ilpapacha Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 8 ώρες πριν, devils_reject είπε Γεια χαρά, μια ερώτηση, την πέτρα της Napoleon για πίτσα πως τη καθαρίζετε; Σκέτο νεράκι να φανταστώ; Όταν τελειώσεις με το ψήσιμο, θα την αφήσεις να κρυώσει μέσα στην ψησταριά, καθώς οποιαδήποτε μεταβολή στην θερμοκρασία ενδέχεται να επιφέρει κάποιο ράγισμα ή/και σπάσιμό της. Μπορείς να την πλύνεις με ζεστό νερό, χωρίς να χρησιμοποιήσεις κάποιο απορρυπαντικό, και μια μαλακή βούρτσα. Επίσης, ηχώ χρησιμοποιήσει και την ξύστρα για τις κεραμικές εστίες, με προσοχή, χωρίς να έχω κάποιο θέμα. Μία ακόμα «λύση» είναι να χρησιμοποιήσεις διαφορετική μεριά κάθε φορά που ψήνεις. Όπως και να ‘χει δεν πρόκειται να γίνει όπως ήταν καινούργια.
Uberalles_gr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 11 hours ago, ilpapacha said: Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Πρώτα θα πρέπει να κάνεις έναν έλεγχο για διαρροή στις συνδέσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο σαπουνόνερο. Εάν υπάρχει διαρροή, θα δεις φυσαλίδες. Το πρώτο κάψιμο θα πρέπει να γίνει με φουλ τους καυστήρες για 20-25 λεπτά, ώστε να καούν όλα τα εργοστασιακά υπολείμματα/έλαια. Μετά τους κλείνεις και πριν κρυώσει εντελώς η σχάρα, την περνάς με ελάχιστο ηλιέλαιο/λαρδί και την καις ξανά για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 για το seasoning. Το τελευταίο μπορείς να το επαναλάβεις 1-2 φορές ακόμα, εάν θέλεις για να γίνει καλύτερο seasoning. Άρα δεν χρειάζεται να τις πλύνω (φλογοκρύπτες & σχάρες) την 1η φορά;
john_shadow Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, Uberalles_gr είπε Άρα δεν χρειάζεται να τις πλύνω (φλογοκρύπτες & σχάρες) την 1η φορά; όχι, επίσης στις σχάρες μόνο με νερό θα τις πλένεις, κανένα απορρυπαντικό/σαπούνι. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 11 ώρες πριν, devils_reject είπε Γεια χαρά, μια ερώτηση, την πέτρα της Napoleon για πίτσα πως τη καθαρίζετε; Σκέτο νεράκι να φανταστώ; Κάθε φορά θα την γυρίζεις τούμπα και θα καίει ότι έχει πέσει πάνω και θα γίνεται σκόνη. Μετά με ένα χαρτί κουζίνας, ή βουρτσακι θα την σκουπίζεις. Εγώ τη δική μου δεν την έχω πλύνει ποτέ και έχω ψήσει γύρω στις 150 πίτσες. Αν την πλύνεις, πάντα με σκέτο νερό και πάντα ενώ έχει κρυώσει τελείως. Επίσης μετά πρέπει να ζεσταθεί σιγά σιγά για να αποβάλει ήπια όποια υγρασία έχει τραβήξει. Μη νομίζεις ότι είναι βρώμικη αν βλέπεις σημάδια. Σκέψου ότι στους ξυλοφουρνους ψήνουν στον πάτο και απλά τα σκουπιζουν με βούρτσα ή κάποια υγρά πανιά. 4
ilpapacha Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, Uberalles_gr είπε Άρα δεν χρειάζεται να τις πλύνω (φλογοκρύπτες & σχάρες) την 1η φορά; Όχι, δεν υπάρχει κάποιος λόγος.
Uberalles_gr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας! Μια τελευταία ερώτηση, μέχρι την επόμενη, το καπάκι θα το έχω κλειστό ή ανοιχτό την 1η φορά που θα την έχω στο Μαξ την ψησταριά;;; Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2023 από Uberalles_gr
ilpapacha Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 33 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε Ευχαριστώ για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας! Μια τελευταία ερώτηση, μέχρι την επόμενη, το καπάκι θα το έχω κλειστό ή ανοιχτό την 1η φορά που θα την έχω στο Μαξ την ψησταριά;;; Κλειστό 1
Uberalles_gr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 17 hours ago, ilpapacha said: Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Πρώτα θα πρέπει να κάνεις έναν έλεγχο για διαρροή στις συνδέσεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο σαπουνόνερο. Εάν υπάρχει διαρροή, θα δεις φυσαλίδες. Το πρώτο κάψιμο θα πρέπει να γίνει με φουλ τους καυστήρες για 20-25 λεπτά, ώστε να καούν όλα τα εργοστασιακά υπολείμματα/έλαια. Μετά τους κλείνεις και πριν κρυώσει εντελώς η σχάρα, την περνάς με ελάχιστο ηλιέλαιο/λαρδί και την καις ξανά για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 για το seasoning. Το τελευταίο μπορείς να το επαναλάβεις 1-2 φορές ακόμα, εάν θέλεις για να γίνει καλύτερο seasoning. Επειδή έχει 4 θέσεις για σχάρες, όταν τελειώσω, κάνω αυτήν την διαδικασία και για τις 2 πλάκες που έχει. Σωστά;
ilpapacha Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, Uberalles_gr είπε Επειδή έχει 4 θέσεις για σχάρες, όταν τελειώσω, κάνω αυτήν την διαδικασία και για τις 2 πλάκες που έχει. Σωστά; Το μαντέμι είτε είναι σχάρα είτε πλάκα κτλ, χρειάζεται seasoning. Οπότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία. 2
est Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2023 3 πατάτες ψήθηκαν ολόκληρες, με έμμεσο. Στη συνέχεια αδειάστηκαν και αφού έγιναν πουρές με βούτυρο γάλα κρεμμύδι και λίγο ζαμπόν, γέμισαν τις πατάτες με λίγο τριμμένο τυρί από πάνω. 3 φιλετάκια picanha που είχαν ξεμείνει στην κατάψυξη, θωρακίστηκαν στη σχάρα, ένα λεπτό από κάθε πλευρά και πήγαν μαζί με τις πατάτες σε έμμεσο για το τελείωμα. 9 2
ηνίοχος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 22 ώρες πριν, est είπε 3 πατάτες ψήθηκαν ολόκληρες, με έμμεσο. Στη συνέχεια αδειάστηκαν και αφού έγιναν πουρές με βούτυρο γάλα κρεμμύδι και λίγο ζαμπόν, γέμισαν τις πατάτες με λίγο τριμμένο τυρί από πάνω. 3 φιλετάκια picanha που είχαν ξεμείνει στην κατάψυξη, θωρακίστηκαν στη σχάρα, ένα λεπτό από κάθε πλευρά και πήγαν μαζί με τις πατάτες σε έμμεσο για το τελείωμα. υπερπαραγωγή πατάτας !
a8anas Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Χαιρετώ την ομάδα! Δοκίμασα να ψήσω πρώτη φορά με πέτρα για pizza , της Napoleon. Καθώς μετά το ψήσιμο η πέτρα είχε μαυρισμένο , καμμένο χοντρό σιμιγδάλι, δοκίμασα να την καθαρίσω με διάφορους τρόπους (νερό , πλαστική σπάτουλα, ξύδι , αλάτι και λίγο υγρό πιάτων -που διάβασα εκ των υστέρων είναι λάθος) αλλά μάταια. Δοκίμασα και συρμάτινο σφουγγάρι αλλά δεν κατάφερα να βγάλω τα υπολλείματα. Αποτέλεσμα η πέτρα μετά από μια χρήση να μοιάζει καταπονημένη , η επιφάνεια της εκεί που έτριψα με συρμάτινο σφουγγάρι να έχει ελαφρά "γδαρθεί" ( δεν είναι λεία όπως στην υπόλοιπη επιφάνεια) , και να έχει αρκετούς μαυρους λεκέδες. Είναι όντως τόσο ευαίσθητες ή δεν έκανα κάτι καλά? Μπορώ να συνεχίσω να τη χρησιμοποιώ ή θα πρέπει να την αντικαταστήσω? Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από a8anas
SagoniasSlutRos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, a8anas είπε Χαιρετώ την ομάδα! Δοκίμασα να ψήσω πρώτη φορά με πέτρα για pizza , της Napoleon. Καθώς μετά το ψήσιμο η πέτρα είχε μαυρισμένο , καμμένο χοντρό σιμιγδάλι, δοκίμασα να την καθαρίσω με διάφορους τρόπους (νερό , πλαστική σπάτουλα, ξύδι , αλάτι και λίγο υγρό πιάτων -που διάβασα εκ των υστέρων είναι λάθος) αλλά μάταια. Δοκίμασα και συρμάτινο σφουγγάρι αλλά δεν κατάφερα να βγάλω τα υπολλείματα. Αποτέλεσμα η πέτρα μετά από μια χρήση να μοιάζει καταπονημένη , η επιφάνεια της εκεί που έτριψα με συρμάτινο σφουγγάρι να έχει ελαφρά "γδαρθεί" ( δεν είναι λεία όπως στην υπόλοιπη επιφάνεια) , και να έχει αρκετούς μαυρους λεκέδες. Είναι όντως τόσο ευαίσθητες ή δεν έκανα κάτι καλά? Μπορώ να συνεχίσω να τη χρησιμοποιώ ή θα πρέπει να την αντικαταστήσω? Διαβασε 1-2 σελιδες πισω που το εχουμε αναλυσει. Εν συντομια, βαλε την σε κρυα ψησταρια και αναψε χαμηλα τους καυστηρες και ασε να εξατμιστει οση υγρασια εχει τραβηξει. Δεν χρειαζεται να την ξαναπλυνεις ποτε. Απλα γυριζε την πανω-κατω σε καθε επομενο ψησιμο και διωξε με μια σπατουλα οτι καμενο υπαρχει. Δεν θα ειναι ποτε σαν καινουρια, οποτε δεν εχει νοημα να κατσεις να τριβεις. Οπως εγραψα και πριν μερικες μερες σκεψου οτι στους ξυλοφουρνους ψηνουν στον πατο του φουρνου που ειναι χτιστος. 5
Fidus Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Καλημέρα σε όλους.Να ρωτήσω, στην napoleon freestyle 365 έχει παρατηρήσει κανείς διάφορες θερμοκρασίας ψησίματος σε διαφορετικά σημεία της σχάρας; Πιο συγκεκριμένα, η αριστερή πίσω μεριά σε σχέση με την δεξιά κάτω (όπως κοιτάμε) έχει μεγάλη διαφορά... ειδικά ο δεξιά καυστήρας θέλει γύρισμα τον διακόπτη σε υψηλότερη θερμοκρασία για να φτάσει τον αριστερά. Και ένα δεύτερο, καθαρίζετε σχάρες με πυρόλυση πάντα μετά το ψήσιμο;Αν αφήσουμε τις σχάρες όπως είναι και το κάνουμε πριν το επόμενο ψήσιμο υπάρχει πρόβλημα;
plasTOST Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2023 7 λεπτά πριν, Fidus είπε Καλημέρα σε όλους.Να ρωτήσω, στην napoleon freestyle 365 έχει παρατηρήσει κανείς διάφορες θερμοκρασίας ψησίματος σε διαφορετικά σημεία της σχάρας; Πιο συγκεκριμένα, η αριστερή πίσω μεριά σε σχέση με την δεξιά κάτω (όπως κοιτάμε) έχει μεγάλη διαφορά... ειδικά ο δεξιά καυστήρας θέλει γύρισμα τον διακόπτη σε υψηλότερη θερμοκρασία για να φτάσει τον αριστερά. Της συγκεκριμένης δεν είμαι κάτοχος, αλλά, σχεδόν όλους όσους έχω ρωτήσει και είναι κάτοχοι ψησταριά αερίου ιδίως όταν ψήνουν με χαμηλομένη την ένταση των καυστήρων παρατηρούν τέτοια φαινόμενα. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη μπορείς να κάνεις έναν καθαρισμό τους καυστήρες (βούρτισμα και φύσιμα και τσεκάρισμα να μην είναι φρακαρισμένες οι τρύπες). Επίσης έχε στο νου σου ότι συχνά το φαινόμενο που περιγράφεις δημιουργείτε από τον αέρα που όταν ψήνεις με χαμηλά τους καυστήρες επηρεάζει την ομοιομορφία της κατανομής. 12 λεπτά πριν, Fidus είπε Και ένα δεύτερο, καθαρίζετε σχάρες με πυρόλυση πάντα μετά το ψήσιμο;Αν αφήσουμε τις σχάρες όπως είναι και το κάνουμε πριν το επόμενο ψήσιμο υπάρχει πρόβλημα; Προσωπικά το κάνω όποτε έχω χρόνο είτε μετά το ψήσιμο είτε πριν. Τις περισσότερες φορές το κάνω πριν το ψήσιμο, αφού ούτως ή άλλως θα την ανάψω για ψήσω κάνω παράλληλα και πυρόλυση. Αν έχεις τετράποδους φίλους που κάνουν επισκέψεις μπορείς να το κάνεις αμέσως μετά το ψήσιμο που είναι ήδη ζεστές οι σχάρες και ο κάδος. 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα