Spira Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Έχει κάποιος άποψη για ψησταριά φυσικού αερίου? Από ότι βλέπω είναι αρκετά λιγότερες σε σχέση με του υγραερίου. Πρέπει να επιλέξω υποχρεωτικά κάποια φυσικού αερίου ή μπορώ να διαλέξω κάποια υγραερίου και να την μετατρέψω?
smav82 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Στις 7/7/2023 στις 2:49 ΜΜ, KAPAKOSTAS είπε καμια πατεντα για να μην καιγεται το ξυλακι απο το σουβλακι εχουμε? στα ετοιμα του κρεοπωλειου αναφερομαι Βοηθάει να τα βρέξεις με λίγο νερό αν βαριέσαι να βάλεις αλουμινόχαρτο .
vins Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 12 minutes ago, Spira said: Έχει κάποιος άποψη για ψησταριά φυσικού αερίου? Από ότι βλέπω είναι αρκετά λιγότερες σε σχέση με του υγραερίου. Πρέπει να επιλέξω υποχρεωτικά κάποια φυσικού αερίου ή μπορώ να διαλέξω κάποια υγραερίου και να την μετατρέψω? Ο @ilpapacha μπορεί να σε βοηθήσει πιστεύω 1
ilpapacha Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 44 λεπτά πριν, Spira είπε Έχει κάποιος άποψη για ψησταριά φυσικού αερίου? Από ότι βλέπω είναι αρκετά λιγότερες σε σχέση με του υγραερίου. Πρέπει να επιλέξω υποχρεωτικά κάποια φυσικού αερίου ή μπορώ να διαλέξω κάποια υγραερίου και να την μετατρέψω? Προφανώς και υπάρχουν λιγότερες επιλογές, καθώς έχουν μικρότερη ζήτηση και δεν υπάρχουν όλα τα μοντέλα, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Στην Αμερική όλα τα μοντέλα βγαίνουν με προπάνιο και φυσικό αέριο. Θα πρέπει να επιλέξεις κάποια που να είναι με φυσικό αέριο εξαρχής. Κάποια καταστήματα αναφέρουν ότι μπορούν να κάνουν αυτά την μετατροπή από υγραέριο σε φυσικό αέριο, κάτι το οποίο είναι παράνομο και επικίνδυνο. Δες κι ένα παλαιότερο ποστ με σχετική αναφορά 4
Spira Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση βλέπω ότι οι επιλογές είναι ελάχιστες. Κοιτώντας και το παραπάνω post βρήκα την Napoleon prestige 500 με κωδικό P500RSIBNSS-3-GR η οποία βλέπω ότι είναι αρκετά ακριβή σε σχέση με αυτό που υπολόγιζα καθώς επίσης νομίζω είναι κάπως μεγάλη για τις ανάγκες μου αυτή την στιγμή. Εντύπωση μου κάνει πάντως που βλέπω τόσες λίγες επιλογές.
Tsino Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 On 12/06/2023 at 15:10, ilpapacha said: Δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια «επέμβαση». Απλά θα χρειαστείς έναν αντάπτορα για να μπορέσεις να συνδέσεις ελληνική φιάλη σε γερμανικό ρυθμιστή, όπως πχ τον παρακάτω https://gas24.gr/el/mastoi-moufomastoi/1549-0924.html Παρέλαβα. Πήγα και πήρα ένα ρυθμιστή που μπορείς να αλλάζεις την πίεση. Μου είπανε να πειράξω μέχρι να είναι οκ η φλόγα. Το θέμα είναι ότι δεν είμαι σίγουρος ότι το έχω σε σωστή ρύθμιση. Ιελει περιπου 25 λεπτα να ζεστανω το θαλαμο στο φουλ και παλι δεν τερματιζει η θερμοκρασία (320 ποιανει περιπου απο τα 360+ ) Να βάλω επάνω το δικό του το γερμανικό στα 50mbar σε ελληνική μπουκάλα?
Fidus Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Πήγα να ψήσω προβατίνα μπούτι φιλέτο και παιδάκια και παραλίγο να πάρω φωτιά...πάρα πολλές αναφλέξεις,βασικά την εψησα πάνω στην φλόγα.... Να σας πω τι έκανα να μου πείτε τα λάθη και τι πρέπει να κάνω την επόμενη φορά.. Η ψησταριά Napoleon 365 sib.. έκανα προθέρμανση στο φουλ και αφού ζεστάθηκε καλά 250+ γέμισα την σχάρα με το κρέας με τους τρεις καυστήρες αναμενους.Με το που ακούμπησα το κρέας κ άρχισε να πέφτει το λίπος έγινε ανάφλεξη σχεδόν σε όλη την επιφάνεια...έκανα ένα γύρισμα...ακόμα χειρότερα, πήγα να κλείσω το καπάκι έβλεπα φωτιά μέσα...το ξανάνοιξε και χαμήλωσα τους καυστήρες στο ελάχιστο..συνέχιζε κα βγαίνει φλογα από τους φλογοκρυπτες αλλά και από τα ταψί από κάτω... Πλήρης αποτυχία...έλεγξα με το χέρι από κάτω την μπουκάλα και οι αναφλέξεις είχαν ανεβάσει τόσο πολύ την θερμοκρασία που έκαιγε η βαλβίδα της και φοβήθηκα.... Ακούσω συμβουλές! Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2023 από Fidus
andreaspA Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, Fidus είπε Ακούσω συμβουλές! Να καθαρίσεις το bbq. 1
Fidus Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, andreaspA είπε Να καθαρίσεις το bbq. Δεν ήταν ιδιαίτερα βρώμικο...2-3 ψησίματα είχα κάνει σε μη λιπαρά κρέατα και πάντα κάνω πυρόλυση
andreaspA Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 2 λεπτά πριν, Fidus είπε Δεν ήταν ιδιαίτερα βρώμικο...2-3 ψησίματα είχα κάνει σε μη λιπαρά κρέατα και πάντα κάνω πυρόλυση για να παρει φωτια η λαμαρινα απο κατω ηταν. Δεν καιγοταν το σιδερο. Τα λιπη καιγοντουσαν.
Fidus Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, andreaspA είπε για να παρει φωτια η λαμαρινα απο κατω ηταν. Δεν καιγοταν το σιδερο. Τα λιπη καιγοντουσαν. Δηλαδή για να καταλάβω εάν ήταν φρεσκοκαθαρισμενη,που στον οπτικό έλεγχο φαινόταν οκ...,τα λίπη της προβατίνας πέφτοντας δεν θα έκαναν ανάφλεξη;Το πρόβλημα ήταν μόνο αυτό;Ο τρόπος που τα εψησα,υψηλή θερμοκρασία,άμεσο ψησιμο,γεμάτη σχάρα κλπ ήταν κομπλέ; Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2023 από Fidus
andreaspA Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2023 9 λεπτά πριν, Fidus είπε Δηλαδή για να καταλάβω εάν ήταν φρεσκοκαθαρισμενη,που στον οπτικό έλεγχο φαινόταν οκ...,τα λίπη της προβατίνας πέφτοντας δεν θα έκαναν ανάφλεξη;Το πρόβλημα ήταν μόνο αυτό;Ο τρόπος που τα εψησα,υψηλή θερμοκρασία,άμεσο ψησιμο,γεμάτη σχάρα κλπ ήταν κομπλέ; Εγω ετσι λεω. Και το λεω γιατι και εγω παλευα με τις φωτιες σημερα, και ηταν βρωμικο. Εψηνα κατι σπαλομπριζολες χοιρινες και εγινε πολεμος! κοντεψαμε να παρουμε φωτια. 2
ilpapacha Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, Tsino είπε Παρέλαβα. Πήγα και πήρα ένα ρυθμιστή που μπορείς να αλλάζεις την πίεση. Μου είπανε να πειράξω μέχρι να είναι οκ η φλόγα. Το θέμα είναι ότι δεν είμαι σίγουρος ότι το έχω σε σωστή ρύθμιση. Ιελει περιπου 25 λεπτα να ζεστανω το θαλαμο στο φουλ και παλι δεν τερματιζει η θερμοκρασία (320 ποιανει περιπου απο τα 360+ ) Να βάλω επάνω το δικό του το γερμανικό στα 50mbar σε ελληνική μπουκάλα? Οι ρυθμιζόμενοι ρυθμιστές δυστυχώς δεν έχουν κάποια ένδειξη της πίεσης, οπότε πας ουσιαστικά στα «τυφλά». Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να τον προτιμήσεις. Καλύτερα να τον επιστρέψεις. Η πιο εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις τον δικό της ρυθμιστής με έναν αντάπτορα για ελληνική φιάλη, όπως ανέφερα και σε παλαιότερο ποστ. 2 ώρες πριν, Fidus είπε Καλησπέρα! Πήγα να ψήσω προβατίνα μπούτι φιλέτο και παιδάκια και παραλίγο να πάρω φωτιά...πάρα πολλές αναφλέξεις,βασικά την εψησα πάνω στην φλόγα.... Να σας πω τι έκανα να μου πείτε τα λάθη και τι πρέπει να κάνω την επόμενη φορά.. Η ψησταριά Napoleon 365 sib.. έκανα προθέρμανση στο φουλ και αφού ζεστάθηκε καλά 250+ γέμισα την σχάρα με το κρέας με τους τρεις καυστήρες αναμενους.Με το που ακούμπησα το κρέας κ άρχισε να πέφτει το λίπος έγινε ανάφλεξη σχεδόν σε όλη την επιφάνεια...έκανα ένα γύρισμα...ακόμα χειρότερα, πήγα να κλείσω το καπάκι έβλεπα φωτιά μέσα...το ξανάνοιξε και χαμήλωσα τους καυστήρες στο ελάχιστο..συνέχιζε κα βγαίνει φλογα από τους φλογοκρυπτες αλλά και από τα ταψί από κάτω... Πλήρης αποτυχία...έλεγξα με το χέρι από κάτω την μπουκάλα και οι αναφλέξεις είχαν ανεβάσει τόσο πολύ την θερμοκρασία που έκαιγε η βαλβίδα της και φοβήθηκα.... Ακούσω συμβουλές! Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις τις σχάρες από την πλευρά που έχουν τις «αυλακώσεις». Μετά την προθέρμανση, βάλε τα κρέατα επάνω και γύρισε τους διακόπτες στο ελάχιστο. 3
Amaretos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Για να λες ότι έβγαινε φωτιά μέχρι από το ταψί σίγουρα δεν είχες καθαρίσει καλά.ουτε το ταψί, ελπίζω να μην έχεις τίποτα αλουμινόχαρτο στρωμένο στο ταψί για να καθαρίζεις πιο εύκολα. Σίγουρα όταν βάλεις τα κρέατα πάνω χαμηλώνεις στο ελάχιστο και επίσης ΔΕΝ γεμίζουμε ειδικά σε τόσο λιπαρά κρέατα όλη την σχάρα πέρα ως πέρα όπως κάνουμε πχ στα κάρβουνα. Πρέπει να αφήνεις λίγα κενά για να μπορείς να μετακινείς λίγο αν βλέπεις ανάφλεξη ζορικη. Λίγο practice θέλει και όλα καλά θα πάνε 1
vins Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Τα πολύ λιπαρά κρέατα τύπου προβατίνα, αρνίσια παϊδάκια κλπ, πιστεύω πως ειναι για κάρβουνο. Αν θες ντε και καλά να τα κανεις υγραέριο, περνάς κομμάτια στη σούβλα και βάζεις από κάτω ταψι. Γιατί δεν ειναι μόνο το κομμάτι των αναφλέξεων, είναι το γεγονός ότι ακόμα και να την καθαρίσεις τέλεια την ψησταριά, μετά το ψήσιμο θα είναι τελείως χάλια πάλι 😂 Η προβατίνα «θέλει» άμεση και δυνατή φωτιά και προκαλεί αναφλέξεις κανονικά και στο κάρβουνο (ακόμα και το καλά σταχτωμένο). Το θετικό είναι ότι μετά απλώς τα πετάς όπως είναι και είσαι ετοιμος. Τα λέω έχοντας ψήσει κάνα 2 κοπάδια πρόβεια και αρνιά στην υγραερίου, με και χωρίς ταψιά νερού κλπ. Για μενα δεν αξίζει ο κόπος του καθαρισμού έπειτα, ούτε το άγχος κατά τη διάρκεια ψησίματος. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2023 από vins 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα