ventic139 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 28 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Μπορείς να βρεις βιβλία συνταγών και διάφορες συμβουλές στο λινκ που έχω στην υπογραφή μου. Λογικά δεν εμφανίζεται αν «βλέπεις» το φόρουμ από κινητό. Όντως δε φαίνονται… θα ρίξω μια μάτια… έχει να πέσει πολύ ψήσιμο από Σεπτέμβριο 👌 2
vins Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 40 minutes ago, ventic139 said: Όντως δε φαίνονται… θα ρίξω μια μάτια… έχει να πέσει πολύ ψήσιμο από Σεπτέμβριο 👌 Αν το γυρίσεις οριζόντια φαίνεται η υπογραφή! Επίσης μπορείς από κινητό να ζητήσεις desktop version του site 1
ventic139 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 4/8/2023 στις 12:50 ΜΜ, vins είπε Για προβατίνες κλπ με μεγάλη προσοχή, δε γεμίζουμε ποτε την ψησταριά, έχουμε έναν καυστήρα σβηστό ώστε αν αρπάξουν να τα μεταφέρουμε εκεί πάνω. Επίσης την Προθερμαίνουμε καλά στην αρχή να πιάσει 250-280 βαθμούς και μετά χαμηλώνουμε τέρμα τους καυστήρες. Εδώ μιλάμε για βαθμούς Κελσίου ή Φαρενάιτ ; Για διευκρινίσει και μόνο… Επίσης κάπου διάβασα στο μαντεμι της ψησταριάς πάνω δε βάζουμε λεμόνι, αλάτι κτλπ όπως βάζουμε στη σχάρα με κάρβουνο γιατί τη χαλάει με το καιρο; Φαντάζομαι βάζεις είτε πριν σε μαρινάδα είτε μετά… πχ ένα μαριναρισμένο κοτόπουλο δε θα έχει θέμα ή κοντό σουβλάκια μαριναρισμένα Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2023 από ventic139 1
ilpapacha Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 59 λεπτά πριν, vins είπε Αν το γυρίσεις οριζόντια φαίνεται η υπογραφή! Επίσης μπορείς από κινητό να ζητήσεις desktop version του site Και σε landscape που το έχω βάλει, δεν εμφανίζει κάτι. Που είναι η επιλογή για desktop;
vins Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, ventic139 said: Εδώ μιλάμε για βαθμούς Κελσίου ή Φαρενάιτ ; Για διευκρινίσει και μόνο… Επίσης κάπου διάβασα στο μαντεμι της ψησταριάς πάνω δε βάζουμε λεμόνι, αλάτι κτλπ όπως βάζουμε στη σχάρα με κάρβουνο γιατί τη χαλάει με το καιρο; Φαντάζομαι βάζεις είτε πριν σε μαρινάδα είτε μετά… πχ ένα μαριναρισμένο κοτόπουλο δε θα έχει θέμα ή κοντό σουβλάκια μαριναρισμένα Κελσίου! Δεν είναι τόσο το καύσιμο, όσο το υλικό της σχάρας. Στην ανοξείδωτη βαζεις πάνω κάτω ο,τι θες (εκτός από χημικά που δεν βάζουμε πουθενά που ακουμπάει φαγητό). Το μαντεμι είναι πιο ευαίσθητο και θέλει τη φροντίδα του. Αν βάζεις λαδακι, έχει πιάσει θερμοκρασία και δε βιαστείς να γυρίσεις, δε θα σου κολλάνε. Εγώ στα μαντέμια έβαζα λίγο κρεμμυδάκι (εννοώ μισό κρεμμύδι στην πιρούνα και το πέρναγα από τη σχάρα) όταν είχα ψάρια πχ. 8 minutes ago, ilpapacha said: Και σε landscape που το έχω βάλει, δεν εμφανίζει κάτι. Που είναι η επιλογή για desktop; Σε chrome από κινητό μου το εμφανίζει σε iPhone σε landscape. Επίσης στις επιλογές του chrome έχει request desktop site (είναι στα αγγλικά το menu μου, δεν ξέρω πως το λέει στα ελληνικά). Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2023 από vins 2
ilpapacha Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 5 λεπτά πριν, vins είπε Σε chrome από κινητό μου το εμφανίζει σε iPhone σε landscape. Επίσης στις επιλογές του chrome έχει request desktop site (είναι στα αγγλικά το menu μου, δεν ξέρω πως το λέει στα ελληνικά). Χρησιμοποιώ safari και δεν αλλάζει κάτι όταν το έχω σε landscape, ούτε εμφανίζει κάποια επιλογή για αλλαγή σε desktop mode. Ίσως είναι κάποιος περιορισμός που έχει να κάνει με τον συγκεκριμένο browser. 1
vins Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, ilpapacha said: Χρησιμοποιώ safari και δεν αλλάζει κάτι όταν το έχω σε landscape, ούτε εμφανίζει κάποια επιλογή για αλλαγή σε desktop mode. Ίσως είναι κάποιος περιορισμός που έχει να κάνει με τον συγκεκριμένο browser. Ναι τον safari τον προτιμώ γενικά και γι αυτό τον έχω για όλα τα επαγγελματικά και τον chrome για τα υπόλοιπα. Τυχαία το ανακάλυψα αυτό με το landscape όταν μου έφυγε το κινητό στη μούρη ενώ ξάπλωνα και ήμουν insomnia 😂 Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2023 από vins
ventic139 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 30 λεπτά πριν, vins είπε Κελσίου! Δεν είναι τόσο το καύσιμο, όσο το υλικό της σχάρας. Στην ανοξείδωτη βαζεις πάνω κάτω ο,τι θες (εκτός από χημικά που δεν βάζουμε πουθενά που ακουμπάει φαγητό). Το μαντεμι είναι πιο ευαίσθητο και θέλει τη φροντίδα του. Αν βάζεις λαδακι, έχει πιάσει θερμοκρασία και δε βιαστείς να γυρίσεις, δε θα σου κολλάνε. Εγώ στα μαντέμια έβαζα λίγο κρεμμυδάκι (εννοώ μισό κρεμμύδι στην πιρούνα και το πέρναγα από τη σχάρα) όταν είχα ψάρια πχ. Σε chrome από κινητό μου το εμφανίζει σε iPhone σε landscape. Επίσης στις επιλογές του chrome έχει request desktop site (είναι στα αγγλικά το menu μου, δεν ξέρω πως το λέει στα ελληνικά). Άρα πριν να ανάψω καυστήρες θα τα περνάω τη σχάρα με λίγο λαδακι ίσα ίσα για να μην κολλάνε… gotcha 1
turbakiasss Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 43 minutes ago, ilpapacha said: Χρησιμοποιώ safari και δεν αλλάζει κάτι όταν το έχω σε landscape, ούτε εμφανίζει κάποια επιλογή για αλλαγή σε desktop mode. Ίσως είναι κάποιος περιορισμός που έχει να κάνει με τον συγκεκριμένο browser. Σε safari, πατάς αυτό που γράφει aA αριστερά από την διεύθυνση, ζητάς desktop site, το γυρίζεις σε landscape και εμφανίζεται η υπογραφή. Το γράφω και για τους υπόλοιπους που έχουν ios να υπάρχει. Edit: και χωρίς request desktop δουλεύει το safari σε landscape. Στο 12PM με ios16 τουλάχιστον. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2023 από turbakiasss 2
sndev Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 1 hour ago, vins said: Σε chrome από κινητό μου το εμφανίζει σε iPhone σε landscape. Επίσης στις επιλογές του chrome έχει request desktop site (είναι στα αγγλικά το menu μου, δεν ξέρω πως το λέει στα ελληνικά). Δίδαξες πάλι
ATmega Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Άλλαξα ρυθμιστή στην Jamestown 3.2 που έχω γιατί μου φαινόταν ότι η ψησταριά δεν ανέβαζε εύκολα θερμοκρασία. Ο εργοστασιακός ρυθμιστής ήταν 30mbar 1.5kg/h (min 0,3bar - max 7.5 bar) Spoiler Οπότε πήρα καινούργιο ρυθμιζόμενο () για να δοκιμάσω να ανεβάσω λίγο τη φλόγα. Είχα διαβάσει ότι η φλόγα πρέπει να είναι μπλε και να μην έχει κίτρινο τελείωμα. Παρακάτω είναι 2 βίντεο που κάνω δοκιμές με την ένταση της φλόγας παίζοντας με τον ρυθμιστή ενώ έχω στο max του καυστήρες. Ξεκίνησα με πιο δυνατή φλόγα και μετά την κατέβαζα. Νομίζω είναι πολύ στην αρχή. Spoiler Στο τέλος χαμήλωσα και άλλο τη φλόγα. Spoiler Όσοι έχετε μεγαλύτερη έμπειρα πως πρέπει να είναι σωστή η φλόγα? Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2023 από ATmega
ilpapacha Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, turbakiasss είπε Σε safari, πατάς αυτό που γράφει aA αριστερά από την διεύθυνση, ζητάς desktop site, το γυρίζεις σε landscape και εμφανίζεται η υπογραφή. Το γράφω και για τους υπόλοιπους που έχουν ios να υπάρχει. Edit: και χωρίς request desktop δουλεύει το safari σε landscape. Στο 12PM με ios16 τουλάχιστον. Δοκίμασα αυτά που ανέφερες εσύ και ο vins, όμως δεν άλλαξε κάτι, σε 11 Pro με iOS 16.6 Προσωπικά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς χρησιμοποιώ αρκετά laptop ή tablet. 2
ilpapacha Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 4 ώρες πριν, ATmega είπε Άλλαξα ρυθμιστή στην Jamestown 3.2 που έχω γιατί μου φαινόταν ότι η ψησταριά δεν ανέβαζε εύκολα θερμοκρασία. Ο εργοστασιακός ρυθμιστής ήταν 30mbar 1.5kg/h (min 0,3bar - max 7.5 bar) Απόκρυψη περιεχομένων Οπότε πήρα καινούργιο ρυθμιζόμενο () για να δοκιμάσω να ανεβάσω λίγο τη φλόγα. Είχα διαβάσει ότι η φλόγα πρέπει να είναι μπλε και να μην έχει κίτρινο τελείωμα. Παρακάτω είναι 2 βίντεο που κάνω δοκιμές με την ένταση της φλόγας παίζοντας με τον ρυθμιστή ενώ έχω στο max του καυστήρες. Ξεκίνησα με πιο δυνατή φλόγα και μετά την κατέβαζα. Νομίζω είναι πολύ στην αρχή. Απόκρυψη περιεχομένων Στο τέλος χαμήλωσα και άλλο τη φλόγα. Απόκρυψη περιεχομένων Όσοι έχετε μεγαλύτερη έμπειρα πως πρέπει να είναι σωστή η φλόγα? Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να επιλέξεις ρυθμιζόμενο ρυθμιστή. Θα έπρεπε να ελέγξεις εάν είχε ενεργοποιηθεί η ασφάλεια σε αυτόν που είχες, κάνοντας ένα reset Από εκεί και πέρα, οι προδιαγραφές για σωστή λειτουργία της ψησταριάς είναι στα 30mbar για μείγμα και στα 37mbat για προπάνιο. Εάν έχεις τον ρυθμιστή στην μέγιστη ρύθμιση, 50mbar, «δίνεις» 60%-70% περισσότερη πίεση από την προβλεπόμενη. Εάν επιθυμείς να κρατήσεις τον ρυθμιζόμενο ρυθμιστή, θα πρέπει να τον έχεις στην ελάχιστη ρύθμιση, 29mbar, και να χρησιμοποιείς μείγμα. Οι «κορυφές» της φλόγας, μπορεί να έχουν κίτρινο χρώμα https://consumer-care.weber.com/hc/en-us/articles/360023604632-What-color-should-my-burner-flames-be- 2
ilpapacha Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Στις 4/8/2023 στις 2:23 ΜΜ, ventic139 είπε .αν εχεις και κανενα κρεωπολειο να προτεινεις ελευθερα... εγω απο εδω κοιταζω διαφορα: carnicero.gr Για Αττική, δες μία και τα παρακάτω https://www.kreopwleialeventis.gr https://www.mpoumpas.gr https://orimasis.com/el/ https://meatthebutcher.gr https://lameatmaison.com/el/ The Butcher Family 2299 078606 https://g.co/kgs/AqoaCj https://www.casadicarne.gr https://aggelismeatworks.gr 4
ventic139 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 48 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Για Αττική, δες μία και τα παρακάτω https://www.kreopwleialeventis.gr https://www.mpoumpas.gr https://orimasis.com/el/ https://meatthebutcher.gr https://lameatmaison.com/el/ The Butcher Family 2299 078606 https://g.co/kgs/AqoaCj https://www.casadicarne.gr https://aggelismeatworks.gr Θεουλης….
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα