Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Uberalles_gr είπε

Καλημέρα,

σε συνέχεια αυτό που έγραψα, εχτές κάθισα και έπλυνα και τις φλωγοκρύπτες (με ζεστό νεράκι και σαπουνάδα) και στο ψήσιμο που ακολούθησε με χοιρινές μπριζόλες, πάλι είχα το ίδιο πρόβλημα.

Τι λάθος κάνω; Τι να κάνω;

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

Μήπως έχεις μαρινάρει ή λαδώσει το κρέας προηγουμένως; Αν ναι, δοκίμασε με ελαφρύ ή καθόλου λάδωμα.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Καταρχάς σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σας!

Θα βγάλω βίντεο την επόμενη φορά για να δείτε καλύτερα τι εννοώ.

  • Έχω την παρακάτω ψησταριά
  • Δεν μαρινάρω ούτε λαδώνω το κρέας.
  • Οι καυστήρες είναι στο ελάχιστο πάντα.
  • Οι αναφλέξεις έρχονται ΜΟΝΟ από τις φλωγοκρύπτες
  • Ψήνω πάντα με κλειστό το καπάκι

Δεν τσικνίζει το κρέας αλλά εάν δεν το δω εγκαίρως, τότε θα καεί. Επομένως, είτε το φυσάω σε εκείνο το σημείο που έχει την ανάφλεξη για να σβήσει είτε αλλάζω θέση στο κρέας, για αυτό αφήνω πάντα λίγο κενό στην σχάρα για τέτοιες περιπτώσεις.

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

Καταρχάς σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σας!

Θα βγάλω βίντεο την επόμενη φορά για να δείτε καλύτερα τι εννοώ.

  • Έχω την παρακάτω ψησταριά
  • Δεν μαρινάρω ούτε λαδώνω το κρέας.
  • Οι καυστήρες είναι στο ελάχιστο πάντα.
  • Οι αναφλέξεις έρχονται ΜΟΝΟ από τις φλωγοκρύπτες
  • Ψήνω πάντα με κλειστό το καπάκι

Δεν τσικνίζει το κρέας αλλά εάν δεν το δω εγκαίρως, τότε θα καεί. Επομένως, είτε το φυσάω σε εκείνο το σημείο που έχει την ανάφλεξη για να σβήσει είτε αλλάζω θέση στο κρέας, για αυτό αφήνω πάντα λίγο κενό στην σχάρα για τέτοιες περιπτώσεις.

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

Μια χαρά το πας...🤞

  • Like 1
Δημοσ.
8 hours ago, Uberalles_gr said:

Καταρχάς σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σας!

Θα βγάλω βίντεο την επόμενη φορά για να δείτε καλύτερα τι εννοώ.

  • Έχω την παρακάτω ψησταριά
  • Δεν μαρινάρω ούτε λαδώνω το κρέας.
  • Οι καυστήρες είναι στο ελάχιστο πάντα.
  • Οι αναφλέξεις έρχονται ΜΟΝΟ από τις φλωγοκρύπτες
  • Ψήνω πάντα με κλειστό το καπάκι

Δεν τσικνίζει το κρέας αλλά εάν δεν το δω εγκαίρως, τότε θα καεί. Επομένως, είτε το φυσάω σε εκείνο το σημείο που έχει την ανάφλεξη για να σβήσει είτε αλλάζω θέση στο κρέας, για αυτό αφήνω πάντα λίγο κενό στην σχάρα για τέτοιες περιπτώσεις.

Ευχαριστώ,
Βασίλης.

Μηπως τις γυριζεις συνεχεια? Ενα γυρισμα να κανεις. Αν το κανεις συνεχεια τοτε το λιπος-υγρασια που συσσωρευεται στο πανω μερος μετα απο 2-3 λεπτα με το γυρισμα το αδειαζεις αποτομα στους φλογοκρυπτες. Οι χοιρινες καθως φηνονται δεν σταζουν σχεδον καθολου. Αν εβγαζαν τοσο λιπος για να εχεις μονιμη αναφλέξη τοτε σε 15 λεπτα θα εχει μεινει το μισο κρεας.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετω ολους,

 

Ειμαι το τελευταιο καιρο σε σκεψη για να αντικαταστησω μια μικρη ψησταρια με καρβουνο που εχω στο μπαλκονι, η οποια δε ειναι οτι και πιο βολικο μπορεις να εχεις για ψησιμο ειδικα οταν μενεις σε πολυκατοικια. Οποτε σκεφτηκα τη ψησταρια υγραεριου που ειναι λιγοτερο θορυβωδης. Ηθελα να ρωτησω επειδη το μπαλκονι το βλεπει ηλιος μεχρι τις 2 το μεσημερι περιπου και δε εχει καποια τεντα, ειναι επικυνδηνη τετοια ψησταρια για το μπαλκονι (κυριως για τη μπουκαλα, η οποια θα ειναι κατω απο τη ψησταρια σε ντουλαπακι και οχι εκτεθειμενη) και δεδομενου οτι ειναι exposed στον ηλιο για καποιες ωρες; Φυσικα να σημειωσω οτι θα παραγγειλω και το αντιστοιχο καλυμα για να ειναι σκεπασμενη.

 

EDIT: μιας και θα ειναι η πρωτη μου ψησταρια, εχετε να προτεινετε καποια προιντα καθαρισμου καθως και καποιο βιντεο να δω πως καθαριζει κτλπ; Επισης κρεας με αρκετο λιπος(πχ προβατινα) ψηνεται αφοβα ή θα παρουμε φωτια;; :D

 

Ευχαριστων εκ των προτερων. 

Επεξ/σία από ventic139
Δημοσ.

Για την μπουκάλα δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα, αφού θα είναι και σε ντουλαπάκι. Εσύ μπορεί να έχεις πρόβλημα να ψήνεις εκείνη την ώρα. Πχ εγώ με τον καύσωνα για πρώτη φορά ένιωσα το χερούλι από το καπάκι της ψησταριάς να καίει!  Κατά τα άλλα προχώρα άφοβα. Απορώ βέβαια πως άντεχαν οι γείτονες σου με τα κάρβουνα που είχες!

Όσον αφορά τα κρέατα με λίπος, θα σου έλεγα να το πας σταδιακά. Ξεκίνα δηλαδή από τα "εύκολα" για να δεις πως αντιδράει η ψησταριά σου.

Για το καθάρισμα μια καλή βούρτσα για να τρίβεις τις σχάρες είναι το νούμερο 1 που θα πάρεις.

 

  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, protathlitis είπε

Για την μπουκάλα δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα, αφού θα είναι και σε ντουλαπάκι. Εσύ μπορεί να έχεις πρόβλημα να ψήνεις εκείνη την ώρα. Πχ εγώ με τον καύσωνα για πρώτη φορά ένιωσα το χερούλι από το καπάκι της ψησταριάς να καίει!  Κατά τα άλλα προχώρα άφοβα. Απορώ βέβαια πως άντεχαν οι γείτονες σου με τα κάρβουνα που είχες!

Όσον αφορά τα κρέατα με λίπος, θα σου έλεγα να το πας σταδιακά. Ξεκίνα δηλαδή από τα "εύκολα" για να δεις πως αντιδράει η ψησταριά σου.

Για το καθάρισμα μια καλή βούρτσα για να τρίβεις τις σχάρες είναι το νούμερο 1 που θα πάρεις.

 

Σε ευχαριστώ πολύ για τη απάντηση σου. 
η αλήθεια είναι πως με το κάρβουνο ναι μεν ήμουν τελευταίο όροφο αλλά δε έψηνα ποτέ σχεδόν για αυτό το λόγο. Πολύ βαβούρα και το μπαλκόνι χάλια μετά. Όποτε τώρα με αυτή που θέλω να πάρω θα ψήνω πολύ πιο συχνά. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Σίγουρα θέλει καλό καθάρισμα μετά αλλά χαλάλι. 
 

για βούρτσα έχεις να προτείνεις κάποια ή οποία να είναι του εμπορίου ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ventic139 είπε

για βούρτσα έχεις να προτείνεις κάποια ή οποία να είναι του εμπορίου ;

Εγώ αυτή έχω και είμαι πολύ ικανοποιημένος, πρέπει να έχω βγάλει γύρω στα 200 ψησίματα πριν αρχίσει να χάνει κάποια  συρματάκια. Μιλάμε για μαντεμένια σχάρα έτσι? να την τρίβεις με δύναμη χωρίς φόβο. 

https://www.skroutz.gr/s/27427860/Weber-Βούρτσα-Καθαρισμού-για-BBQ-σε-σχήμα-Τ-30εκ-6277.html

Με το παρακάτω καθαρίζω το ταψί συλλογής λίπους, καθώς και τον κάδο της ψησταριάς. Μιλάω για την σπάτουλα και όχι για την βούρτσα η οποία δεν μου έχει φανεί χρήσιμη.

https://www.skroutz.gr/s/13829395/Weber-Σετ-Εργαλείων-BBQ-με-Ξύστρα-και-Βούρτσα-6202.html

Ίσως να μπορούσα να είχα πάρει κάποια φθηνότερα, αλλά τουλάχιστον τα παραπάνω δεν σπάνε δεν χαλάνε. 

Υπόψιν έχω Weber ψησταριά και μιας και είμαι ευχαριστημένος τα περισσότερα εξαρτήματα είναι της ίδιας μάρκας. Κάποιος άλλος μπορεί να σου πει κάτι διαφορετικό. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, protathlitis είπε

Εγώ αυτή έχω και είμαι πολύ ικανοποιημένος, πρέπει να έχω βγάλει γύρω στα 200 ψησίματα πριν αρχίσει να χάνει κάποια  συρματάκια. Μιλάμε για μαντεμένια σχάρα έτσι? να την τρίβεις με δύναμη χωρίς φόβο. 

https://www.skroutz.gr/s/27427860/Weber-Βούρτσα-Καθαρισμού-για-BBQ-σε-σχήμα-Τ-30εκ-6277.html

Με το παρακάτω καθαρίζω το ταψί συλλογής λίπους, καθώς και τον κάδο της ψησταριάς. Μιλάω για την σπάτουλα και όχι για την βούρτσα η οποία δεν μου έχει φανεί χρήσιμη.

https://www.skroutz.gr/s/13829395/Weber-Σετ-Εργαλείων-BBQ-με-Ξύστρα-και-Βούρτσα-6202.html

Ίσως να μπορούσα να είχα πάρει κάποια φθηνότερα, αλλά τουλάχιστον τα παραπάνω δεν σπάνε δεν χαλάνε. 

Υπόψιν έχω Weber ψησταριά και μιας και είμαι ευχαριστημένος τα περισσότερα εξαρτήματα είναι της ίδιας μάρκας. Κάποιος άλλος μπορεί να σου πει κάτι διαφορετικό. 

καλημερα και σε ευχαριστω και παλι.

 

εχω καποιες ερωτησεις γενικης φυσης, αν πιστευεις εχουν απαντηθει ξανα - μπορω να τις ψαξω καπου σε παρακαλω κατατοπισε με.

 

1. τη μπουκαλα να τη αφηνω ανοιχτη παντα ή να τη κλεινω παντα μετα απο κατε ψησιμο; φανταζομαι και για λογους ασφαλειας πρεπει να κλεινει

2. εχω δει στη αρχη βαζεις τους καυστηρες στο φουλ με κλειστο καπακι μεχρι να φτασει η θερμοκρασια 200-250 για να αρχιζεις να ψηνεις. μετα για τη συνεχεια του ψησιματος, ψηνεις με ανοιχτο το καπακι και φουλ καυστηρες; χαμηλωνεις καυστηρες και παιζεις με κλειστο καπακι; ή το κανεις αναλογα οπως θες εσυ; το οικονομικο ποιο ειναι κατα τη γνωμη σου;

3. το ταψι συλλογης λιπους ειδα ειναι ενα μικρο κατα απο τη ψησταρια, ο καδος που αναφερεσαι τι ακριβως ειναι;

4. εχεις καποιο βιντεο απο youtube για να δω το ακριβες τροπο για ενα καλο καθαρισμα;

 

Σε υπερευχαριστω.

Δημοσ.
18 hours ago, ventic139 said:

Επισης κρεας με αρκετο λιπος(πχ προβατινα) ψηνεται αφοβα ή θα παρουμε φωτια;;

ο @vins ξερει απο αυτά.

για εμενα παρε πρωτα ψησταρια κ λυνεις αποριες στη πραξη γτ αλλα θα σου πει καποιος με naterial αλλα καποιος με napoleon αλλα καποιος με πετρες ηφαιστειου 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, sndev είπε

ο @vins ξερει απο αυτά.

για εμενα παρε πρωτα ψησταρια κ λυνεις αποριες στη πραξη γτ αλλα θα σου πει καποιος με naterial αλλα καποιος με napoleon αλλα καποιος με πετρες ηφαιστειου 

σε ευχαριστω...

εν τελει παρηγγειλα αυτη https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-naterial-kenton-62209623

 

παρηγγειλα και αυτα μαζι, ειναι τα σωστα με βαση απο αυτα που μου ειπαν απο το μαγαζι ετσι;

 

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/ruthmistis-piesis-030bar-82656195?ref=reccodo-search

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/set-solina-kai-sundesmoi-82655919?ref=reccodo-search

 

πιστευω για πρωτη να μαθουμε πανω σε αυτη, θα ειναι μια χαρα... μετα παμε στα πιο καλα μοντελα weber - napoleon εκτος αν μας κατσει κανενα τζοκερ και παρουμε οικοπεδο με μεγαλο μπαρμπεκιου :P

Επεξ/σία από ventic139
  • Like 4
Δημοσ.
6 minutes ago, ventic139 said:

σε ευχαριστω...

εν τελει παρηγγειλα αυτη https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-naterial-kenton-62209623

 

παρηγγειλα και αυτα μαζι, ειναι τα σωστα με βαση απο αυτα που μου ειπαν απο το μαγαζι ετσι;

 

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/ruthmistis-piesis-030bar-82656195?ref=reccodo-search

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/set-solina-kai-sundesmoi-82655919?ref=reccodo-search

 

πιστευω για πρωτη να μαθουμε πανω σε αυτη, θα ειναι μια χαρα... μετα παμε στα πιο καλα μοντελα weber - napoleon εκτος αν μας κατσει κανενα τζοκερ και παρουμε οικοπεδο με μεγαλο μπαρμπεκιου :P

μια Χαρούλα είσαι

Καλορίζικο το εργαλείο. Βούρτσα θα χρειαστείς.

θα δεις τωρα οτι ο καδος ειναι πανω απο το ταψακι με τα λιποι που ρωτούσες. το καλο με αυτη ειναι οτι τη βγαζεις κ την κανεις μπανιο.

να ξερεις είναι πολυ εντρυ πράγμα αυτό που πλήρωσες αλλά θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου   κ αξιοπρεπέστατα , για αρχη.

Καλός ήρθες στο club της χοληστερινης

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sndev είπε

μια Χαρούλα είσαι

Καλορίζικο το εργαλείο. Βούρτσα θα χρειαστείς.

θα δεις τωρα οτι ο καδος ειναι πανω απο το ταψακι με τα λιποι που ρωτούσες. το καλο με αυτη ειναι οτι τη βγαζεις κ την κανεις μπανιο.

να ξερεις είναι πολυ εντρυ πράγμα αυτό που πλήρωσες αλλά θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου   κ αξιοπρεπέστατα , για αρχη.

Καλός ήρθες στο club της χοληστερινης

αχαχ ειμαι ηδη σε αυτο το club χρονια καθως ειμαι λατρης του καλου κρεατος και φαγητου απλα πρωτη μου φορα κανω μια τετοια επενδυση... ναι πιστευω ειναι οκ για πρωτο εργαλειο δε ηθελα να ξεφυγω για αρχη σε weber, napoleon με 800+ ευρω. Ας μαθω πανω σε αυτη και μετα προχωραμε σε κατι πιο καλο, το μονο σιγουρο..

 

βουρτσα ισως πεταχτω σε καποιο bbq store να δω καμια απο κοντα - παρω γνωμη.

 

Ερωτηση: μπορεις συνοπτικα να μου περιγραψεις το 'πολυ εντρυ' που λες; λογω κατασκευης; λογω δυναμης καυστηρων; απλα να γνωριζω τι αλλαζει οσο ανεβαινεις τιμη, να το εχω υποψην.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα στη παρέα . Έχοντας στη κατοχή μου αυτή , αγορασμένη όχι στη τιμή που είναι τώρα , θεωρώ ότι αποτελεί μεγάλο vfm στα 187 ευρώ αυτή εδώ μιας και έχει μέσα στο κάδο και infrared burner .. Στα λεφτά αυτά είναι σαν να σου κάνουν δώρο τη ψησταριά .

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, ventic139 said:

αχαχ ειμαι ηδη σε αυτο το club χρονια καθως ειμαι λατρης του καλου κρεατος και φαγητου απλα πρωτη μου φορα κανω μια τετοια επενδυση... ναι πιστευω ειναι οκ για πρωτο εργαλειο δε ηθελα να ξεφυγω για αρχη σε weber, napoleon με 800+ ευρω. Ας μαθω πανω σε αυτη και μετα προχωραμε σε κατι πιο καλο, το μονο σιγουρο..

 

βουρτσα ισως πεταχτω σε καποιο bbq store να δω καμια απο κοντα - παρω γνωμη.

 

Ερωτηση: μπορεις συνοπτικα να μου περιγραψεις το 'πολυ εντρυ' που λες; λογω κατασκευης; λογω δυναμης καυστηρων; απλα να γνωριζω τι αλλαζει οσο ανεβαινεις τιμη, να το εχω υποψην.

Ταλαιπωρία στο καθάρισμα

θες πολύ περισσότερο χρόνο να μάθεις σε πια σημεία δε βγάζει ίδια θερμοκρασία 

μη ομοιόμορφο ψήσιμο 

Πολλές αναφλέξεις

σχαρες μαντέμια της πλακας - αναλογικά πάντα με τις 800 + ,

αν εχει αερα εκει που ψήνεις γίνεται οτι νανε με τη φλόγα

 

 

ομως απο τη στιγμή πουθ είσαι έμπειρος με κάρβουνο ολα αυτα θα τα ξεπεράσεις

 

ΨΗΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ

αν χρειαστεί να δώσεις ένταση θα το καταλάβεις 

 

κ οχι τωρα θα μπεις στο club καθως με του αεριου θα πολλαπλασιασεις τα ψησίματα λογο ευκολίας

Επεξ/σία από sndev
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...