λειτουργει?? Με ρεύμα ή με αέριο? 

Αρχικα η weber δεν εχει βγαλει εστια υπερυθρων, μονο κανονικο ματι. Οποτε οτι κανεις πας σε πατεντα.

Αν θες απλο ματι, παιρνεις ενα ηλεκτρικο ή γκαζιου και το ακουμπας πανω σε ενα ραφι.

Αν θες να κανεις πατεντα, πρεπει να βρεις το δεξι ραφι απο Genesis που εχει πλαινο ματι και να το αντικαταστησεις. Εκει λογικα θα μπορεις να βαλεις και καποιο αλλο υπερυθρο, νομιζω η broilking το πουλαει σκετο. Αλλα υπολογισε να σου βγει κανα 500€ ολη αυτη η δουλεια, οποτε δεν αξιζει. Μπορεις βεβαια να πας και το ενα ραφι σε καποιον που φτιαχνει ανοξειδωτες κατασκευες να στο κοψει και να μπει το ματι της broilking. Αλλα θα φαινεται μια βλακεια.

  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 26ska είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!Η εστία υπερύθρων κάνει μεγάλη διαφορά;

εξαρτάτε ,  η εστία υπέρυθρων  είναι απαραίτητη  σε ψησταριές που  ψήνουν μόνο έμμεσο τρόπο  (αν θυμάμαι καλά απο τις πρώτες εταιρίες που την εφάρμοσαν  είναι η holland grill  και αυτό  λόγο της αδυναμίας να δημιουργήσουν  τις περιβόητες αντιδράσεις Μαγιάρ ) όπως οι ψησταριές πέλλετ  σε κάθε άλλη περίπτωση δεν νομίζω οτι είναι απαραίτητη

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

@vins ελα δικος σου ειναι! Βοηθησε τον...

 

24 λεπτά πριν, sndev είπε

ΚΑΙ 3ς καυστηρες κ ματι υπερηθρων , ναι κανει δουλεια

Κάτσε  ο vins θα σου πει 

Ακόμα δεν πήρα εγώ έγινα και γκουρού; 😂

@26ska Ναι είναι αρκετά σημαντικό και χρήσιμο/πρακτικό το πλαϊνό υπερύθρων. Εκτος των άλλων (θωρακισμα/καψαλισμα κλπ), το λειτουργείς και ως μάτι που δεν επηρεάζεται από τον αέρα  όπως τα απλά (που είναι και άχρηστα ουσιαστικά). Δες την Napoleon Freestyle 365 SIB στα 750€. Αν έχεις μεγαλύτερο budget πας στη σειρά rogue με καλύτερη ποιότητα κατασκευης και επιλογή για οπίσθιο για σούβλα. Το υπερύθρων το πλαϊνό το θεωρώ πιο σημαντικό από τον οπίσθιο προσωπικά αν έπρεπε να επιλέξω.

Εγω έτσι ξεκίνησα και τώρα πάω για την prestige 😅

 

17 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

εξαρτάτε ,  η εστία υπέρυθρων  είναι απαραίτητη  σε ψησταριές που  ψήνουν μόνο έμμεσο τρόπο  (αν θυμάμαι καλά απο τις πρώτες εταιρίες που την εφάρμοσαν  είναι η holland grill  και αυτό  λόγο της αδυναμίας να δημιουργήσουν  τις περιβόητες αντιδράσεις Μαγιάρ ) όπως οι ψησταριές πέλλετ  σε κάθε άλλη περίπτωση δεν νομίζω οτι είναι απαραίτητη

Αν ξεκινήσουμε να μιλάμε έτσι, τίποτα δεν είναι απαραίτητο φίλε. Ούτε οι ψησταριές υγραερίου είναι απαραίτητες, ψήνεις και στο λάκκο. Ούτε και το αυτοκίνητο, πας και με ποδήλατο.

  • Like 4
Δημοσ.
12 minutes ago, ηνίοχος said:

εξαρτάτε ,  η εστία υπέρυθρων  είναι απαραίτητη  σε ψησταριές που  ψήνουν μόνο έμμεσο τρόπο  (αν θυμάμαι καλά απο τις πρώτες εταιρίες που την εφάρμοσαν  είναι η holland grill  και αυτό  λόγο της αδυναμίας να δημιουργήσουν  τις περιβόητες αντιδράσεις Μαγιάρ ) όπως οι ψησταριές πέλλετ  σε κάθε άλλη περίπτωση δεν νομίζω οτι είναι απαραίτητη

Όχι ρε συ... Απαραίτητο δε το λες αλλά είναι τρελό +, εγώ που δεν ειχα ποτέ πλέον άλλαξε ο τρόπος κ ο χρόνος στο Μοσχάρι.. Το υπέρυθρο μάτι το θεωρω τρελή ευκολία, το έχω λατρέψει 

  • Like 3
Δημοσ.

Και χωρις υπερυθρο θα ψηνεις μια χαρα, δεν ειναι απαραιτητο. Αλλα ειναι τρελο συν θα ελεγα. Εκτος το καλυτερο searing, κανει και πιο ευκολα τηγανισμα. Θα προσθεσω ομως κατι ακομα. Ειναι και σαν επεκταση του συνολικου εμβαδου της σχαρας. Αν το εχεις δλδ μπορεις να ψηνεις και εκει ταυτοχρονα αν ειναι γεματη η σχαρα σου.

Οποτε αν μπορεις go for it. Αν οχι, παλι μια χαρα ψησιματα θα κανεις και χωρις αυτο.

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, sndev είπε

Όχι ρε συ... Απαραίτητο δε το λες αλλά είναι τρελό +, εγώ που δεν ειχα ποτέ πλέον άλλαξε ο τρόπος κ ο χρόνος στο Μοσχάρι.. Το υπέρυθρο μάτι το θεωρω τρελή ευκολία, το έχω λατρέψει 

προσωπική εκτίμηση , και επειδή ψυχανεμίζομαι  πως είσαι  στην κατηγορία του ... κοτσονάτου , να σε ρωτήσω κάτι ,
 θα  ένιωθες ποτέ οτι σου λείπει  υπέρυθρος καυστήρας  σε ψησταριά  κάρβουνου ;

Υ.Γ.  τώρα αν τον χρειάζεσαι για να τηγανίζεις  οκ  πάω πάσο ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 minutes ago, ηνίοχος said:

προσωπική εκτίμηση , και επειδή ψυχανεμίζομαι  πως είσαι  στην κατηγορία του ... κοτσονάτου , να σε ρωτήσω κάτι ,
 θα  ένιωθες ποτέ οτι σου λείπει  υπέρυθρος καυστήρας  σε ψησταριά  κάρβουνου ;

Υ.Γ.  τώρα αν τον χρειάζεσαι για να τηγανίζεις  οκ  πάω πάσο ;)

καλε τι εννοεις κοτσονάτος?

γεροντοπαλίκαρο ραμολί εποχής πασοκ που προλαβε τα κάρβουνα? η έχει την έννοιά του τσολια του αρχηγου να πάρω τα πανω μου?

οχι βέβαια ποτέ δε θα μου έλειπε ο υπέρυθρος σε κάρβουνο

 

να σου διευκρινίσω γτ μαλλον δεν ηταν ξεκαθαρο οπως το διατύπωσα(?!?!). 

Έγραψα δεν ειναι απαραιτητο αλλα ειναι +. οπως κ να τηγανίζεις ειναι + δεν ειναι απαραίτητο οπότε κ στις 2 περιπτωσεις δε θα μου ελειπε κατι  δε παυει ομως να ειναι game changer σαν τα υπερατου καποτε? αχ αναμνησεις οι κολογεροι πως μου ρθε τωρα

πραγματικα ομως, θα ήθελα να μου εξηγησεις το σκεπτικο σου με τη σύγκρισή καρβουνου 

Επεξ/σία από sndev
Δημοσ.
3 ώρες πριν, sndev είπε

καλε τι εννοεις κοτσονάτος?

γεροντοπαλίκαρο ραμολί εποχής πασοκ που προλαβε τα κάρβουνα? η έχει την έννοιά του τσολια του αρχηγου να πάρω τα πανω μου?

οχι βέβαια ποτέ δε θα μου έλειπε ο υπέρυθρος σε κάρβουνο

 

να σου διευκρινίσω γτ μαλλον δεν ηταν ξεκαθαρο οπως το διατύπωσα(?!?!). 

Έγραψα δεν ειναι απαραιτητο αλλα ειναι +. οπως κ να τηγανίζεις ειναι + δεν ειναι απαραίτητο οπότε κ στις 2 περιπτωσεις δε θα μου ελειπε κατι  δε παυει ομως να ειναι game changer σαν τα υπερατου καποτε? αχ αναμνησεις οι κολογεροι πως μου ρθε τωρα

πραγματικα ομως, θα ήθελα να μου εξηγησεις το σκεπτικο σου με τη σύγκρισή καρβουνου 

Κοτσονατος με την έννοια ότι έχεις την εμπειρία κάποιων χρόνων αλλά ζεις στο σήμερα (συνήθως λέγεται για τους κάποιας ηλικίας που όμως δεν τους φαίνεται) όπως και να χει δεν εννοούσα κάτι υποτιμητικό.

Για το κάρβουνο τώρα , έκανα μια υπόθεση, και θεωρώντας δεδομένο ότι υπάρχει εμπειρία χρόνων από μέρους θα ξέρεις πολύ καλά από ένταση στο ψήσιμο και τα αποτελέσματα της , δεν χρειάζεσαι τον υπέρυθρο καυστήρα για να έχεις  ωραίο ψήσιμο, αλλά μια σωστή θερμοκρασία περίπου 350° κάτι που θεωρώ  εφικτό σε μια ψησταριά (εννοώ θερμοκρασία στη σχάρα) , πολύ φασαρία για το τίποτα με άλλα λόγια , και που όπως καταλαβαίνω από ότι γράφεις συμφωνούμε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, ηνίοχος said:

Κοτσονατος με την έννοια ότι έχεις την εμπειρία κάποιων χρόνων αλλά ζεις στο σήμερα (συνήθως λέγεται για τους κάποιας ηλικίας που όμως δεν τους φαίνεται) όπως και να χει δεν εννοούσα κάτι υποτιμητικό.

Για το κάρβουνο τώρα , έκανα μια υπόθεση, και θεωρώντας δεδομένο ότι υπάρχει εμπειρία χρόνων από μέρους θα ξέρεις πολύ καλά από ένταση στο ψήσιμο και τα αποτελέσματα της , δεν χρειάζεσαι τον υπέρυθρο καυστήρα για να έχεις  ωραίο ψήσιμο, αλλά μια σωστή θερμοκρασία περίπου 350° κάτι που θεωρώ  εφικτό σε μια ψησταριά (εννοώ θερμοκρασία στη σχάρα) , πολύ φασαρία για το τίποτα με άλλα λόγια , και που όπως καταλαβαίνω από ότι γράφεις συμφωνούμε 

Όχι δε πηρα αρνητικά το κοτσονατος αλλά έκλαψα συνειρμικά αρχικά, μετά προσπαθουσα να το κάνω εικόνα μέχρι που το κανα ισαξιο του λιμοκονδορου που φλεξαρει. Ε μετα λέω θα ρωτησω δε μπορεί να χω κανει εικόνα γέρου λουλη με μοβ γραβάτα που ψήνει με Γάντια μη λερωθεί, ντροπή. Anyway 

 

Ακου τώρα, έλεγα - σκευτομουν ακριβώς τα ίδια για το υπέρυθρο πραγματικά ότι ψηλή ένταση κ μπλα μπλα οπότε καταλαβαίνω το σκεπτικό σου κ πριν 1 μηνα θα συμφωνούσα full με ένα ενδοιασμό μόνο επειδή δεν είχα τεστάρει. Στη θεωρεία είναι πολύ σωστό αλλά στη πράξη λειπουν λεπτομεριες που δε μπορώ να σου εξηγήσω γραπτά μπορώ να σου περιγράψω όμως. 

Στου αερίου ψήνεις σε φάση κλειστού φούρνου οπότε ψήνεται συνχρονος μέχρι βάθους. Στο μάτι αυξάνει βίαια η επιφάνεια αλλα δε πρόλαβαινει να πάει μέχρι βάθος κ συνχρονος η πανω πλευρά δεν έχει 200 βαθμους αλλά την εξωτερική θερμοκρασία. Είναι τελείως άλλο ψήσιμο πραγματικά κ άλλη διαχείριση 

Κοίτα λίγο ένα στήθος κοτόπουλο, τονίζω το στήθος δεν έχει πέτσα κ λιπαρή ουσία. Σε  εμεσο ψήσιμο έως 70 βαθμούς εσωτερική κ μετά σε μάτι υπέρυθρο εως 75. Δες τη κρουστά κ το ποσο ζουμερο είναι μέσα. Σε φούρνο αερίου bbq κτλ για να κάνω τέτοια κρουστά σε αυτό το κομμάτι μέσα θα χε στεγνώσει συνδιαστικα. Δε το θεωρω καθόλου πολύ φασαρία για το τίποτα πραγματικά. Ειδικά σε rib eye εχεις άμεσα τεραστια θερμοκρασια τέλεια κρουστά σε medium rare γτ οπως σου ανέφερα δε προλαβαίνει να ψηθεί μέσα περισσότερο κ ένα πολύ ακόμα βασικο λόγο τεράστιας θερμοκρασίας δεν υπάρχει βρωμιά. Ότι πέφτει γίνεται στάχτη σαν αυτό καθαρισμος. Πρέπει να το δεις καλύτερα όχι για να αλλάξεις γνώμη αλλά για να το ξανά σκευτεις, άσχετος αν ταιριάζει στη καθημερινότητα σου ή όχι. 

SmartSelect_20230603_002327_Gallery.jpg.31a2c1cc43813140d3bf48dca73d0495.jpg

ο λόγος που είπα ότι δε θα μου έλειπε το υπέρυθρο είναι γιατι πρακτικα τα κάρβουνα κάνουν υπέρυθρο ψήσιμο ενω του αερίου όχι.. 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, sndev είπε

Όχι δε πηρα αρνητικά το κοτσονατος αλλά έκλαψα συνειρμικά αρχικά, μετά προσπαθουσα να το κάνω εικόνα μέχρι που το κανα ισαξιο του λιμοκονδορου που φλεξαρει. Ε μετα λέω θα ρωτησω δε μπορεί να χω κανει εικόνα γέρου λουλη με μοβ γραβάτα που ψήνει με Γάντια μη λερωθεί, ντροπή. Anyway 

 

Ακου τώρα, έλεγα - σκευτομουν ακριβώς τα ίδια για το υπέρυθρο πραγματικά ότι ψηλή ένταση κ μπλα μπλα οπότε καταλαβαίνω το σκεπτικό σου κ πριν 1 μηνα θα συμφωνούσα full με ένα ενδοιασμό μόνο επειδή δεν είχα τεστάρει. Στη θεωρεία είναι πολύ σωστό αλλά στη πράξη λειπουν λεπτομεριες που δε μπορώ να σου εξηγήσω γραπτά μπορώ να σου περιγράψω όμως. 

Στου αερίου ψήνεις σε φάση κλειστού φούρνου οπότε ψήνεται συνχρονος μέχρι βάθους. Στο μάτι αυξάνει βίαια η επιφάνεια αλλα δε πρόλαβαινει να πάει μέχρι βάθος κ συνχρονος η πανω πλευρά δεν έχει 200 βαθμους αλλά την εξωτερική θερμοκρασία. Είναι τελείως άλλο ψήσιμο πραγματικά κ άλλη διαχείριση 

Κοίτα λίγο ένα στήθος κοτόπουλο, τονίζω το στήθος δεν έχει πέτσα κ λιπαρή ουσία. Σε  εμεσο ψήσιμο έως 70 βαθμούς εσωτερική κ μετά σε μάτι υπέρυθρο εως 75. Δες τη κρουστά κ το ποσο ζουμερο είναι μέσα. Σε φούρνο αερίου bbq κτλ για να κάνω τέτοια κρουστά σε αυτό το κομμάτι μέσα θα χε στεγνώσει συνδιαστικα. Δε το θεωρω καθόλου πολύ φασαρία για το τίποτα πραγματικά. Ειδικά σε rib eye εχεις άμεσα τεραστια θερμοκρασια τέλεια κρουστά σε medium rare γτ οπως σου ανέφερα δε προλαβαίνει να ψηθεί μέσα περισσότερο κ ένα πολύ ακόμα βασικο λόγο τεράστιας θερμοκρασίας δεν υπάρχει βρωμιά. Ότι πέφτει γίνεται στάχτη σαν αυτό καθαρισμος. Πρέπει να το δεις καλύτερα όχι για να αλλάξεις γνώμη αλλά για να το ξανά σκευτεις, άσχετος αν ταιριάζει στη καθημερινότητα σου ή όχι. 

SmartSelect_20230603_002327_Gallery.jpg.31a2c1cc43813140d3bf48dca73d0495.jpg

ο λόγος που είπα ότι δε θα μου έλειπε το υπέρυθρο είναι γιατι πρακτικα τα κάρβουνα κάνουν υπέρυθρο ψήσιμο ενω του αερίου όχι.. 

Οκ σεβαστή η άποψη σου , ειδικά μετά από την περιγραφή του ψησίματος της ψησταριάς και του αποτελέσματος να πλησιάζει αυτό του φούρνου καταλαβαίνω καλύτερα το λόγο που σε ενθουσίασε ο υπέρυθρος , προσωπικά δεν έχω τέτοιο θέμα , και σε καμία περίπτωση δεν ένιωσα ότι το αποτέλεσμα μοιάζει με φούρνου , αλλά και κανένας απ' όσους έχουν δοκιμάσει απο οτι έψησα

Ωραίο το ψήσιμο   στο φιλέτο, κατά την γνώμη μου από τα πιο απαιτητικά κομμάτια , πολύ περισσότερο από μια μοσχαρίσια θα έλεγα  ότι μοιάζει με αυτό του συκωτιού με τη διαφορά ότι στο φιλέτο κοτόπουλο πρέπει να τηρηθούν οι σωστές θερμοκρασίες για την ασφάλεια , το ψήνω πάντα άμεσα σε δυνατή φωτιά σε  πιο λεπτή κοπή (το ανοίγω δλδ) σε σχέση με αυτό της φωτογραφίας , και πίστεψε με το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό όπως και το δικό σου

Κατά τη γνώμη μου η κάθε ψησταριά έχει τα δικά της χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να τα ανακαλύψει ο χρήστης -ψητας και να την χειριστεί ανάλογα 

 

Να είμαστε γεροί να ψήνουμε :)

 

 

Επεξ/σία από ηνίοχος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...