vins Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, ventic139 said: αχαχ ειμαι ηδη σε αυτο το club χρονια καθως ειμαι λατρης του καλου κρεατος και φαγητου απλα πρωτη μου φορα κανω μια τετοια επενδυση... ναι πιστευω ειναι οκ για πρωτο εργαλειο δε ηθελα να ξεφυγω για αρχη σε weber, napoleon με 800+ ευρω. Ας μαθω πανω σε αυτη και μετα προχωραμε σε κατι πιο καλο, το μονο σιγουρο.. βουρτσα ισως πεταχτω σε καποιο bbq store να δω καμια απο κοντα - παρω γνωμη. Ερωτηση: μπορεις συνοπτικα να μου περιγραψεις το 'πολυ εντρυ' που λες; λογω κατασκευης; λογω δυναμης καυστηρων; απλα να γνωριζω τι αλλαζει οσο ανεβαινεις τιμη, να το εχω υποψην. Για προβατίνες κλπ με μεγάλη προσοχή, δε γεμίζουμε ποτε την ψησταριά, έχουμε έναν καυστήρα σβηστό ώστε αν αρπάξουν να τα μεταφέρουμε εκεί πάνω. Επίσης την Προθερμαίνουμε καλά στην αρχή να πιάσει 250-280 βαθμούς και μετά χαμηλώνουμε τέρμα τους καυστήρες. Σε ο,τι αφορά το εντρυ, προφανώς και καταλαβαίνεις ότι δεν πληρώνεις μόνο ονομα, αλλά και ποιότητα υλικών, κατασκευής, ποιοτικού ελέγχου, τεχνογνωσίας κλπ. Λαμαρινες, μαντέμια κλπ προφανώς δεν είναι ίδια σε ψησταριές των 200€ με αυτές των 800€. Χυτοί κάδοι, πιο βαριά καπάκια από πάνω, ισχυρότεροι καυστήρες, ανοξειδωτα στοιχεία κλπ πάντα ανεβάζουν το κόστος. Φυσικά ρόλο παίζει και η εγγύηση, άλλο 2-3 χρόνια κι άλλο 10-15 Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2023 από vins 3
sndev Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 1 minute ago, vins said: Για προβατίνες κλπ με μεγάλη προσοχή, δε γεμίζουμε ποτε την ψησταριά, έχουμε έναν καυστήρα σβηστό ώστε αν αρπάξουν να τα μεταφέρουμε εκεί πάνω. Επίσης την Προθερμαίνουμε καλά στην αρχή να πιάσει 250-280 βαθμούς και μετά χαμηλώνουμε τέρμα τους καυστήρες. Σε ο,τι αφορά το εντρυ, προφανώς και καταλαβαίνεις ότι δεν πληρώνεις μόνο ονομα, αλλά και ποιότητα υλικών, κατασκευής, ποιοτικού ελέγχου, τεχνογνωσίας κλπ. Λαμαρινες, μαντέμια κλπ προφανώς δεν είναι ίδια σε ψησταριές των 200€ με αυτές των 800€. Χυτοί κάδοι, πιο βαριά καπάκια από πάνω, ισχυρότεροι καυστήρες, ανοξειδωτα στοιχεία κλπ πάντα ανεβάζουν το κόστος. Φυσικά ρόλο παίζει και η εγγύηση, άλλο 2-3 χρόνια κι άλλο 10-15 ΝΑ ΤΟΣ ΞΕΜΥΤΗΣΕ Ο ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗΣ περα απο τη πλακα αυτα ισχύουν αλλα το βασικό για έμενα ειναι η εμπειρία χρήσης, αυτο πληρώνεις. κ σε θερμοσίφωνά μπορεις να ψησεις λεω να κανω πα ι δακια (αρνίσια) το σκ στη φαντομισα με πατατουλες στον αιρ φριερ αλλα παλι θα εχει ζεστη ρε γμτ κ εχεις παρει μονοπώλιο τον αμπτουλ να μου κανε αερα.. 1 hour ago, soundkeeper said: Καλημέρα στη παρέα . Έχοντας στη κατοχή μου αυτή , αγορασμένη όχι στη τιμή που είναι τώρα , θεωρώ ότι αποτελεί μεγάλο vfm στα 187 ευρώ αυτή εδώ μιας και έχει μέσα στο κάδο και infrared burner .. Στα λεφτά αυτά είναι σαν να σου κάνουν δώρο τη ψησταριά . NAI! @ventic139 αν μπορεις να ακυρώσεις κ να πας στην jamestone του φιλου με τον infared θα σου πρωτεινα να το σκευτεις.. ιδια ποιότητα ειναι πανω κατω σε λιγοτερα χρηματα ΜΕ infared το οποιο το εχω λατρεψει στη φαντομισα
ventic139 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Καταρχας ευχαριστω πολυ ολους για τα σχολια σας, θα πρεπει να δω σιγουρα καποια βιντεακια πριν τη χρησιμοποιησω για να μην εχουμε κανενα απροοπτο @sndev πρεπει να διαβασω τι ειναι το infared αχαχα.. δευτερον, ειναι μικροτερη απο οτι βλεπω (μικρο το κακο) και δε ξερω αν κλεινουν τα πλαινα (στο μπαλκονι στο πλατος αυτη που πηρα κλεινουν που με βολευει απιστευτα) Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2023 από ventic139
sndev Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Just now, ventic139 said: Καταρχας ευχαριστω πολυ ολους για τα σχολια σας, θα πρεπει να δω σιγουρα καποια βιντεακια πριν τη χρησιμοποιησω για να μην εχουμε κανενα απροοπτο @sndev πρεπει να διαβασω τι ειναι το infared αχαχα.. δευτερον, ειναι μικροτερη απο οτι βλεπω και δε ξερω αν κλεινουν τα πλαινα (στο μπαλκονι στο πλατος αυτη που πηρα κλεινουν που με βολευει απιστευτα) δε θα χρειαστεις κανενα βιντεακι ναι, ειναι μικροτερη αλλα δεν θες κ μεγαλύτερη θα το καταλάβεις αφού τη πάρεις κρατα αυτη που πηρες τοτε μη σε παρω στο λαιμο μου κ φαω καταρα κ σε 2 χρονάκια εδω θα μαστε να πας στη καλυτερη για εκεινη τη περιοδ κ να τα χει ολα να γουσταρεις μυρωδιες 1
ventic139 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, sndev είπε δε θα χρειαστεις κανενα βιντεακι ναι, ειναι μικροτερη αλλα δεν θες κ μεγαλύτερη θα το καταλάβεις αφού τη πάρεις κρατα αυτη που πηρες τοτε μη σε παρω στο λαιμο μου κ φαω καταρα κ σε 2 χρονάκια εδω θα μαστε να πας στη καλυτερη για εκεινη τη περιοδ κ να τα χει ολα να γουσταρεις μυρωδιες χααχαχ καμια καταρα ισα ισα ευχαριστω για τη βοηθεια... σιγουρα δε θα μεινω εδω, μου αρεσει φουλ το ψησιμο και ηδη ανυπομονω να πεταξω πανω κατι ωραια rib eye - a5 wagyu - λαχανικα etc να τα δοκιμασω... αν δω κιολας στο χρονο πανω οτι εχω νιωσει 100% πως ψηνεις σε τετοια ψησταρια μιας και με καρβουνο ειμαι κομπλε, τοτε σιγουρα θα παω για αναβαθμιση σε κατι πιο επωνυμο - γνωστο - καλυτερο... Ερωτηση: σχετικα με τις αναφλεξεις που υπαρχουν.... το μονο πραγμα που με φοβιζει να πω τη αληθεια μου. να εχω παντα ενα καυστηρα σβηστο αν εχω πανω τιποτα με ζουμια κτλπ (οπως μαριναρισμενο κοτοπουλο) ωστε αν αρπαξει να τα μεταφερω εκει; επισης υπαρχει περιπτωση να αρπαξει κανενα καπακι εσωτερικα οταν το εχω κλειστο; Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2023 από ventic139
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 7 λεπτά πριν, ventic139 είπε χααχαχ καμια καταρα ισα ισα ευχαριστω για τη βοηθεια... σιγουρα δε θα μεινω εδω, μου αρεσει φουλ το ψησιμο και ηδη ανυπομονω να πεταξω πανω κατι ωραια rib eye - a5 wagyu - λαχανικα etc να τα δοκιμασω... αν δω κιολας στο χρονο πανω οτι εχω νιωσει 100% πως ψηνεις σε τετοια ψησταρια μιας και με καρβουνο ειμαι κομπλε, τοτε σιγουρα θα παω για αναβαθμιση σε κατι πιο επωνυμο - γνωστο - καλυτερο... Επειδη σε κοβω να γινεσαι @vins no2, κανονισε να μην πεταξεις λεφτα σε αναβαθμισεις με ταψακια, φλογοκρυπτες, σχαρες κλπ. Οταν δεις οτι δεν σε καλυπτει αλλο, παρε καλυτερη ψησταρια. Μην προσπαθησεις να βελτιωσεις αυτην εδω. 2
ventic139 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Επειδη σε κοβω να γινεσαι @vins no2, κανονισε να μην πεταξεις λεφτα σε αναβαθμισεις με ταψακια, φλογοκρυπτες, σχαρες κλπ. Οταν δεις οτι δεν σε καλυπτει αλλο, παρε καλυτερη ψησταρια. Μην προσπαθησεις να βελτιωσεις αυτην εδω. καμια τετοια προθεση με τη μια σε καλυτερη... το μονο που ισως παρω ειναι το μηχανημα για κοντοσουβλι και μια εξτρα σχαρα (για περισσοτερο χωρο) και αυτο ειναι ολο... Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2023 από ventic139
vins Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 33 minutes ago, sndev said: ΝΑ ΤΟΣ ΞΕΜΥΤΗΣΕ Ο ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗΣ περα απο τη πλακα αυτα ισχύουν αλλα το βασικό για έμενα ειναι η εμπειρία χρήσης, αυτο πληρώνεις. κ σε θερμοσίφωνά μπορεις να ψησεις λεω να κανω πα ι δακια (αρνίσια) το σκ στη φαντομισα με πατατουλες στον αιρ φριερ αλλα παλι θα εχει ζεστη ρε γμτ κ εχεις παρει μονοπώλιο τον αμπτουλ να μου κανε αερα.. Κανε μόνο παϊδάκια κι άσε τις πατάτες να μη σε πιάσει ζεστη από το φαΐ 😂😂😂 Εγω έχω 2 κιλά παϊδακι ζυγούρι σιτεμενο και μάλλον θα το βάλω κατάψυξη δυστυχώς για τον ίδιο λόγο. Πολλη ζέστη πάλι, κάνα κοτοπουλακι θα παιχτεί λογικά 2 minutes ago, ventic139 said: καμια τετοια προθεση με τη μια σε καλυτερη... το μονο που ισως παρω ειναι το μηχανημα για κοντοσουβλι και μια εξτρα σχαρα (για περισσοτερο χωρο) και αυτο ειναι ολο... Όταν λες μηχάνημα για κοντοσούβλι εννοείς τη σούβλα που έχει ή κοντοσουβλιέρα; Τη σούβλα την προτείνω ανεπιφύλακτα. Την κοντοσουβλιερα όχι (αυτή που έχει κάθετα 4-5 θέσεις για κοντοσούβλια). Αυτό γιατί λόγω σημείων ανομοιομορφίας που θα τα δεις και στην πορεία, δε θα σου βγαίνουν στον ίδιο χρόνο και θα αλλάζεις θέσεις. Ενώ με τη σούβλα είσαι κομπλέ.
sndev Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 20 minutes ago, ventic139 said: σιγουρα δε θα μεινω εδω, μου αρεσει φουλ το ψησιμο και ηδη ανυπομονω να πεταξω πανω κατι ωραια rib eye - a5 wagyu - λαχανικα etc να τα δοκιμασω... Επειδή τέτοια τρώω πραγματικά θα τα χαραμίσεις σε naterial. Ξεκίνα με κατι απλο να δεις το καραμελωμα κ κ το εσωτερικο ψησιμο πως παει κ μετα πέτα πανω τέτοια κομμάτια τα ιδια ακριβως εχουν τελειως αλλο ψησιμο σε weber napoleon broil king των 800+ κ επισης τελειως αλλο ψησιμο σε infared που εκει τα πεταω πλεον.. επισης πάρε αυτο αν δεν εχεις κατι παρόμοιο ειναι ευγενική πρόταση του @Evgenios_V https://www.skroutz.gr/s/24986198/Thermo-Pro-Ψηφιακό-Θερμόμετρο-Μαγειρικής-με-Ακίδα-50-C-300-C-TP-01H.html για τα λευτα του πολυ πρακτικο @ventic139 4
vins Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 8 minutes ago, sndev said: Επειδή τέτοια τρώω πραγματικά θα τα χαραμίσεις σε naterial. Ξεκίνα με κατι απλο να δεις το καραμελωμα κ κ το εσωτερικο ψησιμο πως παει κ μετα πέτα πανω τέτοια κομμάτια τα ιδια ακριβως εχουν τελειως αλλο ψησιμο σε weber napoleon broil king των 800+ κ επισης τελειως αλλο ψησιμο σε infared που εκει τα πεταω πλεον.. επισης πάρε αυτο αν δεν εχεις κατι παρόμοιο ειναι ευγενική πρόταση του @Evgenios_V https://www.skroutz.gr/s/24986198/Thermo-Pro-Ψηφιακό-Θερμόμετρο-Μαγειρικής-με-Ακίδα-50-C-300-C-TP-01H.html για τα λευτα του πολυ πρακτικο @ventic139 Καλά δε θα τα χαραμίσει, μην υπερβάλλουμε! Εκτός αν εννοείς να μην ξεκινήσει με τέτοια, όπως φυσικά συστήνεται και σε κάθε καινουρια ψησταριά. Πάντα βάζουμε φθηνές κοπές στην αρχή μέχρι να μάθουμε πώς δουλεύει σωστά. +1 για το thermopro. Ό,τι καλύτερο σε αυτά τα χρήματα (και παραπάνω) σε instant. Δε με έχει προδώσει ποτε
sndev Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 1 minute ago, vins said: δε θα τα χαραμίσει, μην υπερβάλλουμε! δεν υπερβαλω καθολου αν πεταξεις απο α5 πανω με εμπειρια κάρβουνου θα απογοητευτει απ το αποτελεσμα παρα πολυ στη Naterial , σου θυμιζω εχω κ νατεριαλ κ την εχω φάει τη φόλα 1
vins Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 4 minutes ago, sndev said: δεν υπερβαλω καθολου αν πεταξεις απο α5 πανω με εμπειρια κάρβουνου θα απογοητευτει απ το αποτελεσμα παρα πολυ στη Naterial , σου θυμιζω εχω κ νατεριαλ κ την εχω φάει τη φόλα Ναι οκ, όπως έγραψα αν εννοείς μέχρι να τη μάθει ισχύει! Κατι αντίστοιχο θα ίσχυε φυσικά άμα πήγαινε να κάνει από κάρβουνο και σε πιο επώνυμη (όχι στον ιδιο βαθμό αλλά και πάλι). Εγω την πρώτη φορά είχα πάρει κάτι χοιρινές σταβλισιες και τις είχα κάνει σόλες με ανοιχτό το καπάκι (προερχόμενος από κάρβουνο) 😂😂😂 1
ventic139 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, vins είπε Κανε μόνο παϊδάκια κι άσε τις πατάτες να μη σε πιάσει ζεστη από το φαΐ 😂😂😂 Εγω έχω 2 κιλά παϊδακι ζυγούρι σιτεμενο και μάλλον θα το βάλω κατάψυξη δυστυχώς για τον ίδιο λόγο. Πολλη ζέστη πάλι, κάνα κοτοπουλακι θα παιχτεί λογικά Όταν λες μηχάνημα για κοντοσούβλι εννοείς τη σούβλα που έχει ή κοντοσουβλιέρα; Τη σούβλα την προτείνω ανεπιφύλακτα. Την κοντοσουβλιερα όχι (αυτή που έχει κάθετα 4-5 θέσεις για κοντοσούβλια). Αυτό γιατί λόγω σημείων ανομοιομορφίας που θα τα δεις και στην πορεία, δε θα σου βγαίνουν στον ίδιο χρόνο και θα αλλάζεις θέσεις. Ενώ με τη σούβλα είσαι κομπλέ. Σε κατι τετοιο https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/kit-psistarias-ugraeriou-naterial-81873759 αναφερομουν... 45 λεπτά πριν, sndev είπε Επειδή τέτοια τρώω πραγματικά θα τα χαραμίσεις σε naterial. Ξεκίνα με κατι απλο να δεις το καραμελωμα κ κ το εσωτερικο ψησιμο πως παει κ μετα πέτα πανω τέτοια κομμάτια τα ιδια ακριβως εχουν τελειως αλλο ψησιμο σε weber napoleon broil king των 800+ κ επισης τελειως αλλο ψησιμο σε infared που εκει τα πεταω πλεον.. επισης πάρε αυτο αν δεν εχεις κατι παρόμοιο ειναι ευγενική πρόταση του @Evgenios_V https://www.skroutz.gr/s/24986198/Thermo-Pro-Ψηφιακό-Θερμόμετρο-Μαγειρικής-με-Ακίδα-50-C-300-C-TP-01H.html για τα λευτα του πολυ πρακτικο @ventic139 οχι βρε συ με τη μια τετοιες κοπες... πρωτα στα πιο φθηνα κομματια να δω πως δουλευει να τη μαθω και να με μαθει και μετα θα μπουμε στα βαθια... αν εχεις και κανενα κρεωπολειο να προτεινεις ελευθερα... εγω απο εδω κοιταζω διαφορα: carnicero.gr για αρχη με βλεπω κοτοπουλο - κεμπαπ που εχουν λιγοτερες πιθανοτητες να βγουν σολα εχω ενα θερμομετρο απο το shein, δε το κοβω πολυ σωο αν και μια φορα πυο το ηθελα με εβγαλε ασπροπροσωπο.... εχω δει ενα με εφαρμογη στα 100, too much αλλα ειμαι και gadgetakias EDIT: το τσιμπησα το θερμομετρο... σας μερσο Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2023 από ventic139
sndev Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 14 minutes ago, ventic139 said: Σε κατι τετοιο https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/axesouar-psistarias/kit-psistarias-ugraeriou-naterial-81873759 αναφερομουν... οχι βρε συ με τη μια τετοιες κοπες... πρωτα στα πιο φθηνα κομματια να δω πως δουλευει να τη μαθω και να με μαθει και μετα θα μπουμε στα βαθια... αν εχεις και κανενα κρεωπολειο να προτεινεις ελευθερα... εγω απο εδω κοιταζω διαφορα: carnicero.gr για αρχη με βλεπω κοτοπουλο - κεμπαπ που εχουν λιγοτερες πιθανοτητες να βγουν σολα εχω ενα θερμομετρο απο το shein, δε το κοβω πολυ σωο αν και μια φορα πυο το ηθελα με εβγαλε ασπροπροσωπο.... εχω δει ενα με εφαρμογη στα 100, too much αλλα ειμαι και gadgetakias EDIT: το τσιμπησα το θερμομετρο... σας μερσο Σε βαθος χρόνου παρε κ ενα meater
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2023 12 λεπτά πριν, ventic139 είπε το τσιμπησα το θερμομετρο... σας μερσο γενικα το θερμομετρο ειναι must have αν θες να τρως σωστα. Με θερμομετρο θα φας μεχρι στηθος κοτοπουλο ζουμερο. Ενα τετοιου τυπου χρησιμοποιω και γω σε καθημερινα ψησιματα (κοτοπουλα, καλαμακια, κεμπαπ, μπιφτεκια, χοιρινες κλπ). Αν θες να ψησεις κανενα μεγαλο κομματι θα πρεπει να πας σε ενα με καλωδιο για να το εχεις μονιμα πανω στο κρεας. Εκει προτεινω inkbird με 4 ακιδες που βρισκεις οικονονικα απο aliexpress/bangood/amazon.de κλπ. Για σουβλα μονοδρομος το meater. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα