Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
28 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Λοιπον το κρεας ηταν Brisket μαρκας Devesa (Argentinian Angus) και ζυγιζε 3.6κιλα.

Είναι συγκεκριμένο κρέας για αυτή τη διαδικασία ή γίνεται με όλα τα κομμάτια?

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, skskre είπε

Είναι συγκεκριμένο κρέας για αυτή τη διαδικασία ή γίνεται με όλα τα κομμάτια?

Brisket θελεις, μοσχαρισιο στηθος. Μην πας σε κανενα χασαπη της γειτονιας να παρεις και σου βγει λαστιχο.

Παρομοια διαδικασια θελουν και τα beef ribs.

  • Like 5
Δημοσ.

20% €πιστροφή με EUROBANK στα Praktiker σε όλα τα BBQ, ακόμα και αυτά που έχουν ήδη έκπτωση. Ισχύει και για Weber.

https://www.praktiker.gr/c/psistaries-bbq-1354

(Παρεμπιπτόντως εγώ την πελετ Landon τώρα τη χτύπησα γιατί βγαίνει 270€, έστω και για ένα review τα αξίζει τόσα 😂😂😂

 

  • Like 6
Δημοσ.
13 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Για κάποιον λόγο δεν εμφανίζονται οι εικόνες που έχεις «ανεβάσει»

Μάλλον δεν ανέβηκαν ποτέ οι φωτογραφίες. Έκανα μια επεξεργασία πάλι...

  • Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, vins είπε

20% €πιστροφή με EUROBANK στα Praktiker σε όλα τα BBQ, ακόμα και αυτά που έχουν ήδη έκπτωση. Ισχύει και για Weber.

https://www.praktiker.gr/c/psistaries-bbq-1354

(Παρεμπιπτόντως εγώ την πελετ Landon τώρα τη χτύπησα γιατί βγαίνει 270€, έστω και για ένα review τα αξίζει τόσα 😂😂😂

 

Ξεκινάς με brisket? Καλοριζικη

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Ξεκινάς με brisket? Καλοριζικη

Χαχαχαχα! θα δούμε, εγώ για τις προβατίνες την παίρνω περισσότερο 😂😂😂

Θενξ, ξεφτίλα τιμή (είδα επισησ ότι το κοντρολερ της είναι σχεδόν πανομοιότυπο με pit boss, προφανώς από το ίδιο φασόν ψώνισαν). 
 

Επισης η E-310 βγαίνει γύρω στα 535€ έμμεσα. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Είπα να καθαρίσω

26 λεπτά πριν, vins είπε

Επισης η E-310 βγαίνει γύρω στα 535€ έμμεσα

Spirit? Πολύ καλή τιμή για την εποχή.

--------

Είπα να καθαρίσω τις στάχτες από το χθεσινό ψήσιμο και είδα το ταψάκι με το νερό που είχα βάλει. Σα να με κάρφωσες στην καρδιά ήταν. Απορώ με όλους που πάνε και φτιάχνουν ταψιά με νερό για την υγραερίου. Πώς τα καθαρίζετε ρε παιδιά? Που πετάτε το νερό με το λίπος αν δεν έχετε κήπο? Εγώ το πέταξα όπως ήταν με τα ταψάκι στα σκουπίδια. Τώρα θα πρέπει να πάω να πάρω ένα γαλακτομπούρεκο για να το αντικαταστήσω. 😋

IMG_20230710_235724.jpg

IMG_20230710_235819.jpg

  • Like 2
Δημοσ.
3 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Είπα να καθαρίσω

Spirit? Πολύ καλή τιμή για την εποχή.

--------

Είπα να καθαρίσω τις στάχτες από το χθεσινό ψήσιμο και είδα το ταψάκι με το νερό που είχα βάλει. Σα να με κάρφωσες στην καρδιά ήταν. Απορώ με όλους που πάνε και φτιάχνουν ταψιά με νερό για την υγραερίου. Πώς τα καθαρίζετε ρε παιδιά? Που πετάτε το νερό με το λίπος αν δεν έχετε κήπο? Εγώ το πέταξα όπως ήταν με τα ταψάκι στα σκουπίδια. Τώρα θα πρέπει να πάω να πάρω ένα γαλακτομπούρεκο για να το αντικαταστήσω. 😋

IMG_20230710_235724.jpg

IMG_20230710_235819.jpg

Ναι spirit, άμα ήταν genesis θα είχα κάνει κι άλλη αγορά και μετά ποιος τον άκουγε τον @sndev 😂

Δικαιολογίες για να πάρεις γαλακτομπούρεκο μου φαίνεται 😁😁😁

Εγω για αυτό έχω ένα κάδο που του βάζω καλή σακούλα, τα αδειάζω εκεί μέσα και πετάω τη σακούλα στα σκουπίδια μετά 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vins είπε

Εγω για αυτό έχω ένα κάδο που του βάζω καλή σακούλα, τα αδειάζω εκεί μέσα και πετάω τη σακούλα στα σκουπίδια μετά 

Αν έχεις βρυσακι ψιλοπαλευεται, αφού λογικά το αδειάζεις σε πλαστικό μπουκάλι. Αν δεν έχει βρυσακι άντε γεια.

  • Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Αν έχεις βρυσακι ψιλοπαλευεται, αφού λογικά το αδειάζεις σε πλαστικό μπουκάλι. Αν δεν έχει βρυσακι άντε γεια.

Ναι αυτό ακριβώς κάνω, το νερο σε μπουκάλι και τα υπολείμματα όπως έγραψα πάνω. Είναι θέμα αν είσαι σε πολυκατοικία/διαμέρισμα γενικά…

  • Like 3
Δημοσ.
Στις 10/7/2023 στις 1:21 ΠΜ, devils_reject είπε

Άλλο ένα Π/Σ/Κ που λέω τι καλά που πήρα ψησταριά αερίου.

Παρασκευή πίτσες, Κυριακή μια μπριζολίτσα και κάτι κοτόπουλα.

Gluten free Pizza:

pizza1.JPG.4a04c25e15bd8d5dc4e435c26f59d1ae.JPG

 

Αρκετά καλό αποτέλεσμα για τα δεδομένα μου και τις δυσκολίες του ζυμαριού..

pizza2.JPG.8ebb7500ff2091852582b7904f1de5f2.JPG

Δυστυχώς ήταν τέρας και στο infrared δεν την χωρούσα και έκανα βλακεία κάπως με το κόκαλο που ήταν ωμό και έπρεπε να το ψήνω και αυτό extra και μου βγήκε κάπως πιο ψημένη από όσο θα ήθελα.

Προς γνώση και συμμόρφωση την άλλη φορά.

steak.JPG.c3dc7ef44f28b11a5c7d44406355a6e2.JPG

 

steak1.JPG.4cd42e2740d774014fb35001a879f9e8.JPG

Από την στιγμή που το κομμάτι κρέας είναι μεγαλύτερο από την επιφάνεια του sizzle zone, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια λαβίδα και να «περάσεις» όλο το κομμάτι, κι απ’ όλες τις πλευρές του.

3 λεπτά πριν, vins είπε

Οφ τοπικ: να και τα controllers 

 

 

IMG_2938.jpeg

IMG_2939.jpeg

Παρόμοια «τακτική» ακολουθούν πολλές εταιρείας σε διάφορα προϊόντα. Με μια πρώτη «ματιά» φαίνεται ακριβώς το ίδιο. Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει κάποια διαφορά πχ στον προγραμματισμό/απεικόνιση.

  • Like 3
Δημοσ.
35 minutes ago, ilpapacha said:

Από την στιγμή που το κομμάτι κρέας είναι μεγαλύτερο από την επιφάνεια του sizzle zone, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια λαβίδα και να «περάσεις» όλο το κομμάτι, κι απ’ όλες τις πλευρές του.

Παρόμοια «τακτική» ακολουθούν πολλές εταιρείας σε διάφορα προϊόντα. Με μια πρώτη «ματιά» φαίνεται ακριβώς το ίδιο. Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει κάποια διαφορά πχ στον προγραμματισμό/απεικόνιση.

Σχεδόν όλοι όσοι παράγουν Ασία τα ίδια φασόν έχουν, ειδικά στα basic μοντέλα. Αλλάζουν κάποια features και βάζουν το branding τους. 

Η διαφορά συνηθως είναι στον ποιοτικό έλεγχο και τα ποσοστά απόρριψης, τα οποία ανεβάζουν και την τιμή. Είναι τεραστια η διαφορά του να δίνεις στον κατασκευαστή ποσοστό απόρριψης 2% σε σχέση με 4%. Θα πετάξει έξω τα διπλάσια κομμάτια με αυστηρό ποιοτικό έλεγχο, το οποίο σε μεγάλες ποσότητες κοστίζει, αλλά οδηγεί σε λιγότερες αστοχίες υλικού και επομένως μικρότερη ανάγκη για after sales service. 

Υπάρχουν βέβαια και brands που αποφασίζουν να δώσουν τα χρήματα που θα κόστιζε ο ποιοτικός έλεγχος σε marketing, με τα ανάλογα αποτελέσματα 😁

  • Like 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Λοιπον το κρεας ηταν Brisket μαρκας Devesa (Argentinian Angus) και ζυγιζε 3.6κιλα.

Ψηθηκε σε ψησταρια καρβουνου weber kettle 57cm.

Για το καπνισμα εκανα snake 2:1 (2 μπρικετες κατω και 1 πανω) και εβαλα και κομματια απο oak (δρυς) για το καπνισμα.

Στο κεντρο μπηκε ενα δοχειο με νερο για να εχει υγρασια ο χωρος.

Αλειψα το κρεας με λιγη απαλη μουσταρδα για να κολλησει το rub. Για rub ειχα ετοιμο ενα μειγμα που φτιαχνω για μπριζολες που εχει αλατι-πιπερι ισες ποσοτητες και ελαχιστο σκορδο. Ολα σε γκρανουλε μορφη. Το rub οταν πεφτει πανω στο κρεας και ειναι ετσι γκρανουλε, βοηθαει τον καπνο να πιαστει πανω στο κρεας. Προσοχη να μην το παρακανεις γιατι δεν θα μπορεσει να εισχωρησει στο κρεας ο καπνος μετα.

Εβαλα φωτια 6:30 το πρωι και στις 7:00 μπηκε το κρεας. Θερμοκρασια προσπαθουσα να κρατησω 250F. Συνηθως ηταν στην πιο κλειστη θεση ο κατω αεραγωγος εισαγωγης αερα και 1/4 ανοιχτος ο πανω. Οσο τους ανοιγεις ανεβαζεις θερμοκρασια.

Το κρεας μπηκε με το χοντρο μερος (point) πιο κοντα στη φωτια.

Στις 10:00 το ανοιξα να δω τι γινεται και να ψεκασω με λιγο νερο τις ακρες να μην ξεραθουν. Καθε 45' ανοιγα και ψεκαζα και καθως προχωρουσε το φιδι, εστρεφα λιγο και την πανω σχαρα με το κρεας για να ειναι παντα το χοντρο κομματι πιο κοντα στη φωτια.

Ειχα βαλει ενα θερμομετρο για να δω ποτε θα φτασει στο stall και ποτε θα βγει απο αυτο. Ειναι μια διαδικασια κατα την οποια το κρεας υδρωνει για να κρατησει χαμηλα τη θερμοκρασια του. Μπορει να παρει και πανω απο μια ωρα χωρις να ανεβει θερμοκρασια. Μολις ειδα λοιπον οτι το περασε αυτο το σταδιο και ειχε παρει και το επιθυμητο χρωμα (bark) απο τον καπνο, το τυλιξα σε butcher paper, αφου το ξεχασα ισα ισα με λιγο νερο. Αυτο εγινε γυρω στις 15:20.

Ξαναμπηκε σε φωτια μεχρι να φτασει εσωτερικη περιπου 200F. Καμια ωρα στο τελος μπηκε στη genesis γιατι αρχισε να τελειωνει το φιδι και ηθελα να ανεβασω θερμοκρασια και δεν ανεβαζε.

18:40 βγηκε και το αφησε μεσα σε ενα ταψι της κουζινας να ξεκουραστει οπως ηταν τυλιγμενο. Στο τσιμπημα με το θερμομετρο φαινοταν μαλακο σε καποια σημεια, ενω σε αλλα οχι τοσο. Ισως με δυσκολευε και το χαρτι βεβαια.

21:00 το ξετυλιξα και το τεμαχισα.

ΑΥΤΑ!

Σημερα εφαγα για συνοδευτικο στον αρακα και ηταν παλι φοβερο. Ειναι πολυ βαρυ βεβαια. Εκτος του οτι ειναι αρκετα λιπαρο, ειναι βαρια η γευση του καπνισματος, αλλα και εχει πολυ συμπικνωμενη γευση αφου εχει χασει πολλα υγρα. Μπηκε 3.6κιλα και βγηκε 2κιλα.

Θα μπεί στο πρόγραμμα για τα επόμενα ΣΚ :D ειδικά τώρα που σκέφτομαι κι εγώ πολύ σοβαρά την landon για low budget καπνιστήρι :P 

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...